Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

o kokia nors sutarti ar bent paskolos rasteli pasiraset? Nes jei ne, tai praktiskai tik nuo jos geros valios priklauso ar atiduos.
Atsakyti
Laba diena turiu tokia beda dabar vyksta skyrybos su vyru ir norejau paklaust gal kas is jusu zinos kiek man gali atskaiciuot anstoliai pvz.1000 lt algos,po skyrybu kai busiu vienisa mama.Gal yra kazkokie procentai atskaiciuojami ar panasiai. aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(laurasiamo @ 2013 07 31, 22:09)
Sveikos! niekur internete nerandu reikiamos informacijos ar pagalbos,tai noriu kreiptis  į Jus,nes kitos išeities nebematau. Tai situacija yra tokia, mano tėvas yra miręs, o motina išvykus į UK, kai ji  prieš tris metus išvyko mano globa teisiškai  paliko tetai iki kol man sukako 18. Šiais metais baigiau mokyklą ir įstojau į valstybės finansuojama vietą ,tačiau motina atsisako toliau man padėti, nors kiek žinau pagal įstatymus tai turėtų daryt iki 24, jei toliau nusprendžiu tęsti mokslus. Tai norėčiau žinot ar galima gauti, kokią tai pašalpą, kad galėčiau pragyvent studijuojant ir ar išvis galima kažką padaryti tokioje situacijoje? pati nebežinau,ką daryti.. nieko visai neturiu. Va vasara dirbu, kad išsilaikyti,tačiau ką toliau daryt? eit  dirbt ir nieko nebesiekt? Kažkaip gerai baigus mokyklą po 12 metų pastangų nesinori prarast galimybės kažko gyvenime pasiekti..  sad.gif

Jei norit, kad motina jums mokėtų išlaikymą iki 24 metų, turit pati kreiptis į teismą ir reikalauti alimentų. Be teismo niekas mamos negali priversti mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Martyna_Ei @ 2013 08 08, 10:41)
gal galėtumėte patarti, kaip atgauti skolą?gal pačiom teko susidurti su panašia situacija? nesinori taip visko palikti...

Jei turit paskolos rasteli, keliaukit pas teisininka, surasys pareiškimą dėl teismo įsakymo išdavimo (si pareiskima galit ir pati surasyt yra sablonu). Jei tai nesuveiks, teks toliau su ieskiniu keliaut i teisma.
Papildyta:
QUOTE(Rukstite @ 2013 08 15, 17:52)
Laba diena turiu tokia beda dabar vyksta skyrybos su vyru ir norejau paklaust gal kas is jusu zinos kiek man gali atskaiciuot anstoliai pvz.1000 lt algos,po skyrybu kai busiu vienisa mama.Gal yra kazkokie procentai atskaiciuojami ar panasiai. aciu is anksto

Nesupratau, o kodel antstolis turi kazka atskaiciuoti??? g.gif Jei neturit skolu, jokie antstoliai nieko neskaiciuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 23 rugpjūčio 2013 - 12:17
Sveiki,toks klausimelis butu ax.gif
Ar ira toks istatymas kad po 18 metu ,tevai privalo islaikyti,padeti isigyti issilavinima ,jai vaikas mokosi nuolatines studijos,kolegijoje ,mergaitei 19 metu...
Buciau dekynga uz nuoroda,,,
Svarstom del kreipimosi i teisma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryto kava *** @ 2013 08 25, 21:56)
Sveiki,toks klausimelis butu ax.gif
Ar ira toks istatymas kad po 18 metu ,tevai privalo islaikyti,padeti isigyti issilavinima ,jai vaikas mokosi nuolatines studijos,kolegijoje ,mergaitei 19 metu...
Buciau dekynga uz nuoroda,,,
Svarstom del kreipimosi i teisma g.gif

Per google ivedus Pilnameciu vaiku islaikymas gausit daugybe atsakymu biggrin.gif

http://www.delfi.lt/...s.d?id=14497371

http://www.mignalina...meciams-vaikams

http://www.lrt.lt/na...namecius_vaikus

Atsakyti
QUOTE(laurasiamo @ 2013 07 31, 22:09)
Sveikos! niekur internete nerandu reikiamos informacijos ar pagalbos,tai noriu kreiptis  į Jus,nes kitos išeities nebematau. Tai situacija yra tokia, mano tėvas yra miręs, o motina išvykus į UK, kai ji  prieš tris metus išvyko mano globa teisiškai  paliko tetai iki kol man sukako 18. Šiais metais baigiau mokyklą ir įstojau į valstybės finansuojama vietą ,tačiau motina atsisako toliau man padėti, nors kiek žinau pagal įstatymus tai turėtų daryt iki 24, jei toliau nusprendžiu tęsti mokslus. Tai norėčiau žinot ar galima gauti, kokią tai pašalpą, kad galėčiau pragyvent studijuojant ir ar išvis galima kažką padaryti tokioje situacijoje? pati nebežinau,ką daryti.. nieko visai neturiu. Va vasara dirbu, kad išsilaikyti,tačiau ką toliau daryt? eit  dirbt ir nieko nebesiekt? Kažkaip gerai baigus mokyklą po 12 metų pastangų nesinori prarast galimybės kažko gyvenime pasiekti..  sad.gif

jeigu jusu tevas mires, tai turejote gauti ir naslaiciu pensija. Jeigu jus mokotes,tai naslaiciu pensija yra skiriama kol mokotes,bet ne ilgiau kaip iki 24 metu. O is motinos islaikyma tik per teisma galite prisiteisti, jei ji nenori pati geranoriskai jums padeti. Tikrai pasidomekite del naslaiciu pensijos . Nueikite i SODRA .
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2013 08 26, 11:10)

Labai jums dekoju smile.gif
Perskaiciau nuo pradzios iki galo doh.gif
Taip ir liko man neissprestas klausimas-jai vaikas pilnametis..bet turintis negalia,t.y nelabai galintis papildomai uzsidirbti sau mokslam....Ar privalo tevai jam padeti....taip viskas isvedziota...lyg ir privaletu bet nelabai.... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryto kava *** @ 2013 08 26, 19:10)
Labai jums dekoju  smile.gif
Perskaiciau nuo pradzios iki galo  doh.gif
Taip ir liko man neissprestas klausimas-jai vaikas pilnametis..bet turintis negalia,t.y nelabai galintis papildomai uzsidirbti sau mokslam....Ar privalo tevai jam padeti....taip viskas isvedziota...lyg ir privaletu bet nelabai.... g.gif  g.gif

Manau, kad privalo, bet jei turit laiko ir pinigu, tai manau, kad vertetu i teisma kreiptis ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
norėjau paklausti kokiu atveju galima kreiptis į teismą dėl asmens globos(senatvėje, ligos atveju)?
Atsakyti
QUOTE(juste0527 @ 2013 09 04, 09:40)
Sveiki,
norėjau paklausti kokiu atveju galima kreiptis į teismą dėl asmens globos(senatvėje, ligos atveju)?

kai asmuo pats savimi pasirupinti nebegali
Atsakyti
QUOTE(linuta @ 2013 09 04, 22:13)
kai asmuo pats savimi pasirupinti nebegali

ar neturi būti protiškai neįgalus? gal kartais žinote ar slaugos pašalpą galima gauti tik kai esi oficialiai įregistruotas globėju? Aš esu tolima giminaitė, bet mes gyvename kartu, ar teismas galėtų man skirti globą?
Iš anksto ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti