QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 12:11)
Po konstruktyvo turiu kelis klausimus.
1. Po namu pas mane yra nuo 0,4 iki 2,3 metro storio sluoksnis silpno, piltinio grunto, todėl konstruktorė atsisakė daryti plokščius pamatus. Pagal ją galima daryti plokščius pamatus, bet reikia iškasti visą piltinį, silpną gruntą ir pilti naują smėlio sluoksnį po 30 cm. Tada tankinti, vėl pilti ir vėl tankinti kol bus pasiektas reikiamas aukštis ir stiprumas. Toks dalykas pagal ją brangus, todėl daug pigiau daryti gręžtinius pamatus.
mano aplinkybes ir situacija analogiska jusu. atsisakiau PP, pasirinkau greztinius. nenuvertinkit konstruktores, manau ji turi racijos. pas mane po papildomu grunto tyrimu vaizdas isvis nuostabus atsivere - nestabilus gruntas, kaip torto persluoksniavimai.
Aš radau firmą kuri paskaičiavo kiek reikia sutankinti gruntą, kad būtų pasiektas minimalus namo nusėdimas. Paveiksliukas žemiau. Pagal ją, pakanka iškasti apie 60 cm nuo esamo paviršiaus dugną ir esamą gruntą sutankinti iki 50 Mpa, jei matuoti dinaminiu stampu. Tuomet namo nuosėdis bus toks, kaip parodytas lentelėje.
as irgi radau ne viena firma, kurios "paskaiciavo". uz tokia kaina as kiaura nama elektra sildyti galiu desimtmeti.
Man ramybės neduoda vienas dalykas: vieni konstruktoriai sako, kad negalima daryti pamato, jei po namu lieka augalinis gruntas. Kadangi pas mane piltinio grunto virš augalinio grunto sluoksnis vietomis siekia 1,20 m, tai logiškai mąstant, kad nepakanka iškasti vien 60 cm gylio duobę. Reikia kasti apie 1,20-1,50 m gylio duobę. Čia ne visu, bet po pusę namo tai tikrai.
as pasirinkau ramu miega ir greztinius pamatus. buvo pramesti 3 konstruktoriai, tame tarpe ir viena garsi persona, dirbanti ranka rankon su rubuiliuku Vaiciuliu, kuri pasiule irengti "laiptinius ploksciuosius pamatus" + keli poliai, tipo - PP su kojytem, kad galetu pasitraukti i sona, kai nestabilus gruntas prades judeti
nu nx man tas galvos skausmas ir $$$, statau vieno auksto nama, o siulomi sprendimai - kaip atominei elektrinei.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 06 07, 12:46)
plokštuminius įmanoma suprojektuoti ant vandens, ką ten ant grunto ...
galima viskas, tik nx to reikia uz tokius $$$
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 06 07, 12:46)
nenori kreiptis pas kitą konstruktorių? kažkodėl taviškė plokštuminius traktuoja priešingai, nei turėtų būti. peršasi išvada, jog žinių toje vietoje galimai trūkumas.
o gal atvirksciai - papuole mastantis zmogus, nenorintis nuskausminti Cibulio pinigines?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:21)
Pritariu dėl kompetencijos trūkumo. Aš radau firmą, kuri man padarys plokščių pamatų projektą, t.y. aš pasidarysiu ir plokščių pamatų projektą (gręžtinių jau turiu) ir galėsiu pasilyginti, kiek kainuotų vieni pamatai, kiek kiti.
Tik visa problema dėl maždaug 1,20 m gylyje esančio augalinio grunto. Vieni konstruktoriai sako, kad pakanka nukasti 60 cm ir gali daryti pamatus. Kiti sako, kad reikia iškasti visą piltinį gruntą (tame tarpe ir viduryje esantį augalinį), kad būtų galima daryti plokščius pamatus. Atsieit, po kažkiek metų po žeme esantis augalinis gruntas gali pradėti pūti, sėsti ir pan.
Papildyta:
zinot, sudetinga yra su tuo kompetencijos vertinimu
kaip jau minejau anksciau, as pakeiciau 3 konstruktorius, ir matau, kad tai pasaka be galo
as taip pat esu pasidares PP projekta "palyginimui" is gan kompetetingos konstruktores, kuris kitu profesionalu buvo sunesiotas i skutelius
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:21)
3. šildymo sistema: šilumos siurblys ar dujos (kaminas name nesuprojektuotas, bet šiuo metu veda dujas. Pajungimas - vos 3680 Lt.).
dujas as kol kas pasilieku kaip alternatyva (salimais trasa ir pajungimas nera toks brangus), tad po metu ekspoatavimo vien el. radiatoriais, jei tai nepasitesins, taip pat isivesiu dujas, bei
kapiliarine sildymo sistema
Papildyta:
QUOTE(zigiz @ 2013 06 07, 13:45)
padaryk plokste ant poliu arba stulpiniu pamatu.
neliks augalinio grunto problemos po grindimis
cia tas variantas, kad PP turetu 'kojytes' esant reikalui pasitraukti i sona?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 16:09)
O firmą, kuri man darys plokščių pamatų projektą, jį padarys už žiauriai gerą kainą. Dabar sakė plokščių pamatų projektus daro už 500 Lt, o ne sezono metu (rudenį) man padarys už 300 Lt.
cia kur sie konstruktoriai sedi? Gariunuose?