Laba diena,
Liepos mėnesį vyras darbo biržoje pradėjo pirkti lengvatinį verslo liudijimą, aš iš vienos darbovietės pusetatinio darbo perėjau į kitą darbovietę 0,5 etato. Vyrui dar liepos mėn. mokėjo darbo birža, bus pajamos iš verslo liudijimo, mano pinigai iš abiejų darboviečių, tačiau vienam asmeniui sudėjus visas pajamas neužtenka 525 litai. Noriu pasiteirauti ar esant pasikeitimams galima kreiptis dėl nemokamo maitinimo vaikams mokykloje?
patarkite prasau ,susitvarkiau vaikam maitinima ,bet teka iseiti is nuomojamo buto ir buvau jame registruota ir turesiu registruotis kitam rajone ,bet gyvensiu kaip ir gyvenau tam paciam mieste tai kaip vel reikes vel isnaujo tvarkytis maitinima tam kitam rajone ar kur dabar sutvarkyta liks iki kitu metu cia galioti ?
QUOTE(coliuke29 @ 2013 07 07, 21:36)
o ta pasalpa kur skiriama vaiku mokykliniems reikmenims ir nerikia stovet DB?
Tai gal kas keites visada reikdavo butinai, kad irodytum, kad esi socialiai aktyvus vadinasi...
QUOTE(liepuks @ 2013 07 25, 18:34)
Tai gal kas keites visada reikdavo butinai, kad irodytum, kad esi socialiai aktyvus vadinasi...
kad gautum nemokama maitinima vaikams nebutina stovet DB.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 24, 20:46)
Ne,nes jums uztenka po 350 lt/zmogui.
otai skaiciuoja pagal ka gauni i rankas ar ka gauni ant poperiaus?
QUOTE(jele25 @ 2013 07 27, 09:36)
otai skaiciuoja pagal ka gauni i rankas ar ka gauni ant poperiaus?
I rankas.
5 asmenu seimos pajamas nevirsyja 525 lt.galima tvarkytis vaiku maista,krepselius,kompensacija sildymui ir t.t.taciau jei perku zemes sklypa,kazkiek santaupu turiu,likusia dali paimu kaip vartojama paskola (bankas duoda)tai ar gauciau nusipirkus zeme tas lengvatas,ar dar priklausytu gauti jas,nes pajamas tai neisnesa.ar skaityciausi turtinga ir nieko nebesuteiktu.
QUOTE(lod @ 2013 07 26, 21:53)
kad gautum nemokama maitinima vaikams nebutina stovet DB.
vaikams taip tevams tik ,o jei rimtai ryt- poryt eisiu ir viskas paaiskes,gal dar nuo savivaldybes priklauso reikalavimai.Pernai man tikrai reikejo DB -faktas.
QUOTE(devuška @ 2013 07 27, 18:47)
Sveiki ar tiesa kad jeigu per mėnesį nepranešiu soc. rūpybai apie pasikeitusią finansinę padėtį man vėliau teks grąžinti pašalpą? Ar jie sužiūri tokius dalykus?
tiesa, po kazkiek laiko perziuri, juk parasa dejot, kad pranesit jei pasikeis padetis
Sveiki,
Mano močiutės seseriai nustatyta visiška negalia sp1 ir sp4. Moteris niekada nesukūrė šeimos, tad pats artimiausias giminaitis mano močiutė kuri jau taip pat garbingo amžiaus. Testamentu mano tečiui paliko butą už tai kad mes ja slaugysime. Ketiname kreiptis į teismą dėl moters globos mano vardu. Šiuo metu aš nedirbu, nes turiu ją slaugyti. Kreipiausi į soc skyriu seniunijos dėl kompensacijos už šildymą ir pašalpos. Tačiau man paaiškino, kad į ją gali pretenduoti tik artimas giminaitis (vaikai, tevai...), net ir po teismo. Tačiau tokių nėra ir ja rūpinuosi aš. Taip išeina, kad soc pagalba galima tik artimoms giminems, o ne tikram rupintojui? Gal mane neteisingai informavo? Ar aš turiu kokių galimybiu gauti pašalpą? Dabar eisiu į DB, bet po teismo man darbo stažas ir PSD skaičiuosis tad aš neatitiksiu ieškančio darbo reikalavimų ir turėsiu išeiti. Aišku ir iš seniunijos pinigu nebegausiu. Kaip man geriau pasielgti ir ka daryti tokioje situacijoje?
Mano močiutės seseriai nustatyta visiška negalia sp1 ir sp4. Moteris niekada nesukūrė šeimos, tad pats artimiausias giminaitis mano močiutė kuri jau taip pat garbingo amžiaus. Testamentu mano tečiui paliko butą už tai kad mes ja slaugysime. Ketiname kreiptis į teismą dėl moters globos mano vardu. Šiuo metu aš nedirbu, nes turiu ją slaugyti. Kreipiausi į soc skyriu seniunijos dėl kompensacijos už šildymą ir pašalpos. Tačiau man paaiškino, kad į ją gali pretenduoti tik artimas giminaitis (vaikai, tevai...), net ir po teismo. Tačiau tokių nėra ir ja rūpinuosi aš. Taip išeina, kad soc pagalba galima tik artimoms giminems, o ne tikram rupintojui? Gal mane neteisingai informavo? Ar aš turiu kokių galimybiu gauti pašalpą? Dabar eisiu į DB, bet po teismo man darbo stažas ir PSD skaičiuosis tad aš neatitiksiu ieškančio darbo reikalavimų ir turėsiu išeiti. Aišku ir iš seniunijos pinigu nebegausiu. Kaip man geriau pasielgti ir ka daryti tokioje situacijoje?
Laba diena. mano situacija tokia:esam daugiavaike seima( mergytem 2 metai, berniukui 7 metai). as pati isejusi vaiku auginimo atostogu iki kol vaikam sueis 3 metai, vyras dirba puse etato, bet darbo birzoje nestovi( to reikalauja seniunyja, kad gauti soc.pasalpa). nuo sio menesio jis isidarbina pilnu etatu . Musu pajamos nevirsija 525 vienam zmogui. Norime bandyti tvarkytis soc. pasalpa, bet ar galimybe yra ja gauti, nes vyras turi kelis sklypus ir misko? gal dar ziuri kiek ta zeme yra ivertinta? Zodziu nezinau, ar bandyti tvarkytis, ar ir taip aisku, kad negausime. nes be socialines paramos, nei darzelio mum nekompensuoja, nei pirmokas mokykloje gaus nemokama maitinima. aciu