Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

Pritariu. Nes dabar, po skarda vasara tikrai karsta.
1 vatos sluoksnis "nuimtu" karsti, o polistirolas jau saugotu patalpa nuo karscio/salcio. Plius dar manau dregmes membrana g.gif

QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 01, 07:09)
buvau susitikęs su vienais polistirolo gamintojais ir kalbėjom apie skardinio stogo šiltinimą polistirolu. Sakė - jokiu būdu negalima po skarda dėti polistirolo, kadangi nuo apie +80C polistirolas pradeda deformuotis, o po skarda tokia temperatūra reali. Taigi jie siūlo pirmą sluoksnį tarp gegnių dėti vatos, o po to jau galima ir polistirolą. Ką manot?

Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 01, 08:09)
buvau susitikęs su vienais polistirolo gamintojais ir kalbėjom apie skardinio stogo šiltinimą polistirolu. Sakė - jokiu būdu negalima po skarda dėti polistirolo, kadangi nuo apie +80C polistirolas pradeda deformuotis, o po skarda tokia temperatūra reali. Taigi jie siūlo pirmą sluoksnį tarp gegnių dėti vatos, o po to jau galima ir polistirolą. Ką manot?

O mano nuomonė labai paprasta: tarp gegnių tik vata. Vienas statybininkas, kur man darė pamatus, tokį dalyką pasakojo. Prie jo vienas žmogelis pirko namą. Nusprendė truputį mansardą pasididinti. Tai štai išardė stogą, o vaizdas pritrenkiantis: gegnės pūva, pajuodavusios. Gegnės medinės, tarp gegnių putplastis. Namas statytas prieš 5-6 metus.

Geriau jau tarp gegnių sukritusi vata nei supuvusios gegnės. Be to, yra kietos vatos, kuri visiškai nesukrenta. Ji brangesnė, bet kieta, nekrentanti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 01, 09:33)
O mano nuomonė labai paprasta: tarp gegnių tik vata. Vienas statybininkas, kur man darė pamatus, tokį dalyką pasakojo. Prie jo vienas žmogelis pirko namą. Nusprendė truputį mansardą pasididinti. Tai štai išardė stogą, o vaizdas pritrenkiantis: gegnės pūva, pajuodavusios. Gegnės medinės, tarp gegnių putplastis. Namas statytas prieš 5-6 metus.

Geriau jau tarp gegnių sukritusi vata nei supuvusios gegnės. Be to, yra kietos vatos, kuri visiškai nesukrenta. Ji brangesnė, bet kieta, nekrentanti.

Priesvejine vata desi?

Manau tavo pazystamas susidejo pulistirola tarp nedziovintos medienos gegniu,tai ir turi sposu dabar..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 01 rugsėjo 2013 - 08:41
Tokiu atveju ir difuzines klot negali, pvz divorol darbine temperatura -40 +80.

Reikia uztikrinti gera ventiliacija + solidu tarpa tarp difuzines ir skardos. Pvz ruukki klasikine skarda kad nesibanguotu siulo klot ant placiu lentu, bet 4 - 5cm yra nepakankamas tarpas pagal mane. Pas save naudojau penketukus + tasheliai, bendras tarpas gavos 7+cm.

Sia visa vasara siltinau stoga neoporu. Difuzine nors ir ramiausia diena bangavo nuo skersvejo, buvo silta bet ne karsta. Mano stogo slaitas 9laipsniu vienslaitis i siaurine puse matomai tai dar turi itakos...

QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 01, 08:09)

O is kur zinot kad po vata nepelyja? Manau jai sukonstravus stoga iskart siltini slapia mediena visko gali buti. Bent metus reiktu gerai vedinamai dziovint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 01 rugsėjo 2013 - 08:54
QUOTE(*** @ 2013 09 01, 08:47)
O is kur zinot kad po vata nepelyja? Manau jai sukonstravus stoga iskart siltini slapia mediena visko gali buti. Bent metus reiktu gerai vedinamai dziovint.

Nesiginčiju. AŠ tik pasakiau, ką žmonės pasakojo. Tikėti, netikėti, dėti EPS tarp gegnių ar nedėti - kiekvieno reikalas.

Man labai patiko mano konstruktorės žodžiai: ar jūs norite kurti medžiagos istoriją, nes ji dar tokios istorijos neturi? Kuomet EPS tarp gegnių bus pragulėjusi apie 30-50 metų ir kuomet tai taps masiniu reiškiniu, manau jau bus sukurta produkto istorija. O dabar aš visiškai neturiu jokio noro tą istoriją kurti savo kailiu.

Lygiai tą patį galiu pasakyti apie purškiamas PUR putas. Mielai jomis užpurkščiau stogą dėl sandarumo, šiltumo, bet kol kas apie jas labai daug prieštaringų faktų, nuomonių. Tegul bando kiti.

Žinoma, ir vata ne vaistas nuo visų ligų, bet mažiau su ja galvos skausmo. Vatos trūkumai iš esmės yra du: gali susėsti ir gali prigerti drėgmės.

Dėl susėdimo - tai tiesiog reikia dėti kietą vatą, o drėgmės buvimą ar nebuvimą konstrukcijoje lemia statybininkų darbo kultūra.

Aš nesakau, kad mano nuomonė absoliučiai teisinga. Tiesiog ji tokia ir tiek.
Atsakyti
Paziurek raituzo bloga kur jis siltina perdanga. Suprantu kai yra klojama is virsaus ant perdangos, bet stogo siltinimas yra visai kitas reikalas. Kieta vata reikia kabutese rasyt. Siltinau ja apie kamina 5cm, biski palenki pajudini tai ji ir subliuksta tuoj. Kaip tu zadi virs galvos siltinti koki 40cm stori i virsu kai trupa byra viskas i akis net neisivaizduoju. Nebent tai darytum is virsaus pries klojant danga, bet cia vel lietaus rizika ir panasiai, o tu kiek pamenu iki ziemos jau nori stoga turet.

Kuomet EPS tarp gegnių bus pragulėjusi apie 30-50 metų ir kuomet tai taps masiniu reiškiniu
Jai siandien klausyciau visokiu statybiniu verksniu stovetu visai kitas namas, man pasako "mes taip darom" as iskart pirstu i lauko duris.. Apsoliuciai kiekvienam zingsni tau kazkas primes savo valia.

As aisku epso tau neprimetu, nezinau ar imanoma i steico gegnes polistirola isvis idet, o ten krastines su susiaurejimu, kaip zinai eps standi medziaga.

QUOTE(cibulis @ 2013 09 01, 09:10)
Nesiginčiju. AŠ tik pasakiau, ką žmonės pasakojo. Tikėti, netikėti, dėti EPS tarp gegnių ar nedėti - kiekvieno reikalas.

Man labai patiko mano konstruktorės žodžiai: ar jūs norite kurti medžiagos istoriją, nes ji dar tokios istorijos neturi? Kuomet EPS tarp gegnių bus pragulėjusi apie 30-50 metų ir kuomet tai taps masiniu reiškiniu, manau jau bus sukurta produkto istorija. O dabar aš visiškai neturiu jokio noro tą istoriją kurti savo kailiu.

Lygiai tą patį galiu pasakyti apie purškiamas PUR putas. Mielai jomis užpurkščiau stogą dėl sandarumo, šiltumo, bet kol kas apie jas labai daug prieštaringų faktų, nuomonių. Tegul bando kiti.

Žinoma, ir vata ne vaistas nuo visų ligų, bet mažiau su ja galvos skausmo. Vatos trūkumai iš esmės yra du: gali susėsti ir gali prigerti drėgmės.

Dėl susėdimo - tai tiesiog reikia dėti kietą vatą, o drėgmės buvimą ar nebuvimą konstrukcijoje lemia statybininkų darbo kultūra.

Aš nesakau, kad mano nuomonė absoliučiai teisinga. Tiesiog ji tokia ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 09 01, 09:20)
1. o tu kiek pamenu iki ziemos jau nori stoga turet.

2. Jai siandien klausyciau visokiu statybiniu verksniu stovetu visai kitas namas, man pasako "mes taip darom" as iskart pirstu i lauko duris.. Apsoliuciai kekvienam zingsni tau kazkas primes savo valia.

1. Mano stogas šiemet bus tik medinė konstrukcija, plėvelė ir čerpės. Visą šiltinimą paliksiu pavasariu: tiek stogo, tiek fasado. Dar ir langų nėra. Nemanau, kad gerai žiemai apšiltinti stogą, kai nėra langų.

2. Aš visų statybininkų ir nesiūlau klausyti. Juo labiau statybų metu. Tam aš kelis metus prieš statybas ir knisausi forumuose ieškodamas informacijos, kaip daryti. Šiam momentui iš esmės neturiu esminiu klausimų. Būna šiokių tokių niuansų, bet iš esmės viską turiu sudėliojęs.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 01, 09:33)

pajuodavusios gegnes tai ne supuvusios. juodulys tai pelesis, jis jokios itakos medzio stiprumui neturi.

negirdejau dar nei vieno blogo atsiliepimo apie purskiamas atviru arba uzdaru poru putas. manau idealus budas murloto mazgo apsiltinimui.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 01, 11:27)
pajuodavusios gegnes tai ne supuvusios. juodulys tai pelesis, jis jokios itakos medzio stiprumui neturi.
negirdejau dar nei vieno blogo atsiliepimo apie purskiamas atviru arba uzdaru poru putas. manau idealus budas murloto mazgo apsiltinimui.

O pelesis name vadinasi toleruotinas? Pagal jumis.... Svarbu gegnes nepuna..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 09 02, 08:27)
O pelesis name vadinasi toleruotinas? Pagal jumis....  Svarbu gegnes nepuna..

na, jei nemokat skaityti galiu pakartoti:

kur parasyta kad "toleruotina"? as kalbejau apie STIPRUMA. per ziema ( jei namas nesiltintas o paliktas "ziemoti" is to pelesio nieko neliks. saltis, skersvejai ir viskas baigta.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 02, 07:53)
kur parasyta kad "toleruotina"? as kalbejau apie STIPRUMA. per ziema ( jei namas nesiltintas o paliktas "ziemoti" is to pelesio nieko neliks. saltis, skersvejai ir viskas baigta.

Aš pasakojau realią istoriją, kad po 5-6 metų, kai tap gegnių buvo sudėtas EPS, ir jos buvo praardytos, jos buvo supuvusios.

Nėra čia jokių mistinių prapučia, paliktas žiemoti ir t.t.

Gal dar aiškiau.

1. Žmonės prieš 5-6 metus tarp gegnių sudėjo EPS.
2. Po 5-6 metų nusprendė rekonstruoti palėpę.
3. Dalį stogo išardė.
4. Gegnės buvo pradėjusios pūti, pajuodavusios.
5. Visų kitų niuansų nežinau: kokio drėgnumo buvo gegnės, kas darė, kaip darė ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 rugsėjo 2013 - 08:31
Uztariu Cibuli uz minciu ir diskusijos ivairove, BET tokie offtopic'ai kaip dabar liejasi tai tikrai nepageidaujami. Prasau VISU susilaikyti nuo komentaru kitu atzvilgiu, nes is 50 puslapiu 20 puslapiu tik trolinimas.

Visiems ramybes ir koncentracijos i statybas.

p.s. as uz Cibulio atskira tema, nes naujokams butu daug naudos, kad suprast kaip sudetingai gali vykti statybos ir kokie galimi kai kuriu sprendimu igyvendinimai. Gal pradek bloga koki vystyt, pasekeju daug butu vien is sito thread'o.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyroja: 02 rugsėjo 2013 - 09:24