QUOTE(Loreciukaz @ 2013 08 13, 19:07)
cibuli, jus zinoma neisizeiskit, bet kiek matau tamsta esat "piktybiskas klientas". mazdauk moku litus todel issidirbineju kaip galiu. o jusu techninis priziuretojas irgi tokspats
kokie dar milimetrai? yra toks daiktas STR, jame visi nuokrypiai nurodyti ir patvirtinti. o tauo ka jus uzsiimate - neisizeiskit, bet tai jau fanaberija.
kokie dar milimetrai? yra toks daiktas STR, jame visi nuokrypiai nurodyti ir patvirtinti. o tauo ka jus uzsiimate - neisizeiskit, bet tai jau fanaberija.
Neįsižeidžiu, bet jei pridėjus gulsčiuką prie 60 cm aukščio ir nuo apačios iki viršaus turime 15-18 mm tarpą, tai manau, kad šūdas, o ne darbas. Nudrožė tiek, kad dabar turime apie 5 mm tarpą. Paklaida leistina, bet protinga.
Pagalvokite protingai: padarys šiek tiek kreivus pamatus, tada šiek tiek kreivą mūrą, galiausiai kreiviai apšiltins. Galutinis rezultatas - jokio pasyvaus namo, nes kai kur turime 2-3 mm tarpus, nesandarumus ir pan.
STR leidžia nuokrypius ir aš nieko labai neįprasto nereikalauju. Tiesiog statybininkas reikia iš karto pasakyti: noriu tokio ir tokio rezultato, kurį tikrins statybų prižiūrėtojas, aš, galiausiai bus atliekamas sandarumo testas, galbūt termonuotrauką. Kiek man kainuotų norimas rezultatas? Jei statybininkas sugeba pasiekti man priimtina variantą už padorią kainą, abu liksime patenkinti ir tokį statybininką aš galėsiu tik rekomenduoti.
Panašu, kad dar ne tik kai kurie statybininkai nekeičia mąstymo, bet ir patys užsakovai nenori puikaus rezultato.
Pvz., mano pamatistai sakė, kad kažkokiam dideliame objekte darė pamatus. Padarė kažkokias detales, užsakovai paėmė jas, vežė į laboratoriją, darė bandymus. Kai laboratorija patvirtino, kad viskas OK, buvo tęsiamos statybos.
Panašu, kad padoresni statybininkai ir patys norėtų (ir gali) išlaužti kokybę, tik kai kurie tautiečiai juos atpratina nuo kokybiško darbo. Maždaug daryk tik pigiau. Visą kitą nesvarbu.
Reikia keisti mąstymą visiems: ir statybininkams, ir užsakovams.