Kam nekyla jokių "KODĖL" , tai tie paprastai nekuria temų su klausimais.
Gero savaitgalio.
jau matau kaip mano vyras pritartu Kontaktui del Subaru
o as noreciau Rav'o..naujausias leidimas man laabai patiko ir as jo noriu
o as noreciau Rav'o..naujausias leidimas man laabai patiko ir as jo noriu
Geras automobilis , bet kai kažkada teko rinktis, tai netiko per maža bagažinė. Draugės nepamainoma "meilė", jau ne vieną pakeitė, ir tik į tokį pat modelį.
Tai vienas dalykas yra sutikti/nesutikti su Kontaktu, su Subjektyvia ar su Morka nr. trys ir argumentuoti kodėl nesutinkti ar sutinki. Kitas dalykas - "konstatuoti faktą", diskusija tampa neįmanoma, nes žr. aukščiau paminėtas mano asmenines savybes ir neva stradalinimus dėl jofana visureigių, su kuriais aš gyvenu ir plėšausi dėl jų maikę. Supranti
Man giliai giliai dėl tų visureigių ta prasme ir dėl ko juos perka ar nori blondinės ar kas nors. Ir man giliai.. ko nori madam. Tiesiog rašau apie savo pupuliuką, koks jis fainas ir mylimukas dėl a, b, c ir kt. savybių. Ir kodėl visureigis mieste yra gėrių gėris, galbūt man. Galbūt su manim sutiks ir sutinka kitos madam - visureigininkės.
O tu vairuoji visureigį? Ta prasme, tu įsivaizduoji koks tai gėris ar blogis? Nes kiek yra mano prietelkų, tai anei viena po jo žemiau nesėdo ir net nesiruošia. Visos kai sulipo iš sportinukių ir lengvųjų, tai taip ir liko "soste".
Papildyta:
Ir dar. Buvo paminėti ne tik siaubingi keliai, kurie galima konstatuoti faktą, bus siaubingi visada dar kažkiek metų į priekį, nes krizė, pinigų yra tik palopymams ir papudravimams.
Buvo paminėta ne ką mažiau svarbus faktas: geresnis matomumas ir kliūčių bei problemų išvengimas; poreikis dažnai išvykti į užmiestį - bekelę (ne visiems reikia trijų automobilių); poreikis keliauti, kelionėse tai puikus variantas, geresnis už miniveną; poreikis turėti didesnę bagažinę. Ir dar n poreikių. Saugumas taip pat nepaskutinėje vietoje. Dabar ekspromtu visko neprisiminsiu, bet patogumų pakankamai daug, kodėl. Be to kodėl vis dar manoma, kad visureigis skirtas TIK VYRAMS. Kažkokia diskriminacija. Nes matai, vyrams nereikia "pasiaiškinti" dėl tokio pirkinio, o štai moteris turi turėti priežastis ir paaiškinimus.
Man giliai giliai dėl tų visureigių ta prasme ir dėl ko juos perka ar nori blondinės ar kas nors. Ir man giliai.. ko nori madam. Tiesiog rašau apie savo pupuliuką, koks jis fainas ir mylimukas dėl a, b, c ir kt. savybių. Ir kodėl visureigis mieste yra gėrių gėris, galbūt man. Galbūt su manim sutiks ir sutinka kitos madam - visureigininkės.
O tu vairuoji visureigį? Ta prasme, tu įsivaizduoji koks tai gėris ar blogis? Nes kiek yra mano prietelkų, tai anei viena po jo žemiau nesėdo ir net nesiruošia. Visos kai sulipo iš sportinukių ir lengvųjų, tai taip ir liko "soste".
Papildyta:
Ir dar. Buvo paminėti ne tik siaubingi keliai, kurie galima konstatuoti faktą, bus siaubingi visada dar kažkiek metų į priekį, nes krizė, pinigų yra tik palopymams ir papudravimams.
Buvo paminėta ne ką mažiau svarbus faktas: geresnis matomumas ir kliūčių bei problemų išvengimas; poreikis dažnai išvykti į užmiestį - bekelę (ne visiems reikia trijų automobilių); poreikis keliauti, kelionėse tai puikus variantas, geresnis už miniveną; poreikis turėti didesnę bagažinę. Ir dar n poreikių. Saugumas taip pat nepaskutinėje vietoje. Dabar ekspromtu visko neprisiminsiu, bet patogumų pakankamai daug, kodėl. Be to kodėl vis dar manoma, kad visureigis skirtas TIK VYRAMS. Kažkokia diskriminacija. Nes matai, vyrams nereikia "pasiaiškinti" dėl tokio pirkinio, o štai moteris turi turėti priežastis ir paaiškinimus.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 27, 21:51)
Buvo paminėta ne ką mažiau svarbus faktas: geresnis matomumas ir kliūčių bei problemų išvengimas; poreikis dažnai išvykti į užmiestį - bekelę (ne visiems reikia trijų automobilių); poreikis keliauti,
kelionėse tai puikus variantas, geresnis už miniveną; poreikis turėti didesnę bagažinę. Ir dar n poreikių. Saugumas taip pat nepaskutinėje vietoje. Dabar ekspromtu visko neprisiminsiu, bet patogumų pakankamai daug, kodėl.
Be to kodėl vis dar manoma, kad visureigis skirtas TIK VYRAMS. Kažkokia diskriminacija. Nes matai, vyrams nereikia "pasiaiškinti" dėl tokio pirkinio, o štai moteris turi turėti priežastis ir paaiškinimus.
Buvo paminėta ne ką mažiau svarbus faktas: geresnis matomumas ir kliūčių bei problemų išvengimas; poreikis dažnai išvykti į užmiestį - bekelę (ne visiems reikia trijų automobilių); poreikis keliauti,
kelionėse tai puikus variantas, geresnis už miniveną; poreikis turėti didesnę bagažinę. Ir dar n poreikių. Saugumas taip pat nepaskutinėje vietoje. Dabar ekspromtu visko neprisiminsiu, bet patogumų pakankamai daug, kodėl.
Be to kodėl vis dar manoma, kad visureigis skirtas TIK VYRAMS. Kažkokia diskriminacija. Nes matai, vyrams nereikia "pasiaiškinti" dėl tokio pirkinio, o štai moteris turi turėti priežastis ir paaiškinimus.
Ne. Nevairuoju. Nesugalvoju, kodėl galėčiau jo norėti. Bekelėmis nevažinėju, rajonuose keliai, kiek čia supratau, net geresni, negu Vilniuje... Sostą irgi skirtingai juk suprasti galima...
Tas tikrai puiku, jokių ginčų ir kontrargumentų, tik... Juk ne taip mažai ir kitokių automobilių, kur irgi nereikia sėdėt pažeme
O kuo ilgas važiavmas geresnis visureigiu, nei, kaip sakai, minivenu? Čia tais atvejais, kai irgi keliaujama bekelėmis? (čia man vėl kyla durnas klausimas, kokiomis bekelėmis reik (ir kiek dažnai) važinėtis, kad reikėtų visureigio). Bagažinė didelė irgi ne tik visureigių juk...
Nu man tai taip neatrodo, bet šiaip, jei tokia nuomonė yra, tai gal todėl, kad vyrai dažniau visureigį naudoja pagal paskirtį (čia ir bekelės ir susibūrimai, akcijos- atrakcijos tomis bekelėmis visokios), o moterys, kaip susidaro įspūdis, nežinia kodėl, tarsi užgaidą kokią
O jei vyrai perka savo žmonoms tokius automobilius dėl saugumo, kad jų vaikai ir mylimosios važinėtų saugiai. Nejau tai prastas argumentas? Ne visi nori važinėti su "mikroautobusais". Ne visiems jie gražūs, patogūs, verti dėmesio ir kt. Be to duobėtais keliais jie beviltiški taip pat kaip ir lengvieji. Aš esu vairavusi vienatūrį, jis tikrai šaunus, bet. Tai absoliučiai kitoks automobilis ir net negali lygintis su visureigio privalumais. Todėl kai šioje temoje (ar kitose) lyginami kiti automobiliai, suprantu, kad tie žmonės nei vairavę, nei žino, nei supranta su kuo lygina ir kodėl kritikuoja.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 27, 22:44)
O jei vyrai perka savo žmonoms tokius automobilius dėl saugumo, kad jų vaikai ir mylimosios važinėtų saugiai. Nejau tai prastas argumentas? Ne visi nori važinėti su "mikroautobusais". Ne visiems jie gražūs, patogūs, verti dėmesio ir kt. Be to duobėtais keliais jie beviltiški taip pat kaip ir lengvieji. Aš esu vairavusi vienatūrį, jis tikrai šaunus, bet. Tai absoliučiai kitoks automobilis ir net negali lygintis su visureigio privalumais. Todėl kai šioje temoje (ar kitose) lyginami kiti automobiliai, suprantu, kad tie žmonės nei vairavę, nei žino, nei supranta su kuo lygina ir kodėl kritikuoja.
Nu kad lyg ir nekritikavo čia nieks automobilio
Bet, sutikit, nebūtina būt vairavus, kad nenorėti to auto, kaip ir nebūtina būt vairavus, kad norėti
Na, bent įtikinot, jau maždaug supratau, kodėl visureigio norit jūs
nu ir tema nugrybavot as nesuprantu kaip galima atsakyt i klausima kodel as kazko noriu?
nesupratau kodel kai kurie cia i visureigius paziurejo taip siaurai, tipo visureigis tai cia tik tas, kur vazinet bekelem as vazineju su Honda CR-V pakaitom su Honda HR-V, nu nera cia jau tie superdzipai, su kuriais galima vaziuot i bekeles, bet i zemesnes masinas as sest nebenoreciau. kodel nenoreciau tiksliai atsakyt negaliu, bet siaip man yra smagiau auksciau sedet, vazinejant mieste kartais tenka ir ant bordiuro kokio uzvaziuot, ziema prie darbo (paciam Kauno centre ) stovedavo tik keli automobiliai-dzipai, nes kiti parkuotis neturejo salygu-nuo gatves sniegas braukiamas budavo butent i parkavimosi vieta, be to-daugelio cia skaitant susidaro nuomone, jog zmones vazineja tik is/i darba. as automobiliu naudojuosi ir savaitgalio isvykoms, jos buna nebutinai asfaltuotomis miestu ar uzmiescio gatvemis. del saugumo-sutinku, as saugiau jauciuosi sededama dzipe, masina didesne-jautiesi saugesnis.
del manevringumo-manau cia nuo vairuotojo priklauso, o del to ar tai miesto / ne miesto masina... kiek pas mus zmoniu gali tureti automobiliu parka ivairioms progoms? fain butu turet minivena savaitgaliams, koki kabrioleta su draugem pasivazinet, dzipa-pagrybaut, na ir ka as zinau... su kuo cia i darba vazinet-gal nuolatini bilieta?
nesupratau kodel kai kurie cia i visureigius paziurejo taip siaurai, tipo visureigis tai cia tik tas, kur vazinet bekelem as vazineju su Honda CR-V pakaitom su Honda HR-V, nu nera cia jau tie superdzipai, su kuriais galima vaziuot i bekeles, bet i zemesnes masinas as sest nebenoreciau. kodel nenoreciau tiksliai atsakyt negaliu, bet siaip man yra smagiau auksciau sedet, vazinejant mieste kartais tenka ir ant bordiuro kokio uzvaziuot, ziema prie darbo (paciam Kauno centre ) stovedavo tik keli automobiliai-dzipai, nes kiti parkuotis neturejo salygu-nuo gatves sniegas braukiamas budavo butent i parkavimosi vieta, be to-daugelio cia skaitant susidaro nuomone, jog zmones vazineja tik is/i darba. as automobiliu naudojuosi ir savaitgalio isvykoms, jos buna nebutinai asfaltuotomis miestu ar uzmiescio gatvemis. del saugumo-sutinku, as saugiau jauciuosi sededama dzipe, masina didesne-jautiesi saugesnis.
del manevringumo-manau cia nuo vairuotojo priklauso, o del to ar tai miesto / ne miesto masina... kiek pas mus zmoniu gali tureti automobiliu parka ivairioms progoms? fain butu turet minivena savaitgaliams, koki kabrioleta su draugem pasivazinet, dzipa-pagrybaut, na ir ka as zinau... su kuo cia i darba vazinet-gal nuolatini bilieta?
QUOTE(Koste @ 2010 04 01, 14:25)
nu ir tema nugrybavot
Aga, cia jau pradeta gincytis is principo del ginco budo
Nu bet snekekit ka norit - nieks nepaneigsit visureigio privalumu sia ziema Daugiau tai sakyciau belieka stiliaus klausimas, na ir bekele, jei poreikis yr, nes saugumo, gero matomumo ir talpios bagazines poreikius puikiausiai patenkina minivenai.
QUOTE(Koste @ 2010 04 01, 14:25)
bet i zemesnes masinas as sest nebenoreciau. kodel nenoreciau tiksliai atsakyt negaliu, bet siaip man yra smagiau auksciau sedet, vazinejant mieste kartais tenka ir ant bordiuro kokio uzvaziuot, ziema prie darbo (paciam Kauno centre ) stovedavo tik keli automobiliai-dzipai, nes kiti parkuotis neturejo salygu-nuo gatves sniegas braukiamas budavo butent i parkavimosi vieta, be to-daugelio cia skaitant susidaro nuomone, jog zmones vazineja tik is/i darba. as automobiliu naudojuosi ir savaitgalio isvykoms, jos buna nebutinai asfaltuotomis miestu ar uzmiescio gatvemis. del saugumo-sutinku, as saugiau jauciuosi sededama dzipe, masina didesne-jautiesi saugesnis.
vienas iš mūsų turimų automobilių yra SUV'as . Jį vairuoja išskirtinai MB, nes aš nejaučio to 'draivo' vairuoti džipą, "sėdėjimas ant sosto" taip pat neaktualus, o dar viena priežastis - ten mechaninė pavarų dėžė, ko visai nebesinori porą metų pavairavus automatą Šį automobilį jis įsigijo kai persikėlėme į užmiestį. Bet priežastis gal nebuvo ta, kad užmiesčiui būtinai reikia 4x4, tiesiog taip sutapo, kad ankstesnį automobilį 'sudėvėjo' statybų metu, o sudėjus visus + ir - išsirinko dyzelinį SUV'ą. Galiu patvirtinti - šią išskirtinę žiemą 4WD buvo daug labiau aktualūs Vilniaus centre, kai reikėdavo prisiparkuoti užpustytose aikštelėse ar pravažiuoti nenuvalytom gatvėm, nei užmiestyje. Mūsų užmiesčio keliai buvo geriau prižiūrėti. Bet žinoma buvo ramu, kad net jei anksti ryte valytuvas neprasuks pro šalį - nereikės kukuot ir laukti, ar atkasinėti kelio.
Bekelėm mes nevažinėjame, užtat mėgstame keliauti. Prieš porą savaičių grįžome iš Alpių. Ten pernai su paprastu automobiliu pataikėme į pūgą kalnų perėjoje, tai visas sultis iš rankenos išgręžiau ir dugną pramyniau Nebuvo net kaip sustoti ir grandines užsidėti, nes būtų garantuotai kas nors įvažiavęs, matomumas buvo keli metrai. Šiemet ant tokių žiaurių važiavimo sąlygų nepataikėm, bet ant apsnigto kelio serpantinuose su 4x4 tikrai važiavimas buvo kitoks. O kas dėl vietos bagažinėje - ne stebuklai, jos buvo daugiau ankstesniame kombi. Ten slidės į bagažinę tilpo, o SUV'e teko į saloną prakišti. Nežinau, gal Land Cruiseryje ir daugiau vietos, neturėjau progos patikrinti
Iš kitų minusų, tai man jos triukšmas yra didesnis lyginant su lengvąja. Laikas keisti tepalus - MB jau pasidomėjo, kad tai kainuos gerokai daugiau nei kitiems mūsų automobiliams.... Kasko tai apynormalė kaina, nes draudimo bendrovės viliotinius viena per kitą šoko, ir galiausiai apdraudė pigiau nei mąnąją, senesnę ir pagal vertę pigesnę.
Na nenoriu absoliutinti, gal po kiek laiko dar pakeisiu nuomonę, bet matau tokiuose automobiliuose tiek pliusų, tiek ir minusų. Va bus savaitgalis, vyksime pasisvečiuoti - ko gero važiuosime su mano kupe, nes ją tiesiog vairuoti smagiau
Parduodamas nedidelis visureigis Tiger 1943m, 20L , V10, elektra valdomas liukas, 6 vietos, sedanas, spalva zalia, buves veiksme, kuriasi is pusės pasukimo, pakeisti visi dirzai, guoliai, tepalai, filtrai,nauji vasariniai viksrai. Amortizatoriai nekeisti, nes neradau kur jie yra.Ka tik užpildytas kondicionierius, yra mp3 grotuvas su USB jungtimi, galinga 4kw garso sistema Hertz, televizorius, tamsinti langai, rusiška plevele,zennon žibintai, karinė navigacija. LIETUVOJ NEEKSPLOTUOTAS. Kaip matote nuotraukose tinka tiek sportui, tiek isvykoms su draugais, tiek pradedančioms vairuotojoms , kad drąsiau jaustis mieste. Nepaprastai manevringas - apsisuka vietoj.Labai patogu parkuotis.
I komplektacija ieina papildomas viksras, ir zieminiu viksru komplektas, trys priestankines raketos, du automatai ak-47 su amunicija, grilis montuojamas ant stogo, saldyta jautiena ir vilkinis suo, visureigį vairavo moteris, parduodu nes garaze tik uzima vieta ir be to isvykstu i uzhsieni. Domina keitimai. SMS nesiuskit, ledas baigesi.
Truputį parūdijęs bat tai smulkmena. TA ir draudimas yra.Padarytas vikšrų suvedimas. Sedi ir vaziuoji. Galimas patikrinimas bet kuriame servise.
Kaina sutartinė.
P.S. AXA - labai gerai aprašei. Ir pliusai ir minusai.Objektyviai.
I komplektacija ieina papildomas viksras, ir zieminiu viksru komplektas, trys priestankines raketos, du automatai ak-47 su amunicija, grilis montuojamas ant stogo, saldyta jautiena ir vilkinis suo, visureigį vairavo moteris, parduodu nes garaze tik uzima vieta ir be to isvykstu i uzhsieni. Domina keitimai. SMS nesiuskit, ledas baigesi.
Truputį parūdijęs bat tai smulkmena. TA ir draudimas yra.Padarytas vikšrų suvedimas. Sedi ir vaziuoji. Galimas patikrinimas bet kuriame servise.
Kaina sutartinė.
P.S. AXA - labai gerai aprašei. Ir pliusai ir minusai.Objektyviai.
Na, kad jau "ginčai dėl ginčų" jau baigėsi, tai įsikišiu ir aš..
Žinote, man rodos, kad diskutuojant apie auto (o ypač apie visureigius) reikėtų neužmiršti, jo visi automobiliai turi pliusų ir minusų. Pergalvojus mintyse visureigius neradau nė vieno kuriam galėčiau parašyti dešimtuką. Tai eksplotacija brangi, tai praeinamumas neatitinka visureigio vardo, tai amžini gedimai, tai triukšmas didelis, tai komforto nulis ir t.t. ir t.t.
Čia jau kiekvienas renkasi pagal save. Nori "pasimandravot" prieš kitus, renkiesi vienokį - turėsi komfortą, garsų vardą, bet gal būt "sėsi" miške ar tiesiog kaimo keliuke... Nori "nesėst" ir laimingai pasiekti namus renkiesi kitokį - bet nieko nenustebinsi...
Žinote, man rodos, kad diskutuojant apie auto (o ypač apie visureigius) reikėtų neužmiršti, jo visi automobiliai turi pliusų ir minusų. Pergalvojus mintyse visureigius neradau nė vieno kuriam galėčiau parašyti dešimtuką. Tai eksplotacija brangi, tai praeinamumas neatitinka visureigio vardo, tai amžini gedimai, tai triukšmas didelis, tai komforto nulis ir t.t. ir t.t.
Čia jau kiekvienas renkasi pagal save. Nori "pasimandravot" prieš kitus, renkiesi vienokį - turėsi komfortą, garsų vardą, bet gal būt "sėsi" miške ar tiesiog kaimo keliuke... Nori "nesėst" ir laimingai pasiekti namus renkiesi kitokį - bet nieko nenustebinsi...