Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 21

QUOTE(Rino @ 2013 08 26, 08:41)
Labas rytas,
Ar kreipiantis del nemokamo maitinimo, maisto paketu, mokykliniu reikmenu vaiku pinigai prisiskaiciuoja i seimos pajamas?

Taip
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 08 26, 12:00)
SvEIKI,

Dukra bus pirmokele.Kokiu dokumentu reikia ir kur pristatyti, jei noriu gauti krepseli, nemokama maitinima ir galbut prailginta grupe? 4u.gif

Dekui. Pirma karta tvarkau nelabai isivaizduoju.
Turbut pazymu is darbo apie pajamas,DB ir viska pristatyti i seniunija? g.gif

http://www.socmin.lt...x.php?926231853
Atsakyti
4u.gif
gal kuri primintu ta formule, pagal kuria pasiskaiciuojam kokio dydzio pasalpa butu 1gyv asmeniui? 4u.gif pasimete (kazkada Jolanciuk buvo parasiusi).
Papildyta:
Jau susiradau:

((seimos nariu skaicius * 350)- seimos pajamos)/ seimos nariu skaiciaus= suma pirmam asmeniui,tada nuo sumos 80% antram,nuo sumos 70% treciam ir t.t,tada sudedat 100%+80%+70%+.....=suma soc.pasalpos per menesi

tik dabar klausimas, reikes 3 men pristatyti pajamas, tai i sia formule 3 menesiu is statytis pajamas? blush2.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 27 rugpjūčio 2013 - 13:11

Labas,o kompensacija vandeniui bei kietam kurui skiria tik kas gauna soc pasalpa,ar pajamos turi but ne didesnes nei 525lt vienam asmeniui?

Atsakyti
Dar norejau paklausti, jei dirbta pagal VL, dabar einant tikriausiai reikes parodyti pajams uzdirbtas pagal VL. Tai reikes rodyti uz 3 men ar uz visa laikotarpi dirbta pagal VL? Ir tada jei viena menesi viena suma buvo gauta, kita kita, trecia visai 0, tai jie tas gautas sumas sudes ir issives pajamu vidurki uz 3 men ar kaip? g.gif
Atsakyti
Sveikos, gal patars zinancios ax.gif :
praeita sildymo sezona gavau kompensacija uz sildyma/vandeni. Siais metais irgi planuoju tvarkytis dokumentus del kompensaciju. Tik iskilo toks klausimas: siuo metu nestoviu DB, isejau savo noru. Ar butini 3 menesiai registracijos DB, kad gauti kompensacijas? Jokiu pasalpu is socrupybos siuo metu negaunu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 27 rugpjūčio 2013 - 14:30
sveikos, šiuose reikaluose aš žalia, todėl noriu paklausti. Aš esu studentė, gyvenu atskirai nuo tėvų, bet esu registruota pas juos. Įsidarbinau, per mėnesį dirbu 50 val., turiu žemės apie 3 ha, kuriems parašyta nuomos sutartis. Ar galiu prisiregistruoti, kur darbar gyvenu ir prašyti kažkokios socialinės paramos? Tame bute kur registruočiausi gyvena mano draugas.
Jei trukdo žemės, kaip galėčiau tai apeiti, gal yra panaudos sutartis, ar kaip?

Apšvieskite mane, dėkoju smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2013 08 27, 14:10)
4u.gif
gal kuri primintu ta formule, pagal kuria pasiskaiciuojam kokio dydzio pasalpa butu 1gyv asmeniui? 4u.gif pasimete (kazkada Jolanciuk buvo parasiusi).
Papildyta:
Jau susiradau:

((seimos nariu skaicius * 350)- seimos pajamos)/ seimos nariu skaiciaus= suma pirmam asmeniui,tada nuo sumos 80% antram,nuo sumos 70% treciam ir t.t,tada sudedat 100%+80%+70%+.....=suma soc.pasalpos per menesi
tik dabar klausimas, reikes 3 men pristatyti pajamas, tai i sia formule 3 menesiu is statytis pajamas?  blush2.gif  g.gif

Vidurki 3-ju menesiu,jeigu pajamos nevienodos.
Papildyta:
QUOTE(ewacka @ 2013 08 27, 14:46)
Dar norejau paklausti, jei dirbta pagal VL, dabar einant tikriausiai reikes parodyti pajams uzdirbtas pagal VL. Tai reikes rodyti uz 3 men ar uz visa laikotarpi dirbta pagal VL? Ir tada jei viena menesi viena suma buvo gauta, kita kita, trecia visai 0, tai jie tas gautas sumas sudes ir issives pajamu vidurki uz 3 men ar kaip?  g.gif

Reikia rodyti minimuma,nesvarbu,kad nieko neuzdirbot.
Papildyta:
QUOTE(klaudi @ 2013 08 27, 15:29)
Sveikos, gal patars zinancios ax.gif :
praeita sildymo sezona gavau kompensacija uz sildyma/vandeni. Siais metais irgi planuoju tvarkytis dokumentus del kompensaciju. Tik iskilo toks klausimas: siuo metu nestoviu DB, isejau savo  noru. Ar butini 3 menesiai registracijos DB, kad gauti kompensacijas? Jokiu pasalpu is socrupybos siuo metu  negaunu.

Taip,galesit tvarkitis tik po 3-ju menesiu.
Papildyta:
QUOTE(DovileŠ @ 2013 08 28, 10:09)
sveikos, šiuose reikaluose aš žalia, todėl noriu paklausti. Aš esu studentė, gyvenu atskirai nuo tėvų, bet esu registruota pas juos. Įsidarbinau, per mėnesį dirbu 50 val., turiu žemės apie 3 ha, kuriems parašyta nuomos sutartis. Ar galiu prisiregistruoti, kur darbar gyvenu ir prašyti kažkokios socialinės paramos? Tame bute kur registruočiausi gyvena mano draugas.
Jei trukdo žemės, kaip galėčiau tai apeiti, gal yra panaudos sutartis, ar kaip?

Apšvieskite mane, dėkoju smile.gif)))

Studentai iki 24 metu priskiriami prie tevu,tad jeigu neturit savo seimos,jus esat priskirta prie tevu ir tik tevai gali tvarkitis pasalpas,jeigu zmogui nevirsija 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2013 08 26, 16:25)

Ir nieko cia neraso.
Is DB reikia pazymos ar ne?
Ir i savivaldybe, ne seniunija nest? g.gif
Atsakyti
hmmm, kažkas neaišku, nes prieš tai kai teiravausi,sakė jei dirbi ir neesi deklaruotas su tėvais gauni. Gerai, tada noriu paklausti kaip su tais žemės normatyvais? Jei turiu 2 ha žemės
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 08 28, 14:31)
Ir nieko cia neraso.
Is DB reikia pazymos ar ne?
Ir i savivaldybe, ne seniunija nest? g.gif

Taigi viskas parasyta smile.gif
"Dokumentai*, reikalingi socialinei paramai mokiniams gauti:

1. prašymas-paraiška (prašymas);
2. pareiškėjo tapatybės dokumentas ir vaiko (vaikų) gimimo liudijimas;
3. pažymos apie pajamas;
4. žemės nuosavybės liudijimas arba pažymos apie turimą (nuomojamą) žemę;
5. santuokos liudijimas, ištuokos liudijimas, mirties liudijimas."

Is DB nereikia pazymos,nes jie mato.
Eiti reikia i socialini centra,jeigu tokio nera,tai i seniunija pas soc.darbuotoja.
Papildyta:
QUOTE(DovileŠ @ 2013 08 28, 15:19)
hmmm, kažkas neaišku, nes prieš tai kai teiravausi,sakė jei dirbi ir neesi deklaruotas su tėvais gauni. Gerai, tada noriu paklausti kaip su tais žemės normatyvais? Jei turiu 2 ha žemės

Nuo birzelio 1 d. keitesi istatymas,dabar visi studentai iki 24 metu priskirti prie tevu.
Del zemes,tai ziurint kur ji yra,mieste ar kaime,kokios ji paskirties ir t.t,cia jau tik socialiniam suzinosit ar nevirsijat.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 08 28, 15:27)
Taigi viskas parasyta smile.gif
"Dokumentai*, reikalingi socialinei paramai mokiniams gauti:

1. prašymas-paraiška (prašymas);
    2. pareiškėjo tapatybės dokumentas ir vaiko (vaikų) gimimo liudijimas;
    3. pažymos apie pajamas;
    4. žemės nuosavybės liudijimas arba pažymos apie turimą (nuomojamą) žemę;
    5. santuokos liudijimas, ištuokos liudijimas, mirties liudijimas."

Is DB nereikia pazymos,nes jie mato.
Eiti reikia i socialini centra,jeigu tokio nera,tai i seniunija pas soc.darbuotoja.
Papildyta:.

KAUNAS.

Dokumentai, reikalingi socialinei paramai mokiniams gauti:

1. Prašymas (galima parsisiųsti, užpildyti kompiuteriu ir atsispausdinus pateikti);
2. Vaiko gimimo liudijimas;
3. Pažymas apie pajamas (visų pajamas gaunančių šeimos narių už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi mėnesio arba kreipimosi mėnesio);
4. Teritorinės darbo biržos pažymą;
5. Santuokos liudijimas;
6. Mirties liudijimas;
7. Ištuokos liudijimas;
8. Kitus teisę gauti socialinę paramą įrodančius dokumentus, nustatytus Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vieniems gyvenantiems asmenims) įstatyme, išskyrus duomenis apie šeimos turimą turtą.

* Pareiškėjui nereikia pateikti dokumentų, jei informacija gaunama iš valstybės ir žinybinių registrų bei valstybės informacinių sistemų.

http://ep.kaunas.lt/...hp/5/?itemID=83

P>S Tai cia gal DB ir matys jie per tas savo informacines sistemas? g.gif Noriu zinot,kad 2 kart is darbo iseiti nereiktu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 08 28, 16:07)
KAUNAS.

Dokumentai, reikalingi socialinei paramai mokiniams gauti:

1. Prašymas (galima parsisiųsti, užpildyti kompiuteriu ir atsispausdinus pateikti);
    2. Vaiko gimimo liudijimas;
    3. Pažymas apie pajamas (visų pajamas gaunančių šeimos narių už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi mėnesio arba kreipimosi mėnesio);
   4. Teritorinės darbo biržos pažymą;
    5. Santuokos liudijimas;
    6. Mirties liudijimas;
    7. Ištuokos liudijimas;
    8. Kitus teisę gauti socialinę paramą įrodančius dokumentus, nustatytus Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vieniems gyvenantiems asmenims) įstatyme, išskyrus duomenis apie šeimos turimą turtą.

* Pareiškėjui nereikia pateikti dokumentų, jei informacija gaunama iš valstybės ir žinybinių registrų bei valstybės informacinių sistemų.

http://ep.kaunas.lt/...hp/5/?itemID=83

P>S Tai cia gal DB ir matys jie per tas savo informacines sistemas? g.gif Noriu zinot,kad 2 kart is darbo iseiti nereiktu. 4u.gif

Na kiek zinau jie mato,kad stovit DB.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 rugpjūčio 2013 - 15:19