Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(Vilienė @ 2013 06 08, 14:41)
Tik va rinkos poreikiai kinta, ne tik mados bet ir technologijos vietoje nestovi, o jie sau ir toliau štampuoja...

pamirsau pamineti, jog pasirinkau rangova, kuris irengineja tiek PP, tiek greztinius pamatus, ir jiems buvo giliai pofig ka irengineti, tik mokek $$$, taciau ju pateikti argumentai ir sprendimai buvo greztiniu pamatu puseje.
Atsakyti
Tai jau geriau taip nei pizos bokstas.

Pas mane 6m spaustiniai poliai, po polistirolu galiu kumsti prakist taip sedo gruntas per metus laiko.

Jai nera galimybes irengti drenaza, o gruntiniai vandenys aukstesni kaip metras man PP pamatu ideja isvis nepatinka...

QUOTE(BangaS @ 2013 06 08, 15:39)
Mano senelio namas pastatytas prieš daugiau kaip 50 metų dumblėtoje pievoje. Pasakojo, kad nustumė juodą gruntą šiek tiek, užvežė smėlio ir viskas. Pamatukai juostiniai 1m gylio. Namas mūrinis, dviejų aukštų. Per tiek metų kai kur suskilęs pamatas ir siena. Namas nusėdės apie 20 cm. Galima tiksliai pasakyti pagal betoninio takelio ir ventiliacijos vamzdelio padėtį. Jis buvo 30 cm pakeltas, beliko tik 10cm.
Toks statymas visiškai neatitinka dabartinių, net žiūrint pro pirštus.
Tai ką jau kalbėti apie plokštės sėdimą? 
2m juodžemio gal ir blogesnis variantas, bet tragedijos nebus. Pakelti bent 50-60cm, suformuoti nuolydį nuo namo į šonus ir tas pakėlimas tik naudos duos. Gal  nusės 10-20cm, gal 30cm per 50 metų. Kas čia blogo? Drenažą tik reikėtų pasidaryti gilesnį, kad tas sėdimas lėčiau vyktų.
Šiaip tai ir vaikai žino, kad statybose nukasa juodžemį visada, o čia blyn atsivežė 2m juodžemio papildomai po namu...

Jeigu bus poliai, ant kurių laikysis namas, o gruntas po namu sės (kas neišvengiama), gali pasidaryti šitaip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 birželio 2013 - 16:37
QUOTE(==== @ 2013 06 08, 16:28)

as to ir nesistengiu daryti - tik pakartosiu, jog kiekvieno atvejis - individualus.

Individualumą jūsų atvejo matau tik jūsų pasirinkime - tikrai ne sklypo situacijoje. 4u.gif Bet per tiek laiko SM esu gerai pramokęs pakantumo - todėl jūsų sprendimą gerbiu 4u.gif net ir žinodamas, kad PP būtų efektyvesnis būdas, ypač siekiant mažų pastato išlaikymo saskaitų.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 06 08, 16:39)

Tai ką jau kalbėti apie plokštės sėdimą? 

Palyginam juostų plotą su PP plotu, ir BEVEIK proporcingai suskaičiuojam sėdimą... manau rezultatas leis ramiai miegoti net didžiausiems pesimistams-paranojikams.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 08, 23:30)
Palyginam juostų plotą su PP plotu, ir BEVEIK proporcingai suskaičiuojam sėdimą... manau rezultatas leis ramiai miegoti net didžiausiems pesimistams-paranojikams.

O kaip pastebėjimas dėl "Pizos bokšto", kai plokštė pasvyra dėl netolygaus sėdimo? Ar yra tokių atvejų pasitaikę?
2 metrai juodžemio vistik sunku prognozuoti...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 08, 23:30)
Individualumą jūsų atvejo matau tik jūsų pasirinkime - tikrai ne sklypo situacijoje.  4u.gif  Bet per tiek laiko SM esu gerai pramokęs pakantumo - todėl jūsų sprendimą gerbiu 4u.gif  net ir žinodamas, kad PP būtų efektyvesnis būdas, ypač siekiant mažų pastato išlaikymo saskaitų.

as ir nesiginciju del PP efektyvumo ir zinau, kad PP yra efektyvesnis budas siekiant mazesniu saskaitu. taciau, kaip ir minejau, mano sklype irengti PP kainuoja tokius $$$, kad uz tuos pinigus as galiu desimtmeti kiaura nama sildyti elektra.

o del pakantumo - apie ka jus cia? as gi nesiruosiu atversti jusu i kita tikejima smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 06 09, 00:58)
O kaip pastebėjimas dėl "Pizos bokšto", kai plokštė pasvyra dėl netolygaus sėdimo? Ar yra tokių atvejų pasitaikę?
2 metrai juodžemio vistik sunku prognozuoti...

Juostos nė kiek ne tolygiau sėda. Todėl sėdimai turėtų būti tik beveik proporcingai mažesni. Plius manau, kad senelis statė max Ia+mansarda.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2013 06 09, 07:28)
, mano sklype irengti PP kainuoja tokius $$$,

Čia reiktų konkrečių darbų ir kainų - tik trys bakso ženkliukai visiškai nieko nepasako.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 06 08, 07:04)
... buvo pramesti 3 konstruktoriai, tame tarpe ir viena garsi persona, dirbanti ranka rankon su rubuiliuku Vaiciuliu ...

kas tas per vienas? ar jo reikia saugotis? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 09 birželio 2013 - 16:04
QUOTE(==== @ 2013 06 08, 07:04)
1. mano aplinkybes ir situacija analogiska jusu. atsisakiau PP, pasirinkau greztinius.

2. as taip pat esu pasidares PP projekta "palyginimui" is gan kompetetingos konstruktores, kuris kitu profesionalu buvo sunesiotas i skutelius smile.gif

3. cia kur sie konstruktoriai sedi? Gariunuose? smile.gif

1. Kiek jums kainavo gręžtiniai ir PP? Arba bent kainos skirtumą nurodykite? Beje, kas išbrangina PP: grunto darbai ar pamatų techniniai sprendimai?

2. Kas darė, jei ne paslaptis? Kiek kainavo projektas?

3. Aš radau firmą Kretingoje.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 06 08, 07:32)
jei po men - tie patys klausimai:
tai kiek galima. Visi cia laukia jau bent pasistumejimo, o cia vel - is ko statyt izymuji PN  doh.gif
ne kiekvieno smegenys tai atlaiko  drinks_cheers.gif

Kokie dar tie patys klausimai? Man visą situaciją sugriovė pamatų projektas. Jei iš karto būtų suprojektavę PP, tai sienos būtų keraminių plytų. Viskas nuspręsta ir senai sudėliota.

Kadangi PP dar labai šviežias dalykas Lietuvoje (čia kalbu apie šiuolaikišką PP su XPS/EPSu, o ne vien betono plokšte), tai daugelis konstruktorių labai skeptiškai į juos žiūri. Man irgi sakė padarysiu PP. Ir grunto tyrimus iš anksto siunčiau. Po to, kai jau baiginėjo konstruktyvą sako, kad dėl silpno grunto PP nedarys, nes man bus labai brangu. Bet greičiausiai čia ne man brangu daryti, o jai baisu projektuoti, nes nori ramiai miegoti.

Automatiškai dėl PP sugriuvo ir sienos sprendimai. Jei nedaryti PP, o daryti gręžtinius pamatus, tai norint eliminuoti šilumos tiltelius, sienas reikia daryti iš akytbetonio. O ši medžiaga man nelabai patinka.

O apie vedamas dujas sužinojau trečiadienį, o penktadienį jau teko važiuoti pasiimti projekto. Dėl dujų/ŠS buvo vos 1 diena (ketvirtadienis) apsispręsti. Kadangi apie dujas anksčiau nesu galvojęs, tai per vieną dieną nusprendžiau, kad lieku prie ŠS. Jei vėliau užsismanysiu dujų, architektas už kelis šimtus Lt žadėjo pakoreguoti projektą.

Štai ir visas blaškymasis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 11:38)

Automatiškai dėl PP sugriuvo ir sienos sprendimai. Jei nedaryti PP, o daryti gręžtinius pamatus, tai norint eliminuoti šilumos tiltelius, sienas reikia daryti iš akytbetonio. O ši medžiaga man nelabai patinka.

Jei ne paslaptis, kuo nepatinka akytbetonis?

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2013 06 11, 11:02)
Jei ne paslaptis, kuo nepatinka akytbetonis?

Mano supratimu siena pirmiausia turi būti tvirta. Be to, keraminių plytų siena geriau akumuliuoja šilumą nei akytbetonis. Mano atveju, jei visgi pasirinkčiau akytbetonį, kelias sienos vietas reikėtų daryti iš keraminių plytų, nes ten koncentriuojasi apkrovos (pora psl. atgal esu dėjęs paveiksliuką).

O jums kiek suprantu patinka akytbetonis. Ar taip? Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 12:06)
Mano supratimu siena pirmiausia turi būti tvirta. Be to, keraminių plytų siena geriau akumuliuoja šilumą nei akytbetonis. Mano atveju, jei visgi pasirinkčiau akytbetonį, kelias sienos vietas reikėtų daryti iš keraminių plytų, nes ten koncentriuojasi apkrovos (pora psl. atgal esu dėjęs paveiksliuką).

O jums kiek suprantu patinka akytbetonis. Ar taip? Kodėl?

Nei patinka, nei nepatinka - bandau suprasti pliusus ir minusus visokių sprendimų. Šiaip kol kas pasirinkimo stadija tarp liktinių klojinių ir 'tradicinės' sienos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 10:38)
Beje, kas išbrangina PP: grunto darbai ar pamatų techniniai sprendimai?

http://www.pasyvusna...uros-sluoksnis/

Pas si armaturos suklota uz kokius 20k litu o kur dar xps darbas ir taip toliau...
Atsakyti