Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Ristina - skersuku profe 4u.gif
Atsakyti
aha, spece Ristina uzsiskersavus biggrin.gif o kiek gramu siulu tokiam mezginiui iseina? smalsu man.
Atsakyti
As neviltyje sad.gif kol praktikuojuos ir darau bandymukus, tai 2*2 stulpelis graziausiai gaunasi, tik uzsidedu reikiama skaiciu akiu ir prasideda sad.gif nei pirmu keturiu eilniu nepavyksta numegzti, nes nukrenta virsuje akys ivairiose vietose. Nu nesuvokiu ka darau blogai doh.gif jau dvi valandas sedziu susinervinus verysad.gif Svoriu daug pridejus, biskiuka isstumiu adateles i virsu (kazkada Jautiena buvo patarus), bet snipstas gaunasi vistiek. Gal dar kokiu patarimu butu?
Atsakyti
QUOTE(Daivuliau @ 2013 09 16, 15:16)
biskiuka isstumiu adateles i virsu (kazkada Jautiena buvo patarus), bet snipstas gaunasi vistiek.

Ne biškiuką adatas išstumk, o pilnai į E poziciją ir pažiūrėk, kad ant pagrindinės karietos būtų N (ne H), o ant riberio karietos tie du balti cipcikai iš šonų būtų pakelti į viršų.
Bet esmė tai ne čia, kažką blogai padarai, nes turėtų megzt ir be šitų veiksmų lotuliukas.gif
Atsakyti
taip taip, stumk kiek eina. plius pasilenkus letai vaziuodama karieta gali paziuret, kas darosi ir kodel krenta.
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2013 09 16, 14:32)
Ne biškiuką adatas išstumk, o pilnai į E poziciją ir pažiūrėk, kad ant pagrindinės karietos būtų N (ne H), o ant riberio karietos tie du balti cipcikai iš šonų būtų pakelti į viršų.
Bet esmė tai ne čia, kažką blogai padarai, nes turėtų megzt ir be šitų veiksmų  lotuliukas.gif

isstumiau i E pozicija ir wualia thumbup.gif bet jauciu cia Darbeja uz mane maldele sukalbejo, kad pavyktu lotuliukas.gif
Atsakyti
Taip smile.gif užsiskersavusi esu biggrin.gif

šiam dideliam megztukui sumezgiau 530gr. siūlo. O jei M/L dydis tai svyruoja apie 300gr.
Atsakyti
ziuriu ziuriu as, nu pasakykit ar teisingai mastau. kad tiesiog dvi ilgos juostos numegztos (kiek iziuriu dvigubos) ir jau susiuvant tas perkeitimas padarytas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 16 rugsėjo 2013 - 21:50
manau dvi atskiras juostas megzt butu geriausias variantas, nes blogai prisiuvus, bus galima nuardyt ir persiut, o jeigu kartu primezgus, perdaryt kur kas daugiau darbo. tik gal dvigubu nedaryciau, nes kai susides dvi, tai jau keturgubas gausis mezginys, storas, pupsos prieki paskui.
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2013 09 16, 22:49)
ilgos juostos numegztos (kiek iziuriu dvigubos) ir  jau susiuvant tas perkeitimas padarytas g.gif

Man irgi atrodo, kad tos juostos ne dvigubos. Aš jas megzčiau stulpeliu 1/1, tik su visom adatom (full needle rib, kai riberis perstumtas į H), tada jos tankesnės gautųsi ir ne tokios storos. O dėl prisiuvimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2013 09 16, 23:52)
Man irgi atrodo, kad tos juostos ne dvigubos. Aš jas megzčiau stulpeliu 1/1, tik su visom adatom (full needle rib, kai riberis perstumtas į H), tada jos tankesnės gautųsi ir ne tokios storos. O dėl prisiuvimo  drinks_cheers.gif

aha apsimesiu kad supratau. mano draugyste su riberiu tik prasidejo doh.gif , taip kad man reikia paaiskinimo step by step.
bandau detalizuot pasakysi ar teisingai supratau:
1 eile.-1x1 issistumiam adatas, su tuo apatiniu ricagu ant 5, pozicija P, itempimas 0 ir 0
2-3-4 eiles. virsutinej karietoij knopke Part, apatinej karietoij ta kita platu i virsu
5 ir visos kitos eiles:isstumiam visas adatas i darba ant abieju adatiniu, pozicija H, itempimas 3 ir 3 kokie, ir vaziuoju apvaliuoju budu megzdama.
teisingai?
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2013 09 17, 01:00)
aha apsimesiu kad supratau.
bandau detalizuot pasakysi ar teisingai supratau:
1 eile.-1x1 issistumiam adatas, su tuo apatiniu ricagu ant 5, pozicija P, itempimas 0 ir 0
2-3-4 eiles. virsutinej karietoij knopke Part, apatinej karietoij ta kita platu i virsu
5 ir visos kitos eiles:isstumiam visas adatas i darba ant abieju adatiniu, pozicija H, itempimas 3 ir 3 kokie, ir vaziuoju apvaliuoju budu megzdama.
teisingai?

Na, ne visai teisingai
Jei draugauji su rusų kalba, .
http://www.mnemosina.ru/instrukcia
Инструкция к вязальной машине KR-838 рус. яз. pažiūrėk 24 - 26 psl

Išstumt reikia visas adatas ant abiejų adatinių. Pozicija H, ne P Ir apačioj riberio karietos yra perjungėjas, jis pozicijoj II.
2-3-4- eilės taip kaip parašei. Mezgama toliau ne apvaliuoju būdu, o taip kaip ir stulpeliu 1x1, tik su visom adatom. Sėkmės biggrin.gif
Atsakyti