Paziurek raituzo bloga kur jis siltina perdanga. Suprantu kai yra klojama is virsaus ant perdangos, bet stogo siltinimas yra visai kitas reikalas. Kieta vata reikia kabutese rasyt. Siltinau ja apie kamina 5cm, biski palenki pajudini tai ji ir subliuksta tuoj. Kaip tu zadi virs galvos siltinti koki 40cm stori i virsu kai trupa byra viskas i akis net neisivaizduoju. Nebent tai darytum is virsaus pries klojant danga, bet cia vel lietaus rizika ir panasiai, o tu kiek pamenu iki ziemos jau nori stoga turet.
Kuomet EPS tarp gegnių bus pragulėjusi apie 30-50 metų ir kuomet tai taps masiniu reiškiniu
Jai siandien klausyciau visokiu statybiniu verksniu stovetu visai kitas namas, man pasako "mes taip darom" as iskart pirstu i lauko duris.. Apsoliuciai kiekvienam zingsni tau kazkas primes savo valia.
As aisku epso tau neprimetu, nezinau ar imanoma i steico gegnes polistirola isvis idet, o ten krastines su susiaurejimu, kaip zinai eps standi medziaga.
QUOTE(cibulis @ 2013 09 01, 09:10)
Nesiginčiju. AŠ tik pasakiau, ką žmonės pasakojo. Tikėti, netikėti, dėti EPS tarp gegnių ar nedėti - kiekvieno reikalas.
Man labai patiko mano konstruktorės žodžiai: ar jūs norite kurti medžiagos istoriją, nes ji dar tokios istorijos neturi? Kuomet EPS tarp gegnių bus pragulėjusi apie 30-50 metų ir kuomet tai taps masiniu reiškiniu, manau jau bus sukurta produkto istorija. O dabar aš visiškai neturiu jokio noro tą istoriją kurti savo kailiu.
Lygiai tą patį galiu pasakyti apie purškiamas PUR putas. Mielai jomis užpurkščiau stogą dėl sandarumo, šiltumo, bet kol kas apie jas labai daug prieštaringų faktų, nuomonių. Tegul bando kiti.
Žinoma, ir vata ne vaistas nuo visų ligų, bet mažiau su ja galvos skausmo. Vatos trūkumai iš esmės yra du: gali susėsti ir gali prigerti drėgmės.
Dėl susėdimo - tai tiesiog reikia dėti kietą vatą, o drėgmės buvimą ar nebuvimą konstrukcijoje lemia statybininkų darbo kultūra.
Aš nesakau, kad mano nuomonė absoliučiai teisinga. Tiesiog ji tokia ir tiek.