Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:32)
Tik nepradėk man vėl pisti smegenų.

Čia karts nuo karto reiktų žvilgtelt į veidrodį, ieškant pistuko Nr.1 - ypač nuosavų smegenų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 14:21)
plius jau veda dujas,

Visi likę 6 punktai yra visiškai pofig lyginant su šia džiugia naujiena! Na kaip gi Cibulio PN ir be dujų??? lotuliukas.gif
Ar daug teko mestis ant magistralės? Verta investicija - namo pardavimo atveju jo vertė pašoks keliais apčiuopiamais procentais biggrin.gif
Atsakyti
Dujas galima turbo per siena isvest. Dujom privaloma naturalios ventiliacijos kanalas patalpoje.

QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:21)
bet šiuo metu veda dujas. Pajungimas - vos 3680 Lt.).
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 07, 14:32)
Tinkama priežastis konstruktorei ištarti "Atia, nemokša" biggrin.gif

Pinigai jau sumokėti.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 07, 14:39)
Ar daug teko mestis ant magistralės?

Nei cento. Jei norėsiu jungtis, privalėsiu sumokėti už 33 metrus minėtus 3680 Lt. Dujų užsimanė šalimais 20 kotedžų statanti firmą.
Papildyta:
QUOTE(zigiz @ 2013 06 07, 13:45)
1. Augalini (gruntas su organika) sl. po pastatu galima palikti tik reikia ivertinti, kad po n metu jis sutankes t.y. pastatas nuses daugiau nei aplinkine teritorija. Todel statant reikia ivertinti busima nuosedziu skirtuma ir pastata pakelti.

2. padaryk plokste ant poliu arba stulpiniu pamatu.
neliks augalinio grunto problemos po grindimis

1. Gal žinai įmanomą nusėdimą - bent apytiksliai. Ar tokių duomenų nėra.
2. O kaip tu įsivaizduoji plokštę ant polių: poliai, tada - betono pagrindas, tada 40 cm apšiltinimo sluoksnis ir tada vėl betono sluoksnis? Brangu ir neefektyvu ar aš kažką painioju.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 06 07, 14:56)
Dujas galima turbo per siena isvest. Dujom privaloma naturalios ventiliacijos kanalas patalpoje.

Gal galima detaliau?

Mano atveju greičiausiai, kad nepavyktų išvesti per siena, nes ta siena, kur būtų katilas, ribojasi su automobilių pastoge ir lauko sandėliuku. Nepaleis gi atidirbusių dujų į lauko sandėlį ar į automobilių pastogę.

Nebent daryti nedidelį praėjimą per perdangą į antrame aukšte virš katilinės esančią vonios patalpą ir tuomet daryti išėjimą į lauką.
Atsakyti
Nenoriu. Nemanau, kad už panašią kainą rasiu Vilniuje sklypą, kuris turėtų tokius parametrus:

1. Iki Vilniaus centro - 8 km.
2. Iki dviejų prekybos centrų - 500 metrų.
3. Iki dviejų mokyklų - 1 km.
4. Iki visuomeninio transporto stotelės - 800 m.
5. Plius kavinės, plius jau veda dujas, plius bus miesto vanduo ir nuotekos, plius visi pažįstami kaimynai ir t.t.
6. Per artimiausius kelis metus (dėl atvestų dujų, miesto vandens ir nuotekų, naujai šalia stato darželio ir šiaip urbanizuojamos vietos) man sklypas automatiškai pabrangs iki 150 000 - 180 000 Lt. Kuomet aplinkui žemės kainos krenta arba lieka panašios, šios vietos kainos dėl infrastruktūros plėtros tikrai kils. Vien dėl to būtų kvaila parduoti sklypą. Kai bus asfaltas, tokio 6 arų sklypelio kaina bus apie 210 000 - 240 000 Lt.
Papildyta:

Tikriausiai tamsta ruošiatės statyti Pavilnio soduose?
Dabar ne 2005 metai, skypų kainos stovi.
Jūsų įsivaizduojami 40000Lt už arą atvedus asfaltą į sodus skamba juokingai. Netoliese Džiaugsmo gatvėje prie regioninio parko yra neblogų variantų dabar (120000Lt/10a). Soduose negausite saulės pritekėjimų žiemą, nes viskas suspausta.

Projektas nebus keičiamas. Man liko tik kelios neaiškios vietos:
1. pamatai: plokšti ar gręžtiniai.
2. sienos: keraminės plytos ar akyto betono blokeliai (labiausiai noriu plytų, skydinis namas buvo tik duomenų palyginimui).
3. šildymo sistema: šilumos siurblys ar dujos (kaminas name nesuprojektuotas, bet šiuo metu veda dujas. Pajungimas - vos 3680 Lt.).

Vienintelis realus keitimas, kad gali name atsirasti kaminas, kurio dabar pagal projektą nėra. Visą kitą visiškai neįtakoja namo projekto.
Papildyta:

Jums, kaip pasyvumo viršūnės kūrėjui, neturėtų kilti klausimų dėl plokščių pamatų. Pasilikit 6-8 m2 tech. patalpą, kurią reikalui esant galima paversti sandėliuku ir pašildykite sezoną vien tik elektra. Pasižiūrėsite kiek realiai Pasyvumo Viršūnei šildyti reikia šilumos ir apsispręsite dėl šilumos šaltinio.
Elektrai išleisite papildomus pora tūkst. Lt, kuriuos galimai sutaupysite pasirenkant optimalią šildymo sistemą pagal faktinį sunaudojimą. Bet kuriuo atveju vamzdelius grindyse rekomenduočiau išvedžioti (gerokai rečiau nei standarte), tikrai pravers.
Atsakyti
Pritariu dėl kompetencijos trūkumo. Aš radau firmą, kuri man padarys plokščių pamatų projektą, t.y. aš pasidarysiu ir plokščių pamatų projektą (gręžtinių jau turiu) ir galėsiu pasilyginti, kiek kainuotų vieni pamatai, kiek kiti.

QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 16:14)
Pinigai jau sumokėti.

Ta, kur nemoka/nenori, gavo babkių, o plokštę vistiek projektuos firma? Teisingai supratau?
Papildyta:

Vienintelis realus keitimas, kad gali name atsirasti kaminas, kurio dabar pagal projektą nėra.

Rizikuojate visiškai sužlugdyti savo autoritetą, bent sau SM platybėse. Žinant, kiek buvo išpista proto su Jūsų sklypu, namu ir jo projektu, kaminas neabejotinai dėtų tašką po pasyvisto "mirties nuosprendžiu" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 07 birželio 2013 - 15:34
QUOTE(BangaS @ 2013 06 07, 15:30)
Tikriausiai tamsta ruošiatės statyti Pavilnio soduose?
Dabar ne 2005 metai, skypų kainos stovi.
Jūsų įsivaizduojami 40000Lt už arą atvedus asfaltą į sodus skamba juokingai.  Netoliese Džiaugsmo gatvėje prie regioninio parko yra neblogų variantų dabar (120000Lt/10a).  Soduose negausite saulės pritekėjimų žiemą, nes viskas suspausta.

Ne Pavilnio sodai. Mano sklypas Pilaitėje, vadinamoje Šiaurinėje Pilaitėje. Nenoriu girtis, bet mūsų kvartale sklypus graibsto. Nuo mano sklypo už 500 metrų yra daugiabučiai. Būta atvejų, kai ateina žmonės ir klausią, ar niekas čia neparduoda sklypų. Žinau atvejį, kai vieno kaimyno sklypą nupirko tą pačią dieną kai įdėjo skelbimą. 7 arai - 130 000 Lt. Kitus sklypus per savaitę ar mėnesį parduoda. Pas mus vienas aro kaina dabar vaikšto nuo 18 000 iki 23 000 Lt. Be to, pro Pilaitę praeis dabar statomas Vakarinis aplinkkelis. Pas mus taip pat vyksta daug daugiaubučių statybą. Vieną pavasarį už kokių 700 metrų pabaigė, kitą dabar kaip tik kepą už kokių 600 metrų.

Apie pritekėjimus jau rašiau - didesnių problemų nėra. Be to, pas mane keliai ne po 3 metrus kaip soduose. Prie mano sklypo eina du keliai: vienas 10 metrų pločio, kitas - 15 metrų. Čia su numatytais šaligatviais, žalia zona apšvietimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 birželio 2013 - 15:53
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 07, 15:37)
1. Ta, kur nemoka/nenori, gavo babkių, o plokštę vistiek projektuos firma? Teisingai supratau?

2. Rizikuojate visiškai sužlugdyti savo autoritetą, bent sau SM platybėse. Žinant, kiek buvo išpista proto su Jūsų sklypu, namu ir jo projektu, kaminas neabejotinai dėtų tašką po pasyvisto "mirties nuosprendžiu" doh.gif

1. Taip, tik ta, kuri nedarė plokščių pamatų papildomai padarė apkrovas į pamatus. O firmą, kuri man darys plokščių pamatų projektą, jį padarys už žiauriai gerą kainą. Dabar sakė plokščių pamatų projektus daro už 500 Lt, o ne sezono metu (rudenį) man padarys už 300 Lt.

2. Namo projektas atiduotas derinti be kamino. Projekte parašyta: geoterminis šildymas.

Tiesiog aš viską skaičiuoju, o nesivadovauju dogmomis.

1. ŠS (geoterma). Man dauguma firmų siūlė už 30 000 - 35 000 Lt. Vieną sugebėjo pasiūlyti už 23 000 - 25 000 Lt. Tik aš abejoju, kad kuomet visi siūlė bent už 30 000 Lt, vieni sugeba pasiūlyti už 23 000 Lt. Gal ir viskas gerai, bet man kelia abejonių, kad įkiš šūdą: ar siurblį, ar mažą gylį gręžinio išgręš ir t.t. Žodžiu, gali būti chaltūra.

2. Dujos.

Iki skjlypo - 3680 Lt.
Nuo sklypo iki namo - apie 3500 Lt.
Katilas - apie 5000 - 6000 Lt.
Turbo kaminas nežinau, bet greičiausiai pakaktų 1000 Lt.
Dar sienoje papildomai langas - apie 1000 Lt.
Iš viso turim: 14 000 - 15 000 Lt. Tiesa, mažo galingumo katilų yra ir po 3000 Lt, o jei dar galima pataupyti su kaminu, tai dujas galima turėti už maždaug 12 000 Lt.

Taigi: dujos - 12 000 - 14 000 Lt, ŠS - 30 000 - 35 000 Lt. Esminis dalykas: dujų 1 kWh apie 0,30-0,33 Lt, ŠS - apie 0,15-0,18 Lt. Sudeginti įrangos kainos skirtumą, esant mažam energijos poreikiui reikės labai daug metų.

Be to, jau buvau įdėjęs dvi įdomias nuorodas:
1. apie kaminą pasyviame name.

2. Atšiaurumo zonas
Atsakyti
Pavilnio pusejsignataruose yra ir po 8-9 t/a normaliu namu valdu (nzinau bent dabar parduodamas), bet jei projektuojama(perprojektuiojama) 2-3 m po 3-4 kartus kiekviena namo dalis, tai tas ant to sklypo pigumo kainos irkompencuojasi (i "-" aisku,.... g.gif doh.gif

Kaminas pasyviam, nebent viduj statant krosni (kaip vienas padare) ir orini sildyma kt kambariams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 15:14)
1. Gal žinai įmanomą nusėdimą - bent apytiksliai. Ar tokių duomenų nėra.
2. O kaip tu įsivaizduoji plokštę ant polių: poliai, tada  - betono pagrindas, tada 40 cm apšiltinimo sluoksnis ir tada vėl betono sluoksnis? Brangu ir neefektyvu ar aš kažką painioju.

toks budas naudojamas labai retai, todel tai daugiau teorija.

as siulau daryti poliai ant jos plokste o po plokste pasidesi putplascio kiek noresi.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 06 07, 16:39)
Pavilnio pusejsignataruose  yra ir po 8-9 t/a normaliu namu valdu (nzinau bent  dabar parduodamas), bet jei projektuojama(perprojektuiojama)  2-3 m po 3-4 kartus kiekviena namo dalis, tai tas ant to sklypo pigumo kainos irkompencuojasi (i "-" aisku,.... g.gif  doh.gif

Kaminas pasyviam, nebent viduj statant krosni (kaip vienas padare) ir orini sildyma kt kambariams.

o tu bent pats supranti, ka parasei? Pavilnys - ubagams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 23:02)
Pavilnys - ubagams.

Kuriai kategorijai save priskiriate? Žmonėms, galintiems leisti sau brangų bet nenaudojamą dujotiekį? biggrin.gif Ar pavyzdinį, penkis kart galingesnį nei reikia ŠS?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 07, 22:06)
Kuriai kategorijai save priskiriate? Žmonėms, galintiems leisti sau brangų bet nenaudojamą dujotiekį? biggrin.gif  Ar pavyzdinį, penkis kart galingesnį nei reikia ŠS?

as save priskiriu zmonems, kurie nepisa smegenu. 2 men tylejau galvojau kazkas pasikeis, bet matau vien smegenu pisima.
Atsakyti