Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(aaagnex @ 2013 10 05, 13:41)
Prisistatymui parodysiu, kad mokausi (ačiū Frekei wub.gif ) ir siekiu bent kažokių nešiotinų rezultatų ax.gif Pats pirmas mano mezginys mezgtas mašina + virbalais 4u.gif

Aaagnex, sveika pasijungus į būrį drinks_cheers.gif . Nenusimink, ne tu viena tokia, aš irgi labai ilgai "šnipinėjau" patyliukais temą ir sėmiaus žinias iš diskusijų.
Gera pradžia ir nusiteikimas - pusė darbo bigsmile.gif O ir pirmas mezginys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2013 10 05, 07:15)
Viską tu gerai supratai
19x3=57 ir 3x4=12, gaunasi 69 akys. Ir nuleidinėt po apačia parašyta kuriose eilėse: 415, 420.426.... Imi dekeriuką permeti 3 arba 4 akeles, aišku abiejose pusėse. Aš vieną kraštinę akį palieku siūlei. Man tai patinka tokia lyg pynutė ties reglanu.
user posted image
Na, jei tau nepatinka toks variantas, tai gali gali nuleidinėt ir po vieną akį, tavo pvz būtų 415, 417, 419... ellėse
ne taip as supratau, jau isardziau blush2.gif as nuleidinejau po 2 akis iskart kas 3 eiles...
aciu uz paaiskinima, bandysiu vel.

QUOTE(mmammyte1 @ 2013 10 05, 07:16)
...Kvieciu prisijungti prie pigiai ir kokybiskai atostogaujanciu/keliaujanciu
"pigiai" ir "kokybiskai" vienam sakiny? = FAIL

QUOTE(vince0405 @ 2013 10 05, 10:55)
Įkišiu savo trigrašį  smile.gif 19x3 Reik skaityti taip: nuleidinėt 19 kartų po 3 akis. 3x4 nuleidinėt  3 kartus po 4 akis ir pan. Ir nuleidinėt , kaip darbeja ir sakė tose eilėse,kur žemiau išvardintos...
thumbup.gif
Man irgi klausimas iškilo, kokiu būdu užbaigt mezginį, jei mezginys ant abiejų adatinių ant visų adatų  g.gif , atrodo elementaru, bet kažkaip užkliuvo  verysad.gif
kaip ir ant vienos adatines... nors as tai pamegzciau pagalbiniu siulu, nuimciau ir uzbaigciau rankom.
o kas cia tokio plataus bus?

Aaagnex: grazus, kruostus darbelis, neprokur nepasakyciau, kad pirmas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 05 spalio 2013 - 21:48
QUOTE(jautiena @ 2013 10 05, 22:47)
   kaip ir ant vienos adatines... nors as tai pamegzciau pagalbiniu siulu, nuimciau ir uzbaigciau rankom.
o kas cia tokio plataus bus?

Čia nebus platu doh.gif , šalikas čia bus ,normalaus pločio lotuliukas.gif , turėjau omenyje, kad kaip guma, tik ne 1x1 adatos išstumdytos , o visos adatos abiejose adatinėse mezga biggrin.gif ... ,na ir susimasčiau, kaip užbaigti, kad nesutrauktų... darysiu ,kaip jūs sakėt su pagalbiniu siūlu thumbup.gif

aaagnex, labai jaukus, gražus megztinukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vince0405: 05 spalio 2013 - 22:39
aaa... as supratau, kad "U" stilium varai, dvigubu plociu biggrin.gif
ir taip, as stulpelius visada uzbaigiu adata...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 10 05, 22:47)

"pigiai" ir "kokybiskai" vienam sakiny? = FAIL

ir sprendziant pagal tai kokioj temoj parasyta pamiso ir mezgmasine pamineti lotuliukas.gif

Aaagnex megztukelis realybeje grazesnis ir fainesnis. ciupinau ir kabliuku ieskojau bet neradau biggrin.gif o kad pirmas ir mane stebina ax.gif ar mokytoja gera ar mokine perspjauna mokytoja ax.gif
Atsakyti
as tap ir itariu, kad grazesnis, ypac gyvai, t.y. ant zmogaus, kai atitinkamas apvalias formas igauna.
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2013 10 05, 09:44)

Aciukas
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 10 04, 23:16)
as vis naudojau sena programike pasiskaiciavimui, bet ji teveikia ant Windows XP. sitam reikalui sena suklerusi laptopa turiu, bet dabar ant jo puse klaviaturos nustojo veikt, tai nusprendziau pasiieskot kitu priemoniu skaiciavimam ir schemom.

O kokią "sena programike" naudojai? Gal galėčiau padėt? - žinau keletą "gudrybių" kaip paleidinėt senas programas ant naujų sistemų rolleyes.gif
Atsakyti
Knitware Sweaters yra instrukcija kaip ant Windows 7 paleist, bet tingiu as i ja gilintis.. ir dar mano kompas jau Windows 8, tai gal vel kitaip...
Atsakyti
mjo... wink.gif Paskaičiau. Kiek man leidžia mano anglų kalbos žinios ir googlo vertėjas, tai su Windows 8 kaip ir nelabai ji nori draugaut, arba reikia elgtis taip pat kaip ir su 7.
Paskaičiau kiek apie Windows 7 - rašo kad reikia Windows Virtual PC. Jei jau gamintojas tai rekomenduoja, tai paprastesnės "gudrybės" tikriausiai ir nesuveiks. Virtual PC - tai atskira Windows dalis, kuri pagal nutylėjimą nebūna suinstaliuota. Bet ją galima susiinstaliuot ir naudot bet kuriom senesnėm programom paleisti. Pati naudoju ją ir KnitStyler ir DesignaKnit programoms.
Kaip tai padaryti: lietuviškai, angliškai. manau kad su Windows 8 irgi taip pat. Jei kas nesigaus - sakykit, pabandysiu padėt. mirksiukas.gif
Atsakyti
tiek to, jau uzmeciau ta programike. nebuvo ji labai gudri ir erzinanciu savybiu turejo... bandysiu mnemosina kuri laika pasivadovaut, o jei nepatiks, tai ieskosiu ko nors kita. mnemosinoj man truksta galimybes pasirinkt standartini dydi, kad visi matmenys "atsirastu" ir nereiketu visko vedinet...

ir mano paskutinis mezginukas is "2nd hand" siulu. nupirkau vyriska megztini is labdaros parduotuves, XL dydzio, nedevetas - jokio velimosi zymiu ir etiketes kaip naujos. isardziau traukdama per garinio lygintuvo apacia - issilygino, mazgu irgi daug neteko risti - tik kaklas buvo pagamintas kirpimo budu. siului ir knopkem isleidau maziau negu 6eur...
as vis tikrinu labdaryne, gal kada uztiksiu kokia dizainerio nesamone, bet is 100% kashmyro ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

vietoj sagu kaliau "sponkes" - gan sudetinga jas nutaikyt, o blogai sukalus, ko gero ner sansu islupt nesugadinus mezginio, zr kaip ta viena apacioj persisukus schmoll.gif ir uzsegimas siek tiek per skystas sponkem, bet jau prisiutas, tai nebeardysiu...
user posted image
Megzta Knitmaster F370K + FRP70, siulai 50% merino, 50% akrilikas, 255g, itempimas 2.1-2.1, 400eiliu, rastelis isgaunamas mezgant fabrikini 3x3 stulpeli ir "tuck" su korta ant pagrindines adatines.

24 akiu korta:
user posted image
ir kita rastelio puse gan grazi. zadu megzti vaikiska pleduka siuo rastu, tik is storesniu siulu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 06 spalio 2013 - 18:46
QUOTE(jautiena @ 2013 10 06, 19:42)
ir mano paskutinis mezginukas is "2nd hand" siulu.

wub.gif wub.gif wub.gif , daugiau nieko negaliu pridėt, nebent tik tiek, kad visi tavo mezginiai super kruopštūs thumbup.gif . Labai patiko knopkinis užsegimas. Kaži, ar pas mus tokių galima kur nors nusipirkt???? Gal kas matėt ar žinot???
Jei ne, tai reiks prašyt tavęs kad užpirktum ir siuntinį atsiųstum doh.gif
Atsakyti