Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(*** @ 2013 09 05, 13:34)
Ne desiu o jau viskas sudeta, nuarmuota ir nugruntuota.

Pirmiausiai tai puplastis fasadinis ty 1000x500, jai lapai butu 1000x1000 gal kiek maziau reiktu. Smeiges dejom ties kiekvienu plostes kampu ir per viduri. Dali smeigiu igilinom po eps korke ty kazkur puse i mazesne puse. Didzioji dalis i viduri plokstes per tinkleli.
Viso sienu jai gerai pamenu apie 350m2, smeigiu suejo apie 1600 atrodo, dar dapirkinejau truputi.

O koks gruntas buvo naudojamas ant armavimo? Kokia jo paskirtis? Man gruntavo blokelius prieš klijuojant putplastį.
Atsakyti
Koki grunta pirko statybininkai as nezinau, toks kaip baltas dazas. Gruntas todel kad dekoro nedejau, ketinu deti klinkeri bet tik tada kai baigsiu vidaus darbus. Grunto paskirtis tai apsauga nuo dregmes. Galioja 2 metus poto galima vel nudazyt.

QUOTE(asab @ 2013 09 06, 12:16)
O koks gruntas buvo naudojamas ant armavimo? Kokia jo paskirtis? Man gruntavo blokelius prieš klijuojant putplastį.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 05, 09:55)
Norite pasakyti, kad jei namo apšiltinimo storis siekia 30-35 cm, tai tokio namo fasado negalima apdailinti klinkerio plytelėmis?

Kuo storesnis putplastis tuo nepatikimiau laikys klinkerio plyteles, nes didėja apkrova smeigėms ir putplasčiui.
Pagalvokit, jeigu eina 6 smeigės/m2 ir 40 kg/m2 tai kiekvienai smeigei tenka po 7kg. Aišku viskas "susiklijuoja" į krūvą ir dalis apkrovų perduodama putplasčiui. Bet pagalvokit koks skirtumas kai 7kg pakabinti ant 15 cm smeigės ir ant 35 cm smeigės. Ilgesnioji smeigė nulinktų, trumpesnioji ne.
Aišku galima rizikuoti, bet manau, kad jokia firma neduotų 10 metų garantijos, kad plytelės neatšoks. Arba pasiūlys naudoti didesnės nei 70 markės putplastį, kuris šiaip jau yra paskaičiuotas plonasluoksniam tinkui.
Ką sako jūsų konstruktorius? Jam turėtų nepatikti ši mintis.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 09 06, 15:43)
1. Bet pagalvokit koks skirtumas kai 7kg pakabinti ant 15 cm smeigės ir ant 35 cm smeigės. Ilgesnioji smeigė nulinktų, trumpesnioji ne.

2. Aišku galima rizikuoti, bet manau, kad jokia firma neduotų 10 metų garantijos, kad plytelės neatšoks.

3. Arba pasiūlys naudoti didesnės nei 70 markės putplastį, kuris šiaip jau yra paskaičiuotas plonasluoksniam tinkui.

4. Ką sako jūsų konstruktorius? Jam turėtų nepatikti ši mintis.

1. Mano supratimu minties pradžia labai logiška (kuo trumpesnis petys, tuo mažesnė apkrova, - fizika), tačiau putplastį (ir klinkerį) laikys ne tik smeigės. Mano atveju (manau ir visų kitų) putplastis pačioje apačioje remsis į pamatą. Mano name putplastis turės 5 cm atramą rostverko apačioje. Antras dalykas - klijai. Būtent jie, mano supratimu, laiko putplastį. Smeigės iš esmes (vėl gi tik mano supratimu, nes yra norinčių man pastoviai įkąsti) yra skirtos atlaikyti vėjo gūsius. Bet kuriuo atveju putplastį laikys trys dalykai: rostverko apačia, klijai, smeigės. Pats putplastis (ar 10, ar 35 cm) iš esmės sveria tiek pat, nes ten beveik vien oras.

2. Ar teisingai suprantu, kad turi būti duota garantiją. Jei taip, kam ir kiek?

3. Aš irgi nesenai iš kaimyno sužinojau, kad EPS-70 tinka tik tinkui. Klinkeriui reikia EPS-100. Taip, jis brangesnis, bet jo privalumas yra ne tik didesnis tvirtumas, bet ir geresni šilumos laidumo duomenys. EPS-70 liamda reikšmė yra 0,032, o EPS-100 reikšmė - 0,031. Mano PHPP skaičiavimuose visur naudota 0,032 reikšmė. Šiuo atveju, pasirinkęs EPS-100, galiu ne tik klijuoti klinkerį, bet ir turėti šiltesnę sieną. Jei pamenate karštas kalbas apie smeiges, tai dėl putplasčio geresnės liamda reikšmės galiu eliminuoti ir jų reikšmes. Man čia privalumas. Tik aišku ne kaina.

4. Konstruktorė šioje vietoje nieko nesako, nes mūsų konstruktoriai daro tik konstruktyvą. Šiltinimo mazgai - tau jau iš esmės šilto namo dalykai, kuriuos supranta ne visi. Man konstruktyvas kainavo gana nebrangiai, tačiau gavau tikrai gana modernų darbą (pvz., dalis rostverko nužeminta, todėl iš esmės rostverko dalis prilygsta plokštei). Jei norite gauti super šilto namo konstruktyvą su visais šiltinimo mazgais, tai toks konstruktyvas kainuoja apie 5000 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 rugsėjo 2013 - 21:42
QUOTE(BangaS @ 2013 09 06, 15:43)
Kuo storesnis putplastis tuo nepatikimiau laikys klinkerio plyteles, nes didėja  apkrova smeigėms ir putplasčiui. 
Pagalvokit,  jeigu eina 6 smeigės/m2 ir 40 kg/m2 tai kiekvienai smeigei tenka po 7kg. Aišku viskas "susiklijuoja" į krūvą ir dalis apkrovų perduodama putplasčiui. Bet pagalvokit koks skirtumas kai 7kg pakabinti ant 15 cm smeigės ir ant 35 cm smeigės. Ilgesnioji smeigė nulinktų, trumpesnioji ne.
Aišku galima rizikuoti, bet manau, kad jokia firma neduotų 10 metų garantijos, kad plytelės neatšoks. Arba pasiūlys naudoti didesnės nei 70 markės putplastį, kuris šiaip jau yra paskaičiuotas plonasluoksniam tinkui.
Ką sako jūsų konstruktorius? Jam turėtų nepatikti ši mintis.

smeiges darbas atlaikyti istraukimo poveiki, kurio dydi deklaruoja smeiges gamintojas.

jei tik ant smeigiu bandytume kabinti apsiltinimus ir apdailas tai del mazo smeiges soninio pavirsiaus ploto turetume dideli vietinio glemzimo poveiki, kuris sugniuzdytu putplasti ir viskas tabaluotusi ant smeigiu.

klijai - pagrindine jungiamoji medziaga sujungianti siena, apsiltinima ir apdailos sluoksni. todel, kaip ir kitose klijuotose konstrukcijose (medines), galimos dvi suirimo vietos, kuriu stipri reiketu patikrinti (skaiciavimais arba bandymais). Slyties jegos tarp atskiru jungiamu sluoksniu gali neatlaikyti klijai arba jungiama medziaga (putplastis, medis).
siule tarp sienos ir apiltinimo veiks didesne slyties jega nei siele tarp apsiltinimo ir apdailos.

Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 09 07, 00:01)
1. todel, kaip ir kitose klijuotose konstrukcijose (medines), galimos dvi suirimo vietos, kuriu stipri reiketu patikrinti (skaiciavimais arba bandymais).

2. siule tarp sienos ir apiltinimo veiks didesne slyties jega nei siele tarp apsiltinimo ir apdailos.

1. Gal galite paskaičiuoti ar atlaikytų? Sąlyga tokia: EPS-100 sluoksnio storis - 35 cm, jis apklijuotas klinkerio plytelėmis, į kvadratą eina 4-6 smeigės. Kiek suprantu jūs konstruktorius. Ar klystu?

2. Vadinasi reikia gerų klijų, kurie itin stipriai priklijuotų putplastį. Ir problemos nebus.
Atsakyti
Kazkokia beprasme spelione. Paimi NEPS70 kauno silo ir ukmerges gelzbetonio marke tapati o stiprumas - kietumas nepalyginamas. Kauno silo vien poros didesnes, del ko matomai varza geresne uztat ir gaunas minkstas gaminys.

As tai nekiek neabejoju kad labai sekmingai susiklijuosiu ir eksplotuosiu klinkeri ant savo neps70 su ~5seigem i kvadrata.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 07, 08:07)
2. Vadinasi reikia gerų klijų, kurie itin stipriai priklijuotų putplastį. Ir problemos nebus.

Klijavimu aš vadinčiau tik tada kai du tarppusavyje klijuojami daiktai yra suspaudžiami taip, kad klijų sluoksnis lieka minimalus ir jie ištrykšta į visus plyšelius.

EPS klijavimu niekaip nepavadinsi, tai reikėtų vadinti lipdymu.
EPS nėra prispaudžiamas prie sienos, o tik priglaudžiamas tam tikru atstumu nuo sienos taip kad išorinis paviršius būtų lygus. Ar čia klijavimas, kai nėra išpildoma pagrindinė sąlyga?
Jeigu klijuotumėte ant idealaus paviršiaus tai prispausdimas būtų įmanomas, bet negi tinkuosi sienas idealiai, kad galėtum prie jų prispausti putplastį?

Prispaustos EPS vietos PUR klijų siūlė yra tvirtesnė nei pats EPS, bet realiai priklijuoto paviršiaus būna mažiau nei kabančio ore. Klijai tepami tik perimetru ir dar šiek tiek tokiu atveju paliekant didesnę paviršiaus ploto dalį nepadengtą klijais.

Jeigu paviršius bus lygus ir galėsite prispausti pilnai padengtą klijais EPS prie sienos tai ši vieta neatšoks, o trūks EPS.

Paskaičiuoti čia praktiškai neįmanoma, čia ne betonas ir ne plienas.

Žiūrėkit savo mūrininkus, nes bet kokie sienos nelygumai ant 35 cm EPS atsispindės milžiniškais plyšiais. Klausimas ar pigiau lyginti sieną pieš tai tinkuojant ar po to kamšant plyšius, pučiant montažines putas nebesuskaičiuojamu kiekiu flakonėlių. Čia ne teorinis pamąstymas.

Gal Robertinas125 galėtų kažką rekomenduoti, nes dirba toje srityje.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 09 07, 10:31)
Klijavimu aš vadinčiau tik tada kai du tarppusavyje klijuojami daiktai yra suspaudžiami taip, kad klijų sluoksnis lieka minimalus ir jie ištrykšta į visus plyšelius.

EPS klijavimu niekaip nepavadinsi, tai reikėtų vadinti lipdymu.
EPS nėra prispaudžiamas prie sienos, o tik priglaudžiamas tam tikru atstumu nuo sienos taip kad išorinis paviršius būtų lygus. Ar čia klijavimas, kai nėra išpildoma pagrindinė sąlyga?
Jeigu klijuotumėte ant idealaus paviršiaus tai prispausdimas būtų įmanomas, bet negi tinkuosi sienas idealiai, kad galėtum prie jų prispausti putplastį?

Prispaustos EPS vietos PUR klijų siūlė yra tvirtesnė nei pats EPS, bet realiai priklijuoto paviršiaus būna mažiau nei kabančio ore. Klijai tepami tik perimetru ir dar šiek tiek tokiu atveju paliekant didesnę paviršiaus ploto dalį nepadengtą klijais.

Jeigu paviršius bus lygus ir galėsite prispausti pilnai padengtą klijais EPS prie sienos tai ši vieta neatšoks, o trūks EPS.

Paskaičiuoti čia praktiškai neįmanoma, čia ne betonas ir ne plienas.

Žiūrėkit savo mūrininkus, nes bet kokie sienos nelygumai ant 35 cm EPS atsispindės milžiniškais plyšiais. Klausimas ar pigiau lyginti sieną pieš tai tinkuojant ar po to kamšant plyšius, pučiant montažines putas nebesuskaičiuojamu kiekiu flakonėlių. Čia ne teorinis pamąstymas.

Gal Robertinas125 galėtų kažką rekomenduoti, nes dirba toje srityje.

Mano siena - keraminiu plytu. Jos is esmes nera ir negali buti idealiai lygios. Ziurejau sienas su 2 m gulsciuku. Jos tikrai lygios, nors vietomis per dvieju metru ilgi susidaro 2-3 mm tarpeliai. Manau, kad pakankamai lygi siena. Jeigu jau taip baisu del kliju, tai ju reikia ant EPS deti daugiau.

Priesingu atveju iseina, kad pasyviam namui, jei apsiltinimo storis 30-35 cm, lieka tik tinko apdaila. Klinkeris per sunkus, medinis karkasas - salcio tiltas. Labai siauras pasirinkimas. Negasdinkite manes.
Atsakyti
Bangas teorija manau cia zarsto o realiai nera putpalscio matomai klijaves prie sienos.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 09 07, 12:55)
Bangas teorija manau cia zarsto o realiai nera putpalscio matomai klijaves prie sienos.

Per paskutinį mėnesį 4 namus su klijuojamu storu EPS aplankiau, pabendravau.
Pats tik 15cm kažkada klijavęs.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 09 07, 17:35)
Per paskutinį mėnesį 4 namus su klijuojamu storu EPS aplankiau, pabendravau.
Pats tik 15cm kažkada klijavęs.

Tai prasom pasidalinti aplankytu zmoniu patirtimi, nuomonemis. Nejaugi pats zadate naudoti medini karkasa?

As noriu klinkerio plyteliu. Zinau, kad galima isigyti gamykloje frezuota EPS. Jis turi specialiai klinkeriui ispjautus griovelius. Beda tik ta, kad toka EPS brangus ir buna tik 20 cm storio.
Atsakyti