Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 08 22, 14:14)
Su pamatais jau pasimokiau. Dabar iš karto prieš užsakydamas paslaugą apsitariu dėl kokybės, nuokrypių, kruopštumo. Nesąmonė išėjo dar ir dėl to, kad tuo metu, kai darė rostverką, buvau prie jūros. Žadėjo kaimynas pažiūrėti, bet jam buvo svarbu tik stiprumai, technologijos, bet jokiu būdu ne šilto, sandaraus namo esmė.

O tuos tarpus sandarinsiu. Tik darysiu ne aš, o tie kas pridarė broko. Aš stovėsiu ir knisiu smegenis. Nuspręsta, kad pjausime iš XPS trūkstamas detales ir jas klijuosime. Štai ir viskas.

Kai prieš savaitę ar kitą parašiau, kad statybininkams žiauriai trūksta kruopštumo, ne kurie mane apšaukė, kad neva moku pinigus ir išsikalinėju iš statybininkų. Niekur aš neišsikalinėju, o tik prašau kruopštumo.

Patarčiau atsargiai elgtis su kokybės reikalavimu. Geriausia viską iš anksto apsitarti ir užtvirtinti sutartimi. Ir labai atsargiai su pinigų nemokėjimu. Statybininkai gali būti kerštingi, o apie jų kerštą sužinosi tik gerokai vėliau. Kaip pvz įmūris tau kur keletą žalių kiaušinių, to tikrai nepamatysi ir nepastebėsi, o jų aromatą palaipsniui pradėsi jausti po kurio laiko ir dar ilgai nesuprasi kame problema, nes pirmiausiai prie sienos remsi tuos kurie rekuperatorius montuos.
Jausk ribą kiek gali spausti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 12:25)
As mazdaug taip zadu pasidaryt, ty garso - garo izoliacija & siltalas

nepagaunu, kam ta vata? Na dėl nedidelio temperatūrų skirtumo, gal problemų dėl vatoje susikaupusios drėgmės ją dedant be plėvelių nebus, bet vis tiek nematau didelio poreikio. Nebent šiokią tokią priešgaisrinės apsaugos funkciją ta vata atlieka.
Atsakyti
[quote=kad ji kur galas,2013 08 22, 11:34]
patikslinu savo mintį: turėjau mintyje, jog *** atveju PIR nebenaudočiau pagal pagrindinę jo savybę - šilumos izoliavimą, bet naudočiau medžiagas, kurios labiau izoliuoja garsą ir garą. Be abejo, tai galėtų būti ir PIR, bet tik kaip viena iš galimybių.

dviejų dienų senumo kaina: 50mm PIR su folija - 26,15Lt/m2 + PVM kas sudaro 632,83Lt/m3 su PVM

Užklausiau dviejų firmų Lietuvoje PIR kainų ir atvežimo sąlygų, bet nė viena man neatsakė. Gal dėl mažo kiekio - man reikėtų apie 70 m2 penkių cm. Pas lenkus kainas skelbia, bet mažiau 800Lt/m3 nemačiau. O kokia Jūsų rasto PIR lambda (šilumos laidumas)?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 13:12)
Kambariuose su gipsinem sienom - pertvarom irgi naudoja vata, bet del to sienos neslampa?

Nes abejose pertvaros pusėse yra ta pati temperatūra. Uždaroje palėpėje, kuri dėl garso izoliacijos bus užsandarinta, faktas, kad bus mažesnė temperatūra nei šildomose patalpose iš čia ir tikėtina kondensato susidarymo galimybė, tuo labiau ant dar vėsesnio vamzdyno, nuo kurio "lietaus" tikimybė į vatą gana didelė.
Papildyta:
QUOTE(asab @ 2013 08 22, 13:13)

Vieno žmogaus pusė dienos nekvalifikuoto darbo=40 Lt.
Keistai atrodo, kai su programomis (PHPP) skaičiuojami net ir mažiausi nuostoliai, bet praktikoje daroma atsainiai, be kruop6tumo. Jeigu taip bus daroma ir kituose probleminiuose mazguose, tai galutinis rezultatas labai skirsis nuo PHPP suskai2iuoto.
O tokio kruopštumo dar reikės užsandarinant langus, duris, apšiltinant sienos ir stogo sandūrą, apšiltinant frontonus (čytus), įrengiant garo izoliaciją stoge ir t.t. Samdyti statybininkai šiais laikais kruopščiai nepadaro, reikia daug kur pereiti pačiam.

Na na, nekvalifikuoto žmogaus smile.gif.

Pats juk sakei, kad iš kito, nesuinteresuoto žmogaus kruopštaus darbo negalima tikėtis wink.gif, tad tik, greičiausiai kvalifikuoto, tik kitoje srityje, kruopštus darbas sau.

Sutinku, kad PHPP kokybės be kruopštaus darbo neišgausi, pats krapščiausi su panašiom skylėmis, bet paskui žiūriu, kad ir mano, nors ir nekvalifikuoto statybų srityje darbas labai jau ilgai užtrunka, kas irgi kainuoja ir norint viską greičiau pasidaryti, užtrunka per ilgai. Kartais atrodo, kad geriau paaukoti dalį medžiagos ir neprasidėti su krapštymusi, tokiose situacijose.

Paimkim konkrečiai Cibulio atvejį. Jei nepavyksta gauti nefrezuoto XPS, tada tenka pirkti frezuotą, bet prieš jį klojant, nufrezuotus galus galima labai nesunkiai su peiliu nupjaustyti ir suleisti kraštus pakankamai lygiai. Medžiagų atliekų šiek tiek daugiau, bet sutaupytas darbo laikas tai atperka.
Papildyta:
Nuspręsta, kad pjausime iš XPS trūkstamas detales ir jas klijuosime. Štai ir viskas.

Net ir dabar, nupjovus nufrezuotus kraštus sudėtame XPS`e ir užklijavus krašto pločio XPS plokštę, darbo bus ženkliai mažiau, o XPS`o plokščių bus sunaudota tik per pus daugiau.

QUOTE(cibulis @ 2013 08 22, 14:14)
Niekur aš neišsikalinėju, o tik prašau kruopštumo.

Nemačiau aš kruopščių statybininkų Lietuvoje. Kai tik pradėjau statybas, lygiai taip pat, kruopštumo trūkumu skundžiausi ir aš.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 08 22, 13:28)
1. Ženkliai paprasčiau ir pigiau būtų ne kraštus užkamšyti, o nelygumus paprasčiausiai nupjauti. Aš galiausiai taip pas save nusprendžiau daryti ir dariau. Neužkamšysi tu visko normaliai, o prie lygaus paviršiaus jau ir apgrubnagiai lygiau priklijuos.

2. Klausi ar gerai sudėtas, bet jau nusiderėjai už blogą sudėjimą  lotuliukas.gif .
Na ne idealiai, dėl to ir kainą nuleido. Faktas. Bet aš geriau ir nemačiau, nors iš kitos pusės daug ir neieškojau, nusprendžiau, kad paieškos kainuos daugiau nei pačio vargas.

1. Nebloga mintis. Tik bus prarasta dalis po rostverku esančio XPS. Dar aišku nežinia kaip sueitų su poliais, t.y. poliai gali trukdyti. Aš dabar irgi galvoju, kad būčiau paprašęs, jog XPS iš po rostverko išlįstų į šonus. Tuomet būtų galima tikrai nupjauti. Bet tavęs ir kaimyno paklausiau, kad geriau neiškišti į šonus, nes statybininkai numindžios, aplaužys ir t.t.

2. Sakai pusę velnio, nors labai ir neieškojai. Gal ramiau miegosiu po tokių tavo žodžių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 08 22, 13:40)
nepagaunu, kam ta vata? Na dėl nedidelio temperatūrų skirtumo, gal problemų dėl vatoje susikaupusios drėgmės ją dedant be plėvelių nebus, bet vis tiek nematau didelio poreikio. Nebent šiokią tokią priešgaisrinės apsaugos funkciją ta vata atlieka.

Palepe bus ventiliuojama per rekuperatoriaus. Siluma tapati kaip ir kambariuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 22 rugpjūčio 2013 - 14:37
[quote=asab,2013 08 22, 13:42]
[quote=kad ji kur galas,2013 08 22, 11:34]
patikslinu savo mintį: turėjau mintyje, jog *** atveju PIR nebenaudočiau pagal pagrindinę jo savybę - šilumos izoliavimą, bet naudočiau medžiagas, kurios labiau izoliuoja garsą ir garą. Be abejo, tai galėtų būti ir PIR, bet tik kaip viena iš galimybių.

dviejų dienų senumo kaina: 50mm PIR su folija - 26,15Lt/m2 + PVM kas sudaro 632,83Lt/m3 su PVM

Užklausiau dviejų firmų Lietuvoje PIR kainų ir atvežimo sąlygų, bet nė viena man neatsakė. Gal dėl mažo kiekio - man reikėtų apie 70 m2 penkių cm. Pas lenkus kainas skelbia, bet mažiau 800Lt/m3 nemačiau. O kokia Jūsų rasto PIR lambda (šilumos laidumas)?
[/quote]

0,022W/mK
http://www.stogdanga...o_pir_plokstes/

skambinkite patys arba galime kooperuotis. kooperacijai turime laiko iki ryto smile.gif 4u.gif
Papildyta:
[quote=***,2013 08 22, 11:42]Kodel ALU po vata? Vatai nieko neatsitiks, kondensatas iskrenta tik jai yra temperaturu skirtumai, vamzdyno nisa bus tokios pat tenmeraturos kaip ir kambariai..

Vatos funkcija bus izoliuot skardos, vamzdyno ir tarp kambariu garsa, ta vamzdyno nisa - mansarda yra be pertvaru virs visu kambariu.
[/quote]
atsitiks kas vatai ar neatsitiks ... nafig tas galvos skausmas, kam leisti garui eiti per vatą ir žiūrėti kas ten atsitiks ar neatsitiks, jeigu garą galime uždaryti patalpoje. kam leisti jam skverbtis aukštyn? kokia iš jo ten nauda? plius lubų plotas bus mažesnis automatiškai mažiau darbo.

ir dar. Kai abejoju, aš vadovaujuosi tokia filosofija - pagal galimybę, mažiausiai garui laidžios medžiagos turi būti iš vidaus, ir artėjant link dangos, medžiagų laidumas garui turi tik didėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 22 rugpjūčio 2013 - 16:12
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 14:12)
Vamzdynas jau sumontuotas, izoliuotas su vato&folija.

Kambariuose su gipsinem sienom - pertvarom irgi naudoja vata, bet del to sienos neslampa?

Yra dar variantas nenaudoti vatos, osb isvis ir megautis lietaus barskejimu. 35cm neoporo garso neslopina nekiek is patirties smile.gif

Is patirties smile.gif ... 40 cm neo .pakabinus gipso lubas garsas sumazejo iki normalios ribos . O jau vos su vata rebusu vos nesukau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 22, 16:10)
0,022W/mK
http://www.stogdanga...o_pir_plokstes/

skambinkite patys arba galime kooperuotis. kooperacijai turime laiko iki ryto  smile.gif   4u.gif

Taigi su tokiais kiekiais niekas nenori apsiimt smile.gif ypac man i pajuri 2m3 abejoju ar kas veztu..

Jai nori teisingai mano atveji isivaizduot tai isivaizduok koki angara, kuriame yra pastatytas normalaus dydzio wc bet be lubu. Garsas per virsu esanciam uz sienos puikiausiai persiduoda. Jai butu buvus siltinta perdanga tokios problemos nebutu bet siltintas stogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 22 rugpjūčio 2013 - 21:04
QUOTE(mintas @ 2013 08 22, 14:40)

Del garso izoliavimo, daugiau ji ten nieko naudingo nenuveiks.
Atsakyti
Cibuli-nieko nepripjausi-specialiai 2 kartus ziurejau tavo fotke..Ta prasme isorines faskes sutampa su rostverko sonu. Arba kamsai , arba tiki , kad "konvekcija nevyksta" iki bbz kokio storio..Siaip si situacija pries gera men tau buvo rasyta, kai domejaisi kek iskisinet xps;a uz rostverko..
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 08 22, 23:09)
Del garso izoliavimo, daugiau ji ten nieko naudingo nenuveiks.

Nelabai ir triukšmą ta vata slopina. Nieko geriau nėra, kaip labai geras užsandarinimas. Kai nelieka plyšiukų, triukšmo lygis per atitvarą stipriai sumažėja. Tai puikiausiai gali atlikti ir gipskartonis, kaip "Koridos" atveju. Beje, gipskartonis ir kaip priešgaisrinė atitvara turėtų būti geras pasirinkimas. Vata be užsandarinimo medžiagų garsą sulaikys dar prasčiau nei 35cm neoporo.
Atsakyti