Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 21

QUOTE(indrusita @ 2013 10 01, 14:01)
Antram vaikiukui 3 metukai sueis gruodžio mėnesį, tai, jeigu kas pavyktų, tai gaučiau tik iki to laiko? Ar tuo atveju užtektų tik mano pažymos apie pajamos?

Taip,iki to laiko,nes kai vaikui sueis 3 metai,jau reikes vyrui stot i birza.
Papildyta:
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 10 01, 13:59)
sveiki,
noriu jusu paklausti, pagal kokio laikotarpio pajamas bus skaiciuojama kompensacija sildymui, jei
rugsejo 14d. gime vaikutis ir nuo tos datos isejau i VPA - vadinasi pasikeite pajamu saltinis

1. kreipiausi rugsejo menesi, prasyma liepe pildyti tik rugsejo menesiui. pristaciau 3 paskutiniu men pajamas, bet dar reikes atnesti ir pazyma apie vyro atlyginima uz rugseji (jis puse menesio dirbo ir nuo 09.14 iki 10.15 bus tevystes atostogose). atlyginima uz puse rugsejo gaus tik spalio viduryje, taip pat ir ismoka uz tevystes atostogas.
taip pat spalio men bus ismoketa man uz puse men VPA.
tai pagal kokio laikotarpio pajamas mums skaiciuos kompensacija rugsejo menesiui?
2. toliau kreiptis del pratesimo reikia spalio menesi.
kokias pajamas tada ims? 3 paskutiniu menesiu ar kreipimosi menesio (t.y. spalio men pajamas)?
is ankto dekinga  4u.gif

Pasikeite pajamos,o ne pajamos saltinis.
Is rugsejo pajamu ir skaiciuos.Paskui is spalio pajamu skaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 01, 13:14)
Pasikeite pajamos,o ne pajamos saltinis.
Is rugsejo pajamu ir skaiciuos.Paskui is spalio pajamu skaiciuos.

aciu uz atsakyma 4u.gif

taip, teisingai - pajamos. ne taip parasiau... blush2.gif

1. spali kreipiantis taip pat bus skaiciuojama is vieno menesio pajamu, o ne 3 paskutiniu menesiu?

2. vadinasi, jei teisingai supratau, pajamos bus skaiciuojamos taip:
uz rugsejo men - uz puse menesio mano VPA ismoka, uz puse men vyro atlyginimas, uz puse men vyro tevystes atostogu ismoka + 52lt vaiko pinigai uz pirma vaika.
uz spalio men - mano ismoka uz visa VPA menesi, uz puse men puse vyro atostogu ismoka, uz puse men atlyginimas + 52lt vaiko pinigai uz pirma vaika.

P.S. pas vyra neseniai keitesi darbas, taipogi atlyginimas, todel dabartine jo alga bei ismoka uz tevystes atostogas skirsis.

man neaisku toks dalykas - pvz uz puse rugsejo VPA ismoka realiai bus ismoketa tik spali. bet ji skaiciuosis kaip rugsejo ar spalio men pajamos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 01 spalio 2013 - 13:28
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 10 01, 14:26)
aciu uz atsakyma  4u.gif

taip, teisingai - pajamos. ne taip parasiau...  blush2.gif

1. spali kreipiantis taip pat bus skaiciuojama is vieno menesio pajamu, o ne 3 paskutiniu menesiu?

2. vadinasi, jei teisingai supratau,  pajamos bus skaiciuojamos taip:
uz rugsejo men - uz puse menesio mano VPA ismoka, uz puse men vyro atlyginimas, uz puse men vyro tevystes atostogu ismoka + 52lt vaiko pinigai uz pirma vaika.
uz spalio men - mano ismoka uz visa VPA menesi, uz puse men puse vyro atostogu ismoka, uz puse men atlyginimas + 52lt vaiko pinigai uz pirma vaika.

P.S. pas vyra neseniai keitesi darbas, taipogi atlyginimas, todel dabartine jo alga bei ismoka uz tevystes atostogas skirsis.

man neaisku toks dalykas -  pvz uz puse rugsejo VPA ismoka realiai bus ismoketa tik spali. bet ji skaiciuosis kaip rugsejo ar spalio men pajamos?

Taip.
Kaip rugsejo pajamos,todel ir pasake atnesti vyro pazyma apie atlyginima uz rugseji,nes jusu ismoka is sodros jie matys.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 01, 13:57)
Taip.
Kaip rugsejo pajamos,todel ir pasake atnesti vyro pazyma apie atlyginima uz rugseji,nes jusu ismoka is sodros jie matys.

aisku.

o imamas pajamas uz abu men teisingai supratau?
ims skaiciavimui po puse menesio VPA, tevystes atostogu ir vyro atlyginimo?

Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 10 01, 15:05)
aisku.

o imamas pajamas uz abu men teisingai supratau?
ims skaiciavimui po puse menesio VPA, tevystes atostogu ir vyro atlyginimo?

Rugsejui is rugsejo pajamu (puse VPA,puse vyro atlyginimo,puse tevystes atostogu) spaliui ir toliau is spalio pajamu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 01, 14:20)
Rugsejui is rugsejo pajamu (puse VPA,puse vyro atlyginimo,puse tevystes atostogu) spaliui ir toliau is spalio pajamu.

supratau. aciu labai uz paaiskinima 4u.gif

o jeigu kreipciausi lapkricio menesi ir prasyciau pratesti nuo spalio 1dienos, pagal kokio laikotarpio pajamas tuomet skaiciuotu? pagal spalio menesio, pagal lapkricio menesio ar pagal 3 paskutiniu menesiu pajamas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 01 spalio 2013 - 14:29
Dėl kokių priežasčių šeima gali negauti kompensacijų, jeigu pajamos vienam asmeniui nesiekia 525 lt (taip pat ir soc. pašalpos, kai nesiekia 350 lt), jeigu turtas neviršija normatyvo, o komunalinės išlaidos didesnės nei minimalios reikiamos kompensacijai gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 10 02, 11:07)
Dėl kokių priežasčių šeima gali negauti kompensacijų, jeigu pajamos vienam asmeniui nesiekia 525 lt (taip pat ir soc. pašalpos, kai nesiekia 350 lt), jeigu turtas neviršija normatyvo, o komunalinės išlaidos didesnės nei minimalios reikiamos kompensacijai gauti?  g.gif

Kazkas is seimos nariu arba tas kas ten registruotas neatitinka reikalavimu.
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2013 10 01, 12:44)
Gal galite paaiškinti, šeimo0je yra trys vaikai, vyras paareigūnas pensininkas, vienam šeimos nariui išeina maždaug 510lt. vaikai gauna nemokamą maitinimą, plius paskirti vaiko pinigai po 52lt kiekvienam vaikui. Kaip su kompensacija už šildymą?

[quote=JOLANCIUK,2013 10 01, 13:30]
Galit eiti tvarkitis.
Papildyta:

Tačiau sako, kad vyras turi būti ar tai 3 ar 6 mėnesius prastovėjęs darbo biržoje, tačiau jis šiuo metu gauna pareigūno pensiją. Šeimoje yra trys vaikai, 13, 10 ir 3 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulytė7: 02 spalio 2013 - 11:49
[quote=saulytė7,2013 10 02, 12:46]
[quote=JOLANCIUK,2013 10 01, 13:30]
Galit eiti tvarkitis.
Papildyta:

Tačiau sako, kad vyras turi būti ar tai 3 ar 6 mėnesius prastovėjęs darbo biržoje, tačiau jis šiuo metu gauna pareigūno pensiją. Šeimoje yra trys vaikai, 13, 10 ir metų.
[/quote]
Jam reikia stot i birza ir iskart galima eiti tvarkitis.

"yra sukakę senatvės pensijos amžių arba gaunantys bet kokios rūšies pensiją, pensijų išmokas ir (ar) šalpos išmokas, išskyrus pensijas, paskirtas asmenims, kuriems nustatytas 45–55 procentų darbingumo lygis (pensijas, paskirtas asmenims, iki 2005 m. liepos 1 d. pripažintiems III grupės invalidais), našlių ar našlaičių pensijas ir už tarnybą paskirtas pareigūnų ir karių valstybines pensijas, arba asmenys, kurie kreipėsi dėl bet kokios rūšies pensijos, pensijų išmokų ir (ar) šalpos išmokų, išskyrus pensijas, asmenims, kuriems nustatytas 45–55 procentų darbingumo lygis (pensijas, paskirtas asmenims, iki 2005 m. liepos 1 d. pripažintiems III grupės invalidais), našlių ar našlaičių pensijas ir už tarnybą skiriamas pareigūnų ir karių valstybines pensijas, skyrimo, bet jos dar nėra paskirtos ar paskirtos, bet neišmokėtos;"
Atsakyti
gal galite nuorodą į įstatymą nurodyti, kad pasiskaityti. Nes vyras nelabai nori eiti į darbo biržą, sako taigi aš pensijoje.
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2013 10 02, 12:54)
gal galite nuorodą į įstatymą nurodyti, kad pasiskaityti. Nes vyras nelabai nori eiti į darbo biržą, sako taigi aš pensijoje.

http://www.socmin.lt....php?-467613116
http://www3.lrs.lt/p...s...ry=&p_tr2=2
Atsakyti