QUOTE(BangaS @ 2013 09 06, 15:43)
1. Bet pagalvokit koks skirtumas kai 7kg pakabinti ant 15 cm smeigės ir ant 35 cm smeigės. Ilgesnioji smeigė nulinktų, trumpesnioji ne.
2. Aišku galima rizikuoti, bet manau, kad jokia firma neduotų 10 metų garantijos, kad plytelės neatšoks.
3. Arba pasiūlys naudoti didesnės nei 70 markės putplastį, kuris šiaip jau yra paskaičiuotas plonasluoksniam tinkui.
4. Ką sako jūsų konstruktorius? Jam turėtų nepatikti ši mintis.
1. Mano supratimu minties pradžia labai logiška (kuo trumpesnis petys, tuo mažesnė apkrova, - fizika), tačiau putplastį (ir klinkerį) laikys ne tik smeigės. Mano atveju (manau ir visų kitų) putplastis pačioje apačioje remsis į pamatą. Mano name putplastis turės 5 cm atramą rostverko apačioje. Antras dalykas - klijai. Būtent jie, mano supratimu, laiko putplastį. Smeigės iš esmes (vėl gi tik mano supratimu, nes yra norinčių man pastoviai įkąsti) yra skirtos atlaikyti vėjo gūsius. Bet kuriuo atveju putplastį laikys trys dalykai: rostverko apačia, klijai, smeigės. Pats putplastis (ar 10, ar 35 cm) iš esmės sveria tiek pat, nes ten beveik vien oras.
2. Ar teisingai suprantu, kad turi būti duota garantiją. Jei taip, kam ir kiek?
3. Aš irgi nesenai iš kaimyno sužinojau, kad EPS-70 tinka tik tinkui. Klinkeriui reikia EPS-100. Taip, jis brangesnis, bet jo privalumas yra ne tik didesnis tvirtumas, bet ir geresni šilumos laidumo duomenys. EPS-70 liamda reikšmė yra 0,032, o EPS-100 reikšmė - 0,031. Mano PHPP skaičiavimuose visur naudota 0,032 reikšmė. Šiuo atveju, pasirinkęs EPS-100, galiu ne tik klijuoti klinkerį, bet ir turėti šiltesnę sieną. Jei pamenate karštas kalbas apie smeiges, tai dėl putplasčio geresnės liamda reikšmės galiu eliminuoti ir jų reikšmes. Man čia privalumas. Tik aišku ne kaina.
4. Konstruktorė šioje vietoje nieko nesako, nes mūsų konstruktoriai daro tik konstruktyvą. Šiltinimo mazgai - tau jau iš esmės šilto namo dalykai, kuriuos supranta ne visi. Man konstruktyvas kainavo gana nebrangiai, tačiau gavau tikrai gana modernų darbą (pvz., dalis rostverko nužeminta, todėl iš esmės rostverko dalis prilygsta plokštei). Jei norite gauti super šilto namo konstruktyvą su visais šiltinimo mazgais, tai toks konstruktyvas kainuoja apie 5000 Lt.