Triju asmenų šeimos pajamos 1940Lt. Gyvename 50kv. bute. Būsto šildymas kainuoja 300 - 400Lt. Ar priklauso šildymo kompensacija?
Labas vakaras, norėčiau paklausti, kodėl yra taip, kad kai soc. pašalpa išmokama vienu metu už du mėnesius-tai už tą mėnesį gaunasi per daug pajamų ir išmoka ar kompensacija neskiriama tm mėnesiui. Ar yra galimybė kažkaip įrodyti soc. darbuotojui kad tai nėra mano pajamos už vieną mėnesį, bet soc. pašalpa už du mėneius pervesta vienu metu.
Buvo taip, kad po naujųjų sutvarkėm pašalpas už vaikus (3 ir 5 meti) 52 lt gauti ir gavom patvirtiimą kad paskirta soc pašalpa 3 mėn. Bet kai pervedė už vaikus iškart už 3 mėn, tai tą mėnesį gavosi per daug pajamų išmokai ir atėjo laiškas kad tą mėnesį mes neturim teisės gauti pašalpą ir kompensaciją už darželį. Dabar tas pasikartoja - rugsėjo pradžioje pridaviau dokumentus, spalio pradžioje gavau patvirtinimą apie paskirtą pašalpą nuo rugsėjo iki lapkričio mėn, bet pinigų dar nepervedė- tai reiškia kad perves kitą mėnesį už du ir vėliau vėl neturėsiu teisės į kompensaiją už lapkričio mėn. Kokia gali būti išeitis?
Buvo taip, kad po naujųjų sutvarkėm pašalpas už vaikus (3 ir 5 meti) 52 lt gauti ir gavom patvirtiimą kad paskirta soc pašalpa 3 mėn. Bet kai pervedė už vaikus iškart už 3 mėn, tai tą mėnesį gavosi per daug pajamų išmokai ir atėjo laiškas kad tą mėnesį mes neturim teisės gauti pašalpą ir kompensaciją už darželį. Dabar tas pasikartoja - rugsėjo pradžioje pridaviau dokumentus, spalio pradžioje gavau patvirtinimą apie paskirtą pašalpą nuo rugsėjo iki lapkričio mėn, bet pinigų dar nepervedė- tai reiškia kad perves kitą mėnesį už du ir vėliau vėl neturėsiu teisės į kompensaiją už lapkričio mėn. Kokia gali būti išeitis?
Aš irgi nesigaudau su šildymo kompensacijomis. Žinančios, patarkite.
Mama (ji našlė, aš jau baigusi bakalaurą, dirbu - suprantu, kad man jau galutinai taikoma emancipacija) gauna 1050 lt atlyginimą, tai vienintelės jos pajamos, pilnas etatas.
Ji viena gyvena mano vardu pirktame bute, kito turto neturi. Butas beveik 55 kv. m. ploto.
Ar galiu tikėtis, kad jai priklausytų kompensacija?
Mama (ji našlė, aš jau baigusi bakalaurą, dirbu - suprantu, kad man jau galutinai taikoma emancipacija) gauna 1050 lt atlyginimą, tai vienintelės jos pajamos, pilnas etatas.
Ji viena gyvena mano vardu pirktame bute, kito turto neturi. Butas beveik 55 kv. m. ploto.
QUOTE(Gardi @ 2013 10 16, 12:35)
Aš irgi nesigaudau su šildymo kompensacijomis. Žinančios, patarkite.
Ziures deklaruotu tame bute zmoniu pajamas bei turta. Jei mama deklaruota viena, manau gali gauti kompensacija.
Kokių dokumentų reikia tvarkantis kompensaciją už šildymą? Nuo ko pradėti ? Pirmiau dokumentus susirinkt, ar vistik į seniuniją nueiti?
Ne tą žodį parašiau, turėjau galvoj seniūniją, ne biržą. Biržoje esu užsiregistravus jau metus.
Ne tą žodį parašiau, turėjau galvoj seniūniją, ne biržą. Biržoje esu užsiregistravus jau metus.
QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 18, 13:27)
Kokių dokumentų reikia tvarkantis kompensaciją už šildymą? Nuo ko pradėti ? Pirmiau dokumentus susirinkt, ar vistik į biržą nueiti?
Na jeigu jus nei dirbat,nei vaika auginat,nei birzoj stovit,tai aisku,kad pirmiau reikia i birza stot,jeigu vaikui jau virs 3-ju metu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 18, 12:41)
Na jeigu jus nei dirbat,nei vaika auginat,nei birzoj stovit,tai aisku,kad pirmiau reikia i birza stot,jeigu vaikui jau virs 3-ju metu.
Stoviu biržoj, padariau klaidą, vietoj seniūnijos birža parašydama. Turėjau galvoj, ar pirma dokumentus susirinkt, ar vistik į seniūniją reikės?
QUOTE(lauryte1984 @ 2013 10 18, 14:15)
gal galite paaiskinti- musu 4 asmenu seimai iseina maziau nei po 525lt. yra du vaikai-3 m ir tuoj 1 metai-ar mums priklauso pinigeliai kazkokie \952 ar 92lt) kur reikia del ju kreiptis?
Priklauso, i soc skyriu savo seniunijoje.
QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 18, 13:53)
Stoviu biržoj, padariau klaidą, vietoj seniūnijos birža parašydama. Turėjau galvoj, ar pirma dokumentus susirinkt, ar vistik į seniūniją reikės?
Dokumentus ispradziu surinkti.
Turiu toki klausima, nes iki siol visada uosviene gaudavo ir socialine pasalpa, ir maisto davinius, o dabar pasake, jog niekas nebepriklauso.
Situacija tokia, kad uosviene tik per vasaros sezona (geguzes-rugsejo men.) dirbo uz minimuma, dabar nebedirba, uosvis dirba 0,5 etatu ir gauna puse minimumo, socialinej pasake, jog uosvis turi dirbti butinai pilnu etatu, kad galetu skaiciuoti pajamas socialinei ismokai kas cia per nesamone?
Stoti i birza nebepriima uosvienes (nesuteikia tiesiog bedarbio statuso), nes turi nuomojamos zemes is valstybes.
Iki siol gaudavo ir kompensacija sildymui, dabar nei jos nebeduoda...
Kaip realiai yra tokiu atveju? Ar priklauso kas ar ne?
Situacija tokia, kad uosviene tik per vasaros sezona (geguzes-rugsejo men.) dirbo uz minimuma, dabar nebedirba, uosvis dirba 0,5 etatu ir gauna puse minimumo, socialinej pasake, jog uosvis turi dirbti butinai pilnu etatu, kad galetu skaiciuoti pajamas socialinei ismokai kas cia per nesamone?
Stoti i birza nebepriima uosvienes (nesuteikia tiesiog bedarbio statuso), nes turi nuomojamos zemes is valstybes.
QUOTE(KasYra @ 2013 10 19, 16:40)
Turiu toki klausima, nes iki siol visada uosviene gaudavo ir socialine pasalpa, ir maisto davinius, o dabar pasake, jog niekas nebepriklauso.
Jeigu dirba puse etato,tai papildomai turi stoveti birzoj.
Visai nepriima? nes nebutinas bedarbio statusas.
Tada tegul darbinasi bent jau ant 0.75 etato.