Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

Jei daryciau dujini (o gal toks ir bus kaip rezervas) - imciau turbo katila (FR), dviguba kamineli per siena (ir ismetimas ir oro pasiemimas). Jokiu langu, jokiu pribumbasu. Gali net virtuvej pasikabint. Turejau toki bute, ir su KV pasildymu. thumbup.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 06 24, 17:17)
1. Kiek tau kainavo dujų įvedimas su katilu, kaminu, projektu, t.y. su viskuo? Man kelios firmos grubiai suskaičiavo, kad dujos su viskuo kainuotų apie 13 000 - 15 000 Lt. Na gal, jei katilas geresnis, būtų apie 17 000 Lt.

Kokį kaminai darei: per sieną ar normalų? Katilinėje langas yra? Mano atveju projektas atiduotas derinti be kamino ir be lango katilinėje. Tokį variantą ir suderinsime. Kaip reikėtų elgtis, jei norėčiau dujų: iš karto koreguoti projektą dėl dujų ar daryti dujas ir priduodant namą išspręsti visus skirtumus.

Man dujos dėliojasi tokiu schema: normalaus kamino nedarau, o tik kaminą per sieną, katilinėje nedarau lango, bet viena firma sakė, kad vietoje lango galiu daryti uždujinimo vožtuvą ir signaliciją. Tokia sistema kainuoja apie 2000 Lt.

Dar viena firma minėjo, kad dujoms reikia specialios angos ventiliacijai. Darei tokį? Man atrodo, kad tai didelis šilumos tiltelis. Tiesa, kita firma sako, kad tas kaminas per siena atlieka ir dūmų šalinimo, ir oro padavimo funkcijas.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 06 24, 18:50)
Vienu zodziu jai katila kabintum elementariai virtuveje (galima paslept pvz spinteleje) ir vestum per siena tai sutaupytum ant kamino, katilines lango ir panasiai.

O tai to pačio dalyko negaliu padaryti katilinėje? Ar čia taip kalbi dėl lango? Užklausiau tavo pamatistų dėl pamatų. Beje, kiek pačiam kainavo pamatai?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 06 24, 18:58)
Jei daryciau dujini (o gal toks ir bus kaip rezervas) - imciau turbo katila (FR)

Kiek toks kainuoja? Kokia jo galia būna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 birželio 2013 - 20:11
QUOTE(*** @ 2013 06 24, 19:50)
iki katilo ivest dujas pasiule uz maziau kaip 2 (~17m) su projektu.

gal gali kontaktus kas taip pigiai daro man virš 4t/lt už 22m siulo, kaip tais daugokai. galima ir į až
Atsakyti
Buna nuo 10 iki 30 kw, nuo 2,5 iki 5,5T. paziurek saunier duval

Atsakyti
Kamina per siena gali daryt drasiai, taciau katilines ir duju atveju langas ir naturali ventiliacija yra privaloma. Virtuveje palei defaulta jau buna langas smile.gif

Man jie tik polius bade, pamatus dare kita imone kuria radau kai jie irenginejo keleta objektu mano rajone. As tiesiogiai su poliu rangovais nebendravau, tik per savo rangova. Veliau pasiemiau darbuotoju kontaktus nezinau ar gautus pigiau jai jie tavo pusei tures tik viena tavo objekta. Taciau lyginant su Polista, Vilniaus rentinys tai ju kaina buvo koki 20% mazesne.

Poliai kainavo tai ~600lt uz 6m 35cm skersmens poliu. Iseitu 100lt metras. O pacius pamatus realiai tau gali ir betkoks patentininkas sukonstruot, nori mandriau ieskai kad turetu savo klojinius, ismanai kazka pats gali klojinius ishsinuomot, taupai susikonstruoji is osb smile.gif bet jai taip statistiskai manau 70 - 90 beginiu metru rostverko kainuoja 14 - 18t litu.

QUOTE(cibulis @ 2013 06 24, 20:12)
O tai to pačio dalyko negaliu padaryti katilinėje? Ar čia taip kalbi dėl lango? Užklausiau tavo pamatistų dėl pamatų. Beje, kiek pačiam kainavo pamatai?
Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 24 birželio 2013 - 20:46
Pasirodo, kad dujos gali dar brangti.
Atsakyti
Jau seniai sklando gandai, kad iškastinis kuras bus branginamas. Kiek jau laiko kalbama apie taršos- "kamino" mokestį. Nieko keisto, kad Lietuva net ir labai to "nenorėdama" priversta imtis kokių tai priemonių. Nedžiugina tai, kad dujų kainos augimas didins ir PN savininkams aktualią elektros kainą, bet tuomet saulės energijos panaudojimas taps dar patrauklesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 birželio 2013 - 16:59
Kazkodel manau jog elektros kaina ateity soktels daugiau nei dujos
http://www.regula.lt...h...yes&id=3550

QUOTE(mintas @ 2013 06 25, 16:58)
Jau seniai sklando gandai, kad iškastinis kuras bus branginamas. Kiek jau laiko kalbama apie taršos- "kamino" mokestį. Nieko keisto, kad Lietuva net ir labai to "nenorėdama" priversta imtis kokių tai priemonių. Nedžiugina tai, kad dujų kainos augimas didins ir PN savininkams aktualią elektros kainą, bet tuomet saulės energijos panaudojimas taps dar patrauklesnis.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 06 25, 21:12)
Kazkodel manau jog elektros kaina ateity soktels daugiau nei dujos
http://www.regula.lt...h...yes&id=3550

Čia keturių metų senumo duomenys. Nuo to laiko dujos pabrango ar ne trečdaliu, elektra irgi jau ne ~32 centai/kwh. Naujesnių duomenų niekas neužtiko?
Atsakyti
Dėl pamatų kaip ir nusprendžiau. Plokščių pamatų nedarysiu, o darysiu gręžtinius. Tik esamus gręžtinius pamatus optimizuosime, kad nereikėtų 50 cm diametro ir 3 metrų gylio polių.

Vis dar žiauriai noriu plokštės, bet jos atsisakau dėl tokių niuansų:
1. Mano atveju tektų iškasti 1,20 metrų gylyje likusį piltinį gruntą. Pridėjus dar apie 40 cm siekiantį dirvožemį, iš viso išeitų, kad reikia iškasti apie 1,60 m gylio.
2. Dėl žemės kasimo darbų tokie pamatai, anot visų konstruktorių, bus gerokai brangesni nei gręžtiniai. Sako, kad net iki 30 proc.
3. Dėl plokštės abejonių sukėlė jau kelių žmonių paminėti niuansai. Pasirodo kai kuriems, kurie jau turi namus su plokštėmis, pradėjo lįsti brokas. Kažkas atsitiko su kanalizacija. Pabandyk dabar prisikasti per monolitine plokšte iki problemos. Tokią bėda man minėjo net du statybininkai. Žiauru kaip pagalvoji, jei netyčia kažkas plokštėje paliks broką. Gręžtinių pamatų atveju požeminės klaidos taisomos daug paprasčiau ir pigiau.
4. Siekdamas optimizuoti per polius patiriamus nuostolius, žadu daryti sijonėlį aplink rostverką. Šiuo atveju turiu du pasiūlymus: vienas - daryti maždaug horizontalų sijonėlį 40 cm gylyje; antras - daryti vertikalų sijonėlį maždaug iki 1 metro gylio nuo rostverko apačios. Panašu, kad pastarasis variantas šilumos tiltelį per polius sumažins iki minimumo.

Pirminis mano PHPP skaičiuotojo paskaičiavimas dėl per polius patiriamus nuostolius siekė apie 1,5 kWh. Jei namo plotas 137 kv., tai per metus patiriame maždaug 206 kWh energijos nuostolių. Jei 1 kWh kaina apie 0,28 Lt, tai per metus patiriami nuostoliai per polius siekia apie 58 Lt. Per 30 metų - 1740 Lt. Pamatų įrengimas tarp plokščių ir gręžtinių tikrai siekia didesnį kainos skirtumą. Todėl mano atveju plokšti pamatai per brangus malonumas dėl skambaus tikslo: 15 kWh per metus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 26, 20:07)
tai per metus patiriami nuostoliai per polius siekia apie 58 Lt. Per 30 metų - 1740 Lt. Pamatų įrengimas tarp plokščių ir gręžtinių tikrai siekia didesnį kainos skirtumą.

Nebandyk visko taip tiksliai suskaičiuoti statybose. Pirmiausiai užsiknisi, o antras dalykas, niekad taikliai nepataikysi.
Atsakyti
Kol mes čia beskaičiavome gavau vieno konstruktoriaus labai argumentuotą laišką. Šituo žmogumi tikrai pasitikiu. Štai laiško turinys:

Pažvelkite į CPT-1 duomenis. Nuo 1.3 m iki 2.1 m matosi stiprus grunto pablogėjimas (čia augalinis sluoksnis ir iš storio spėčiau kažkas daugiau ).
Kur bėda su plokšte būtų – ta, kad vienoj pusėj stiprus gruntas o kitoje piltinis, bei augalinis gruntas (kuris po apkrova pūva ir duoda sėdimą, kad ir statybos pradžioje gerai sutankintas). Iš konstrukcinės pusės viskas tvarkoj, plokštės daug laiko, tačiau namas gali svirti, o svarbiausia ir inžinerinės komunikacijos. Galvoju apie variantą daryti polius kas 2 m perimetru toje pusėje, kur piltinis gruntas ir remti plokštę ant jų.

Kitas variantas daryti gręžtinius pamatus, esamam polių plane poliai pakankamai retai sudėti, reikėtų paskaičiuot gal labiau apsimoka daryti 30 diametro polius kas 1 ar 1.5m, bet spėju tas pats gautųsi, jūsų projektą sumaišiau su kitu projektu, kur taip pat buvo 500d poliai buvo, ten tai pasioptimizavo stipriai, jūsų atveju taip neišeis.

Asmeniškai patarčiau darytis gręžtinius polius bet kokiu atveju, nebent norite atsikasti piltinį ir išsistumdyti augalinį sluoksnį...
Atsakyti