Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 21

QUOTE(Wolius @ 2013 07 06, 18:24)
Sveiki,
gal kas zinos ir atsakys smile.gif
Seima (2 zmones, 1 dirbantis) turi 2 butus, viename gyvena patys (45-50kv), kita (30kv) nuomuoja (uz mokescius)..
Kelerius metus gaudavo komensacijas sildymui (tam butui, kuriame gyvena)..
Ir stai soc. pasake, kad turi parduoti ana (nuomuojama) buta arba nebegausit kompensacijos.. (veiksmas provincijoje, kur butu kainos nepalyginamos su didmiesciu).
Ar gali taip padaryti? Ar gali versti parduoti savo turta? Ar nepardavus to buto tikrai nebeteks kompensaciju?
Buta is tikro bando parduoti, taciau kolkas niekas jo neperka (na nebent pusdykiu nupirktu)..

Matomai virsija turto normatyvus.
Atsakyti
Sveikos,
*Gal kuri zino formule, pagal kuria skaiciuoja kiek pasalpos priklauso nuo gautu pajamu per paskutinius tris menesius (jei dirbta pagal verslo liudijima)?

**Ir ar dabar jau reikia 3 men prastoveti DB norint del pasalpos kreiptis? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Jus gal galit padet..
Drauge prase isiaiskint jai ju seima si men tvarkos soc ir vyras isejo is darbo ir stovi DB tai vyras visalaika kol gaus soc pasalpa tures dirbti iesuosius darbus?ir kiek val i diena gaus val viesiem darbam?
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2013 07 04, 19:36)
Dėl nemokamo maitinimo DB stovėti nebūtina.

o ta pasalpa kur skiriama vaiku mokykliniems reikmenims ir nerikia stovet DB?
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2013 07 07, 21:36)
o ta pasalpa kur skiriama vaiku mokykliniems reikmenims ir nerikia stovet DB?

Nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Wolius @ 2013 07 06, 17:24)
Sveiki,
gal kas zinos ir atsakys smile.gif
Seima (2 zmones, 1 dirbantis) turi 2 butus, viename gyvena patys (45-50kv), kita (30kv) nuomuoja (uz mokescius)..
...

gal yra kokia nors giminaitė, kuriai galima dalį to buto padovanoti ar pan., nes ir pardavus dar bus pajamos 3 mė. ko gero skaičiuojamos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 08 liepos 2013 - 08:27
QUOTE(ewacka @ 2013 07 07, 14:32)
Sveikos,
*Gal kuri zino formule, pagal kuria skaiciuoja kiek pasalpos priklauso nuo gautu pajamu per paskutinius tris menesius (jei dirbta pagal verslo liudijima)?

**Ir ar dabar jau reikia 3 men prastoveti DB norint del pasalpos kreiptis?  g.gif  4u.gif

1. ((seimos nariu skaicius * 350)- seimos pajamos)/ seimos nariu skaiciaus= suma pirmam asmeniui,tada nuo sumos 80% antram,nuo sumos 70% treciam ir t.t,tada sudedat 100%+80%+70%+.....=suma soc.pasalpos per menesi.

2.Jeigu pati isejot savo noru is DB,tai taip,reikia 3 men laukti,jeigu isidarbinot,o paskui istojot i birza,tai iskart galima tvarkitis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 08, 08:34)
...jeigu isidarbinot,o paskui istojot i birza,tai iskart galima tvarkitis.

o jei įsidarbini, nes atsisakyt nergalima, o po to savo noru išeini iš darbo ir registruojies DB , tai ar priklausys pašalpa iš karto ar laukti reikės 3 mėn. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2013 07 08, 13:29)
o jei įsidarbini, nes atsisakyt nergalima, o po to savo noru išeini iš darbo ir registruojies DB , tai ar priklausys pašalpa iš karto ar laukti reikės 3 mėn. ax.gif

Iskart.
Atsakyti
laba diena. Siandien buvau socialiniam skyriui savo seniunijoje (kaip ir kiekviena men ) prasitesti pasalpos, tai mane informavo, jog nuo birzelio isigaliojo istatymas kuris nurodo jog zmogaus dirbancio pagal verslo liudijima pajamos negali buti mazesnes nei minimumas g.gif , tipo jie jis uzdirba su patentu maziau nei minimuma negalime pretenduoti i soc pasalpa?

Jei jis uzdirbu minimuma mes ir neprasytumeme tos soc pasalpos,nes tuomet ji ir nepriklausytu pajamos siektu po 350 asmeniui, nes db minimumas 1000lt

Tai kaip suprantu jei mano vyras issiemes patenta nuo liepos 5 iki 31 d ir jo pajamos mazesnes nei 1000lt (jis dirba 3 dienas per savaite) tai negaliu kreiptis? kazkaip nelogiska man atrodo, nes visu pirma net nesigauna pilnas etatas kai dirba 3 dienas per savaite ir dirba ne pilna men su patentu? g.gif

o to istatymo pasiskaityti internete niekur nerandu, gal kas nors susidure su ta pacia problema ir zinos kas ir kaip? DEKOJU smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama ciole: 08 liepos 2013 - 14:49
Laba diena.
Noriu pasiteirauti, jei vyras dirba pagal verslo liudijimą, į mėnesį minimumą uždirba, o aš dirbanti puse etato ir dar registruota darbo biržoje, tačiau noriu išeiti iš darbo biržos - ar bus galima kreiptis dėl nemokamo maitinimo ar dėl jo kreipiantis būtina man būti registruotai darbo biržoje? Būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(mama ciole @ 2013 07 08, 15:47)
laba diena. Siandien  buvau socialiniam skyriui savo seniunijoje (kaip ir kiekviena men ) prasitesti pasalpos, tai mane informavo, jog nuo birzelio isigaliojo istatymas kuris nurodo jog zmogaus dirbancio pagal verslo liudijima pajamos negali buti mazesnes nei minimumas g.gif , tipo jie jis uzdirba su patentu maziau nei minimuma negalime pretenduoti i soc pasalpa?

Jei jis uzdirbu minimuma mes ir neprasytumeme tos soc pasalpos,nes tuomet ji ir nepriklausytu pajamos siektu po 350 asmeniui, nes db minimumas 1000lt

Tai kaip suprantu jei mano vyras issiemes patenta nuo liepos 5 iki 31 d ir jo pajamos mazesnes nei 1000lt (jis dirba 3 dienas per savaite) tai negaliu kreiptis? kazkaip nelogiska man atrodo, nes visu pirma net nesigauna pilnas etatas kai dirba 3 dienas per savaite ir dirba ne pilna men su patentu?  g.gif

o to istatymo pasiskaityti internete niekur nerandu, gal kas nors susidure su ta pacia problema ir zinos kas ir kaip? DEKOJU smile.gif

Nesu susidurusi,bet manau,jam reikia tada dar ir birzoj stoveti.Nes rasoma taip

"vyresni kaip 18 metų asmenys dirba ir per laikotarpį, už kurį pajamos apskaičiuojamos, dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės arba dirba ne visą nustatytą darbo laiką, o jiems darbo užmokesčio apskaičiuojama ne mažiau už minimaliąją mėnesinę algą arba minimalųjį valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui;"
Papildyta:
QUOTE(Demokratija @ 2013 07 08, 16:26)
Laba diena.
Noriu pasiteirauti, jei vyras dirba pagal verslo liudijimą, į mėnesį minimumą uždirba, o aš dirbanti puse etato ir dar registruota darbo biržoje, tačiau noriu išeiti iš darbo biržos - ar bus galima kreiptis dėl nemokamo maitinimo ar dėl jo kreipiantis būtina man būti registruotai darbo biržoje? Būsiu dėkinga už atsakymą.

Nebutina.
Atsakyti