Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai III tema

QUOTE(asedita @ 2015 05 17, 13:14)
Gal kas zino, kodel krapinis bijunas nekrauna ziedu, tik lapai? Truksta kazko?

Priežaščių daugybė, gali būti per giliai, per sekliai, per jaunas krūmelis, per mažai maisto medžiagų, seniai persodintas, auga pavėsyje ir t.t...
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 05 18, 14:39)
Priežaščių daugybė, gali būti per giliai, per sekliai, per jaunas krūmelis, per mažai maisto medžiagų, seniai persodintas, auga pavėsyje ir t.t...

Tai va, kad nerandu priezasties g.gif Ne per giliai, ne pavesis, krumelis ne jaunas, persodintas pries kokius tris metus ir persodinau del to kad nezydejo... verysad.gif
Atsakyti
Tada reikėjo padalinti, seni kelmai persodinti dažnai nežydi ilgokai.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 18, 17:00)
Tada reikėjo padalinti, seni kelmai persodinti dažnai nežydi ilgokai.

Nebuvo didelis kelmas, nelabai yra ka dalinti g.gif g.gif neauga jis man nors tu ka
Atsakyti
Su krapiniu bijūnu man užtruko, kol "susidraugavom" smile.gif . Prieš penkerius metus pasodinau kelis jaunus gumbelius, užpraeitais metais buvo 1 žiedas, praeitais 6, o šiemet jau daug pumpurų thumbup.gif .
Kiek skaičiau, bijūnai nemėgėjai persodinimų, jiems reikia laiko, kol prisitaiko. Tuos kelerius metus mane taip pat kankino nežinia, ar viskas jiems gerai smile.gif .
Atsakyti
aš ir su paprastais persodintais bijūnais vargstu. Šiemet treti metai po persodinimo, pumpurus matau, bet ar pražys... O krapinį bijau judinti, nors reiktų, tankus, ne ant kiekvieno stiebo žiedas, gal padėtų persodinimas...
Atsakyti
pas mane kažkada po persodinimo irgi bent trejus metus nežydėjo, paskui išstenėdavo po vieną, paskui tris žiadus, pagaliau kažkas atsitiko ( realiai tai dažniau liet pradėjau, vis pelenais pavaišindavau, iš akvariumo vandens gaudavo)- pradėjo padoriai elgtis- žydi kasmet, gausiai. Persodinimas aiškiai nepatiko labai- pasodinau prie namo, pietryčių pusėj, užovėja ten, šilta smagu, bet... jis augęs gūdžiam sode buvo- matyt atviroj vietoj jam mieliau.

o va pasigirt norėjau- mano medėjantis- su vienu žiedu šiemet- pirmakart žydi- jau beveik prasiskleidė- rausvas, nepilnaviduris, manyčiau ( ryt gal jau matysis tiksliau viduriukas) wub.gif wub.gif wub.gif nu tiesiog - svajonės pildosi wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 20, 19:03)
o va pasigirt norėjau- mano medėjantis- su vienu žiedu šiemet- pirmakart žydi- jau beveik prasiskleidė- rausvas, nepilnaviduris, manyčiau ( ryt gal jau matysis tiksliau viduriukas)  wub.gif  wub.gif  wub.gif nu tiesiog - svajonės pildosi  wub.gif  thumbup.gif

kaip smagu laukti.
O mane dar viena bėda užpuolė: per sodus eina kažkoks bijūnų vytulys: lapai balsta (jau keletą metų stebiu pas kaimynus, pernai ir maniškiai senieji rausvi ėmė balti, kotai išvirsta). Šiemet jau kokius tris kotus išėmiau, apačia nupuvusi, ir purškiau fungicidais, ir laisčiau pernai, ir pelenais barsčiau šaknis. Reiks vėl kokiu Previkūru palaistyti. Rudeniop iškasiu pažiūrėti, kas ten darosi.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2015 05 12, 20:52)
Jau greitai....

Jediara, a galima bus rudenį ir krapinio pilnavidurio užsisakyti? A to man mama baigia smegenis išlesti.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 20, 18:03)
pas mane kažkada po persodinimo irgi bent trejus metus nežydėjo, paskui išstenėdavo po vieną, paskui tris žiadus, pagaliau kažkas atsitiko ( realiai tai dažniau liet pradėjau, vis pelenais pavaišindavau, iš akvariumo vandens gaudavo)- pradėjo padoriai elgtis- žydi kasmet, gausiai. Persodinimas aiškiai nepatiko labai- pasodinau prie namo, pietryčių pusėj, užovėja ten, šilta smagu, bet... jis augęs gūdžiam sode buvo- matyt atviroj vietoj jam mieliau.

o va pasigirt norėjau- mano medėjantis- su vienu žiedu šiemet- pirmakart žydi- jau beveik prasiskleidė- rausvas, nepilnaviduris, manyčiau ( ryt gal jau matysis tiksliau viduriukas)  wub.gif  wub.gif  wub.gif nu tiesiog - svajonės pildosi  wub.gif  thumbup.gif

Imeskit nuotraukyte ir kitiems pasidziaugti mirksiukas.gif .
O po kiek metu laukimo sukrove ziedeli?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v.vileva: 20 gegužės 2015 - 21:15
dvi vasaras jau pas mane, dar metai prieš tai kaip išdygęs iš sėklos buvo- tai šiemet ketvirti metai jam, išstenėjo vieną žiedą kažkaip, kitais metais tikiuosi jau daugiau grožio.
Ryte buvo toks
user posted image
vakare radau jau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 20, 21:49)

žinokit apsirikau su rausva spalva- baltu patapo kai pilnai prasiskleidė doh.gif nu bet visvien gražus man jis nerealiai.
o vat mamos medėjantis ( gyvai nemačiau dar vaizdo, dar pilnai neprasiskleidė, bet tikrai pirkom kaip medėjantį prieš gerus 6 metus mažiausiai). žydi pirmakart, 4 pumpurai sukrauti. Pasakykit jog tikras medėjantis ( kotai kaip medėjančio tai tikrai, ir lapai, tik žiedas niekur nematytas toks man g.gif ) ax.gif
user posted image
Atsakyti