Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Daivuliau, kepurukas tai chikis, viskas oki ir menekene uoga!
o liemene, kai mezgi stulpelius, gal megzk eile dviem maziau, kad rudu nesibaigtu, nes labai pjaunasi tas rudas krastelis, nes dar labiau isryskina pati sudurima. plius prieki surinkinejant akis galima imt ne pacia krastine, siek tiek zemiau, kad butu apvalesne iskirptes apacia.
as tai darau taip - pamezgu kiek reikia stulpeliu, kabinu pagrindini mezgini - geraju puse i save - ir tada pamezgu 3-4 eiliutes, kurias paskui rankom atsiuvu atbuline siule.
Atsakyti
Jautina, aciu 4u.gif noreciau pasitikslinti ar gerai suprantu: nusimezgu stulpeli, perkeliu viska ant pagrindines adatines. Tada imu liemene ir uzkabinu mezgini, i save geraja puse. Sujungiu ir numezgu kokias 3-4 eiles, bei pagalbiniu siulu pamezgu daugiau eiliu ir nuemu mezgini. Dabar suprantu reikia prisiuti ta gabaliuka atbuline siule? o kaip jis tiksliau siunasi (angl.k. „backstitch“)? Ar taip siule siunasi? suprantu kur skaiciukai, pas mus bus akutes?
Atsakyti
taip, visiskai teisingai.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 10 13, 11:31)
taip, visiskai teisingai.

aciu, bandysiu perdarineti 4u.gif
Atsakyti
Apsiaustas rudeneliui
user posted image
Atsakyti
ZUZANA, puikus mezginys thumbup.gif

O as suku galva kaip dukrytei sarafana numegzt,viena jau isardziau unsure.gif

Gal turite kokiu ideju? Ar kur uzmatete? Isnarsiau jau visa interneta doh.gif
Siulai nat.vilna.
Atsakyti
as tai pirmiausiai einu i google vaizdus, paziuriu ka gero ismeta. pasiziurinejus, randu ideja, kuri +- man prie sirdies ir kurie pritaikintini megzti mezgamaja. https://www.google.l...f...643&dpr=0.9

megztuka kuri rodziau, kad noriu -isardziau. pritruko siulu. reikes juos sumegzti kojinaitem, ar dar kokiam smulkesniam darbeliui. plius paziurejau, kad siulas su tokiu pukeliu ir labai limpa viskas. nepatiko.

isigijau nauju siulu, bandau suknia gimdyt. sakykit jei su vernitu mezgat 4siuliukus sudejus, -nesigavo, kaip ardot? sukat paskui visus tuos 4siuliukus ant 1babinos. paskui permezginejant normaliai imasi siulas is jos? itariu, kad gresia snd vakaro triusa isardyt 4u.gif . ar ardant isskirineti siula, bet itariu cia ziauuuuuriai ilgai uztruks.
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2013 10 14, 21:29)
isigijau nauju siulu, bandau suknia gimdyt. sakykit jei su vernitu mezgat 4siuliukus sudejus, -nesigavo, kaip ardot? sukat paskui visus tuos 4siuliukus ant 1babinos. paskui permezginejant normaliai imasi siulas is jos? itariu, kad gresia snd vakaro triusa isardyt 4u.gif . ar ardant isskirineti siula, bet itariu cia ziauuuuuriai ilgai uztruks.

Nu jau tikrai neatskirinėk. Ima tą siūlą visaip. Iš kart po daug neverta susisukinėt iš babinų, nes kito mezginio norėsis gal plonesnio, gal storesnio. O ką išardysi, tai vėl sumegsi, kam juos atskirt? Tada jau žudytis reiktų lotuliukas.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ir dar klausimas kaip graziai 2+1--2+1 gumele megti. ne nezinau kaip ja aprasyt. kai ant abieju adatiniu isstumi 2mezga 1nemezga, 2mezga 1nemezga. ja ismegzti. taip kaip nurodyta knygoij man negraziai gaunasi.
kazka negerai darau su tuo ricagu.

pasakykit kaip Jus darot. mano seka tokia:
1. stumiam adatas, ant 4 padetis H, itempimas 0/0, II, pravaziuoju kabinu sukas su svoriais.
2. ijungiam part knopke ir desiniji i PR, I , mezgam 3eiles.
3. nusistatyti reikiama itempima, isjungiam viska, ir prasideda grybavimas. palei mano knyga jei teisingai suprantu reikia perstatyt su riciagu ant 5 ir P. bet man negraziai tos akytes prasikeicia vartant mezgini ir ziurinti i viena ir i kita puse, ispliuskusios tos akys gerosios gaunasi.

kai perstumiu i H ir su ricagu ant 6, tada riberio dvi mezgancios akys graziai telpa i pagrindines karietos tos vienos nemezgancios vieta ir atvirksciai. gumele man labiau patinka kaip ji gaunasi. beda kame, kad jei platesnis mezginys, man po atrojo 2punkto, negaliu perstatyt ant H 6. t.y. nuo H 4 , perstumti i H 6 nesigauna, viskas trata man. bandziau ir po H4, ismegzti 1eile P 5 ir tada i H6.

na zodizu jau prisibalamutinau doh.gif , Help

zodziu rankogaliam pasidariau ta persokima i H6, kai nedaug akiu uzdeta. O dabar reikia suknios apacia tuo paciu budu ir s gaunasi. neina perstumti doh.gif . jei vykdau isstrukcija, skiriasi gumeles isvaizda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 14 spalio 2013 - 20:53
mane tas riberis zudo su tom gumelem. itariu greiciau rankom pavaryciau tas 30-40eiliu.
nu siandien susipikau ir su savim ir su mezgamaja.
Atsakyti
kiek tu "H" tai nera svarbu, gali but ir visi 10.

esme tame, kad zig-zag eilej adatu kombinacija turi buti tokia:
user posted image

matai kaip adatos susikryziuoja? tai leidzia uzmesti neyrancia pradzia - zigzaga. apvaliai pamegzti gali uztekti ir 2 eiliu.

o paciu stulpeliu mezgimui tokia:
user posted image

matai, kaip dvi adatos telpa i vienos tarpa ant priesingos adatines? toks susigrudimas leidzia megzti tanku, tampru 2x2 stulpeli, kuris dar yra vadinamas "fabrikiniu", "pramoniniu" ir dar ten kokiu, o angliskai "industrial".
pazaisk su tusciom adatom ir pamatysi, kad tik tas mazyte rankenele keicianti is "P" i "H" yra svarbi, o pacio riberio perstumimas gali praktiskai buti ties bet kuriuo skaiciumi, isskyrus pati krastini - jeigu dar karta prireiktu i ta puse perstumti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 14 spalio 2013 - 21:38
va tu grynai parodei ko as noriu. o as noriu tos industrial pramonines gumeles. man sita gumele zyyyymiai grazesne. tik kad neiseina pacioj pradzioj mezginio kol mazai eiliu persaguoti tuos zingsnius. man taip adatos graziai persikryziuoja tik ant H6.

tai va ir beda kaip pravaziavus tas pirmasias eiles ant 0/0 itempimo, persaguoti nuo H4 i H6. megzti pradzia ant didesnio itempmo tarkim abi kartieteles 2/2, kad akytes gautusi laisvesnes. nes ant 00 ismegztu akiu , neina perstatyt. nu rankogalius ejo persaguot, matomai mazai akyciu. o cia neina ir psio.
Papildyta:
jautiena gal gali parasyt burtazodi apie ta industrine gumele angliskai. nes po mano google vertejo randu tik filmukus apie mezgimo farikus su didziausiais agregatais smile.gif
pameginsiu pakankinti youtube, gal rasiu step bay step sitos gumeles 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 14 spalio 2013 - 22:00