Įkraunama...
Įkraunama...

Ekstrinė kontracepsija - Postinor

as tai is vienos puses lyg ir pritarciau tam, nors aisku is kitos puses atrodo apsurdas doh.gif
bet va tarkim, jaunos paaugles tai dauguma su mastymu - ai, jei kas postinoro isgersiu ir viskas, tiesiog nera rimtas poziuris i apsisaugojima, aisku nekalbu apie vyresnes, kurios taip atmestinai neziuri.
Ir va pasiskaitinejus tai dauguma jaunesniu gan daznai jas naudoja ir nelabai suvokia kaip tai nesvaika, kad tai ne kokios KT, kad galima but gerti vos ne kaskart g.gif
ir kadangi manau, kad tokie dalykeliai nenutinka taip labai daznai, tai nemanau, kad butu kas blogai jei piniginej guletu receptukas, kuri prireikus but galima panaudot ax.gif
cia tik tokie mano pamastymai, labai nepeikit ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 04 23, 22:02)
Aš tai abejoju, ar pardavinės su receptu. Kaip jau buvo sakyta, kad vaistininkės gi irgi žmonės ir turėtų suprast moteriškes bėdoj  biggrin.gif , gi šiaip sau, ne ekstra atveju niekas nebėga į vaistinę tokių tabletkų pirkt. g.gif

Nu cia jau kaip kur "uzsirausi".. doh.gif
Ta karta kai pirkau (pries daugiau nei 2 metus), tai toki morala kone gavau, nesvarbu kad po velniu tos prakeiktos gumytes tai plysta! Bet tai kai kuriu zmoniu nuomone isvis krc seksas yra blogis ir zmogus gali be to apsieiti laimingam gyvenimui tai va se tau uz tai kad negali apsieiti, kad nesusilaikei - vaikas kurio normaliai negalesi uzauginti, mazdaug uz tai atkentesi ne tik tu, bet ir tavo vaikas dar, argi ne sauni "bausme" uz sitoki blogi doh.gif

atsiprasau kad isijauciau blush2.gif biggrin.gif

Lytiniai santykiai nera visiskai saugus net ir su geriausiom kontraceptinem priemonem, ir num nezinau, man tai kvailai tas receptas siuo atveju, kai nera sudaryta normaliu galimybiu ji gauti tuo ekstra atveju smile.gif
Atsakyti
Manau, kad tikrai protingiausia būtų receptuką gauti anksčiau laiko ir saugiai Postinor'ą turėti po ranka "jeigu ką".
Atsakyti
Prasau skubiai man padeti!!!! Mylejausi su savo draugu be apsaugos, bet mes nebaigeme. Taciau neseniai isgeriau paskutine tablete grybeliui gydyti, o ten perskaiciau, kad praejus 7 dienoms po tos tabletes gerimo myletis butina su patikima kontracepcija. Ka man daryti? Issigandau, kad galejau pastoti. Ar gerti Postinora? Ar as be reikalo nerimauju? verysad.gif Ar galejo sperma, nors ir nutrauktas lytinis aktas, issiskirti ir patekti kaip nors iki gimdos? Labai bijau, nes vaikelio dar tikrai neplanuoju..
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 04 27, 14:11)
Prasau skubiai man padeti!!!! Mylejausi su savo draugu be apsaugos, bet mes nebaigeme. Taciau neseniai isgeriau paskutine tablete grybeliui gydyti, o ten perskaiciau, kad praejus 7 dienoms po tos tabletes gerimo myletis butina su patikima kontracepcija. Ka man daryti? Issigandau, kad galejau pastoti. Ar gerti Postinora? Ar as be reikalo nerimauju?  verysad.gif Ar galejo sperma, nors ir nutrauktas lytinis aktas, issiskirti ir patekti kaip nors iki gimdos? Labai bijau, nes vaikelio dar tikrai neplanuoju..

Jei nebaiget, tai dar nereiskia kad nepastosi! Viso lytinio akto metu gali issiskirti spermos. Negalima taip daryt jei neplanuoji vaiku! Siaip nesu girdejus kad vaistai nuo grybelio skatintu pastojima, gal ta kontracepcija reikalinga tam kad jei pastosi, tai vaisiui vaistai nepakenktu.. Ir baik myletis bes sargiu ar kontraceptiniu kai nepalanuoji vaiku, nezaisk su savo ir vaiko likimu
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 04 27, 15:11)
Prasau skubiai man padeti!!!! Mylejausi su savo draugu be apsaugos, bet mes nebaigeme. Taciau neseniai isgeriau paskutine tablete grybeliui gydyti, o ten perskaiciau, kad praejus 7 dienoms po tos tabletes gerimo myletis butina su patikima kontracepcija. Ka man daryti? Issigandau, kad galejau pastoti. Ar gerti Postinora? Ar as be reikalo nerimauju?  verysad.gif Ar galejo sperma, nors ir nutrauktas lytinis aktas, issiskirti ir patekti kaip nors iki gimdos? Labai bijau, nes vaikelio dar tikrai neplanuoju..

Jeigu pats ciklo vidurys ir galima ovuliacija, pamąstyčiau apie Postinorą.
Atsakyti
Koks skirtumas,ar nuo grybo tabletes gere,ar dar nuo kokio velnio,su nestumu tai nieko bendro. Saugotis reikia visada wink.gif
Atsakyti
o as dabar paklausiu kvailo klausimo... Vartojau KZ daugiau nei puse metu ir isemiau pries menesi, susirgau... Nusprendziau daryti pertrauka ir naujo KZ nedejau. Po sirgimo praejus porai savaiciu be apsaugos, tik aisku nebaige i vidu. Dabar paziurejau, kad buvo vaisingos dienos ir drebu visa. Ar yra tikimybe, kad isliko kazkoks KZ apsaugos poveikis?? Nes jei 2sav nesulauksiu mmm,nes skaiciau,kad nutraukus ir issireguliuoja ciklas, tai nusirausiu plaukus... Moralu nereikia, metu man ne 16.. Zinau, kad saugotis turejau...
Atsakyti
QUOTE(avem1 @ 2008 04 28, 21:33)
o as dabar paklausiu kvailo klausimo... Vartojau KZ daugiau nei puse metu ir isemiau pries menesi, susirgau... Nusprendziau daryti pertrauka ir naujo KZ nedejau. Po sirgimo praejus porai savaiciu  be apsaugos, tik aisku nebaige i vidu. Dabar paziurejau, kad buvo vaisingos dienos ir drebu visa. Ar yra tikimybe, kad isliko kazkoks KZ apsaugos poveikis?? Nes jei 2sav nesulauksiu mmm,nes skaiciau,kad nutraukus ir issireguliuoja  ciklas, tai nusirausiu plaukus... Moralu nereikia, metu man ne 16.. Zinau, kad saugotis turejau...

Manau apsauga jau neveike nuo KZ schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2008 04 28, 22:06)
Manau apsauga jau neveike nuo KZ  schmoll.gif

Aš irgi taip manau, tik gali būti, kad ciklas išsireguliavęs ir apskritai nustatyti, kada ovuliacija, neįmanoma. Na, bet bent jau iš savo savijautos gal ir galėtum jausti - gleivės, skausmas šone ir pan..., bet irgi mažai tikėtina, bes ilgiau vartojus kontraceptikus save stebėti irgi sudėtinga ir praktiškai neprognozuojama. NLA kai kurias ir keletą metų apsaugo (skaičiau tokių istorijų čia), kai kurias ir pirmą mėnesį paveda, žinau, kad tai neguodžia, bet čia nuo daug ko priklauso - kiek ilgai "žaidėt" iki baigimo, ar esat prie vartojant KŽ bandę tokią "apsaugą", kaip vyurkas sugeba "sulaikyti" ir kaip jam duota gamtos su visais tais prieš laiką išsiskiriančiais skysčiais. Oi, prirašiau čia daug... doh.gif
Žinau, kaip nesaldu panšioj situacijoj, ir, jei ne vėlu, greičiausiai gerčiau postinorą...
Atsakyti
QUOTE(justee @ 2008 04 27, 15:11)

sperma galejo patekti,nu bet gal ir nepateko,o nervintis nera ko jei toks ekstra atvejis isgerk ta postinor ir tiek gi nenumirsi,ir jei daznai negeri nu tai jau laaaaaabai nepakenks.

O moralizuot ir aiskint kaad saugotis reik kad taip ir taip ir anaip,tai tikrai nereiktu sitam forume Sorry moterys(merginos),jei praso pasnekove padet tai galima patart ir be motinisku moralizavimu
Papildyta:
QUOTE(yeahva @ 2008 04 27, 22:29)
Jei nebaiget, tai dar nereiskia kad nepastosi! Viso lytinio akto metu gali issiskirti spermos. Negalima taip daryt jei neplanuoji vaiku!  Siaip nesu girdejus kad vaistai nuo grybelio skatintu pastojima, gal ta kontracepcija reikalinga tam kad jei pastosi, tai vaisiui vaistai nepakenktu.. Ir baik myletis bes sargiu ar kontraceptiniu kai nepalanuoji vaiku, nezaisk su savo ir vaiko likimu

ir isvis nesimylek jei vaiku neplanuoji!!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Motina Terese pasisake
Atsakyti
QUOTE(pupiniukas @ 2008 04 29, 03:03)
sperma galejo patekti,nu bet gal ir nepateko,o nervintis nera ko jei toks ekstra atvejis isgerk ta postinor ir tiek gi nenumirsi,ir jei daznai negeri nu tai jau laaaaaabai nepakenks.

O moralizuot ir aiskint kaad saugotis reik kad taip ir taip ir anaip,tai tikrai nereiktu sitam forume Sorry moterys(merginos),jei praso pasnekove padet tai galima patart ir be motinisku moralizavimu
Papildyta:
ir isvis nesimylek jei vaiku neplanuoji!!!!!!  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .Motina Terese pasisake

Labai aciu uz supratima. smile.gif Is tiesu nesu gyvenime gerusi to postinoro ir dabar nusprendziau negerti. Palauksiu ir paziuresiu, kas bus. O kaip sakant jei bus, tai bus ir pasaulis nesugrius, tuo labiau, kad jau seniai ne vaikas esu. O su tuo mylejimusi be apsaugu, tai dazanai tikrai nepraktikuoju ir stengiuos saugotis praktiskai visada. Bet visko pasitaiko ir manau, kad visos cia pasisakiusios yra abtureje panasiu situaciju. smile.gif O parasiau as gal ir isteriska posta, nes kaip visada is pradziu baimes akys dideles, bet dabar viska gerai apgalvojau, pasitariau su artimaisiais, sulaukiau palaikymo ir dabar stengiuos islikt rami. Taigi, po poros savaiciu paaiskes, ar as isiliesiu i mamyciu gretas ar ne. ax.gif
Atsakyti