Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 10:37)
Keliu vieną postą į viršų. Domina, kaip galima būtų įsigyti tokias smeigių įgilinimo galvutes, kur kreiptis, kad jas padarytų?

Reikia išpjauti skylę ar reikia pasigaminti "tablečių"?
Ar toks per trumpas būtų? http://www.e-senukai...52268002_2.html
Atsakyti
Nori prasisukt su trumpesnem smeigem smile.gif?

QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 10:37)
Keliu vieną postą į viršų. Domina, kaip galima būtų įsigyti tokias smeigių įgilinimo galvutes, kur kreiptis, kad jas padarytų?

Itariu kad jis i 300 putplasti nori isgrest 150 gylio skyle smeigei o poto ja su putom ir tapacia tablete uzkisti. Labai gera mintis beje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 25 liepos 2013 - 11:41
QUOTE(*** @ 2013 07 25, 11:39)
Nori prasisukt su trumpesnem smeigem smile.gif?
Itariu kad jis i 300 putplasti nori isgrest 150 gylio skyle smeigei o poto ja su putom ir tapacia tablete uzkisti. Labai gera mintis beje.

Kiek atsimenu Mintas jau sienas apšiltino su PUR.
Atsakyti
5cm

QUOTE(BangaS @ 2013 07 25, 13:47)
Kiek atsimenu Mintas jau sienas apšiltino su PUR.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 25, 12:39)

Absoliučiai teisingai žiūrint iš technologinės pusės, tik matmenis pakoreguosiu, įgilint smeiges žadu tik 10 cm nes putplastis bus tik 25 cm. Bendras ašiltinimo sluoksnio storis bus minėtasis 30 cm - 5 cm PUR ir 25 cm putplastis, neoporas "TermoOrganika". Lietuvaičiai su savo karteriniais susitarimais ir iškreipta rinka pasišiko, visai prarado mano simpatiją, o Lenkiškas neoporas niekuo ne blogesnis nei Lietuviškas. Bandoma paskleisti mitą, kad Lenkiškas putplastis minkštesnis - tai pasaka. Jis toks pats kietas, kaip ir Lietuviškasis.

Lietuviškas Neoporas dar net nepridėjus PVM mokesčio, kainuoja brangiau, nei Lenkiškas su PVM ir su atvežimu iš Lenkijos. Absurdas, bet tokios Lietuviškos realijos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 22:09)
Bandoma paskleisti mitą, kad Lenkiškas putplastis minkštesnis - tai pasaka. Jis toks pats kietas[B], kaip ir Lietuviškasis.

Iš kur toks tikras esi? Kaip nustatinėji lietuviško ir lenkiško putplasčio kietumą?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 07 25, 12:20)
Reikia išpjauti skylę ar reikia pasigaminti "tablečių"?
Ar toks per trumpas būtų? http://www.e-senukai...52268002_2.html

Reikia išpjauti skyle smeigių įgilinimui, be to žadu ta pačią įpjovą, su klijais sukišti atgal, kaip "***" ir minėjo.

tas grąžtas netinka, nes leidžia padaryti tik 5 cm įgilinimą, o man reikalingas 10 cm, bet...

QUOTE(arkava @ 2013 07 25, 11:50)
Plonasluoksnis vamzdis (pagal EPS stori) ir  galvute is senuku (universali analogiskom pjaustyklem tvirtinti).
Bulgarke padarai elementarius dantukus ir pirmyn  smile.gif

mintis gera. panašu, kad taip ir reikės daryti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 07 25, 23:12)
Iš kur toks tikras esi? Kaip nustatinėji lietuviško ir lenkiško putplasčio kietumą?

savo name aš jau n kubų Lietuviško putplasčio pripirkęs, turiu pilną atliekų, tad turiu su kuo gyvai palyginti. Tiek, kiek išleidau ant putplasčių ir PUR, mano name nei viena statybinė medžiaga ar įrengimas nekainavo ir spėju nekainuos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 23:09)
Absoliučiai teisingai žiūrint iš technologinės pusės, tik matmenis pakoreguosiu, įgilint smeiges žadu tik 10 cm nes putplastis bus tik 25 cm. Bendras ašiltinimo sluoksnio storis bus minėtasis 30 cm - 5 cm PUR ir 25 cm putplastis, neoporas "TermoOrganika". Lietuvaičiai su savo karteriniais susitarimais ir iškreipta rinka pasišiko, visai prarado mano simpatiją, o Lenkiškas neoporas niekuo ne blogesnis nei Lietuviškas. Bandoma paskleisti mitą, kad Lenkiškas putplastis minkštesnis - tai pasaka. Jis toks pats kietas, kaip ir Lietuviškasis.

Lietuviškas Neoporas dar net nepridėjus PVM mokesčio, kainuoja brangiau, nei Lenkiškas su PVM ir su atvežimu iš Lenkijos. Absurdas, bet tokios Lietuviškos realijos.

As kazkada buvau gana rimtai isnarses pl rinka, galiu pasakyti, kad termoorganika yra vienas is brangiausiu gamintoju, rinkos lyderis, todel nereiketu abejoti kokybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 22:09)

Pateik lietuviško ir lenkiško neoporo kainas? Beje, kiek kainuos atvežimas iš Lenkijos? Šitą vertinai?
Atsakyti
Lietuviškas Neoporas dar net nepridėjus PVM mokesčio, kainuoja brangiau, nei Lenkiškas su PVM ir su atvežimu iš Lenkijos.

Lietuvisko (Ukmerges gelzbetonio) kazkur 205lt/m3 jai teisingai atsimenu

QUOTE(cibulis @ 2013 07 26, 09:25)
Pateik lietuviško ir lenkiško neoporo kainas? Beje, kiek kainuos atvežimas iš Lenkijos? Šitą vertinai?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 25, 22:24)
Reikia išpjauti skyle smeigių įgilinimui, be to žadu ta pačią įpjovą, su klijais sukišti atgal, kaip "***" ir minėjo.

tas grąžtas netinka, nes leidžia padaryti tik 5 cm įgilinimą, o man reikalingas 10 cm, bet...

Kiek turite laiko iki smeigiavimo, gal kažką tinkamo suorganizuočiau, jeigu tikrai reikia?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 07 26, 10:25)

Man nereikia vertinti smile.gif , putplastis jau pas mane, atvežimas įskaičiuotas į putplasčio kainą, kuri su atvežimu buvo gerokai mažesnė už lietuviško putplasčio be pvm iki paskutinio pabrangimo, dabar tai iš vis kosmosas, skaičiavau, kad kokius 4000 Lt sutaupiau ir dar lyginant su pasak Vilienės vienu brangiausiu lenkų produktu. Net nežinau, čia verkti ar juoktis reikia g.gif ? Ai tiesa, pirkau iš lietuvos firmos, tai dar ir jiems procentėlis liko.

Kur žiūri tarnybos turinčios prižiūrėti, kad Lietuvoje nebūtų monopolijų ir karterinių susitarimų.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 07 26, 10:47)
Lietuvisko (Ukmerges gelzbetonio) kazkur 205lt/m3 jai teisingai atsimenu

Pamiršk šias kainas, aš panašią kainą buvau išsiderėjęs prieš paskutinį pabrangimą, bet pavėlavau, kai jau prisiruošiau pirkti pasakė kad pavėlavau, kainos padidėjo, dabar dar didesnės. Sustabdžiau visas derybas ir pasukau į Lenkijos pusę. Nesigailiu.

O prisimenu, kai sau projektavau namą, tai skaičiavau apšiltinimo sluoksnio kainą su tuometine Neoporo kaina 174 Lt už m3.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 07 26, 12:49)
Kiek turite laiko iki smeigiavimo, gal kažką tinkamo suorganizuočiau, jeigu tikrai reikia?

Reikia tikrai. Dabar nusipirkęs elektrinį oblių, išsinomavęs pastolius lyginu PUR išpurkštas sienas, tada klijuosiu putplastį dar kelios dienos ir galima smeigiuot. Kokią savaitę dar tikrai galėčiau palaukti iki pirmojo smeigiavimo, bet kadangi viską darau pats, o ir sąlygos ne iš pačių geriausių (dėl PUR sienų nelygumo, vargiai surasčiau profesionalius putplasčio klijjuotojus už priimtiną kainą), tai su putplasčio klijavimu ir smeigiavimu manau užtruksiu ne vieną mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2013 - 23:36