Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(*** @ 2013 08 22, 08:50)
Kolegos erzinat mane su tuo PIR. Kur ji pirksit, kiek mokesit?

Visi tik sneka o realiai paskambinus tiekejai ne neturi plonesniu ploksciu kaip 10cm, minimalus uzsakymas 3cm butu didesnis nei kam reikes stogui..

Tai dar pakartosiu klausima ar nors vienas realiai pirkot ir montavot ta pir ar tik seip snekat?
Va pas mane sudeta realiai 35cm neoporo i lubas, varza gaunas 11.2 tai ar verta ismest daugiau kaip 2k litu kad turet aliuminio folija ir + R1. Kaip atletnatva sugalvojau sekanti sprendima folija ant popieriaus skirta pirtim ir ka klijuot klijais prie neoporo. Radau klijus kurie butent skirti polistirolo apdailai klijuot prie mediniu ar betoniniu pavirsiu, sudetis be tirpikliu.

nežinau, kiek tau svarbi mano nuomonė, bet aš pirksiu. derinam detales. jau rašiau su kuo. tada montuosiu, tada galėsiu pasidalinti kas ir kaip. jei sudėjai 35cm neoporo į lubas ir sandariai, aš rūpinčiausi nebe varža, o papildoma garso bei garo izoliacija.
Atsakyti
Tai kad ir pjukla paemus pripjauni reikiamas detales is xps ir klijuoji. Is svetimu zmoniu kruopstumo nesitikeciau, gausi pats savaitgali pazaist.

QUOTE(cibulis @ 2013 08 22, 09:18)
Siūlai tuos tarpus užklijuoti tuo pačiu XPS? Teisingai supratau? Gal ir nebloga mintis.

Kaip tai ką veiksiu suklijavęs tas juostas? Prie tų vietų klijuojasi polių sijonas, t.y.

Turiu omeny negi taip putplasti plika uzversi zememis..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 10:52)
Turiu omeny negi taip putplasti plika uzversi zememis..

O tai tavo XPS po rosverko apačia dar turi kažkokią apsaugą/izoliaciją? Aš tiesiog užversiu žemėmis. XPS tam ir skirtas, kad galėtų žemėje. Mano sklypas - sausas. Geologai iki 6 metrų gylio nerado jokio vandens. Pas mane gražus smėliukas su žvyru. Vos ne mūrijimui tinka. Beje, šiandieną paryčiais Vilniuje varė kaip iš kibiro. Vakarop nuvažiuosiu pažiūrėti, kaip reikalai.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 22, 11:52)
aš rūpinčiausi nebe varža, o papildoma garso bei garo izoliacija.

Garsas: nežinau, ar tai PIR labai padeda, bet net į skardinį stogą lietus netrukdo 4u.gif
Garas: jei jau yra R~11, tai galima tik plėvelę dėti, labai kruopščiai, priklijuojant prie sienų, jungimams skiriant ypatingą dėmesį.
Dabar PIR jau tik 500Lt/m3, kokio penketuko kvadratas tik 50Lt - jei stogas ne virš futbolo aikštės manau suma gausis ne kosminė, dėčiau - ir dėl garso taip pat.
Atsakyti
As mazdaug taip zadu pasidaryt, ty garso - garo izoliacija & siltalas
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 08 22, 11:16)
Garsas: nežinau, ar tai PIR labai padeda, bet net į skardinį stogą lietus netrukdo 4u.gif
Garas: jei jau yra R~11, tai galima tik plėvelę dėti, labai kruopščiai, priklijuojant prie sienų, jungimams skiriant ypatingą dėmesį.
Dabar PIR jau tik 500Lt/m3, kokio penketuko kvadratas tik 50Lt - jei stogas ne virš futbolo aikštės manau suma gausis ne kosminė, dėčiau - ir dėl garso taip pat.

patikslinu savo mintį: turėjau mintyje, jog *** atveju PIR nebenaudočiau pagal pagrindinę jo savybę - šilumos izoliavimą, bet naudočiau medžiagas, kurios labiau izoliuoja garsą ir garą. Be abejo, tai galėtų būti ir PIR, bet tik kaip viena iš galimybių.

dviejų dienų senumo kaina: 50mm PIR su folija - 26,15Lt/m2 + PVM kas sudaro 632,83Lt/m3 su PVM
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 11:25)
As mazdaug taip zadu pasidaryt, ty garso - garo izoliacija & siltalas

viskas atrodo gražu, gal galima ginčytis dėl medžiagų parinkimo, bet nenorėčiau brukti savo nuomonės. tik ALU įrenginėčiau iš patalpos pusės prieš OSB
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 22, 11:34)
viskas atrodo gražu, gal galima ginčytis dėl medžiagų parinkimo, bet nenorėčiau brukti savo nuomonės. tik ALU įrenginėčiau iš patalpos pusės prieš OSB

Kodel ALU po vata? Vatai nieko neatsitiks, kondensatas iskrenta tik jai yra temperaturu skirtumai, vamzdyno nisa bus tokios pat tenmeraturos kaip ir kambariai..

Vatos funkcija bus izoliuot skardos, vamzdyno ir tarp kambariu garsa, ta vamzdyno nisa - mansarda yra be pertvaru virs visu kambariu.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 12:42)
Kodel ALU po vata? Vatai nieko neatsitiks, kondensatas iskrenta tik jai yra temperaturu skirtumai, vamzdyno nisa bus tokios pat tenmeraturos kaip ir kambariai..

Šitoje situacijoje, bus trys skirtingos oro temperatūros: kambario, nišos ir vamzdyno.
Vamzdyno temperatūra bus žemiausia (žiemą) ir neizoliavus vamzdyno ant jo išorės gali kondensuotis ir lašėti ant vatos žemiau. Kambario ir nišos temperatūrų skirtumas bus ne didelis, priklausomai nuo vatos storio. Jei vata bus ne atskirta garo barjeru - didelė tikimybė, kad ji taps kempine. Ne bent tai ekovata, kuri lyginant su mineralinėmis, įgeria mažai.
Atsakyti
Vamzdynas jau sumontuotas, izoliuotas su vato&folija.

Kambariuose su gipsinem sienom - pertvarom irgi naudoja vata, bet del to sienos neslampa?

Yra dar variantas nenaudoti vatos, osb isvis ir megautis lietaus barskejimu. 35cm neoporo garso neslopina nekiek is patirties smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2013 08 22, 12:09)
Šitoje situacijoje, bus trys skirtingos oro temperatūros: kambario, nišos ir vamzdyno.
Vamzdyno temperatūra bus žemiausia (žiemą) ir neizoliavus vamzdyno ant jo išorės gali kondensuotis ir lašėti ant vatos žemiau. Kambario ir nišos temperatūrų skirtumas bus ne didelis, priklausomai nuo vatos storio. Jei vata bus ne atskirta garo barjeru - didelė tikimybė, kad ji taps kempine. Ne bent tai ekovata, kuri lyginant su mineralinėmis, įgeria mažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 22 rugpjūčio 2013 - 12:14
[quote=mintas,2013 08 21, 22:54]
Blin kiek darbo, kiek laiko ant tokio kamšymo išeina doh.gif
Papildyta:
smile.gif

Vieno žmogaus pusė dienos nekvalifikuoto darbo=40 Lt.
Keistai atrodo, kai su programomis (PHPP) skaičiuojami net ir mažiausi nuostoliai, bet praktikoje daroma atsainiai, be kruop6tumo. Jeigu taip bus daroma ir kituose probleminiuose mazguose, tai galutinis rezultatas labai skirsis nuo PHPP suskai2iuoto.
O tokio kruopštumo dar reikės užsandarinant langus, duris, apšiltinant sienos ir stogo sandūrą, apšiltinant frontonus (čytus), įrengiant garo izoliaciją stoge ir t.t. Samdyti statybininkai šiais laikais kruopščiai nepadaro, reikia daug kur pereiti pačiam.
Atsakyti
QUOTE(asab @ 2013 08 22, 12:13)
Vieno žmogaus pusė dienos nekvalifikuoto darbo=40 Lt.
Keistai atrodo, kai su programomis (PHPP) skaičiuojami net ir mažiausi nuostoliai, bet praktikoje daroma atsainiai, be kruop6tumo. Jeigu taip bus daroma ir kituose probleminiuose mazguose, tai galutinis rezultatas labai skirsis nuo PHPP suskai2iuoto.
O tokio kruopštumo dar reikės užsandarinant langus, duris, apšiltinant sienos ir stogo sandūrą, apšiltinant frontonus (čytus), įrengiant garo izoliaciją stoge ir t.t. Samdyti statybininkai šiais laikais kruopščiai nepadaro, reikia daug kur pereiti pačiam.

Su pamatais jau pasimokiau. Dabar iš karto prieš užsakydamas paslaugą apsitariu dėl kokybės, nuokrypių, kruopštumo. Nesąmonė išėjo dar ir dėl to, kad tuo metu, kai darė rostverką, buvau prie jūros. Žadėjo kaimynas pažiūrėti, bet jam buvo svarbu tik stiprumai, technologijos, bet jokiu būdu ne šilto, sandaraus namo esmė.

O tuos tarpus sandarinsiu. Tik darysiu ne aš, o tie kas pridarė broko. Aš stovėsiu ir knisiu smegenis. Nuspręsta, kad pjausime iš XPS trūkstamas detales ir jas klijuosime. Štai ir viskas.

Kai prieš savaitę ar kitą parašiau, kad statybininkams žiauriai trūksta kruopštumo, ne kurie mane apšaukė, kad neva moku pinigus ir išsikalinėju iš statybininkų. Niekur aš neišsikalinėju, o tik prašau kruopštumo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 22, 06:52)
Kokiu statybos etapu purškei? Kokią dalį polių aukščio apipurškei? Poliai buvo švarūs ar žemėti?

Kai puvo išlieti poliai ir dedamas putplastis ruošiantis lieti rostverką. Tada irgi man putplastį darbininkai sudėjo, tai man akys ant kaktos iššoko. Nuo to laiko apšiltinimo darbų niekam nepatikiu, viską pats darau, o tą kartą viską bandžiau balionėlinėmis putomis taisyti, tai ir tiesiai ant žemės buvo purškiama, visur.

Man dar ramybės neduoda rostverko apačios apšiltinimas. Atgrubnagiai statybininkai sudėjo frezuotą XPSą po rostverku, todėl putplastis ne idealiai išlenda iš po rostverko šonu. Jau beveik pusė sijono suklijuotą. Kitą pusę dar galiu pataisyti, nes darys šiandieną vakare.

Ženkliai paprasčiau ir pigiau būtų ne kraštus užkamšyti, o nelygumus paprasčiausiai nupjauti. Aš galiausiai taip pas save nusprendžiau daryti ir dariau. Neužkamšysi tu visko normaliai, o prie lygaus paviršiaus jau ir apgrubnagiai lygiau priklijuos.

Dar toks klausimas: ar čia tik man labai prastai atrodo mano rosverko apačios apšiltinimas, ar jis iš tiesų, kiek buvau sudėjęs nuotraukų, padarytas ne itin gerai. Ramiau tik dėl to, kad už prastą rostverko apšiltinimą nuderėjau 1500 Lt nuo pamatų kainos. Sijonas išeis nemokamai.

Geras klausimas smile.gif. Klausi ar gerai sudėtas, bet jau nusiderėjai už blogą sudėjimą lotuliukas.gif .

Na ne idealiai, dėl to ir kainą nuleido. Faktas. Bet aš geriau ir nemačiau, nors iš kitos pusės daug ir neieškojau, nusprendžiau, kad paieškos kainuos daugiau nei pačio vargas.
Atsakyti