QUOTE(==== @ 2013 06 11, 21:16)
buvo padarytos keturios samatos. kainos skirtumas - auksciausias = 70 000 lt, zemiausias = 32 000 lt; isbrangina PP grunto darbai, nes pas mane, kaip ir minejau, nestabilus gruntas + automatiskai prasideda PP techniniu sprendimu ieskojimai nestabilaim gruntui ir tuomet vel prasideda kainos augimas. zodziu, uzdaras ratas.
P.S. kvadratura = 186 kv.m.
Mano atveju nestabilus gruntas dzin, nes firma, kurią ką tik nurodžiau su rimta programa suskaičiuoja įmanomą nuosėdį. Čia problemos nematai.
Mano atveju buvo pasakyta taip: nukask apie 60 cm grunto, tada likusi gruntą sutankink iki 50 Mpa, jei matuoti su dinaminiu stampu (su kažkokiu kitu prietaisu pakanka net iki 30 Mpa), tada 20 cm žvyro sluoksnis ir turiu pamatus, kurių maksimalus nuosėdis 10 mm, o minimalus - 4,5 mm. Nuosėdžių skirtumas - 5,5 mm. Leistinas nuosėdžių skirtumas - 7 mm. Sąlyga tenkinama.
Vienintelis dalykas, kuris man kelia abejones - likęs augalinis gruntas. Po pusę namo augalinio grunto nebebūtų, bet po likusia puse namo augalinis gruntas yra maždaug 1,20-1,30 m gylyje, o iškasime tik 0,6 m. Štai kur problema. Po kažkiek metų supus tas augalinis gruntas ir galimas daug didesnis nuosėdis nei prognozuojama.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 06 11, 21:34)
O prie ko cia grindinis? Jai cia su Klezio samata lygni tai pas ji radiatoriai..
Ne grindinis, o grindys. Vilius sako (ir tai tiesa), kad plokšti pamatai iš karto turi ir apšiltintas grindis, išvedžiotas komunikacijas, t.y. viską be parketo ar laminato.
O štai kai skaičiuoja tradicinius pamatus, niekas neįtrauka grindų apšiltinimo, armavimo, betonavimo, komunikacijų ir t.t.