Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 08 13, 19:07)
cibuli, jus zinoma neisizeiskit, bet kiek matau tamsta esat "piktybiskas klientas". mazdauk moku litus todel issidirbineju kaip galiu. o jusu techninis priziuretojas irgi tokspats  lotuliukas.gif  blush2.gif
kokie dar milimetrai? yra toks daiktas STR, jame visi nuokrypiai nurodyti ir patvirtinti. o tauo ka jus uzsiimate - neisizeiskit, bet tai jau fanaberija. mirksiukas.gif

Neįsižeidžiu, bet jei pridėjus gulsčiuką prie 60 cm aukščio ir nuo apačios iki viršaus turime 15-18 mm tarpą, tai manau, kad šūdas, o ne darbas. Nudrožė tiek, kad dabar turime apie 5 mm tarpą. Paklaida leistina, bet protinga.

Pagalvokite protingai: padarys šiek tiek kreivus pamatus, tada šiek tiek kreivą mūrą, galiausiai kreiviai apšiltins. Galutinis rezultatas - jokio pasyvaus namo, nes kai kur turime 2-3 mm tarpus, nesandarumus ir pan.

STR leidžia nuokrypius ir aš nieko labai neįprasto nereikalauju. Tiesiog statybininkas reikia iš karto pasakyti: noriu tokio ir tokio rezultato, kurį tikrins statybų prižiūrėtojas, aš, galiausiai bus atliekamas sandarumo testas, galbūt termonuotrauką. Kiek man kainuotų norimas rezultatas? Jei statybininkas sugeba pasiekti man priimtina variantą už padorią kainą, abu liksime patenkinti ir tokį statybininką aš galėsiu tik rekomenduoti.

Panašu, kad dar ne tik kai kurie statybininkai nekeičia mąstymo, bet ir patys užsakovai nenori puikaus rezultato.

Pvz., mano pamatistai sakė, kad kažkokiam dideliame objekte darė pamatus. Padarė kažkokias detales, užsakovai paėmė jas, vežė į laboratoriją, darė bandymus. Kai laboratorija patvirtino, kad viskas OK, buvo tęsiamos statybos.

Panašu, kad padoresni statybininkai ir patys norėtų (ir gali) išlaužti kokybę, tik kai kurie tautiečiai juos atpratina nuo kokybiško darbo. Maždaug daryk tik pigiau. Visą kitą nesvarbu.

Reikia keisti mąstymą visiems: ir statybininkams, ir užsakovams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 19:57)
Po pamatų įrengimo galiu pasakyti, kad dar statybininkai nepasiruošę statyti itin šiltų namų. Praėjau rostverko šonu su gulsčiuku - dvi sienos per daug išpūstos. Tai vakar ir šiandieną šlifavo, pjovė net dulkės rūko. Sudrožė 3 pigius diskus (gal po 20 Lt). Atsibodo vadams važiuoti pirkti, tai atvežė vieną diską už 320 Lt. Galiausiai ištiesino rostverko sienas beveik idealiai.

Kai per pietus buvau išvažiavęs pavalgyti, prie mano statybininkų (tų, kurie šlifavo rostverką), atėjo kaimynų statybininkai. Sako: ką jūs čia antrą dieną šlifuojate, juk čia tik rostverkas,  o ne apdailos sluoksnis. Atsieit nesąmonė taip stengtis ir suvesti viską iki milimetrų.

Aš jiems sakau: ruoškitės, nes nuo 2021 m. visi namai bus taip statomi, itin tiksliai iki milimetro. Žodžiu, galima reikalauti iš statybininkų.

Statybų techninis prižiūrėtojas ką tik labai gerą mintį pakišo: prieš darbą su kiekvienu statybininku aptarti nuokrypas, paklaidas. Pvz., dabar mūrys sienas. Tarkime paklausti mūrininko: ar gali nuo pirmo aukšto iki perdangos padaryti taip, kad sienos nuokrypis būtų 5 mm? Ta prasme, kad dar prieš darbą reikia klausti ką gali ir ko nori, kad vėliau nebūtų triukšmo.

Lazda turi du galus. Jeigu reikalausi super tikslumo iš statybininkų, tai daugeliu atveju arba nervus susigadinsi arba liksi be statybininkų. Net ir normalūs statybininkai nemėgsta nepagrįstai išsidirbinėjančių užsakovų.
Atsakyti
tas detales kur veze i bandymus - tai bandomieji kubeliai, jie turetu buti daromi kiekviena karta. teoriskai biggrin.gif
pas mus pvz kur dirba patys pasiule sutarti pasirasyti. ir patys pasiule remtis STR. as ju uz liezuvio netraukiau. bet kaip dirba - nera prie ko prisikabinti. pvz 3m aukscio siena, paklaida 3mm...
siaip statybu priziuretojas negali padeti paraso, jei nuokrypiai virsija leistinus, todel isitraukit i sutarti "vertinama pagal STR reikalavimus" ir visi miegosit ramiai.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 08 13, 19:28)
Lazda turi du galus. Jeigu reikalausi super tikslumo iš statybininkų, tai daugeliu atveju arba nervus susigadinsi arba liksi be statybininkų. Net ir normalūs statybininkai nemėgsta nepagrįstai išsidirbinėjančių užsakovų.

Labai teisingai - NEMĖGSTA NEPAGRĮSTAI IŠSIDIRBINĖJANČIŲ UŽSAKOVŲ. Išdirbinėti ir dar nepagrįstai - visiškas absurdas. Bet argumentuotai paprašyti, kad ištaisytų klaidas ne tik galima, bet ir privaloma.

Beje, aš ant statybininkų iš karto nevažiavau. Kaip tik priešingai: kibirais kavos vežiau, mineralinio, po polių įrengimo siūliau alaus ir t.t. Bet kai rezultatas nuvilia, reikia aiškintis, kur problemos ir jas protingai spręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 rugpjūčio 2013 - 21:09
Cibuli, kur nuotraukos?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 08 13, 22:17)
Cibuli, kur nuotraukos?

Kokių nuotraukų reikia? Į supermamą įkelti negaliu nieko, kas daugiau nei 22-23 KB. O jei nori statybų vaizdo - prašom atvykti gyvai.
Atsakyti
Aš jiems sakau: ruoškitės, nes nuo 2021 m. visi namai bus taip statomi, itin tiksliai iki milimetro. Žodžiu, galima reikalauti iš statybininkų..........................

Cibu8li,vel tu su savo cirkais.. nuo 21-u metu sPN statys o ne namus milimetru tikslumu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Kaip suprantu pas pati,pamata nukreivavo -per 60 cm,18 mm?
Cibuli,manai jei namas bus pasvires 7 mm? Tai viskas,pasyvaus namo nebeiseis? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 14 rugpjūčio 2013 - 05:23
QUOTE(biesas66 @ 2013 08 14, 05:17)
Kaip suprantu pas pati,pamata nukreivavo -per 60 cm,18 mm?
Cibuli,manai jei namas bus pasvires 7 mm? Tai viskas,pasyvaus namo nebeiseis?  g.gif  lotuliukas.gif

Tiesiog rostverką šiek tiek išpūtė ir išėjo tas nukreivėjimas. Aš nekaltas, kad statybininkai iš karto nepakankamai paramstė, o kai betonas išpūtė rostverką pradėjo tiesinti, bet iškreivojimas liko. Po to ištiesino.

Rostverkas buvo nukreivotas toje vietoje, kur klijuosis rostverko apšiltinimas. Žinoma, ir su tokiu nukreivojimu galima priklijuoti, bet vienoje vietoje klijų sluoksnis bus 2-3 mm, o kitoje - jau 20 mm. Kodėl aš turiu pirkti papildomą kiekį klijų, jei kažkam išpūtė rostverką. Nupjovė tuos pilvus. Man nauda - mažiau reikės klijų, gražiau prisitvirtins XPSas. Be to ir patys statybininkai sakė, kad leistina paklaida apie 10 mm, o keliuose vietose buvo apie 15-17 mm.

Aš tiesiog norėjau pasakyti, kad dauguma statybininkų nėra įpratę dirbti itin kruopščiai, tiksliai. O tai itin svarbu statant šiltą namą. O ne kurie šiame forume man knisa smegenis lygioje vietoje. Tipo ko kabinėjiesi: sau statau, o ne pardavimui - tai ir kabinėjuosi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 23:19)
Kokių nuotraukų reikia? Į supermamą įkelti negaliu nieko, kas daugiau nei 22-23 KB. O jei nori statybų vaizdo - prašom atvykti gyvai.

tai tu moki suknista nuotrauka resaizint i kokius 800x600 ar 640x480 ar ne? ir bus tau tie 20kB. ir prie ko tie 22kB, jei rasant zinute, apacioj kur galima priegt faila, kairej pusej raso kad max failo dydis 3.99MB ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 14 rugpjūčio 2013 - 10:04
QUOTE(madwifi @ 2013 08 14, 10:02)
tai tu moki suknista nuotrauka resaizint i kokius 800x600 ar 640x480 ar ne? ir bus tau tie 20kB. ir prie ko tie 22kB, jei rasant zinute, apacioj kur galima priegt faila, kairej pusej raso kad max failo dydis 3.99MB ?

moku sumazinti, bet po to kokubes nebuna. As anksciau esu dejes daug fotkiu, todel mano limitas dabar 23 kb. O be to kodel tureciau
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 10:07)
moku sumazinti, bet po to kokubes nebuna. As anksciau esu dejes daug fotkiu, todel mano limitas dabar 23 kb. O be to kodel tureciau

taip stipriai limituoja del taip senai detu fotkiu? fuuuu SM :/
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 11:07)

nori HD kokybes nuotrauka ideti kad visi milimetrai matytus ? smile.gif
nemazai nukreivojo.. Tiesa pasakius atrodo kad rinkais,kastingus dareis,o issirinkai lapatriasus kurie net nesuvokia Kiek reikia ramstyti. Vienu zodziu pataupei.. 15 mm aisku neleistina paklaida,bet Kai pradedi sneketi kad viskas turi buti milimetru tiklumu taaaai.. Matosi kad statybos tau naujas pasaulis.
Atsakyti