QUOTE(Igr540 @ 2013 08 24, 20:28)
Kažkaip susimėčiau, čia tie patys ar skirtingi?
Polius man darė UAB "Pamatų ranga". Jie - generaliniai rangovai. Rostverkui jie samdė UAB " MP investicijos". Būtent pastarieji privėlė broko ir atsisakė jį pašalinti. Broką sutvarkė "Pamatų ranga". Dabar jau ir aš patenkintas.
Štai kaip viskas šiandieną buvo.
1. Kadangi buvo sudėtas frezuotas XPS, jie nusprendė jį šlifuoti, kol XPS vertikali plokštuma bus lygi. Štai
čia vaizdas, kaip atrodo su tarka nuskurstas XPS. Skutimo atstumas - tarp dviejų polių. Taip pat buvo užtaisytos ir skylės su poliuretaniniais klijais. Man statybininkų žmogiškai pagailo, todėl mes nutarėme, kad taip idealiai nešveisime, o tarpus užpurkšime poliuretaniniais klijais.
2. Antras etapas - visų skylių užtaisymas. Vienos (mažos) tik nupurkštos poliuretano klijais (pasirodo klijų liamda 0,036, o XPS - 0,037), o
didesnės užkištos XPS pjaustiniais.
3. Tada buvo užpurkšti tarpai iki
polių.
4. O štai
čia matyti, kaip buvo užpurkštos mažos skylutės.
5. Ties kiekvienu poliu 10 cm storio XPSe reikėjo daryti 1-2 cm (o vienoje vietoje ir 5 cm) išgraužas. Natūralu, kad toje vietoje apšiltinimo storis suplonėjo. Statybininkai turėjo du 2,4 m ilgio 2 cm storio XPS lapus. Aš juos supjausčiau kas 30 cm. Šiais lapais (dėl išgraužų geltoname XPSe) papildomai apklijavome kiekvieną
polį.
6. Galutinis rostverko sijonas atrodo štai
taip.
7. Man dar šovė viena kreiva mintis: pasidaryti ne tik vertikalų, bet ir horizontalų sijoną. Žemė aplinkui nesenai kastai, judinta. Ją atkasti bus tikrai nesunku. Aš tik galvoju kokiame gylyje nuo žemės paviršiaus geriau dėti horizontalų XPS sijoną: 40 cm gylyje ar 1 metro gylyje. Dėčiau 30 cm pločio ir 5 cm storio lapus aplink visą namą. Aiškesnis vaizdas štai
čia. O gal man visai neverta daryti to sijono?
Dar vienas dalykas. Kaimynas fasadui atsivežė EPS-100 (neoporą). Pasirodo, kad EPS-70 neoporo šilumos laidumas - 0,032, o EPS-100 šilumos laidumas - 0,031. Mano PHPP skaičiavimuose visur naudota 0,032 reikšmė. Kaimynas sako, kad klinkeriui EPS-70 - per silpnas. Reikia EPS-100. Aš visą fasadą žadu apdailinti klinkerio plytelėms, todėl naudosiu EPS-100 (neoporą). O tai reiškia, kad eliminuosiu smeigių įtaką.
Skirtumas tarp 0,032 ir 0,031 vaizdžiau. Aš dėsiu 35 cm apšiltinimo sluoksnį. Jei dėčiau 0,032, tai R būtų 10,9375, o jei 0,031, tai R bus - 11,29. Skirtumas gana ženklus.
Dar vienas dalykas - plytos. Visuose PHPP skaičiavimuose naudota Alytaus keramikos liamda reikšmė, kuri yra 0,43. Aš sienas mūrysiu iš Lode plytų. Jų liamda reikšmė yra 0,373. Tai dar vienas nedidelis pliusas sienai.
Žodžiu, vis dar lieka viltis pastatyti tikrą pasyvų namą. Arba bent jau labai labai šiltą namą.
P.S. Dar apie chaltarūščikus iš "MP investicijų". Pagal sutartį po rostverku turėjo sudėti 30 cm pločio XPS apšiltinimą. Jie nupirko frezuotą Finnfoam XPS. Jo aukštis būna tik 58,5 cm (nefrezuoto - 60 cm). 58,5 cm XPS jie pjaustė per pusė. Vadinasi maksimalus apšiltinimo storis išėjo 29,25 cm. Matavau viso rostverko storį. Jis siekia nuo 29,2 iki 32 cm. Natūralu, kad vietomis apšiltinimo storio trūksta. Žodžiu, žiauriai gerai, kad nusprendžiau daryti vertikalų sijoną. Atsikasiau rosverką, radau broką, jį pašalinome ir dar papildomai apšiltinimo pamatus.
Apie finansus. Nuderėjau 2000 Lt nuolaidą. Tai reiškia, kad sijonas įrengtas nemokamai, nes man jis būtų kainavęs apie 1400-1600 Lt. Be to, dar ir pamatai atpigo apie 400-600 Lt. Dar ir brokas pašalintas.