QUOTE (nikvik @ 2004 08 18, 19:00) |
Spirale sutrikdo implantacija, kuris ivyksta savaite po pastojimo. Tad visiskai tuoj pat lekti pas chirurga nereikia, o per keleta dienu su savo ginekologe alesi susitikti |
Nu, dabar tai jau as tundra jauciuosi...Apie kontraceptine spirale nezinau... O jei dienos palankios ir jau prisitvirtino? Nepazistu nei vieno kontracepcijos budo, kuriam duoda 100% garantijos, o jei dar ir nepaskubeti...
Nikvik, o gal tu koks agentas del demografinio bumo LT ?
Klaikiai as po to postinoro jauciausi Geriau jau jo isvengti...
Būsena po Postinoro - čia gal kaip kam - esu jo gėrus extra atvejy gal net pora kartų - žinokit nieko man - nei pykino nei aplamai kas nors darės - ir svarbiausia - apsauga suveikė
Tik dar kartą kartoju - jis skirtas tik laabai extra atvejams
Tik dar kartą kartoju - jis skirtas tik laabai extra atvejams
QUOTE (baltic*girl @ 2004 07 31, 19:18) |
Pas mus jos nelegalios, nors abortus legalu darytis ilgiau nei Lietuvoje |
legalios tos tabletes pas mus....tik jos pasivadina ne postinor o "morning after pill" arba "plan b"......
ot pasisakysiu ir as: vartojau Postinora vieninteli karta - nesisaugojom tada, ir isigandau biski - po penkiu dienu pradejau kraujuoti. Veliau nuejau pas gydytoja, ir paklausiau kodel menesines po Postinoro prasidejo anksciau - o ji atsake, kad tai visai ne menesines. Postinoras sukelia kaip ir persileidima, ir del to visa gimda issivalo, ar kaip cia pasakyti... Del to netgi jei ir butum pastojus, isgerus tam tikra kieki - atrodo daugiau neiviena tablete - ivyksta persileidimas. Tai nuo to laiko ju nebevartojau - kazkaip baisiai gydytoja man papasakojo apie jas - o dar taip galva palingavo - ir pasake "Ir kur tu mergaiciu protas????"
p.s. kaip dabar nezinau, bet pries 3.5 metu jos tikrai buvo be receptu
p.s. kaip dabar nezinau, bet pries 3.5 metu jos tikrai buvo be receptu
nebutinai gerti postinor....galima isgerti 2-5 tabletes paprastu kontraceptiniu tableciu i kuriu sudeti ieina "Levonorgestrel"........toks pat veikimas.....
va tos tabletes tinka: pirma doze per 72 valandas; antra doze po 12 valandu.
Alesse 5 pink pills
Levlen 4 orange pills
Levlite 5 pink pills
Levora 4 white pills
Lo-Ovral 4 white pills
Nordette 4 orange pills
Ovral 2 white pills
Tri-Levlen 4 yellow pills
Trivora 4 pink pills
Triphasil 4 yellow pills
va tos tabletes tinka: pirma doze per 72 valandas; antra doze po 12 valandu.
Alesse 5 pink pills
Levlen 4 orange pills
Levlite 5 pink pills
Levora 4 white pills
Lo-Ovral 4 white pills
Nordette 4 orange pills
Ovral 2 white pills
Tri-Levlen 4 yellow pills
Trivora 4 pink pills
Triphasil 4 yellow pills
Na, kad "Postinor" sukelia beveik kaip persileidima, taj ce faktas kaip blynas, juk ji gert reikia PO ivykio... Tai kas neaisku?
O del keliu tableciu kontraceptiku vietoj "Postinor"... as kai esu gerus "Postinor", taj savijauta buvo ciki, ale kai karteli suvartojau kelias paprastas ale kontraceptines tabletkas, taj ciut galu neatidaviau Ce jau kaip kam...
Beje, "Postinor" tabletkos be recepto dar pardavinejamos-20 Lt. 2 tabletkos. Anksciau budavo, kad reik 1 isgert per 8 valandas, o antra per 24, dabar matyt "kokybiskesnes", nes pirmaja per 24 val., o antraja per 72 val. ... Taj reik isivaizduot, koks ju "stiprumas"
Kadangi esu pati vartojusi, taj negaliu pasisakyt kategoriskai PRIES... Nors gydytojai yra pasiruose ypac jaunom panom uzpakalius su dirzu isvanoti uz kiekviena "Postinor" tabletka... Matyt zino, ka daro
O del keliu tableciu kontraceptiku vietoj "Postinor"... as kai esu gerus "Postinor", taj savijauta buvo ciki, ale kai karteli suvartojau kelias paprastas ale kontraceptines tabletkas, taj ciut galu neatidaviau Ce jau kaip kam...
Beje, "Postinor" tabletkos be recepto dar pardavinejamos-20 Lt. 2 tabletkos. Anksciau budavo, kad reik 1 isgert per 8 valandas, o antra per 24, dabar matyt "kokybiskesnes", nes pirmaja per 24 val., o antraja per 72 val. ... Taj reik isivaizduot, koks ju "stiprumas"
Kadangi esu pati vartojusi, taj negaliu pasisakyt kategoriskai PRIES... Nors gydytojai yra pasiruose ypac jaunom panom uzpakalius su dirzu isvanoti uz kiekviena "Postinor" tabletka... Matyt zino, ka daro
QUOTE (Aferiste @ 2004 09 05, 06:27) |
dabar matyt "kokybiskesnes", nes pirmaja per 24 val., o antraja per 72 val. ... Taj reik isivaizduot, koks ju "stiprumas" |
nu kad ne......pirma tablete reikai isgerti ne daugiau kaip 72 valandas po nesaugaus sekso....antra tablete po 12 valandu.....labai svarbu antra doze isgerti po 12 valandu ir jokiais budais ne veliau....geriau biski anksciau...
Papildyta @ [mergetime]1094419792[/mergetime]
nu kad postinor nesukelia aborto......
va informacija....
Emergency Contraception Is Not Abortion.
Emergency contraception cannot end a pregnancy
Emergency contraception prevents pregnancy. It works by stopping an egg from being released from the ovary and by stopping an egg from being fertilized, or reached by sperm. Emergency contraception also stops a fertilized egg from attaching, or implanting, itself to the wall of the uterus (or womb).
yra aborto tabletes.......ru-486 arba mifeprex.....jos tai tikrai sulelia aborta....jas galima gerti tik iki 9 nestumo savaiciu........
aga....tikrai kad siaubas....mano manymu geriau abortines tabletes nei chirurginis abortas......tableciu veikimas panasus kaip ir persileidimo......o ne su replem istraukia nekalta angeleli.... bet cia atskira tema......
o postinor kaip ir visos "emergency" tabletes....neleidzia spermai apvaisinti kiausineliu.....arba neleidzia apvaisintam kiausineliui prisitvirtinti gimdoje....kaip jau minejau....isversciau is anglu kalbos...kadangi neleidzia prisitvirtinti gimdoje tai ir nera abortas......o aborto tabletes.......isplesia prilipusi kiausineli prie gimdos....cia jau abortas...
o postinor kaip ir visos "emergency" tabletes....neleidzia spermai apvaisinti kiausineliu.....arba neleidzia apvaisintam kiausineliui prisitvirtinti gimdoje....kaip jau minejau....isversciau is anglu kalbos...kadangi neleidzia prisitvirtinti gimdoje tai ir nera abortas......o aborto tabletes.......isplesia prilipusi kiausineli prie gimdos....cia jau abortas...
QUOTE (Aferiste @ 2004 09 05, 06:27) |
O del keliu tableciu kontraceptiku vietoj "Postinor"... as kai esu gerus "Postinor", taj savijauta buvo ciki, ale kai karteli suvartojau kelias paprastas ale kontraceptines tabletkas, taj ciut galu neatidaviau |
ne visos kontraceptines tabletes tinka vietoj postinor.......gal ne tas isgerei.....kad vos galu neatidavei
Na dabar aš papasakosiu prieš mėnesį iškilusia dilemą man dėl Postinoro. Aišku esu visiška kvailė kad geriau tą tabletę, nu bet taip įvyko. Tai po savaitės kad pramušė mane. ta prasme kad pradėjo kraujuoti, keikiausi iš paskutiniųjų, dabar sakiau nei už ką ni ni daugiau nei į burną. nor niekada nesakyk niekada