Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 21

QUOTE(bagyra9 @ 2013 07 28, 20:55)
Sveiki,

Mano močiutės seseriai nustatyta visiška negalia sp1 ir sp4. Moteris niekada nesukūrė šeimos, tad pats artimiausias giminaitis mano močiutė kuri jau taip pat garbingo amžiaus. Testamentu mano tečiui paliko butą už tai kad mes ja slaugysime. Ketiname kreiptis į teismą dėl moters globos mano vardu. Šiuo metu aš nedirbu, nes turiu ją slaugyti. Kreipiausi į soc skyriu seniunijos dėl kompensacijos už šildymą ir pašalpos. Tačiau man paaiškino, kad į ją gali pretenduoti tik artimas giminaitis (vaikai, tevai...), net ir po teismo. Tačiau tokių nėra ir ja rūpinuosi aš. Taip išeina, kad soc pagalba galima tik artimoms giminems, o ne tikram rupintojui? Gal mane neteisingai informavo? Ar aš turiu kokių galimybiu gauti pašalpą? Dabar eisiu į DB, bet po teismo man darbo stažas ir PSD skaičiuosis tad aš neatitiksiu ieškančio darbo reikalavimų ir turėsiu išeiti. Aišku ir iš seniunijos pinigu nebegausiu. Kaip man geriau pasielgti ir ka daryti tokioje situacijoje?

Taip, socialinė pašalpa mokama tik artimiems giminaičiams, jei jų pajamos neviršija 350 litų per mėn. O DB galite stovėti ir gausite tuomet pašalpą.
QUOTE(Raa @ 2013 07 29, 09:40)
Laba diena. mano situacija tokia:esam daugiavaike seima( mergytem 2 metai, berniukui 7 metai). as pati isejusi vaiku auginimo atostogu iki kol vaikam sueis 3 metai, vyras dirba puse etato, bet darbo birzoje nestovi( to reikalauja seniunyja, kad gauti soc.pasalpa). nuo sio menesio jis isidarbina pilnu etatu . Musu  pajamos nevirsija 525 vienam zmogui. Norime bandyti tvarkytis soc. pasalpa, bet ar galimybe yra ja gauti, nes vyras turi kelis sklypus ir misko? gal dar ziuri kiek ta zeme yra ivertinta? Zodziu nezinau, ar bandyti tvarkytis, ar ir taip aisku, kad negausime. nes be socialines paramos, nei darzelio mum nekompensuoja, nei pirmokas mokykloje gaus nemokama maitinima. aciu

Socialinė pašalpa priklauso, jei pajamos vienam šeimos nariui neviršija 350 litų, o ne 525 litus.
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2013 07 29, 19:25)
Taip, socialinė pašalpa mokama tik artimiems giminaičiams, jei jų pajamos neviršija 350 litų per mėn. O DB galite stovėti ir gausite tuomet pašalpą.

Socialinė pašalpa priklauso, jei pajamos vienam šeimos nariui neviršija 350 litų, o ne 525 litus.

na nuo rugsejo nevirsys ir tu 350. bet ar verta pradeti tvarkytis, jaigu turime sklypu? aciu
Atsakyti
Žinoma, kad tvarkytis. Paskaičiuos turtą ir bus aišku, ar turite teisę ar ne.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 27, 09:37)

tai je as gaunu i rankas 985.5 ir plius 52lt vaiko tai iseina pajamos 1037.5lt tai galiu kreiptis i cos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 22, 16:40)
negrazins.

na va sakete negrazins pinigeliu,deje klydote jei bus pinigeliai grazinti,nes del ju kaltes nebuvo skirta socialine pasalpa...
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas žinot kur kreiptis jei 2 mėn neišmoka socialinės pašalpos?
Atsakyti
QUOTE(Lijana1124 @ 2013 07 31, 15:40)
Sveiki,

Gal kas žinot kur kreiptis jei 2 mėn neišmoka socialinės pašalpos?

Ten kur pildet dokumentus.
Atsakyti
Sveikos,
Norėjau pasiklausti dėl pašalpos..Kažkaip vis užstringa už akies, kad kai kurie gauna už vaikus pašalpas?..Ne vaiko pinigus, o soc pašalpą..Dabar permečiau akim įstatymą, na yra parašyta kad gali gauti ir vaikai..Pas mus yra taip, aš dirbu dviejuose darbuose valandinius darbus, vyras gauna min atlyginimo..Daugiau jokių pajamų..vaikai 3m ir 7m..biržoje nestoviu..pajamų pas mus neišeina po 350lt..tai ar galėčiau kreiptis dėl pašalpos vaikams ar čia kažkokios kitos sąlygos yra?..prašau kas galite konkrečiai ir tiksliai atsakyti..Dokumentai kokie reikalingi, apie pajamas, apie turtą taip?..Praeitais metais vasarą nutraukė mokėjimą pašalpos mums, nes viršijo turto normatyvą..O tai jei dabar viršyjam, tai vaikai irgi nieko negauna?..Viskas susiję ar kaip čia yra?..Būčiau dėkinga už išsamią info.. 4u.gif
Beje, už 3m vaiką eisiu tvarkyti tuos 52lt..užtat ir klausiu dėl šios pašalpos vaikams, kad jei ką vienu kartu viską sutvarkyti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patrakusi @ 2013 08 01, 14:59)
Sveikos,
Norėjau pasiklausti dėl pašalpos..Kažkaip vis užstringa už akies, kad kai kurie gauna už vaikus pašalpas?..Ne vaiko pinigus, o soc pašalpą..Dabar permečiau akim įstatymą, na yra parašyta kad gali gauti ir vaikai..Pas mus yra taip, aš dirbu dviejuose darbuose valandinius darbus, vyras gauna min atlyginimo..Daugiau jokių pajamų..vaikai 3m ir 7m..biržoje nestoviu..pajamų pas mus neišeina po 350lt..tai ar galėčiau kreiptis dėl pašalpos vaikams ar čia kažkokios kitos sąlygos yra?..prašau kas galite konkrečiai ir tiksliai atsakyti..Dokumentai kokie reikalingi, apie pajamas, apie turtą taip?..Praeitais metais vasarą nutraukė mokėjimą pašalpos mums, nes viršijo turto normatyvą..O tai jei dabar viršyjam, tai vaikai irgi nieko negauna?..Viskas susiję ar kaip čia yra?..Būčiau dėkinga už išsamią info.. 4u.gif
Beje, už 3m vaiką eisiu tvarkyti tuos 52lt..užtat ir klausiu dėl šios pašalpos vaikams, kad jei ką vienu kartu viską sutvarkyti.. smile.gif

Vaikams skiriami kai nera priteistu alimentu ir nera susituoke,nerodo vyro pajamu,jums skaiciuos abieju ir jusu ir vyro pajamas,jeigu nesigauna po 350 lt,skirs soc.pasalpa seimai.Jeigu virsijat turto normatyvo,gali skirti vaikams isimties atveju,bet cia jau reikia labai skurdziai gyventi.Galit pabandyti kreiptis,bet manau kad veltui bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 rugpjūčio 2013 - 20:10
QUOTE(lod @ 2013 07 26, 21:53)
kad gautum nemokama maitinima vaikams nebutina stovet DB.

Deja klausiau specialiai, butina DB registracija del maitinimo , net pereiskimo nieks neprima,bent men reiikia isstovet,va g.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 07 29, 20:49)
tai je as gaunu i rankas 985.5 ir plius 52lt vaiko tai iseina pajamos 1037.5lt tai galiu kreiptis i cos?

Jus kitokia suma buvot nurodziusi.
Papildyta:
QUOTE(jele25 @ 2013 07 24, 18:44)
Labas vakaras,turiu toki klausima,i rankas gaunu 998lt,ir vaiko 52lt,ar priklausitu kompensacija uz darzeli?esam 3 asmenu seima smile.gif

Papildyta:
QUOTE(dovilasas @ 2013 07 31, 11:39)
na va sakete negrazins pinigeliu,deje klydote jei bus pinigeliai grazinti,nes del ju kaltes nebuvo skirta socialine pasalpa...

Jeigu del ju kaltes,tai gali buti.Mums daleiskim tai negrazino,t.y neperskaiciavo viena menesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 rugpjūčio 2013 - 08:20
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 08 01, 21:09)
Vaikams skiriami kai nera priteistu alimentu ir nera susituoke,nerodo vyro pajamu,jums skaiciuos abieju ir jusu ir vyro pajamas,jeigu nesigauna po 350 lt,skirs soc.pasalpa seimai.Jeigu virsijat turto normatyvo,gali skirti vaikams isimties atveju,bet cia jau reikia labai skurdziai gyventi.Galit pabandyti kreiptis,bet manau kad veltui bus.

Supratau, ačiū..Eisiu susitvarkyti vaiko pinigus, tai pabandysiu ir čia gal, bent kompensacija už šildymą gautųsi, ir jau būtų valio.. smile.gif O tiesa, reikia būti nors vienam užsiregistravusiam DB?..smile.gif
Atsakyti