Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

Galva tuoj sprogs... Padėkit apsispręsti - stogą šiltinti polistirolu ar ekovata? Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 08 14, 10:42)
nori HD kokybes nuotrauka ideti kad visi milimetrai matytus ? smile.gif
nemazai nukreivojo..  Tiesa pasakius atrodo kad rinkais,kastingus dareis,o issirinkai lapatriasus kurie net nesuvokia Kiek reikia ramstyti. Vienu zodziu pataupei..  15 mm aisku neleistina paklaida,bet Kai pradedi sneketi kad viskas turi buti milimetru tiklumu taaaai.. Matosi kad statybos tau naujas pasaulis.

Zinoma, kad naujas. Bet kokybes reikia. Pvz, istrizaines nesutampa tik 4 mm. Is esmes tai si firma, kur dare man pamatus, kartu su Vilniaus rentiniu buvo brangiausia. Man polius dare CFA metodu, nes gruntas birus.
Atsakyti
Noreciau atkreipti demesi jog putplastis prastai slopina garsa. Vejas drasko mano skarda ir tai kuo puikiausiai girdisi. Siltinau 35cm neoporu dviem sluoksniais 20 ir 15. Perdangos apacioje suksiu osb ir ant jos klosiu 10cm vatos. Susidariusiame tarpe tarp kambario ir stogo vienam gale paduosiu kitam istrauksiu per rekupa kazkoki minimalu oro judejima. Polistirolo montavimo rezultatu esu patenkintas, nemanau kad to eitu pasiekt su vata.

Svarstau gal dar deti pir plostes sluoksni su folija kokius 2 cm. Arba sugalvoti kaip is apacios klijuoti folija su popierium skirta pirtim, butu kaip lubu tapetavimas smile.gif

QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 08 14, 10:49)
Galva tuoj sprogs... Padėkit apsispręsti - stogą šiltinti polistirolu ar ekovata? Kodėl?

Papildyta:
atsidaryk dropbox accounta

QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 10:07)
moku sumazinti, bet po to kokubes nebuna. As anksciau esu dejes daug fotkiu, todel mano limitas dabar 23 kb. O be to kodel tureciau

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 14, 11:44)
Noreciau atkreipti demesi jog putplastis prastai slopina garsa. Vejas drasko mano skarda ir tai kuo puikiausiai girdisi. Siltinau 35cm neoporu dviem sluoksniais 20 ir 15. Perdangos apacioje suksiu osb ir ant jos klosiu 10cm vatos. Susidariusiame tarpe tarp kambario ir stogo vienam gale paduosiu kitam istrauksiu per rekupa kazkoki minimalu oro judejima. Polistirolo montavimo rezultatu esu patenkintas, nemanau kad to eitu pasiekt su vata.

Svarstau gal dar deti pir plostes sluoksni su folija kokius 2 cm. Arba sugalvoti kaip is apacios klijuoti folija su popierium skirta pirtim, butu kaip lubu tapetavimas smile.gif
Papildyta:

Galima ir per googla paviesinti nuotraukas. Tik man viesumo visai nesinori.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 14, 12:44)

Papildyta:

As susidejau spuntuotas drozliu plokstes ir apklijuosiu folija. Su PIR nesizaisiu. Plius man plokstes reikejo del to kad purskiama vata pusiu.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 14, 11:44)

Papildyta:

tavo vietoje dėčiau PIR, o ne OSB. iš pastarosios naudos jokios, o iš PIR turėsi papildomą šilumos izoliaciją su aliuminio folija. Kai iš PIR minusuoji OSB kainą - nebelabai jau brangus tas PIR lieka.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 15, 23:25)
tavo vietoje dėčiau PIR, o ne OSB. iš pastarosios naudos jokios, o iš PIR turėsi papildomą šilumos izoliaciją su aliuminio folija. Kai iš PIR minusuoji OSB kainą - nebelabai jau brangus tas PIR lieka.

o kaip dėl medžio plaušo plokščių? Vertos nors kiek dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 08 15, 23:34)
o kaip dėl medžio plaušo plokščių? Vertos nors kiek dėmesio?

visos medžiagos yra vertos dėmesio, priklausomai kur ir kokiu tikslu jas naudoti.
jeigu *** variantui - varža jų "tik" 0,039 ir dar reikia įrengti garo izoliaciją, nes MPP prigers drėgmės, bet turės geresnę garso izoliacija ...
kainų kol kas nelyginau.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 08 16, 00:25)

Aga,uzsidedi pir plokste ir turi gemaroju,kaip tvirtinti poto gipso kartono plokste ir jos karkasa. Suki ausis prie pir,pazeidi folija (tokiu vietu tikrai bus) beto ausi(sukasmar kas kas kaip vadina) neprisuksi prie pir 100%stabiliai nes ji lys i PIR. Ko pasekoje visas karkasas tures sioki toki judejima( nebutinai juntama tuojpat,tuo momentu) as pasirinkau drozliu plokste ir folija del stabilumo,plius ankerius suksiu kur noriu.. Beto as pusiu ekovata ir abejoju ar pir atlaikytu.. Aplamai ta PIR plokste yra kazkokia blestva. Sumoki didelius pinigus us aukstos kokybes produkta,o po keliu metu ziuri kad beturi eilini pulistirola.. g.gif
Atsakyti
As siltinau stoga ne perdanga, yra kur sukti gipsa nieko nepazeidziant. Rekupo vamzdziai graziausiai isivedziojo siltoje patalpoje.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 16, 21:52)
As siltinau stoga ne perdanga, yra kur sukti gipsa nieko nepazeidziant. Rekupo vamzdziai graziausiai isivedziojo siltoje patalpoje.

A,tai tu sildysi ir negyvenama palepe,taip?
Atsakyti
Prisiminiau, kad yra kažkokia labai tvirta, bet kartu ir labai šilta medžiaga, kurios pagalba galima išspręsti šalčio tiltą per polius. Ji dėtųsi ant rostverko, t.y. būtų pirma eilė prieš plytas. Štai čia 20 psl. yra parodyta, kaip panaikinti polių įtaką. Pasirodo - tai purenitas.

Beje, gal kas žinote, kur Lietuvoje galima įsigyti keraminių blokelių, kurių vidaus oro tarpai užpildyti apšiltinimo medžiaga. Tai irgi būdas panaikinti šilumos tiltelį per polius.

Žodžiu, polių įtakos panaikinimui turiu tokius variantus:

1. Vertikalus "sijonas" visu namo perimetru nuo rostverko apačios žemyn. Papildomas apšiltinimo aukštis būtų 58,5 cm. Šiuo atveju būtų bandoma kovoti su pačiais poliais. Patinka tuo, kad nenukenčia namo konstrukcijų tvirtumas, nors nauda gali būti ganėtinai maža.

2. Ieškoti šiltos ir tvirtos medžiagos, kuria išmūryti (iškloti) rostverko viršų. Tai gali būti minėtas purenintas arba keraminiai blokeliai su papildomu apšiltinimo sluoksniu viduje. Purenitas šiltas, bet ne itin tvirtas. Su keraminėmis plytomis - daug geriau.\

Beje, gal įmanomas toks variantas. Perku paprastus keraminius blokelius, o oro tarpus užpučiu PIR putomis. Tokiais blokeliais mūrijam pirmą mūro eilę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 rugpjūčio 2013 - 08:02