Įkraunama...
Įkraunama...

Ekstrinė kontracepsija - Postinor

QUOTE(mica_z @ 2008 03 02, 17:44)
Na aš taip pat išgėriau Postinoro antrą parą po lyt. santykių. Dariausi 2 nėštumo testus kas savaitė - abu neigiami. Pasidariau po 1,5 mėn dar 2, nes lb blogai jaučiausi - abu teigiami. Kažkoks košmaras, bet tai įmanoma?

kazkada man taip buwo...dariaus testus 3...o isejo kad wisi 3 teigiami.o is wiso isejo taip kad nulekiau pas daktare ji patikrino,pasake kad nei kwapo waikucio...poto po metu pasidariau reikejo ..2.abu neigiami.bet laukiaus 4 sawaites.bet praradau ji...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriukas55 @ 2008 04 19, 09:55)
Sveikos,

noriu pasikonsultuoti. uzpraeita penktadieni turejau isideti zieda, bet taip atsitiko, kad uzmirsau nusipirkti, vakare atsiminiau, bet jau tingejosi lekti ieskoti. tai isidejau sestadieni, pavelavusi daugiau nei 12val. Zinau, kad lapelyje parasyta, kad tokiu atveju reikia savaite laiko naudoti papildoma apsauga, pvz prezervatyvus ar nutraukta lytini akta. o vakar t.y. penktadieni vyrui nespejau laiku pasakyti ir nepasisaugojom  blush2.gif  . o turejom saugotis dar apie para laiko. kaip manote ar galejau pastoti? ar galiu dabar ka nors padaryti, kad taip neatsitiktu? gal pavartoti ekstrine kontracepcija? 
taip blogai, kad savaitgalis,pas ginekologe nepavyks nusigauti  unsure.gif

Nemanau,kad pastojai.Ta viena diena neturetu kazko pakeist.
As Postinor vartojau,kai pavelavau puse paros isgert KT (o jas reikejo gert 3val tikslumu),tai ginekologe sake,kad be reikalo...
Papildyta:
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 04 19, 13:45)
kazkada man taip buwo...dariaus testus 3...o isejo kad wisi 3 teigiami.o is wiso isejo taip kad nulekiau pas daktare ji patikrino,pasake kad nei kwapo waikucio...poto po metu pasidariau reikejo ..2.abu neigiami.bet laukiaus 4 sawaites.bet praradau ji...sad.gif

Labai liudna,bet nejau manai,kad del to kaltas Postinoras,vartotas pries metus? g.gif
Beje,jo pavartojus,nestumo testai gali meluoti,ir tai parasyta info lapelyje.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 03 02, 17:26)
Kuo veliau isgeri - tuo didesne tikimybe kad nesuveiks. Jeigu atsitiko nelaime - kam laukti antros paros?  Matyt, kad uzkibo 4u.gif
Papildyta:
Beje, pastebejau, kad nebe pirma karta sitoj temoj kazko apie postinora klausi.. Cia gi ne saldainis - ai jei ka isgersiu. Sitaip ir sveikata susigadint galima  doh.gif Negi sunku normaliom apsaugos priemonem naudotis?

Sorry, kad toks moralas gavosi, tiesiog keista man kad moterys taip savo sveikatos nesaugo..  blush2.gif

Dabar klausimas: kam laukti antros paros netinka, nes vaistas tik su receptu parduodamas... Jei kas ne taip atsitinka penktadieni ar sestadieni, tai vat geriausiu atveju pas ginekologa pateksi pirmadieni... tai ir atsiranda tos nelemtos kelios paros... Vaistas jau tampa kaip ir ne ekstrinis apsisaugojimas blink.gif
Atsakyti
Nu bet gi galima savo ginekologės paprašyti išrašyti receptą ir jį laikyti namie, jei kartais prireiktų.. arba nusipirkti postinoro dėl viso pikto, juk jo galiojimo terminas keli metai, o jei neprireiks, išmesit 4u.gif
Man atrodo problemą spręsti taip reiktų, o ne bėdai ištikus nervintis, kad kelias paras laukti reikia ir ekstrinė kontracepcija visai nebe ekstinė patampa.
Atsakyti
QUOTE(Malvinacka @ 2008 04 21, 23:07)
Dabar klausimas: kam laukti antros paros netinka, nes vaistas tik su receptu parduodamas... Jei kas ne taip atsitinka penktadieni ar sestadieni, tai vat geriausiu atveju pas ginekologa pateksi pirmadieni... tai ir atsiranda tos nelemtos kelios paros... Vaistas jau tampa kaip ir ne ekstrinis apsisaugojimas  blink.gif

o cia rimtai tik su receptu ir postinoras? g.gif kad KT su receptu tai zinau, bet tai apsurdas kazkoks, tikrai tai jau tampa nebe ekstrine kontarcepsija...
Atsakyti
QUOTE(Elvinaa @ 2008 04 22, 20:09)
o cia rimtai tik su receptu ir postinoras?  g.gif  kad KT su receptu tai zinau, bet tai apsurdas kazkoks, tikrai tai jau tampa nebe ekstrine kontarcepsija...

taip taip su receptu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2008 04 22, 22:08)
taip taip su receptu wink.gif

Prieš porą savaičių Eurovaistinėje pirkau, jokio recepto neprašė.
Atsakyti
Šiaip tai kritiniu atveju, jei vaistininkė neparduotų, greičiausiai į ašaras pulčiau ir bandyčiau išprašyt... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2008 04 22, 12:13)
Nu bet gi galima savo ginekologės paprašyti išrašyti receptą ir jį laikyti namie, jei kartais prireiktų.. arba nusipirkti postinoro dėl viso pikto, juk jo galiojimo terminas keli metai, o jei neprireiks, išmesit  4u.gif
Man atrodo problemą spręsti taip reiktų, o ne bėdai ištikus nervintis, kad kelias paras laukti reikia ir ekstrinė kontracepcija visai nebe ekstinė patampa.

drinks_cheers.gif

QUOTE(ashtri @ 2008 04 23, 11:15)
Prieš porą savaičių Eurovaistinėje pirkau, jokio recepto neprašė.

Aš iki šiol KP be recepto perku, nors pradėjau vartot su ginekologės palaiminimu tongue.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2008 04 23, 15:36)
Šiaip tai kritiniu atveju, jei vaistininkė neparduotų, greičiausiai į ašaras pulčiau ir bandyčiau išprašyt...  biggrin.gif

Aš irgi turbūt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2008 04 23, 15:36)
Šiaip tai kritiniu atveju, jei vaistininkė neparduotų, greičiausiai į ašaras pulčiau ir bandyčiau išprašyt...  biggrin.gif

Iš tikro ir vaistininkės žmonės, ir paprašyt gražiai galima, ir papasok keblią situaciją. Man kartais būdavo, kad KT nusipirkt prisimenu tik tą pačią dieną, kai jau reikia gerti, būnu toli užmiesty nuo vaistinių be automobilio, tada draugas važiuodamas pas mane stabteldavo vaistinėj, pasakydavo, kad receptukas guli saugiai su manim toli nuo miesto - ir visada parduodavo. smile.gif
Beje, dariausi jau Rapipreg testą - buvo neigiamas. Po savaitės vėl pakartosiu. Po visų pasisakymų apie "meluojančius" po Postinor testus - ramybės nė gramo verysad.gif
Atsakyti
Perskaičiau temą ir sužinojau kad Postinoras yra parduodamas su receptu blink.gif manau, kad tai kažkokia nesąmonė schmoll.gif kai man reikėjo(ištikro reikėjo nelabai, bet iš striokio išgėriau ax.gif ) tai be jokio recepto pardavė ir dar paaiškino kaip tiksliai gerti smile.gif
Atsakyti
Aš tai abejoju, ar pardavinės su receptu. Kaip jau buvo sakyta, kad vaistininkės gi irgi žmonės ir turėtų suprast moteriškes bėdoj biggrin.gif , gi šiaip sau, ne ekstra atveju niekas nebėga į vaistinę tokių tabletkų pirkt. g.gif
Atsakyti