Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(Vilienė @ 2013 06 12, 12:12)
Manau nieko nedarys, gruntas, kaip buvo issireiksta, nepuva, o tik tankeja. Todel verta galvoti apie rimta tankinima pries ir supylus pasluoksni, gal but - papildoma plokstes standuma.

najau najau, butent, kad augalinis puva, puva jame esanti organika, cia pas mane kazkiek buvo uzverte smeliu moliu, tai kai vienoj vietoj reikejo dasikast kitais metais, tai net ir smirdejo kaip koks dumblas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 06 12, 13:58)
najau najau, butent, kad augalinis puva, puva jame esanti organika, cia pas mane kazkiek buvo uzverte smeliu moliu, tai kai vienoj vietoj reikejo dasikast kitais metais, tai net ir smirdejo kaip koks dumblas.

Tai kas is tikruju puva, gruntas ar organika? Kokia jos ,mases ar turio dalis?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 12, 13:31)
Tai kas is tikruju puva, gruntas ar organika? Kokia jos ,mases ar turio dalis?

o tu man pasakyk kiek cibulio augliniame yra tos organikos, duodi pimpala nukirst kad pvz maziau nei 5% turio ? smile.gif gal ten 50% kelmai su saknim arba grynos durpes, is kur dabar zinot? tame ir kampas, kad augalinio prognozuot negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 12 birželio 2013 - 13:41
QUOTE(madwifi @ 2013 06 12, 14:40)
o tu man pasakyk kiek cibulio augliniame yra tos organikos, duodi pimpala nukirst kad pvz maziau nei 5% turio ? smile.gif gal ten 50% kelmai su saknim arba grynos durpes, is kur dabar zinot? tame ir kampas, kad augalinio prognozuot negali.

O jums visi gyvenime duoda kirst? Be kircio sprendimu nepriimate?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 06 12, 12:58)

Tiesą pasakius, tenai gali būti visko. Prieš keliais savaites kaimynui reikėjo šiek tiek grunto, o mano sklypas per aukštas. Nukasė apie 10-15 cm ir ištraukiau didžiulę medžio šaką.

Aš jei darysiu PP, tai 1,50 m tikrai nukasinėsiu. Realiai vietoje pakasus gali paaiškėti, kad teks kasti ir 2,0 ar 2,3 metrus. Būtent tiek, kiek pagal grunto tyrimus ir yra silpnas gruntas.

Gerai bent tiek, kad 6 metrų gylyje vandens nerado.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 14:29)
.. Nukasė apie 10-15 cm ir ištraukiau didžiulę medžio šaką.

va apie ka snekta ir todel neduociau nei pimpalo kirst, nei galvos deciau del tokio sluoksnio sutankinimo - ten gali but ko tik nori, nuo krumu iki cielu medziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 12 birželio 2013 - 14:41
QUOTE(madwifi @ 2013 06 12, 15:40)
va apie ka snekta ir todel neduociau nei  pimpalo kirst, nei galvos deciau del tokio sluoksnio sutankinimo - ten gali but ko tik nori, nuo krumu iki cielu medziu.

Dar grybai, uogos, riesutai ir trys pastipe briedziai liko nepamineti, jei jau norime rimto vaizdo. Tai gal ir gerai - ziurekit ir liks pimpis augt kur auges kazkam nereiks ranku teptis biggrin.gif ir galva geriau ant moterisko papo dekit, kas ant to sluoksnio ten gero? Matot, kaip jums gyvenime sekas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 15:29)
Gerai bent tiek, kad 6 metrų gylyje vandens nerado.

Rūsį daryk wink.gif

Sakyčiau labai racionalus pasiūlymas būtų. Darbų beveik neprisidės, medžiagų tik truputį daugiau, bet sandėliavimo, bilijardinės, pobūvių ploto beveik "nemokamai" padaugėtų. Čia kaip bonusas gaunasi, "už vieną centą".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 birželio 2013 - 09:16
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 12, 23:29)
Dar grybai, uogos, riesutai ir trys pastipe briedziai liko nepamineti, jei jau norime rimto vaizdo. Tai gal ir gerai - ziurekit ir liks pimpis augt kur auges kazkam nereiks ranku teptis biggrin.gif  ir galva geriau ant moterisko papo dekit, kas ant to sluoksnio ten gero? Matot, kaip jums gyvenime sekas lotuliukas.gif

pastipe briedziai... thumbup.gif o gal dar net gyvi palaidoti to juodojo buldozerininko.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 06 13, 09:12)
Rūsį daryk wink.gif

Sakyčiau labai racionalus pasiūlymas būtų. Darbų beveik neprisidės, medžiagų tik truputį daugiau, bet sandėliavimo, bilijardinės, pobūvių ploto beveik "nemokamai" padaugėtų. Čia kaip bonusas gaunasi, "už vieną centą".

O ko pats rūsio nedarei? Arba PP? Aš bet kada, jei persigalvosiu dėl PP, galėsiu daryti gręžtinius pamatus. Ir jokio rūsio man nereikia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 13, 10:42)
O ko pats rūsio nedarei?

Nedariau, nes visi patarinėjo, o dabar gailiuosi. Nieko ten brangiau nebūtų gavęsi. Tau, kai reikia visą rūsio tūri iškast, tai išvis rūsio nedaryt kaip ir nuodėmė. Su visais smėlio užpylimais ir tankinimais, rūsys tikrai "už dyką" išeitų. Turėtum kur rekuperatorių, šilumos siurblį, hidroforą, boilerį, akumuliacinę talpą sukišti ir visa ši technika neužimtų įrengto patalpų ploto, plius dar ir sandėliukas "už dyką".
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 06 13, 14:58)
Nedariau, nes visi patarinėjo, o dabar gailiuosi. Nieko ten brangiau nebūtų gavęsi. Tau, kai reikia visą rūsio tūri iškast, tai išvis rūsio nedaryt kaip ir nuodėmė. Su visais smėlio užpylimais ir tankinimais, rūsys tikrai "už dyką" išeitų. Turėtum kur rekuperatorių, šilumos siurblį, hidroforą, boilerį, akumuliacinę talpą sukišti ir visa ši technika neužimtų įrengto patalpų ploto, plius dar ir sandėliukas "už dyką".

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti