Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

Tai variantai tokie, kokie numatyti projekte. O projektas ant komisijos stalo (derinimuose).
Atsakyti
QUOTE(kadarka @ 2013 06 07, 12:27)
pas mus buvo ta pati situacija, todel teko iskasti 2 m. ir atsivezti 270 kubu zvyro....

O jūs taip darėte plokščius pamatus?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 06 07, 12:37)
Tai variantai tokie, kokie numatyti projekte. O projektas  ant komisijos stalo (derinimuose).

Negalvojau, kad toks tamsuolis esi. Konstruktyvą juk galiu ir 100 kartų perdaryti, nors projektas ir derinamas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 12:11)
Po konstruktyvo turiu kelis klausimus.

1. Po namu pas mane yra nuo 0,4 iki 2,3 metro storio sluoksnis silpno, piltinio grunto, todėl konstruktorė atsisakė daryti plokščius pamatus. Pagal ją galima daryti plokščius pamatus, bet reikia iškasti visą piltinį, silpną gruntą ir pilti naują smėlio sluoksnį po 30 cm. Tada tankinti, vėl pilti ir vėl tankinti kol bus pasiektas reikiamas aukštis ir stiprumas. Toks dalykas pagal ją brangus, todėl daug pigiau daryti gręžtinius pamatus.

nenori kreiptis pas kitą konstruktorių? kažkodėl taviškė plokštuminius traktuoja priešingai, nei turėtų būti. peršasi išvada, jog žinių toje vietoje galimai trūkumas.
plokštuminius įmanoma suprojektuoti ant vandens, ką ten ant grunto ...
atsiversk bet kurios įmonės, darančios PP puslapį - visur bus akcentuojama galimybė įrengti juos ant silpno grunto.
mano galva, prie tokio grunto kaip tik poliniai nesižiūri, nes jei 2,3m silpno grunto, o jei dar 3 metrų neužteks stipriame grunte, tai kokie tie poliai bus? po 6m ir gilesni? kas 1,5m?
Atsakyti
cibuli, o ne paprasciau butu sklypa stumt ir ieskot kito su teisingu gruntu, orientacija ir tt ? ar del kazkokiu priezasciu tu prie jo labai prisirises? Kad ant augalinio negalima, tai cia faktas negincijamas, reiketu i akis paziuret tam kas taip sklypa sukele, apacioj palikes tikra turta - augalini sluoksni.
Atsakyti
Supratau. ACIU smile.gif smile.gif)))

Sekmes ieskojimuose. (nenustebsiu, jei projektas bus n kartu koreguojamas)/

QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 11:45)
Papildyta:

Negalvojau, kad toks tamsuolis esi. Konstruktyvą juk galiu ir 100 kartų perdaryti, nors projektas ir derinamas.

Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 06 07, 12:46)
nenori kreiptis pas kitą konstruktorių? kažkodėl taviškė plokštuminius traktuoja priešingai, nei turėtų būti. peršasi išvada, jog žinių toje vietoje galimai trūkumas.
plokštuminius įmanoma suprojektuoti ant vandens, ką ten ant grunto ...
atsiversk bet kurios įmonės, darančios PP puslapį - visur bus akcentuojama galimybė įrengti juos ant silpno grunto.
mano galva, prie tokio grunto kaip tik poliniai nesižiūri, nes jei 2,3m silpno grunto, o jei dar 3 metrų neužteks stipriame grunte, tai kokie tie poliai bus? po 6m ir gilesni? kas 1,5m?

Pritariu dėl kompetencijos trūkumo. Aš radau firmą, kuri man padarys plokščių pamatų projektą, t.y. aš pasidarysiu ir plokščių pamatų projektą (gręžtinių jau turiu) ir galėsiu pasilyginti, kiek kainuotų vieni pamatai, kiek kiti.

Tik visa problema dėl maždaug 1,20 m gylyje esančio augalinio grunto. Vieni konstruktoriai sako, kad pakanka nukasti 60 cm ir gali daryti pamatus. Kiti sako, kad reikia iškasti visą piltinį gruntą (tame tarpe ir viduryje esantį augalinį), kad būtų galima daryti plokščius pamatus. Atsieit, po kažkiek metų po žeme esantis augalinis gruntas gali pradėti pūti, sėsti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 06 07, 12:47)
cibuli, o ne paprasciau butu sklypa stumt ir ieskot kito su teisingu gruntu, orientacija ir tt ? ar del kazkokiu priezasciu tu prie jo labai  prisirises? Kad ant augalinio negalima, tai cia faktas negincijamas, reiketu i akis paziuret tam kas taip sklypa sukele, apacioj palikes tikra turta - augalini sluoksni.

Nenoriu. Nemanau, kad už panašią kainą rasiu Vilniuje sklypą, kuris turėtų tokius parametrus:

1. Iki Vilniaus centro - 8 km.
2. Iki dviejų prekybos centrų - 500 metrų.
3. Iki dviejų mokyklų - 1 km.
4. Iki visuomeninio transporto stotelės - 800 m.
5. Plius kavinės, plius jau veda dujas, plius bus miesto vanduo ir nuotekos, plius visi pažįstami kaimynai ir t.t.
6. Per artimiausius kelis metus (dėl atvestų dujų, miesto vandens ir nuotekų, naujai šalia stato darželio ir šiaip urbanizuojamos vietos) man sklypas automatiškai pabrangs iki 150 000 - 180 000 Lt. Kuomet aplinkui žemės kainos krenta arba lieka panašios, šios vietos kainos dėl infrastruktūros plėtros tikrai kils. Vien dėl to būtų kvaila parduoti sklypą. Kai bus asfaltas, tokio 6 arų sklypelio kaina bus apie 210 000 - 240 000 Lt.

O su piltiniu grunto išėjo tokia istorija. Mes darėme kelią. Perteklinį nuo kelio likusį gruntą (vietomis kasė iki 3 metrų gylio) pylė į šonus. Kliuvo ir mano sklypui. Nieko neliko kaip išlyginti jau supilta smėlis. Tai buvo prieš du metus.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 06 07, 12:50)
Sekmes ieskojimuose. (nenustebsiu, jei projektas bus n kartu koreguojamas)/

Projektas nebus keičiamas. Man liko tik kelios neaiškios vietos:

1. pamatai: plokšti ar gręžtiniai.
2. sienos: keraminės plytos ar akyto betono blokeliai (labiausiai noriu plytų, skydinis namas buvo tik duomenų palyginimui).
3. šildymo sistema: šilumos siurblys ar dujos (kaminas name nesuprojektuotas, bet šiuo metu veda dujas. Pajungimas - vos 3680 Lt.).

Vienintelis realus keitimas, kad gali name atsirasti kaminas, kurio dabar pagal projektą nėra. Visą kitą visiškai neįtakoja namo projekto.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:18)
Pritariu dėl kompetencijos trūkumo. Aš radau firmą, kuri man padarys plokščių pamatų projektą, t.y. aš pasidarysiu ir plokščių pamatų projektą (gręžtinių jau turiu) ir galėsiu pasilyginti, kiek kainuotų vieni pamatai, kiek kiti.

Tik visa problema dėl maždaug 1,20 m gylyje esančio augalinio grunto. Vieni konstruktoriai sako, kad pakanka nukasti 60 cm ir gali daryti pamatus. Kiti sako, kad reikia iškasti visą piltinį gruntą (tame tarpe ir viduryje esantį augalinį), kad būtų galima daryti plokščius pamatus. Atsieit, po kažkiek metų po žeme esantis augalinis gruntas gali pradėti pūti, sėsti ir pan.
Papildyta:

Nenoriu. Nemanau, kad už panašią kainą rasiu Vilniuje sklypą, kuris turėtų tokius parametrus:

1. Iki Vilniaus centro - 8 km.
2. Iki dviejų prekybos centrų - 500 metrų.
3. Iki dviejų mokyklų - 1 km.
4. Iki visuomeninio transporto stotelės - 800 m.
5. Plius kavinės, plius jau veda dujas, plius bus miesto vanduo ir nuotekos, plius visi pažįstami kaimynai ir t.t.
6. Mano sklypas Pilaitėje, kur šiuo metu daromas vakarinis miesto aplinkkelis (nuo manęs už 1,5 km). Susisiekimo situaciją labai stipriai pagerės.
7. Per artimiausius kelis metus (dėl atvestų dujų, miesto vandens ir nuotekų, naujai šalia stato darželio ir šiaip urbanizuojamos vietos) man sklypas automatiškai pabrangs iki 150 000 - 180 000 Lt. Kuomet aplinkui žemės kainos krenta arba lieka panašios, šios vietos kainos dėl infrastruktūros plėtros tikrai kils. Vien dėl to būtų kvaila parduoti sklypą. Kai bus asfaltas, tokio 6 arų sklypelio kaina bus apie 210 000 - 240 000 Lt.

O su piltiniu grunto išėjo tokia istorija. Mes darėme kelią. Perteklinį nuo kelio likusį gruntą (vietomis kasė iki 3 metrų gylio) pylė į šonus. Kliuvo ir mano sklypui. Nieko neliko kaip išlyginti jau supilta smėlis. Tai buvo prieš du metus.
Papildyta:

2. sienos: keraminės plytos ar akyto betono blokeliai (labiausiai noriu plytų, skydinis namas buvo tik duomenų palyginimui).
3. šildymo sistema: šilumos siurblys ar dujos (kaminas name nesuprojektuotas, bet šiuo metu veda dujas. Pajungimas - vos 3680 Lt.).

Vienintelis realus keitimas, kad gali name atsirasti kaminas, kurio dabar pagal projektą nėra. Visą kitą visiškai neįtakoja namo projekto.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:12)
Pritariu dėl kompetencijos trūkumo.

dėl augalinio sluoksnio po smėliu tai negaliu komentuoti. net neįsivaizduoju. aišku, dėl ramesnio gyvenimo galima jį atsikasti ir nusistumti. Nukastą gruntą vėl gali supilti atgal ir sutankinti. bet ar tą tikrai reikia daryti - čia kažkur pasikonsultuoti reiktų. gal su kokiais geologais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 07 birželio 2013 - 13:23
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:18)

na duju kondensaciniam katilui toks ten ir kaminas - plastikinis vos ne kanalizoko vamdzdis iskistas per siena. toki daikta liezuvis nesivecia kaminu vadint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 07 birželio 2013 - 13:23
QUOTE(madwifi @ 2013 06 07, 13:23)
na duju kondensaciniam katilui toks ten ir kaminas - plastikinis vos ne kanalizoko vamdzdis iskistas per siena. toki daikta liezuvis nesivecia kaminu vadint smile.gif

drinks_cheers.gif
būtent. ten jį galimą įsirengti jau gyvenant name, pagal faktą
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 12:11)

1. Po namu pas mane yra nuo 0,4 iki 2,3 metro storio sluoksnis silpno, piltinio grunto, todėl konstruktorė atsisakė daryti plokščius pamatus. Pagal ją galima daryti plokščius pamatus, bet reikia iškasti visą piltinį, silpną gruntą ir pilti naują smėlio sluoksnį po 30 cm. Tada tankinti, vėl pilti ir vėl tankinti kol bus pasiektas reikiamas aukštis ir stiprumas. Toks dalykas pagal ją brangus, todėl daug pigiau daryti gręžtinius pamatus.

Aš radau firmą kuri paskaičiavo kiek reikia sutankinti gruntą, kad būtų pasiektas minimalus namo nusėdimas. Paveiksliukas žemiau. Pagal ją, pakanka iškasti apie 60 cm nuo esamo paviršiaus dugną ir esamą gruntą sutankinti iki 50 Mpa, jei matuoti dinaminiu stampu. Tuomet namo nuosėdis bus toks, kaip parodytas lentelėje.

Man ramybės neduoda vienas dalykas: vieni konstruktoriai sako, kad negalima daryti pamato, jei po namu lieka augalinis gruntas. Kadangi pas mane piltinio grunto virš augalinio grunto sluoksnis vietomis siekia 1,20 m, tai logiškai mąstant, kad nepakanka iškasti vien 60 cm gylio duobę. Reikia kasti apie 1,20-1,50 m gylio duobę. Čia ne visu, bet po pusę namo tai tikrai.

Augalini (gruntas su organika) sl. po pastatu galima palikti tik reikia ivertinti, kad po n metu jis sutankes t.y. pastatas nuses daugiau nei aplinkine teritorija. Todel statant reikia ivertinti busima nuosedziu skirtuma ir pastata pakelti.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:21)

Papildyta:

padaryk plokste ant poliu arba stulpiniu pamatu.
neliks augalinio grunto problemos po grindimis
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:11)

1. Po namu pas mane yra nuo 0,4 iki 2,3 metro storio sluoksnis silpno, piltinio grunto, todėl konstruktorė atsisakė daryti plokščius pamatus.

Tinkama priežastis konstruktorei ištarti "Atia, nemokša" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:11)
3. Virš vitrinos, kadangi nepakanka aukščio, vietoje gelžbetoninės sąramos yra numatyta metalinė HEB 220 siją. Man atrodo, kad jos irgi nepavyks deramai apšiltinti, t.y. galimas šalčio tiltas. Ar aš čia klystu?

'Atrodo' yra netinkama sąvoka kalbant apie šiltinimą. Kame problema? Kruopštume?
Klystate.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 07, 13:45)
Papildyta:

Nešančiųjų konstrukcijų pakeitimas priskiriamas esminiams statinio pakeitimams, todėl būdamas inspektoriumi galėčiau "truktelti" smile.gif O realiai, jei techniniame projekte buvo rašyta apstrakčiai ir neįvardinti aiškūs konstrukciniai sprendiniai, tuomet turite kur varijuoti.
Atsakyti