Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 21

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 02, 11:23)
Kazkas is seimos nariu arba tas kas ten registruotas neatitinka reikalavimu.

o jeigu visi atitinka? ar aš dar kažko nepaminėjau anoj žinutėj g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 10 03, 08:51)
o jeigu visi atitinka? ar aš dar kažko nepaminėjau anoj žinutėj  g.gif

Tai ,jei visi buto ar namo gyventojai atitinka visus reikalavimus,tai turit gauti.Eikit aukščiau ir aiškinkites. mirksiukas.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

prisipazinsiu kad neskaiciau visos temos gal jau sis klausimas ir buvo
bet jei nesunku prasau atsakyt blush2.gif

sunus studentas studijuoja universitete dieniniam skyriuje ,18 metu ,registruotas bute, kurio savininke esu as, nedirba ir darbo birzoje neregistruotas

as gyvenu kitame mieste ir registruota esu name, kurio savininkas yra mano vyras, irgi name sitam registruotas

as oficialiai registruota darbo birzoje pasalpu negaunu
vyras yra individualios imones savininkas deklaruoja savo atlyginimas 1100 i menesi.

klausimas toks-ar galime tvarkytis dokumentus sildymo kompensacijai to buto, kuriame gyvena sunus.

jokiu kompensaciju niekada nepraseme tad man cia tikri labirintai blush2.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elvega: 03 spalio 2013 - 13:47
QUOTE(elvega @ 2013 10 03, 14:45)
labas 4u.gif

prisipazinsiu kad neskaiciau visos temos gal jau sis klausimas ir buvo
bet jei nesunku prasau atsakyt blush2.gif

sunus studentas studijuoja universitete dieniniam skyriuje ,18 metu ,registruotas bute, kurio savininke esu as, nedirba ir darbo birzoje neregistruotas

as gyvenu kitame mieste ir registruota esu name, kurio savininkas yra mano vyras, irgi name sitam registruotas

as oficialiai registruota darbo birzoje pasalpu negaunu
vyras yra individualios imones savininkas deklaruoja savo atlyginimas 1100 i menesi.

klausimas toks-ar galime tvarkytis dokumentus sildymo kompensacijai to buto, kuriame gyvena sunus.

jokiu kompensaciju niekada nepraseme tad man cia tikri labirintai blush2.gif

aciu 4u.gif

kadangi sūnui dar nėra 24 m, o jis studijuoja dieniniam, tai jis priklauso jūsų šeimai. Bet jūsų šeimos pajamos, jeigu viso 1100 lt, leistų gauti kompensacijas, nes žmogui turi būt iki 525 lt.
Bet rankos nukirst neduodu, gal dar kas pakomentuos kitaip.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 29 spalio 2013 - 17:25
Laba diena gal galit man paaiskint kaip apskaiciojama kompensacija uz karsta ir salta vandieni? Uz sildima tai kaip ir viskas aisku musu seima 4 asmenis iseina kiekvienam 600 lt tai viso 2400 seimos pajamos pagal ju metodika tai 2400x 5 % =120 lt tai suma kuria mes galim moket iseina? Tai karstam vandeniui nebus kompensacijos tik uz sildima ar gerai supratau ? Kas gaudavo kompensacijas us vandieni gal man atsakis
Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 03, 14:45)
labas 4u.gif

Reikia pasidometi kokie yra turto normatyvai...

QUOTE(solnisko... @ 2013 10 03, 16:55)
Laba diena gal galit man paaiskint kaip apskaiciojama kompensacija uz karsta ir salta vandieni? Uz sildima tai kaip ir viskas aisku musu seima 4 asmenis iseina kiekvienam 600 lt tai viso 2400 seimos pajamos pagal ju metodika tai 2400x 5 % =120 lt tai suma kuria mes galim moket iseina? Tai karstam vandeniui nebus kompensacijos tik uz sildima ar gerai supratau ? Kas gaudavo kompensacijas us vandieni gal man atsakis

Radau del sildimo kompensacijos:
ištikrųjų reikia iš bendrų grynųjų pajamų atimti 350lt/1 asmeniui, tai jei pvz. šeimoje 4 asmenys tai bus 1400lt, ir to skirtumo, galite mokėti 20%, likusius kompensuoja, aišku dar priklauso ar yra viršplotis, koks kitas turtas, ir pan.
Bet jeigu 4 asmenų šeima gyvena pvz 60kv. bute, jų pajamos 2400lt į rankas, tai mokėti jiems reiktų tiek: 2400-(350x4)=1000x20%=200Lt.
Del vandens: uz karsta yra nedaugiau 5%, reiskia jusu pajamos 2400*0,05=120Lt galite moketi, uz salta 2%- 2400*0,02=48Lt
Karstam vandeniui yra normatyvai:
karšto vandens normatyvas būste gyvenamąją vietą deklaravusiems arba būstą nuomojantiems asmenims:
1,5 kubinio metro pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
1 kubinis metras antram bendrai gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
0,5 kubinio metro trečiam ir paskesniems bendrai gyvenantiems asmenims per mėnesį;
Atsakyti
Tai taip iseina jei mes sunaudosim maziau nei 120 lt karsto tai neko nekompensuos taip suprantu ?

QUOTE(Reginok @ 2013 10 03, 16:40)
Radau del sildimo kompensacijos:
ištikrųjų reikia iš bendrų grynųjų pajamų atimti 350lt/1 asmeniui, tai jei pvz. šeimoje 4 asmenys tai bus 1400lt, ir to skirtumo, galite mokėti 20%, likusius kompensuoja, aišku dar priklauso ar yra viršplotis, koks kitas turtas, ir pan.
Bet jeigu 4 asmenų šeima gyvena pvz 60kv. bute, jų pajamos 2400lt į rankas, tai mokėti jiems reiktų tiek: 2400-(350x4)=1000x20%=200Lt.
Del vandens: uz karsta yra nedaugiau 5%, reiskia jusu pajamos 2400*0,05=120Lt galite moketi, uz salta 2%- 2400*0,02=48Lt
Karstam vandeniui yra normatyvai:
karšto vandens normatyvas būste gyvenamąją vietą deklaravusiems arba būstą nuomojantiems asmenims:
1,5 kubinio metro pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
1 kubinis metras antram bendrai gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
0,5 kubinio metro trečiam ir paskesniems bendrai gyvenantiems asmenims per mėnesį;

Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2013 10 03, 19:23)
Tai taip iseina jei mes sunaudosim maziau nei 120 lt karsto tai neko nekompensuos  taip suprantu ?

Pagal normatyva jums kompensuos tik uz 4kubus karsto vandens, pagal pajamas jus uz juos galite sumoketi, taip ir gaunasi kad nieko nekompensuos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2013 10 03, 17:40)

normatyvai

QUOTE(solnisko... @ 2013 10 03, 19:23)
Tai taip iseina jei mes sunaudosim maziau nei 120 lt karsto tai neko nekompensuos  taip suprantu ?

nekompensuos, juk paskaičiavo jau jums. be to, pas jus vienam asmeniui 600 lt išeina, kompensacijos iki 525 lt.
Atsakyti
Tai taip man uz vandieni gal ir nekompensos bet sildimui skirs kompensacija , ir is kur jus traukiat kad iki 525 kompinsacijos kai as buvau seniunijoj tai man paaiskino kad tikrai gali virsiti ir mano nurodita suma tik maziau kompensos tiesiog nes as irgi kai situ domejausi tai visi cia raso kad iki 525 nors istikruju taip nera ir klaidinat zmones kuriem gal priklauso ta kompensacija .Aciu visiems kas man atsake kai jau gausiu kompensacija tai parasisiu is savo patirties kiek kompensuoja .

quote=mylimuke,2013 10 03, 19:12]
normatyvai
nekompensuos, juk paskaičiavo jau jums. be to, pas jus vienam asmeniui 600 lt išeina, kompensacijos iki 525 lt.
[/quote]
Atsakyti
Sveikos, aiškinausi dėl soc. stipendijos, tai pasirodo sūnus gaus tik tada, jei gaus už rugs. arba už spalį soc. pašalpą, o jis kai neregistruotas LDB ir mokosi dieniniam (iki 24 m. dabar) tai ko gero jis " priklauso šeimai" , ar gali vienas kreiptis atskirai.

Mūsų pajamos neviršyja 350 žmogui. Vyrui žadėjo min atlyg. kai įdarbino rugsėjį, o pasirodo rugsėjį tik 2 val. / per dieną pažymėjo, o jis neregistruotas LDB, aš nedirbu (registruota LDB). Kažin ar galime kreiptis šeima dėl soc. pašalpos tokiom sąlygom/ Dėkui labai jei kas atsakys ir padės susigaudyti, nes soc. nekelia ragelio man nei Kauno g. nei kitur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 04 spalio 2013 - 10:16
sveikutes ,ar tiesa kad dirbant 0,5 etato sildymu netvarko?
Atsakyti