Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(DEU @ 2013 06 12, 09:54)
Solidu. blink.gif

Gal tu paprašyk, kad ir polinius pamatus ta kita firma perskaičiuotų.  4u.gif

Tas ir yra, kad visos firmos, kurioms siunčiau polių projektą, sakė, kad persistengta. Tiesa, jei nekeisti polių gylio (3 m), tai kai kurios optimizuodamos padarytų vietoj 50 cm diametro 40 cm diametrą.

Viena firmą padarytų 30 cm diametrą, bet tada polių gylį darytų 5 metrus.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 06 12, 06:00)
Antro auksto grindys isvedziotos ( palyginimui) kaip manai kiek uz vamzdi grindiniui  isleidau litu? Pora tukstanciu mazdaug. Plius dar kiti vamzdynai(apacioje) Jezau kad daug.Kuo toliau tuo labiau isitikinu kad PP vigi brangiau negu eiliniai pamatai. Ir cia net neverta gincytis.  4u.gif
Plius kaip taisykle niekas PP normaliai neissibetonuoja ir poto pila dar visokius islyginamuosius slupoksnius.. Ne karve kainuoja,bet vistiek islaidos..

tai kiek kainavo plius prie pamatu pagrindo drindims paruosimas, polistirolis, betonavimas ir tt. kas susije su I-a grindimis ? ir kiek kvadratu uzstatomas plotas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 12 birželio 2013 - 10:34
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 10:07)
Ne juokas. g.gif  Pamatai.
Kodel tokie stori poliai (50 cm). Del grunto?

Taip, dėl grunto. Vienas gręžinys parodė, kad nukasus 40 cm nuo esamo paviršiaus jau turime labai stiprų gruntą. O kitame gręžinyje stiprus gruntas prasideda tik nuo 2,3 m gylio, tačiau įvertinus ir prastą šoninę trintį ir suprojektuoti tokie stori poliai.

Štai kodėl man pamatų projektas irgi nepatinka. Tokie pamatai ne tik kad brangūs, bet ir sukuria didelį šalčio tiltelį. Žodžiu, pamatai sugriovė visą projektą. Liepos mėnesį dar su PHPP perskaičiuosime jau pagal labai tikslius architekto brėžinius, kokios realios energijos sąnaudos yra. Žiūrėsim, kuo čia viskas baigsis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 09:39)
Pripliusavau.
Papildyta:

Išgąsdinsiu, kai išgirsit.

Po šilta namo dalimi iš viso 25 poliai. 22 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio ir 3 poliai 30 cm diametro 2,5 m gylio.

Po stogine ir lauko sandėliuku dar 17 polių: 5 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio, likę 12 polių 30 cm diametro ir 2,5 m gylio.

Iš viso 42 poliai. Rostverko ilgis po šilta namo dalimi 50,26 m, po stogine ir sandėliuku - 18,04 m. Iš viso rostverkas 68,3 m ilgio. Tik namo rosverkas 30 cm pločio, o sandėliuko - 22 cm pločio.

Poliams reikia 20,68 kūbų betono, rostverkui - 11,7 kūbų betono. Armatūros išeiga - 1491,8 kg.

oho. kas 2m 50cm skersmens "polis".
matyt tokius "polius" reiketu vadinti stulpiniais pamatais, nes laikomajai galiai ivertintas tik stulpo padas. tuomet ekonomiskiau butu pada daryti platesni iki 1m o stieba 30cm.
Atsakyti
O kuo gali baigtis? Samatos issiputimu. Jei tai ne problema - nieko baisaus.

Is esmes viskas del sklypo, kad supiltas...?

Jei asm nuomone (bet pyksi) biggrin.gif , tai tie skaiciavimai manau styypriai perdeti. Projektuoja, kaip IAE pamatus. (na augalinis sl apacioj aisku negerai)...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 11:34)
Jei asm nuomone (bet pyksi)  biggrin.gif , tai tie skaiciavimai manau styypriai perdeti. Projektuoja, kaip IAE pamatus. (na augalinis sl apacioj aisku negerai)...

Aš nepykstu. Aš irgi sakau, kad su pamatais persistengta. Juos tikrai reikia optimizuoti: geriau polius gilinti ir mažinti jų diametrą nuo 50 iki 30 cm.

Arba daryti plokščius pamatus, bet teks nukasti ne 60 cm esamo grunto, o apie 1,5 m, kad panaikinti augalinį gruntą.

O čia jau klausimas, kurie pamatai pigesni. PP pabrangtų dėl žemės darbų, gręžtiniai dėl polių ir papildomo sijonėlio aplink rostverką dėl šalčio tilto mažinimo.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 06 11, 22:34)
O prie ko cia grindinis? Jai cia su Klezio samata lygni tai pas ji radiatoriai..

Sakai as buriu, na zinok pats labai daznai tiesiog galva guldai uz naujoves, jas dargi karstligiskai rekomenduoji, tikiuosi nenudegsi kada su patarimais... Na turi tu tuos PP, bet gi tavasis gruntas tai jofana 2 aukstu sklepas be baimes galetu but.. Faktas kad PP ir pelkei gali buti bet ne uz 35k litu kaip pas tavo liaupsima architekta..

Na tikrai - prie ko cia grindinis? Ar tik nuo grindinio grindys buna siltos? EPS po grindimis tam itakos neturi?
Nudegt tai tikrai nenudegsiu biggrin.gif SM yra pati geriausia pasaulio ugniasiene biggrin.gif
Labiausiai nervina lietuviski stereotipai, pvz "PP tik ant tvirto pagrindo" skaitau ir nenorom spjaudau ant ekrano smile.gif nors man asmeniskai ka kiti darys yra labai giliai px. Dekingas SM uz isugdyta pakantuma, po tokiu razborkiu ir treningo forume net gejai neatrodo kaip visiska blogybe smile.gif pradedu toleruoti, tai ka bekalbeti apie polius lotuliukas.gif
Liaupsinamas ar ne, bet uz ji kol kas niekas geriau nepadare 4u.gif Ir kodel jis mano? As jam alga moku, ar tevas jam?
Koks bebuvo superinis mano gruntas vistiek teko 50cm neskaitant augalinio sluoksnio iskasti. Todel nematau ypatingo skirtumo su PP nusivylusiu situacijomis, pagrinde tik projektuotoju nenoras dirbti savo darba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 06 12, 11:33)
oho. kas 2m 50cm skersmens "polis".
matyt tokius "polius" reiketu vadinti stulpiniais pamatais, nes laikomajai galiai ivertintas tik stulpo padas. tuomet ekonomiskiau butu pada daryti platesni iki 1m o stieba 30cm.

Tarp šešių polių yra 1,40-1,6 m atstumas, tarp likusių - likusių atstumas nuo 2 iki 3 metrų. Šiaip labai tankus polių išdėstymas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 22:42)
Mano atveju nestabilus gruntas dzin, nes firma, kurią ką tik nurodžiau su rimta programa suskaičiuoja įmanomą nuosėdį. Čia problemos nematai..

Cibuli, ka penktadieni gerete? Isduokite ta gudrumo eliksyra smile.gif
Pagaliau kazkas parase teisybe. Uz tai - medalis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 09:39)

Išgąsdinsiu, kai išgirsit...

neisgasdinot smile.gif pas mane 37 poliai, rostverkas - ~100 m (yra laikanciosios sienos, kurios isprendza perdangos klausimus). poliai - 'šnekiniai', t.y. su šnekiniais graztais irengines, kai kurie poliai virsys 5m gyli.

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 12, 11:54)
Koks bebuvo superinis mano gruntas vistiek teko 50cm neskaitant augalinio sluoksnio iskasti.

Kiek iš viso su augaliniu nukasei?
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 06 12, 07:25)
rizikuosit, ar nukasinesit 1,3 m ir keisit augalini grunta? smile.gif

Manau nieko nedarys, gruntas, kaip buvo issireiksta, nepuva, o tik tankeja. Todel verta galvoti apie rimta tankinima pries ir supylus pasluoksni, gal but - papildoma plokstes standuma.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 13:05)
Kiek iš viso su augaliniu nukasei?

Nuo 60 zemiausiam kampe pogarazu iki 90 auksciausiame. Grunto reikejo, todel lb netaupiau, ir pasluoksni pazistamas pigiai suveze... bijojau imirkusio molio smile.gif
Atsakyti