buna buna siulvedis negerai sutvarkytas arba siulas kur nors uzkliuna. tada ir gaunas toks dryzis......
man taip buna. Cia itakos turi kaip susuktas siulas. Daznai jei rankom pati veju ant babinos, tai netolygiai ir siulas pasiduoda mezgimui. Stumi karietele, ir pajauti kad truksta siulo. Ziurek ir eile ismegzta sutempta tokia
QUOTE(giteveja @ 2013 08 29, 14:32)
Mezgejeles, noriu dar kai ko paklausti. O Jums mezgant nebuna taip, kad patempia siula tarp mezginio? Nekeitalioju tankio, mezgu ir sau buna kokia eile ar net puse eiles, sutempta (tarsi koks maziausias tankis paimtas) Ir kame cia geletu buti bedos
Įtariu, kad silo įtempime (padavime). Nevienodai įtempiamas siūlas iki karietos - gali priklausyti nuo to kaip suvyniotas siūlas į kokį kamuoliuką. Arba dar siūlų įtempiklis (nežinau kaip lietuviškai jis vadinasi ) Kiek pamenu, su Neva mezgi? Tai jei taip, tai jų tas daiktas kur siūlus prilaiko, niekam tikęs - aš dažniausiai ten kokį popieriuką sulankstytą įkišu kad laisviau eitų.
stai tai trumparankove, kur siulai neleido kiaurarasciu megzt, spalva - zalios zoles sodri zalia, bet sunku foto perteikt:
Megzta Knitmaster F370K+FRP70, siuliukai 100% vilnele, storis nurodytas 2200m/100g, bet man jie storesni pasirode, dvi gijos, susinaudojo 130g, itempimas 2.1, plotis - 196 akys, ilgis - 330 eiliu...
viskas butu liuks, tik kad vienu dydziu per maza tupes lentynoj, kol sukusiu, jei isvis kada - per vasaros atostogas uzsiritau min 4kg, kiauliukas nu
kirpau drebanciom rankelem to margojo megztinuko prieki. siandien bandysiu sutvarkyt krastus, kazin kaip gausis, ar nepabegs galai man...
Megzta Knitmaster F370K+FRP70, siuliukai 100% vilnele, storis nurodytas 2200m/100g, bet man jie storesni pasirode, dvi gijos, susinaudojo 130g, itempimas 2.1, plotis - 196 akys, ilgis - 330 eiliu...
viskas butu liuks, tik kad vienu dydziu per maza tupes lentynoj, kol sukusiu, jei isvis kada - per vasaros atostogas uzsiritau min 4kg, kiauliukas nu
kirpau drebanciom rankelem to margojo megztinuko prieki. siandien bandysiu sutvarkyt krastus, kazin kaip gausis, ar nepabegs galai man...
Jautiena, LABAI dailus zaliasis Rastas megztas su dviem adatinem? jei ne paslaptis kaip? nu ziauriai ziauriai grazu
del kirpimo, kaip rusai sako " ny pucha, ny pyra"
del kirpimo, kaip rusai sako " ny pucha, ny pyra"
rastelis juk paprastos pynes 2x2, megzta dviem adatinem, taip.
QUOTE(jautiena @ 2013 08 30, 13:52)
rastelis juk paprastos pynes 2x2, megzta dviem adatinem, taip.
o pynes ?
pynes: ant pagrindines adtines 2 akys keiciamos vietom su salia esanciom 2, dekeriukais pagalba, tiesa eilej pries darant pynes, ant riberio istumiama viena adata ties mazdaug pynes viduriu, ismezgus ta eile, ant riberio adatos turim uzmesta siula, ta adata grazinama i nedarbine, o atsiradus siulo kilpa priduoda laisvumo perkeliamom pynes akim. tai nera butina, bet lengviau sukryziuot akis ir masinai lengviau ismezgt.
Aciu Jautiena, reiks vel pradet kibint antra adatine
Jautiena kaip gražuuuu pynutės
Bet pynės kaip ir Lace karieta man - tabu
Bet pynės kaip ir Lace karieta man - tabu