Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 08 19, 22:13)
Bet ne 2 cm PIR desi,taip?
Galutiniam varijante bus liuks ir tau ir man:)

ne, ne 2cm. storiau šiek tiek.

aš juk netvirtinu, jog pas tave bus blogai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 08 20, 20:55)
O tada gipsas tvirtinsis ant suku, kurios pritvirtintos prie gegniu ir kerta PIR? Bet su tokiu kiekiu salcio tilteliu ar nebus kainu skirtumas tarp OSB ir PIR veltui isleistas?

na, nėra planų sukti varžtus per 20cm gegnę lauk .... 5-6cm, bet ne daugiau. PIR bet kokiu atveju tektų tvirtinti, beje taip pat kaip ir OSB. nelabai pagaunu minties, ar nori pasakyti, jog prisukus PIR ir OSB medvaržčiais prie gegnių PIR atveju nuostoliai per medvaržčius bus tokie dideli, jog bendra varža susilygins su OSB, nes tais pačiais medvaržčiais prisuktas OSB šalčio/šilumos tiltelių nebeturės?
man čia truputi vėjai. pirma - kaip siūlai tuomet tvirtinti PIR prie gegnių? antrą kokius šilumos nuostolius turi į gegnę iš apačios 5-6cm įsuktas max 6mm storio medvaržtis? ar nebus taip, kad visus medvaržčius suskaičiavus per metus nuostoliai sudarys už 1Lt ir13ct?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 21, 22:33)
visus medvaržčius suskaičiavus per metus nuostoliai sudarys už 1Lt ir13ct?

na 1,13 lt daugokai, reiktu suoptimizuoti iki 1 lt per metus
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 21, 12:26)
Dar toks vienas klausimas, kuris matomas šioje nuotraukoje.

Aš polius buvau apipurškias "penosil all season" putomis. Supurškiau dvi dėžes tik putplasčiui po pamatu. Po metų kai atkasinėjau pamatus, buvau nustebęs radęs pakankamai geros kondicijos putas, nors jos kontaktavo su žeme, bei joje esančia drėgme. Nežinau ką būčiau pamatęs po dar kelių metų, bet metus tikrai putos atlaikė.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 08 21, 22:40)
na 1,13 lt daugokai, reiktu suoptimizuoti iki 1 lt per metus

patikslinsiu skaičiavimus pas Cibulio rekomenduotą PHPP skaičiuotoją, gal už kokius niekinius 400Lt turėsiu tikslesnį skaičių. Turiu planą optimizuoti nuostolius per medvaržčius, įsuktus į gegnių apačią iki 84ct/metus, žinau jog tai didelis iššūkis, bet aš pamėginsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 21, 22:47)
patikslinsiu skaičiavimus pas Cibulio rekomenduotą PHPP skaičiuotoją, gal už kokius niekinius 400Lt turėsiu tikslesnį skaičių. Turiu planą optimizuoti nuostolius per medvaržčius, įsuktus į gegnių apačią iki 84ct/metus, žinau jog tai didelis iššūkis, bet aš pamėginsiu  4u.gif

jei nesigaus, pakeisk projektuotoja, jei vel nesigaus, vel pakeisk projektuotoja. Svarbiausia visus tarpinius rezultatus viesink cia ir plauk mums smegenis kaip tau pavyko. O ar ta panaudosi ar ne, *****, ateitis parodys, gal isviso XPS i lubas nedesi - to niekam nesakyk
Atsakyti
QUOTE(asab @ 2013 08 21, 12:57)
Mano galva makrofleksas čia negerai. Per kiek laiko įgers drėgmės ir jo šiltinimo savybės išnyks. Pas save aš šias vietas apkamšiojau XPS atliekomis (Gabaliukais) ir užglaisčiau plytelių klijų ir betono mišiniu. Išlyginau šią plokštumą pagal rostverko plokštumą. Tokiu atveju šiek tiek apsišiltino tarpeliai ir geriau prisiklijavo vertikalus cokolio šiltinimas.

Blin kiek darbo, kiek laiko ant tokio kamšymo išeina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 21, 23:33)
ar nebus taip, kad visus medvaržčius suskaičiavus per metus nuostoliai sudarys už 1Lt ir13ct?

smile.gif

Kaina priklausys nuo eko vatos sluoksnio wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 21, 23:33)
na, nėra planų sukti varžtus per 20cm gegnę lauk .... 5-6cm, bet ne daugiau. PIR bet kokiu atveju tektų tvirtinti, beje taip pat kaip ir OSB. nelabai pagaunu minties, ar nori pasakyti, jog prisukus PIR ir OSB medvaržčiais prie gegnių PIR atveju nuostoliai per medvaržčius bus tokie dideli, jog bendra varža susilygins su OSB, nes tais pačiais medvaržčiais prisuktas OSB šalčio/šilumos tiltelių nebeturės?
man čia truputi vėjai. pirma - kaip siūlai tuomet tvirtinti PIR prie gegnių? antrą kokius šilumos nuostolius turi į gegnę iš apačios 5-6cm įsuktas max 6mm storio medvaržtis? ar nebus taip, kad visus medvaržčius suskaičiavus per metus nuostoliai sudarys už 1Lt ir13ct?

Xi xi xa xa. Nesu as ant tiek maniakas mWh skaiciavimuose, tik biski neteisingai suku tvirtinima isivaizdavau. Maniau, kad sukos bus duriamos kiaurai PIR. Tai jau butu gan rimtas PIR draskymas ir salcio tiltai. Dabar dashuto, kad PIR sluoksni kirs ne pacios sukos, o jas laikantys medvarsciai.
O kad OSBui medvarsciai silumos tilteliu nesudaro tai faktas. Kad gautum silumos tilteli, pirmiausia reik termoizoliacines medziagos, kuria galetum kirsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 08 21, 23:10)
Xi xi xa xa. Nesu as ant tiek maniakas mWh skaiciavimuose, tik biski neteisingai suku tvirtinima isivaizdavau. Maniau, kad sukos bus duriamos kiaurai PIR. Tai jau butu gan rimtas PIR draskymas ir salcio tiltai. Dabar dashuto, kad PIR sluoksni kirs ne pacios sukos, o jas laikantys medvarsciai.
O kad OSBui medvarsciai silumos tilteliu nesudaro tai faktas. Kad gautum silumos tilteli, pirmiausia reik termoizoliacines medziagos, kuria galetum kirsti  smile.gif

buvau jau šiek tiek išsigandęs, jog nepagausi mano sarkazmo ir humoro mirksiukas.gif matau, jog su šia vieta viskas gerai smile.gif smagu, jog galime ir papokštauti
na virš medvaržčio dar liks minimum 15cm medžio, kuris iš šonų bus užpiltas celiulioze. Visas šiltinimo sluoksnis nebus kertamas.

OSB atveju turėčiau darytis karkasą, žeminti lubas tam, kad virš OSB sudėčiau šiltinimo medžiagą. kažkuria prasme tai irgi komplikuoja klausimą su šilumos nuostoliais per tvirtinimo vietas.

kiekvienas atvejis yra šiek tiek individualus ir visos medžiagos turi teisę gyventi po saule, jeigu naudojamos su protu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 08 21, 22:47)
Aš polius buvau apipurškias "penosil all season" putomis. Supurškiau dvi dėžes tik putplasčiui po pamatu. Po metų kai atkasinėjau pamatus, buvau nustebęs radęs pakankamai geros kondicijos putas, nors jos kontaktavo su žeme, bei joje esančia drėgme. Nežinau ką būčiau pamatęs po dar kelių metų, bet metus tikrai putos atlaikė.

Kokiu statybos etapu purškei? Kokią dalį polių aukščio apipurškei? Poliai buvo švarūs ar žemėti?

Man dar ramybės neduoda rostverko apačios apšiltinimas. Atgrubnagiai statybininkai sudėjo frezuotą XPSą po rostverku, todėl putplastis ne idealiai išlenda iš po rostverko šonu. Jau beveik pusė sijono suklijuotą. Kitą pusę dar galiu pataisyti, nes darys šiandieną vakare.

Kaip manote ar verta frezuoto XPSo tarpelius užpurkšti Macroflexu ir tik tada klijuoti sijoną. Pavyzdys štai čia. Aišku, kad bus sandariau. Tik ar Macroflexsas nebijo drėgmės ir po kurio laiko ta vieta prasčiau laikysis. Nors kita vertus, užvertus žemėmis bus dzin kaip laikysis, nes laikys viską žemės.

Dar toks klausimas: ar čia tik man labai prastai atrodo mano rosverko apačios apšiltinimas, ar jis iš tiesų, kiek buvau sudėjęs nuotraukų, padarytas ne itin gerai. Ramiau tik dėl to, kad už prastą rostverko apšiltinimą nuderėjau 1500 Lt nuo pamatų kainos. Sijonas išeis nemokamai.
Atsakyti
Kolegos erzinat mane su tuo PIR. Kur ji pirksit, kiek mokesit?

Visi tik sneka o realiai paskambinus tiekejai ne neturi plonesniu ploksciu kaip 10cm, minimalus uzsakymas 3cm butu didesnis nei kam reikes stogui..

Tai dar pakartosiu klausima ar nors vienas realiai pirkot ir montavot ta pir ar tik seip snekat?

Va pas mane sudeta realiai 35cm neoporo i lubas, varza gaunas 11.2 tai ar verta ismest daugiau kaip 2k litu kad turet aliuminio folija ir + R1. Kaip atletnatva sugalvojau sekanti sprendima folija ant popieriaus skirta pirtim ir ka klijuot klijais prie neoporo. Radau klijus kurie butent skirti polistirolo apdailai klijuot prie mediniu ar betoniniu pavirsiu, sudetis be tirpikliu.

QUOTE(cibulis @ 2013 08 22, 05:52)
Kokiu statybos etapu purškei? Kokią dalį polių aukščio apipurškei? Poliai buvo švarūs ar žemėti?

Man dar ramybės neduoda rostverko apačios apšiltinimas. Atgrubnagiai statybininkai sudėjo frezuotą XPSą po rostverku, todėl putplastis ne idealiai išlenda iš po rostverko šonu. Jau beveik pusė sijono suklijuotą. Kitą pusę dar galiu pataisyti, nes darys šiandieną vakare.

Kaip manote ar verta frezuoto XPSo tarpelius užpurkšti Macroflexu ir tik tada klijuoti sijoną. Pavyzdys štai čia. Aišku, kad bus sandariau. Tik ar Macroflexsas nebijo drėgmės ir po kurio laiko ta vieta prasčiau laikysis. Nors kita vertus, užvertus žemėmis bus dzin kaip laikysis, nes laikys viską žemės.

Dar toks klausimas: ar čia tik man labai prastai atrodo mano rosverko apačios apšiltinimas, ar jis iš tiesų, kiek buvau sudėjęs nuotraukų, padarytas ne itin gerai. Ramiau tik dėl to, kad už prastą rostverko apšiltinimą nuderėjau 1500 Lt nuo pamatų kainos. Sijonas išeis nemokamai.

Elementaru, konstruoji volframine pjaustykle polistirolo, pjauni juostas ir klijuoji kokiu penosil (pastebejau ar naudsi ceresit ct84 uz 36lt ar penosil uz 19lt iseiga tapati). Su makroflexu ar kitom putom didesni kaip 3cm tarpai rezultatas bus sh...

Man kitur kyla klausimas, ka veiksi suklijaves? Gi pagal ideja reiktu nuarmuot polistirola ir suklot membrana ar bent jau pleve nes nuo grunto xps betkokiu atveju slaps. Prie xps prastai kimba koses... Buna grubleti xps specialiai armavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 22 rugpjūčio 2013 - 08:56
QUOTE(*** @ 2013 08 22, 08:50)
Elementaru, konstruoji volframine pjaustykle polistirolo, pjauni juostas ir klijuoji kokiu penosil (pastebejau ar naudsi ceresit ct84 uz 36lt ar penosil uz 19lt iseiga tapati). Su makroflexu ar kitom putom didesni kaip 3cm tarpai rezultatas bus sh...

Man kitur kyla klausimas, ka veiksi suklijaves? Gi pagal ideja reiktu nuarmuot polistirola ir suklot membrana ar bent jau pleve nes nuo grunto xps betkokiu atveju slaps. Prie xps prastai kimba koses... Buna grubleti xps specialiai armavimui.

Siūlai tuos tarpus užklijuoti tuo pačiu XPS? Teisingai supratau? Gal ir nebloga mintis.

Kaip tai ką veiksiu suklijavęs tas juostas? Prie tų vietų klijuojasi polių sijonas, t.y. čia yra horizontalus rostverko apšiltinimas (vieta, kur noriu užklijuoti tarpus), o prie jo reikia priklijuoti vertikalų 58,5 cm aukščio XPS polių sijoną.
Atsakyti