Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

Tu cia ka pazanga vadini vestis geotermini uz 60k ar dujas uz 15k ir poto 50 metu centus skaiciuot ir mesltis kad iranga neuzsilenktu smile.gif

Visa pazanga siandiena yra kosminiai pinigai ir vienas kitas turtingas pionierius, vienam raudonas sportinis automobilis kitam vejo ar saules jegaine ale nepriklausau nuo monopoliju smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2013 06 28, 08:03)
Dabar klausimas ne ko pn ar A++ reikia, bet ka realiai bandote isspausti. O atrodo, kad tiek rasliavos  ir skaiciavimu daryta veltui, bus eilinis namas sildomas dujom... veikmes prototipas. Jokios pazangos, tik desimtmeciais patikrinti sprendimai.

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 28, 08:03)
Dabar klausimas ne ko pn ar A++ reikia, bet ka realiai bandote isspausti. O atrodo, kad tiek rasliavos  ir skaiciavimu daryta veltui, bus eilinis namas sildomas dujom... veikmes prototipas. Jokios pazangos, tik desimtmeciais patikrinti sprendimai.

Neskubėkit daryti išvadų. Ką tik kalbėjau su savo PHPP skaičiuotoju. Po liepos 6 perskaičiuosime namą iš naujo pagal labai tikslius matmenis. Be to, skaičiuosime ir šilumos tiltelius (fi reikšmę): pamatų, sienų ir langų susikirtimus, stogo ir t.t., t.y. visų mazgų. Būtent po šio skaičiavimo įtraukus ir fi reikšmes, galutinis variantas gali tiek pablogėti, tiek pagerėti. Tikiuosi pastarojo, t.y. kad visgi šilumos tilteliais bus pliusiniai ir panaikins polių įtaką. Rezultatai bus antroje liepos pusėje. Beje, pagal STR'ą visi namai, kurių klasė aukštesnė nei A turi būti suskaičiuoti su fi reikšmėmis.

Antras dalykas: nusiunčiau dar Legaletui pakartotina užklausą, kad įvertintų plokščius pamatus su daug blogesne geologija (daug žemės darbų). Pažiūrėsime, kas išeis. O šiandieną jau važiuoju su viena firma susitikti dėl gręžtinių pamatų įrengimo. Be to, vienas pamatistas žadėjo per savaitgalį paieškoti sprendimų, kaip minimalizuoti polių įtaką. Turi kažkokius vokiškus katalogus. Žodžiu, išspręsime mes pamatų problemą.

O štai šildymo būdas - vis dar man atviras klausimas. Va šitie geotermščikai šilumos siurblį su gręžiniu padarytų už 26 600 Lt. man tik įtarimas, kodėl visi už panašią sistemą prašo 34 000 - 38 000 Lt, o jie 10 000 Lt pigiau daro. Beje, jų garantija siurbliu - tik 2 metai. Galima papildomai dar 3 metams nupirkti už 300 Lt į metus, t.y. už 900 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 birželio 2013 - 09:19
QUOTE(*** @ 2013 06 28, 09:21)
Tu cia ka pazanga vadini vestis geotermini uz 60k ar dujas uz 15k ir poto 50 metu centus skaiciuot ir mesltis kad iranga neuzsilenktu smile.gif

Visa pazanga siandiena yra kosminiai pinigai ir vienas kitas turtingas pionierius, vienam raudonas sportinis automobilis kitam vejo ar saules jegaine ale nepriklausau nuo monopoliju smile.gif

Pirma - 60tlt uz geotermini yra jusu issigalvojimas, nepatingekite bent jau Cibulio kainas cituoti, kurios irgi nera etalonines.
Antra - ar as kada minejau geo kaip viena ir vieninteli?
Taigi pasvaiciojot sau, ne i tema.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 06 28, 10:17)
Neskubėkit daryti išvadų. Ką tik kalbėjau su savo PHPP skaičiuotoju. Po liepos 6 perskaičiuosime namą iš naujo pagal labai tikslius matmenis. Be to, skaičiuosime ir šilumos tiltelius (fi reikšmę): pamatų, sienų ir langų susikirtimus, stogo ir t.t., t.y. visų mazgų. Būtent po šio skaičiavimo įtraukus ir fi reikšmes, galutinis variantas gali tiek pablogėti, tiek pagerėti. Tikiuosi pastarojo, t.y. kad visgi šilumos tilteliais bus pliusiniai ir panaikins polių įtaką. Rezultatai bus antroje liepos pusėje. Beje, pagal STR'ą visi namai, kurių klasė aukštesnė nei A turi būti suskaičiuoti su fi reikšmėmis.

Antras dalykas: nusiunčiau dar Legaletui pakartotina užklausą, kad įvertintų plokščius pamatus su daug blogesne geologija (daug žemės darbų). Pažiūrėsime, kas išeis. O šiandieną jau važiuoju su viena firma susitikti dėl gręžtinių pamatų įrengimo. Be to, vienas pamatistas žadėjo per savaitgalį paieškoti sprendimų, kaip minimalizuoti polių įtaką. Turi kažkokius vokiškus katalogus. Žodžiu, išspręsime mes pamatų problemą.

O štai šildymo būdas - vis dar man atviras klausimas. Va šitie geotermščikai šilumos siurblį su gręžiniu padarytų už 26 600 Lt. man tik įtarimas, kodėl visi už panašią sistemą prašo 34 000 - 38 000 Lt, o jie 10 000 Lt pigiau daro. Beje, jų garantija siurbliu - tik 2 metai. Galima papildomai dar 3 metams nupirkti už 300 Lt į metus, t.y. už 900 Lt.

Pradekite nuo to, ka vis del to norite pastatyti ir ar tai suderinama su dujomis is esmes.
Tiek prirasius temoj is jusu tikimasi isskirtinio rezultato, prisiminkite, kaip nesenai arsiai kibote i gerkles del silumos siurbliu ir ju deka pasiekiamu 15kwh, o dabar dujos... poliai...
Smeigiu kalnas doh.gif tai ko ne veikminis klonas?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 28, 09:32)
Pradekite nuo to, ka vis del to norite pastatyti ir ar tai suderinama su dujomis is esmes.
Tiek prirasius temoj is jusu tikimasi isskirtinio rezultato, prisiminkite, kaip nesenai arsiai kibote i gerkles del silumos siurbliu ir ju deka pasiekiamu 15kwh, o dabar dujos... poliai...
Smeigiu kalnas doh.gif  tai ko ne veikminis klonas?

Ne, aš kaip tik neigiamai žiūriu į dujas (žmona beje irgi). Aš tik bandau sau atsakyti į klausimą, kas labiau apsimoka. Aš mėgstu kiekvieną žingsnį pagrįsti skaičiais. Aš 100 proc. už ŠS tik manęs vis dar neįtikina kelios smulkmenos:

1. Įrengimo kaina. Tik viena firma padarytų už 26 600 Lt. Visos kitos plešia daug daugiau - 34 000 - 38 000 Lt.
2. ŠS tarnavimo patikimumas, t. y. kad po metų kitų nereikėtų keisti viso siurblio už kokius 14 000 - 18 000 Lt. Dujų katilas patikimas, pigus, viskas su juo aišku.

Poliai tikrai ne esmė. Galima daryti polius, jei, pvz., jų įtaką kompensuoja geriau apšiltintas stogas, storesnės sienos, geresnis sandarumas.

Smeigių - ne kalnas. Man tik smeigistai rekomendavo taip: jei tinkas - 4 vnt. kvadratui, jei klinkerio plytelės - 6 vnt. kvadratui.

Bet kaip ir sakiau: visus taškus ant i sudėlios naujas namo perskaičiavimas su fi reikšmėmis. Tada jau bus 100 proc. teisingos namo energijos sąnaudos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 28, 10:43)
Ne, aš kaip tik neigiamai žiūriu į dujas (žmona beje irgi).
1. Įrengimo kaina. Tik viena firma padarytų už 26 600 Lt. Visos kitos plešia daug daugiau - 34 000 - 38 000 Lt.
2. ŠS tarnavimo patikimumas, t. y. kad po metų kitų nereikėtų keisti viso siurblio už kokius 14 000 - 18 000 Lt. Dujų katilas patikimas, pigus, viskas su juo aišku.

Poliai tikrai ne esmė. Galima daryti polius, jei, pvz., jų įtaką kompensuoja geriau apšiltintas stogas, storesnės sienos, geresnis sandarumas.

Matot kokia zalia zmona turite smile.gif Turbut nuo siol patarimus reiktu su derinti biggrin.gif
Geo bent jau ideologiskai nepriestarauja nei pn nei pliusiukams, bet jums neatrodo, kad pagal reikiama galia tos tukstantines kainos nie v p... nie v krasnuju armiju? Gal jau laikas bent psichologiskai pradeti galvoti apie oras vanduo arba oras oras? Su trigubai mazesnem investicijom?
Kaip daznai zmones keicia kondicionierius, saldytuvus ir kt ss atmainas del to, kad sugedo nepataisomai?
Poliu nuostoliu kompensavimas bus kaip saukstas deguto statineje medaus,kad nesijaustu deguto teks dar dvi statines medaus prideti doh.gif t.y. dar 5-10cm siltalo nes ir taip skaiciavote stora sluoksni kurio storinimas beveik nieko neduoda. Efektyviau bus investuoti i atsinaujinancios energijos saltini, spjauti ant poliu nuostoliu, pamirsti 15kwh/m2a bet su tarkim 2kwp PV ant stogo realiai pretenduoti i pliusiukus.Tie 2kwp tikrai kompensuos poliunuostolius, nauda nes ne tik ziema, o apie moralini pasitenkinima ziurint i sertifikata ant sienos net nekalbu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 28, 10:06)
Efektyviau bus investuoti i atsinaujinancios energijos saltini, spjauti ant poliu nuostoliu, pamirsti 15kwh/m2a bet su tarkim 2kwp PV ant stogo realiai pretenduoti i pliusiukus.Tie 2kwp tikrai kompensuos poliunuostolius, nauda nes ne tik ziema, o apie moralini pasitenkinima ziurint i sertifikata ant sienos net nekalbu lotuliukas.gif

Aš visgi dar palauksiu liepos pabaigos, kuomet gausiu labai tikslius skaičiavimus, ir tuomet žiūrėsime, koks bus realus energijos poreikis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 28, 11:16)
Aš visgi dar palauksiu liepos pabaigos, kuomet gausiu labai tikslius skaičiavimus, ir tuomet žiūrėsime, koks bus realus energijos poreikis.

Ir kiek jis skirsis perskaiciavus, 500kWk per metus?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 27, 20:51)
O kaip jūs sprendėte? Ar tokios problemos nebuvo?

jei nesinori zemes darbu reiketu pagalvoti apie g/b perdanga.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 28, 10:20)
Ir kiek jis skirsis perskaiciavus, 500kWk per metus?

Aš kalbu apie kWh 1 kv. metrui. Be šilumos tiltelių ir neįvertinus galutinės architektūros pirminiai PHPP skaičiavimai rodė apie 15,3-15,5 kWh, t.y. tenkinamas pasyvaus namo standartas. Žiūrėsim, koks bus rezultatas pagal galutinę architektūra (pvz., namas 0,5 m pastumtas į priekį - blogins rezultatą), bus ne plokštė, o gręžtiniai pamatai, suskaičiuoti šilumos tilteliai, tačiau, pvz., gegnės duos pliusą, nes iki konstruktyvo skaičiuotas grynos medinės, o bus OSB sijos, kurios sukuria mažesnį šilumos tiltelį (nežinau, koks skaičiuotas gegnių žingsnis vienu ir kitu atveju). Žodžiu, bus suskaičiuota labai tiksliai ir viliuosi, kad net ir su gręžtiniais pamatai ir keraminėmis plytomis pasieksime pasyvaus namo standartą, t.y. iki 15,49 kWh 1 kv. metrui. Dar per anksti pasiduoti.

Atviras klausimas vienintelis - šilumos šaltinis.
Atsakyti
Kadangi stogų tema negyva, pabandysiu pakalsuti čia.

Šiltinant stogą Neoporu - tarp gegnių tvirtinama montažinėm putom arba įspraudžiant, o kaip sluoksnis virš / po gegnėm? Kaip suprantu galima dėti ištisinį NEPS sluoksnį be jokių medinių karkasų? O kaip tvirtinamas tas sluoksnis?

Taip pat ar yra skirtumas sluoksnis virš ar po gegnėm?
Atsakyti
Kaip jau patyriau savo kailiu siltinti stoga o ne perdanga yra kurkas sudetingiau. Jai gegnes yra kazkiek susiraiciusios tai virsui gali gautis ivairios ertmes kurias visas uzpusti putom neimanoma o ir nesinori kad puta liestus su difuzine.

Virs sluoksni gali daryti nebent siltini perdanga, apskritai tai manau jog virsutini sluoksni gegnes geriau neuzdaryti, palikti "kvepuoti". Pats turiu vietos palepeje siltalui iki 40cm. Apatini sluoksni darysiu kad siules persidengtu. Tvirtinimas tai pribadysiu virbalais kol puta sukietes arba suksiu ilgesnius varztus su platesne saiba (pastaraji esu sekmingai isbandes jau).

QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 07 01, 20:52)
Kadangi stogų tema negyva, pabandysiu pakalsuti čia.

Šiltinant stogą Neoporu - tarp gegnių tvirtinama montažinėm putom arba įspraudžiant, o kaip sluoksnis virš / po gegnėm? Kaip suprantu galima dėti ištisinį NEPS sluoksnį be jokių medinių karkasų? O kaip tvirtinamas tas sluoksnis?

Taip pat ar yra skirtumas sluoksnis virš ar po gegnėm?

Atsakyti
Kol PN temoje taika ir ramybė - dar vienas variantas iš kur gauti šilumos namui.
http://mb-soft.com/p...3/globalzc.html
Be energijos iš tinklų, be dūmų ir kaminų, be jokių hi-tech.
Atsakyti