QUOTE(==== @ 2013 06 08, 07:04)
1. mano aplinkybes ir situacija analogiska jusu. atsisakiau PP, pasirinkau greztinius.
2. as taip pat esu pasidares PP projekta "palyginimui" is gan kompetetingos konstruktores, kuris kitu profesionalu buvo sunesiotas i skutelius
3. cia kur sie konstruktoriai sedi? Gariunuose?
1. Kiek jums kainavo gręžtiniai ir PP? Arba bent kainos skirtumą nurodykite? Beje, kas išbrangina PP: grunto darbai ar pamatų techniniai sprendimai?
2. Kas darė, jei ne paslaptis? Kiek kainavo projektas?
3. Aš radau firmą
Kretingoje.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 06 08, 07:32)
jei po men - tie patys klausimai:
tai kiek galima. Visi cia laukia jau bent pasistumejimo, o cia vel - is ko statyt izymuji PN
ne kiekvieno smegenys tai atlaiko
Kokie dar tie patys klausimai? Man visą situaciją sugriovė pamatų projektas. Jei iš karto būtų suprojektavę PP, tai sienos būtų keraminių plytų. Viskas nuspręsta ir senai sudėliota.
Kadangi PP dar labai šviežias dalykas Lietuvoje (čia kalbu apie šiuolaikišką PP su XPS/EPSu, o ne vien betono plokšte), tai daugelis konstruktorių labai skeptiškai į juos žiūri. Man irgi sakė padarysiu PP. Ir grunto tyrimus iš anksto siunčiau. Po to, kai jau baiginėjo konstruktyvą sako, kad dėl silpno grunto PP nedarys, nes man bus labai brangu. Bet greičiausiai čia ne man brangu daryti, o jai baisu projektuoti, nes nori ramiai miegoti.
Automatiškai dėl PP sugriuvo ir sienos sprendimai. Jei nedaryti PP, o daryti gręžtinius pamatus, tai norint eliminuoti šilumos tiltelius, sienas reikia daryti iš akytbetonio. O ši medžiaga man nelabai patinka.
O apie vedamas dujas sužinojau trečiadienį, o penktadienį jau teko važiuoti pasiimti projekto. Dėl dujų/ŠS buvo vos 1 diena (ketvirtadienis) apsispręsti. Kadangi apie dujas anksčiau nesu galvojęs, tai per vieną dieną nusprendžiau, kad lieku prie ŠS. Jei vėliau užsismanysiu dujų, architektas už kelis šimtus Lt žadėjo pakoreguoti projektą.
Štai ir visas blaškymasis.