Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 06 11, 21:59)
Tradiciniai pamatai man kainavo 15 t. Manai sukisiu dar 20 t i pamatus ir komunikacijas? 4u.gif

Manau, esu įsitikinęs - nes be komunikacijų tau dar ir šiltų grindų reikės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 11, 17:24)
Klezio projektuotojus jau bandėt?

Brangininkas jis. Už PP nori 1500 Lt. O čia pateikiu ir jo dviprasmišką atsakymą (aš klausiau kas labiau apsimoka mano atveju - PP ar gręžtiniai).

ATSAKYMAS:

ar apsimoka, tai sunku pasakyti, nes pagal du grezinius sunku nustatyti kiek yra uzpilto grunto, niekas nesutankins iki 2 storio
reikia po namu nukasti uzpilta grunta ir uzvezti zvyro ar smelio ir ji sutankinti po mazdaug .5 m, reikia suskaiciuti kiek yra uzpilto grunto
plokstiniu paamtu storis butu 20 g/b plokste,+30cn putupolistirenas ,40cm smelio zvyro sluosnis ,kuri turi buti sutankintas iki 30MPa(deformacijos modulis)

Man šita firma labiau patiko: ir dėl kainos, ir dėl pažangesnio mąstymo. Man nemokamai pamodeliavo grunto nuosėdį. Siunčiau keliems konstruktoriams įvertinti. Dauguma sakė, kad rimtai atrodo. Vienas konstruktorius net sakė, kad pas juos užsakinės plokščių pamatų projektą, nes žmogus gaudosi, dirba su naujoviškom rimtom programom ir daro daug pigiau nei Vilniaus firmos. Gal kam teko su jais susidėti ir ką nors apie juos girdėti?
Atsakyti
O prie ko cia grindinis? Jai cia su Klezio samata lygni tai pas ji radiatoriai..

Sakai as buriu, na zinok pats labai daznai tiesiog galva guldai uz naujoves, jas dargi karstligiskai rekomenduoji, tikiuosi nenudegsi kada su patarimais... Na turi tu tuos PP, bet gi tavasis gruntas tai jofana 2 aukstu sklepas be baimes galetu but.. Faktas kad PP ir pelkei gali buti bet ne uz 35k litu kaip pas tavo liaupsima architekta..

QUOTE(Vilienė @ 2013 06 11, 21:27)
Manau, esu įsitikinęs - nes be komunikacijų tau dar ir šiltų grindų reikės 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 06 11, 21:16)
buvo padarytos keturios samatos. kainos skirtumas - auksciausias = 70 000 lt, zemiausias = 32 000 lt; isbrangina PP grunto darbai, nes pas mane, kaip ir minejau, nestabilus gruntas + automatiskai prasideda PP techniniu sprendimu ieskojimai nestabilaim gruntui ir tuomet vel prasideda kainos augimas. zodziu, uzdaras ratas.

P.S. kvadratura = 186 kv.m.

Mano atveju nestabilus gruntas dzin, nes firma, kurią ką tik nurodžiau su rimta programa suskaičiuoja įmanomą nuosėdį. Čia problemos nematai.

Mano atveju buvo pasakyta taip: nukask apie 60 cm grunto, tada likusi gruntą sutankink iki 50 Mpa, jei matuoti su dinaminiu stampu (su kažkokiu kitu prietaisu pakanka net iki 30 Mpa), tada 20 cm žvyro sluoksnis ir turiu pamatus, kurių maksimalus nuosėdis 10 mm, o minimalus - 4,5 mm. Nuosėdžių skirtumas - 5,5 mm. Leistinas nuosėdžių skirtumas - 7 mm. Sąlyga tenkinama.

Vienintelis dalykas, kuris man kelia abejones - likęs augalinis gruntas. Po pusę namo augalinio grunto nebebūtų, bet po likusia puse namo augalinis gruntas yra maždaug 1,20-1,30 m gylyje, o iškasime tik 0,6 m. Štai kur problema. Po kažkiek metų supus tas augalinis gruntas ir galimas daug didesnis nuosėdis nei prognozuojama.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 06 11, 21:34)
O prie ko cia grindinis? Jai cia su Klezio samata lygni tai pas ji radiatoriai..

Ne grindinis, o grindys. Vilius sako (ir tai tiesa), kad plokšti pamatai iš karto turi ir apšiltintas grindis, išvedžiotas komunikacijas, t.y. viską be parketo ar laminato.

O štai kai skaičiuoja tradicinius pamatus, niekas neįtrauka grindų apšiltinimo, armavimo, betonavimo, komunikacijų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 11, 22:27)

Antro auksto grindys isvedziotos ( palyginimui) kaip manai kiek uz vamzdi grindiniui isleidau litu? Pora tukstanciu mazdaug. Plius dar kiti vamzdynai(apacioje) Jezau kad daug.Kuo toliau tuo labiau isitikinu kad PP vigi brangiau negu eiliniai pamatai. Ir cia net neverta gincytis. 4u.gif
Plius kaip taisykle niekas PP normaliai neissibetonuoja ir poto pila dar visokius islyginamuosius slupoksnius.. Ne karve kainuoja,bet vistiek islaidos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 12 birželio 2013 - 06:04
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 21:42)
... augalinis gruntas yra maždaug 1,20-1,30 m gylyje, o iškasime tik 0,6 m ...

rizikuosit, ar nukasinesit 1,3 m ir keisit augalini grunta? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ====: 12 birželio 2013 - 06:29
QUOTE(==== @ 2013 06 12, 06:25)
rizikuosit, ar nukasinesit 1,3 m ir keisit augalini grunta? smile.gif

Projektas atiduotas derinti su gręžtiniais pamatais. Kadangi niekur neskubu, tai mano surasta firma PP projektą rudeniop (spalį/lapkritį) žada padaryti už labai juokinga sumą - 300 Lt (atsieit ne sezonas bus nuolaida). Vat tada, kai turėsiu abiejų pamatų projektą, ir spręsiu, ką rinktis.

Galiu dabar pasidalinti keliomis pamatų sąmatomis.

Gręžtiniai: poliai, rostverkas ir rostverko apšiltinimas tik iš apačios.
1 firma - 29 615 Lt.
2 firma - 40 779 Lt.
3 firma - 42 350 Lt.
Šiems trims pasiūlymams trūksta: rostverko apšiltinimo iš dviejų pusių (lauko ir vidaus) bei grindų apšiltinimo (mano atveju 40 cm EPS). Įtariu, kad grindų apšiltinimas kainuotų dar apie 12 000 - 15 000 Lt.
Šiuo atveju iš viso kainuotų nuo 41 615 iki 57 350 Lt.

Turiu vienos visiems gerai žinomos firmos PP pasiūlymą. Vien tik po šilta namo dalimi tokie pamatai kainuotų: 43 031 Lt. Papildomai reikėtų pridėti polius ir rosverka lauko sandėliuikui ir stoginei: apie 14 520 Lt. Taigi iš viso pamatai kainuotų apie 57 551 Lt.

Matyti, kad realiai kainų skirtumo nėra, nes pirma gręžtinių pamatų firma yra mažyti. Visos kitos (tiek gręžtinių, tiek PP) yra didelės, todėl įvertinus visus mokesčius, sodras ir t.t. turi tą pačią kainą: 57 350 Lt prieš 57 551 Lt.

Išvada: gręžtiniai bus pigiau, jei darys maža firma bus sutaupyti mokesčiai. Priešingu atveju ar gręžtiniai ar PP kaina iš esmės nesiskiria.

Lieka tik psichologinis barjeras: gręžtiniai visiems įprasti ir visi moka daryti, PP vis dar naujovė, ne visi padarysi, nes visi apsiima, o ir pačiam statytojui, jei gruntas silpnas, gali būti neramu dėl sunkaus namo.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 10:16)
Projektas atiduotas derinti su gręžtiniais pamatais. Kadangi niekur neskubu, tai mano surasta firma PP projektą rudeniop (spalį/lapkritį) žada padaryti už labai juokinga sumą - 300 Lt (atsieit ne sezonas bus nuolaida). Vat tada, kai turėsiu abiejų pamatų projektą, ir spręsiu, ką rinktis.

Galiu dabar pasidalinti keliomis pamatų sąmatomis.

Gręžtiniai: poliai, rostverkas ir rostverko apšiltinimas tik iš apačios.
1 firma - 29 615 Lt.
2 firma - 40 779 Lt.
3 firma - 42 350 Lt.
Šiems trims pasiūlymams trūksta: rostverko apšiltinimo iš dviejų pusių (lauko ir vidaus) bei grindų apšiltinimo (mano atveju 40 cm EPS). Įtariu, kad grindų apšiltinimas kainuotų dar apie 12 000 - 15 000 Lt.
Šiuo atveju iš viso kainuotų nuo 41 615 iki 57 350 Lt.

Turiu vienos visiems gerai žinomos firmos PP pasiūlymą. Vien tik po šilta namo dalimi tokie pamatai kainuotų: 43 031 Lt. Papildomai reikėtų pridėti polius ir rosverka lauko sandėliuikui ir stoginei: apie 14 520 Lt. Taigi iš viso pamatai kainuotų apie 57 551 Lt.

Matyti, kad realiai kainų skirtumo nėra, nes pirma gręžtinių pamatų firma yra mažyti. Visos kitos (tiek gręžtinių, tiek PP) yra didelės, todėl įvertinus visus mokesčius, sodras ir t.t. turi tą pačią kainą: 57 350 Lt prieš 57 551 Lt.

Išvada: gręžtiniai bus pigiau, jei darys maža firma bus sutaupyti mokesčiai. Priešingu atveju ar gręžtiniai ar PP kaina iš esmės nesiskiria.

Lieka tik psichologinis barjeras: gręžtiniai visiems įprasti ir visi moka daryti, PP vis dar naujovė, ne visi padarysi, nes visi apsiima, o ir pačiam statytojui, jei gruntas silpnas, gali būti neramu dėl sunkaus namo.

lygindamas kainas, matyt pamirsai, kad PP bus ir juodgrindes, ir sios kainos prie greztiniu nepripliusavai....
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 09:16)
...

kiek jusu atveju butu poliu?
Atsakyti
QUOTE(kadarka @ 2013 06 12, 09:26)
lygindamas kainas, matyt pamirsai, kad PP bus ir juodgrindes, ir sios kainos prie greztiniu nepripliusavai....

Pripliusavau.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2013 06 12, 09:28)
kiek jusu atveju butu poliu?

Išgąsdinsiu, kai išgirsit.

Po šilta namo dalimi iš viso 25 poliai. 22 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio ir 3 poliai 30 cm diametro 2,5 m gylio.

Po stogine ir lauko sandėliuku dar 17 polių: 5 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio, likę 12 polių 30 cm diametro ir 2,5 m gylio.

Iš viso 42 poliai. Rostverko ilgis po šilta namo dalimi 50,26 m, po stogine ir sandėliuku - 18,04 m. Iš viso rostverkas 68,3 m ilgio. Tik namo rosverkas 30 cm pločio, o sandėliuko - 22 cm pločio.

Poliams reikia 20,68 kūbų betono, rostverkui - 11,7 kūbų betono. Armatūros išeiga - 1491,8 kg.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 09:39)
Pripliusavau.
Papildyta:

Išgąsdinsiu, kai išgirsit.

Po šilta namo dalimi iš viso 25 poliai. 22 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio ir 3 poliai 30 cm diametro 2,5 m gylio.

Po stogine ir lauko sandėliuku dar 17 polių: 5 poliai 50 cm diametro ir 3 m gylio, likę 12 polių 30 cm diametro ir 2,5 m gylio.

Iš viso 42 poliai. Rostverko ilgis po šilta namo dalimi 50,26 m, po stogine ir sandėliuku - 18,04 m. Iš viso rostverkas 68,3 m ilgio. Tik namo rosverkas 30 cm pločio, o sandėliuko - 22 cm pločio.

Poliams reikia 20,68 kūbų betono, rostverkui - 11,7 kūbų betono. Armatūros išeiga - 1491,8 kg.

Solidu. blink.gif

Gal tu paprašyk, kad ir polinius pamatus ta kita firma perskaičiuotų. 4u.gif
Atsakyti
Ne juokas. g.gif Pamatai.
Kodel tokie stori poliai (50 cm). Del grunto?
Atsakyti