Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai III tema

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 05 24, 19:37)

pas mane irgi toks, tik kažkodėl toks murzius, nėra labai baltas g.gif Pernai parodė vieną žiedą, šiemet - 8 jau yra- gražu. Bet kažkoks murzinas atrodo jis man. Labai keistai keičia spalvą- pumpuras rausvas, kai pradeda skleistis- žiedlapiai rausvoki, paskui subėga į tas tamsias dėmes žiedlapio centre,susitraukia išbėgusios spalvos- gal pas mane kas ne taip su žeme? Augt auga, netgi žydi- tai kaip ir nieko netrūksta, bet vat to akinamo baltumo kaip nėr taip nėr- nei išskalbsi nei ką- ką daryyyt? ir lapai pas jį bordo darosi, ne taip labai žali. Auga ant saulės visiškai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 25 gegužės 2016 - 12:04
Kur įsigijote? Sėjinukai nepaveldi tėvų savybių, gali visai ,,mazgotė" gautis. O medėjančius dažniausiai taip daugina.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 05 25, 12:12)
Kur įsigijote?

paukštukas pasėjo, išdygo pas žmogų tujos pavėsyje, o man jis atidavė, net nežinojom nei koks bus, nei kas per viens ax.gif taip sakant dovanų gautas netikėtukas. Šiaip gražiai labai auga, bujoja jau netgi- kasmet vis didesnis, ir ženkliai. Pražydo pernai, bandau spėt- trimetinukas, ne vyresnis, na gal metai plius, nes aš jį pirmametį parsinešiau, tuos metus pas mane nerodė žiedų,pernai vienas buvo, šiemet jau daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 25, 13:03)
pas mane irgi toks, tik kažkodėl toks murzius, nėra labai baltas g.gif Pernai parodė vieną žiedą, šiemet - 8 jau yra- gražu. Bet kažkoks murzinas atrodo jis man. Labai keistai keičia spalvą- pumpuras rausvas, kai pradeda skleistis- žiedlapiai rausvoki, paskui subėga į tas tamsias dėmes žiedlapio centre,susitraukia išbėgusios spalvos- gal pas mane kas ne taip su žeme? Augt auga, netgi žydi- tai kaip ir nieko netrūksta, bet vat to akinamo baltumo kaip nėr taip nėr- nei išskalbsi nei ką- ką daryyyt? ir lapai pas jį bordo darosi, ne taip labai žali. Auga ant saulės visiškai

Čia nuotrauka daryta saulėtą dieną. Iš tikrųjų nėra labai balti lapai. Jie tokie rausvoki, irgi apibūdinčiau kaip "murzinus". Bet tas murzinumas pamatomas tik gerai įsižiūrėjus. Iš tolo man gražu atrodo. Ir kvepia...
Deje, šiandien ryte visi kvietkai jau be lapelių liko.. angel_sadangel.gif
Bet lapai tai pas mane žali, ne bordo... schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2016 05 25, 08:37)
matyt bus nepatike i kokia zeme pasodinti ar dar kas nors, reiktu gal iskasti..

QUOTE(Daisoja @ 2016 05 25, 08:42)
Turbūt giliai pasodintas.

QUOTE(Goda_47 @ 2016 05 25, 09:27)
aš ant savo klaidų įsitikinau, nežydi dėl to, kad per gyliai pasodintas
pas mane iš kaimo atvežti ir susodinti Vilniuje nežydėjo, kol neiškasiau.
ne tik kad nežydėjo, dar ir atrodė nususė tokie, nors parvežiau galingą krumą

Na, jei šiemet nebus žiedų, ieškosiu kitos vietos tam bijūnui. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 05 25, 17:50)
Čia nuotrauka daryta saulėtą dieną.
Na, jei šiemet nebus žiedų, ieškosiu kitos vietos tam bijūnui. rolleyes.gif

nu bandysiu ir aš savo pagaut kada, gal dar nenubyrės, yra dar pumpurų.
senoviniai mano persodinti kokius keturis metus protestavo ir nežydėjo, bet jau kai pradėjo, tai thumbup.gif ir raugais pilsčiau, ir tręšiau , pasirodo- rudenį reikia gausiai laistyti, o jie ten posausiai gyvavo- gal tas padėjo- iš rudens labai daug visko gavo ir apsipylė žiedais
Atsakyti
Sveikos, mano bijunai suka lapus i tuteles, ir ziedynai dziusta, pernai pries sodinant i duobes durpiu dejau, nes pas mus zvyras labiau, ar pavyks augint ar geriau iskast ir vest i soda? gal trasu uztektu kokiu?
Atsakyti
Sveikos, pries 3 metus pasodinau pirma bijuna- deja iki siol nemaciau ziedu, nes mini pumpurai vis nuvysta. Siais metais turgelyje pas bobute pirkau bijunus, o ji man ir sako: ar zinai kaip reikia sodinti? AS sakau: aisku zinau- negiliai. Tada ji man ir isdave paslapti: sako sodink taip, kad saknies kaklelis butu virs zemes (pagal jos pastebejimus, taip greiciau prazysta). Ir ka Jus galvojat, taip ir sodinau. Vienos saknys buvo normalios, kitos miniukes. Naujai isigytus bijunus pasodinau pries 3 savaites (4 rusys, apie 20 saknu, pirkti turgelyje ir parduotuvese), saknies kaklelio neuzkasiau ir stai rezultatas: 85 proc. naujai pasodintu saknu sukrove pumpurus ir jie tikrai prasiskleis, nes jau pakankamai dideli. Zinau, kad visos sakys, jog neleisciau zydeti, na bet man taip smalsu ka nusipirkau ♥♥♥
Atsakyti
Labukas , nusipirkau medėjantį bijūną , patarkit ar galiu sodinti jį saulėtą vietą , ir kaip pasodinti , ar reikia kokių pagerintojų dėkui 4u.gif
Atsakyti
Radau perskaičius temą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellarosella @ 2016 05 26, 23:48)
Sveikos, pries 3 metus pasodinau pirma bijuna- deja iki siol nemaciau ziedu, nes mini pumpurai vis nuvysta.

Nuvysta, nes grybelis puola. Du metus taip kankinausi, o po to pradėjau purškti fungicidais, kai tik pumpurai pasirodo, ir išbujojo taip, kad pumpurus suskaičiuoti net sunku
Atsakyti
Sveikos

kuri žinot kokia liga bijūnų, sukrovę žiedus bet ne pražydo o pumpurai ir viršutiniai lapai tokie lyg nudziuvę net braška? Tikrai ne vytulys ten vysta ir būna juodas stiebas prie žemės. Jei neaišku nuotrauką galėsiu padaryti.
Atsakyti
Sveikos, gal kas parduoda koralų spalvos bijuną? smile.gif
Atsakyti