Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 08 20, 21:32)
Toks palyginimas.
paimk du piestukus po 5 mm ir perlauszk juos kartu. paimk 10 mm storio pagaliuka ir pabandyk perlauzti. Spek kas lengviau lausis.. Taip ir su juodgrindem.. Kas geriau?

geriausia drenaza pasidaryt
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 08 20, 22:44)

vienareikšmiai
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 08 20, 22:44)

Ir dar antena pasikabint.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 08 20, 21:55)
O tada gipsas tvirtinsis ant suku, kurios pritvirtintos prie gegniu ir kerta PIR? Bet su tokiu kiekiu salcio tilteliu ar nebus kainu skirtumas tarp OSB ir PIR veltui isleistas?

Is kur tie tilteliai? Nebent sukas iskisite kiaurai per stogo danga i lauka.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 08 20, 22:32)
Toks palyginimas.
paimk du piestukus po 5 mm ir perlauszk juos kartu. paimk 10 mm storio pagaliuka ir pabandyk perlauzti. Spek kas lengviau lausis.. Taip ir su juodgrindem.. Kas geriau?

Atsparumas lenkimui priklauso ne tik nuo skerspjuvio, bet ir nuo elemento aukscio, todel labai svarbu kaip tuos piestukus paimsi...sudejus juos salia stipris bus zymiai mazesnis nei viena ant kito.
Atsakyti
Vakar pradėjome įrenginėti vertikalų pamatų sijoną. Padaryta maždaug pusė darbo. Šiandieną turėtų pabaigti darbus. Gal kas turite kokių pastabų? Bendras "sijono" gylis sieks 1 metrą nuo žemės paviršiaus.

Pirma nuotrauka
Antra nuotrauka
Trečia nuotrauka
Ketvirta nuotrauka
Penkta nuotrauka
Šešta nuotrauka
Septinta nuotrauka
Atsakyti
Dar toks vienas klausimas, kuris matomas šioje nuotraukoje.
Atsakyti
Purksk, blogiau nebus. Ar polistirolo atliekom su putom apkamsyk smile.gif kW nelakstys lauk

p.s. foto labai primena musu situacija, kai izoliacijai atkasem visus juostinius pamatys (1,2m). Tik namo deze jau stovejo... doh.gif biggrin.gif Ant ko ji laikesi g.gif
Daugiau taip nedaryciau

QUOTE(cibulis @ 2013 08 21, 10:26)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 08 21, 11:39)
foto labai primena musu situacija, kai izoliacijai atkasem visus juostinius pamatys (1,2m). Tik namo deze jau stovejo... doh.gif  biggrin.gif  Ant ko ji laikesi  g.gif
Daugiau taip nedaryciau

Mano poliai atkasti tik 60 cm nuo jų viršaus. Tokiame aukštyje nuo žemės paviršiaus jiems visiškai nieko neatsitiks, jei polius atkasime.
Atsakyti
Geriau butu atlikti darbus ir uzkast iki prasidedant lietui.

QUOTE(cibulis @ 2013 08 21, 11:47)
Mano poliai atkasti tik 60 cm nuo jų viršaus. Tokiame aukštyje nuo žemės paviršiaus jiems visiškai nieko neatsitiks, jei polius atkasime.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 21, 11:26)

Mano galva makrofleksas čia negerai. Per kiek laiko įgers drėgmės ir jo šiltinimo savybės išnyks. Pas save aš šias vietas apkamšiojau XPS atliekomis (Gabaliukais) ir užglaisčiau plytelių klijų ir betono mišiniu. Išlyginau šią plokštumą pagal rostverko plokštumą. Tokiu atveju šiek tiek apsišiltino tarpeliai ir geriau prisiklijavo vertikalus cokolio šiltinimas.
Atsakyti
QUOTE(asab @ 2013 08 21, 11:57)
Mano galva makrofleksas čia negerai. Per kiek laiko įgers drėgmės ir jo šiltinimo savybės išnyks. Pas save aš šias vietas apkamšiojau XPS atliekomis (Gabaliukais) ir užglaisčiau plytelių klijų ir betono mišiniu. Išlyginau šią plokštumą pagal rostverko plokštumą. Tokiu atveju šiek tiek apsišiltino tarpeliai ir geriau prisiklijavo vertikalus cokolio šiltinimas.

Gal ir neblogas pasiūlymas, bet tikriausiai ilgokai užtrunka. O blogiausiai tai, kad XPS gabaliukus jau išvežė kaip atliekas.

Gal yra kažkokia kitokia purškiama medžiaga, kuri tinka tokiam dalykui? Tarpams tarps XPS, tai manau, kad Macrofleksas tinka. O ar galima kažkuo apipurkšti žemėtą polių?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 08 21, 08:51)
Is kur tie tilteliai? Nebent sukas iskisite kiaurai per stogo danga i lauka.

Atsparumas lenkimui priklauso ne tik nuo skerspjuvio, bet ir nuo elemento aukscio, todel labai svarbu kaip tuos piestukus paimsi...sudejus juos salia stipris bus zymiai mazesnis nei viena ant kito.

Tilteliai tik daliniai. Jei i kiekviena sluoksni ziurim atskirai, tai tilteliai galiotu tik PIR sluoksniui.
Beje jei PIR dengtas aliuminiu is abieju pusiu, tai turiu nuojauta, kad kontaktuodami su aliuminiu is abieju pusiu tie tilteliai "dirbs" labai efektyviai.
Ar cia as vienas toks, kuriam niekaip nedashunta, kaip piestuku lauzymas susijes su drenazu? Ir kodel 2 piestukai, nors pagal skerspjuvio plota reiktu lyginti su 4?
Atsakyti