QUOTE(bagyra9 @ 2013 07 28, 20:55)
Sveiki,
Mano močiutės seseriai nustatyta visiška negalia sp1 ir sp4. Moteris niekada nesukūrė šeimos, tad pats artimiausias giminaitis mano močiutė kuri jau taip pat garbingo amžiaus. Testamentu mano tečiui paliko butą už tai kad mes ja slaugysime. Ketiname kreiptis į teismą dėl moters globos mano vardu. Šiuo metu aš nedirbu, nes turiu ją slaugyti. Kreipiausi į soc skyriu seniunijos dėl kompensacijos už šildymą ir pašalpos. Tačiau man paaiškino, kad į ją gali pretenduoti tik artimas giminaitis (vaikai, tevai...), net ir po teismo. Tačiau tokių nėra ir ja rūpinuosi aš. Taip išeina, kad soc pagalba galima tik artimoms giminems, o ne tikram rupintojui? Gal mane neteisingai informavo? Ar aš turiu kokių galimybiu gauti pašalpą? Dabar eisiu į DB, bet po teismo man darbo stažas ir PSD skaičiuosis tad aš neatitiksiu ieškančio darbo reikalavimų ir turėsiu išeiti. Aišku ir iš seniunijos pinigu nebegausiu. Kaip man geriau pasielgti ir ka daryti tokioje situacijoje?
Mano močiutės seseriai nustatyta visiška negalia sp1 ir sp4. Moteris niekada nesukūrė šeimos, tad pats artimiausias giminaitis mano močiutė kuri jau taip pat garbingo amžiaus. Testamentu mano tečiui paliko butą už tai kad mes ja slaugysime. Ketiname kreiptis į teismą dėl moters globos mano vardu. Šiuo metu aš nedirbu, nes turiu ją slaugyti. Kreipiausi į soc skyriu seniunijos dėl kompensacijos už šildymą ir pašalpos. Tačiau man paaiškino, kad į ją gali pretenduoti tik artimas giminaitis (vaikai, tevai...), net ir po teismo. Tačiau tokių nėra ir ja rūpinuosi aš. Taip išeina, kad soc pagalba galima tik artimoms giminems, o ne tikram rupintojui? Gal mane neteisingai informavo? Ar aš turiu kokių galimybiu gauti pašalpą? Dabar eisiu į DB, bet po teismo man darbo stažas ir PSD skaičiuosis tad aš neatitiksiu ieškančio darbo reikalavimų ir turėsiu išeiti. Aišku ir iš seniunijos pinigu nebegausiu. Kaip man geriau pasielgti ir ka daryti tokioje situacijoje?
Taip, socialinė pašalpa mokama tik artimiems giminaičiams, jei jų pajamos neviršija 350 litų per mėn. O DB galite stovėti ir gausite tuomet pašalpą.
QUOTE(Raa @ 2013 07 29, 09:40)
Laba diena. mano situacija tokia:esam daugiavaike seima( mergytem 2 metai, berniukui 7 metai). as pati isejusi vaiku auginimo atostogu iki kol vaikam sueis 3 metai, vyras dirba puse etato, bet darbo birzoje nestovi( to reikalauja seniunyja, kad gauti soc.pasalpa). nuo sio menesio jis isidarbina pilnu etatu . Musu pajamos nevirsija 525 vienam zmogui. Norime bandyti tvarkytis soc. pasalpa, bet ar galimybe yra ja gauti, nes vyras turi kelis sklypus ir misko? gal dar ziuri kiek ta zeme yra ivertinta? Zodziu nezinau, ar bandyti tvarkytis, ar ir taip aisku, kad negausime. nes be socialines paramos, nei darzelio mum nekompensuoja, nei pirmokas mokykloje gaus nemokama maitinima. aciu
Socialinė pašalpa priklauso, jei pajamos vienam šeimos nariui neviršija 350 litų, o ne 525 litus.