Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Jorinte @ 2013 06 27, 10:15)
Jei yra testamentas patvirtintas notaro, tai pagal ji ir bus vykdoma valia jei niekas neuzgincys. O ar nenuskriaude vaiku, tai cia jau Jo pacio reikalas.

Patvirtintas.
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 06 27, 11:20)
Patvirtintas.

Realiai viskas priklauso nuo paciu vaiku - jei jie yra oficialiai jo vaikai, jie turi teise uzgincyti testamenta, nes yra pirmos eiles ipediniai taigi ir paveldetu pirmiausia. Stai dovanojimo, jau kiek zinau, uzgincyti jie negaletu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 27 birželio 2013 - 14:45
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 27, 14:44)
Realiai viskas priklauso nuo paciu vaiku - jei jie yra oficialiai jo vaikai, jie turi teise uzgincyti testamenta, nes yra pirmos eiles ipediniai taigi ir paveldetu pirmiausia. Stai dovanojimo, jau kiek zinau, uzgincyti jie negaletu

Oficialiai yra,tik ne Lietuvos pilieciai,negime net Lietuvoje, ne karto nebuve, nepilnameciai,ju interesams atstovauja seneliai.Dovanojimo nera.
Atsakyti
Sveiki, aš čia naujokė, bet norėčiau Jūsų patarimo. Mokausi antrame kurse kolegijoje, na jau nuo rugsėjo bus trečias ir sužinojau, kad esu nėščia (gimdysiu sausio men.). Taigi manau toliau tesiu dienines studijas. Norėjau paklausti ar aš gausiu motinystės pašalpa? Kur kreiptis? Beja iki šiol gaudavau 520 našlaičio pašalpa (ja prarasiu žinau jei susituoksiu su vaiko tevu, o jei ne neprarasiu gal žinot???) ir socialine stipendija 390 ? Ja irgi prarasiu kai pagimdysiu ar santuokos atvėju? Mes norim padaryti, kaip geriau. Tetis darbo staža turi ilga, taigi nežinau gal geriau butu mum susituokti? tada juk jis galėtų išeiti tėvystės atostogų (aš tuo metu baigčiau paskutinį kursą?) ir jis juk gautų tėvystės išmokas? Taigi labai painiai čia prirašiau, bet net nežinau ka daryti....labai norėčiau, kad tėtis pasiimtų tėvystės atostogas, bet tam būtina būt susituokus, tiesa? smile.gif ačiū už pagalbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleope @ 2013 06 28, 21:00)
Sveiki, aš čia naujokė, bet norėčiau Jūsų patarimo. Mokausi antrame kurse kolegijoje, na jau nuo rugsėjo bus trečias ir sužinojau, kad esu nėščia (gimdysiu sausio men.). Taigi manau toliau tesiu dienines studijas. Norėjau paklausti ar aš gausiu motinystės pašalpa? Kur kreiptis? Beja iki šiol gaudavau 520 našlaičio pašalpa (ja prarasiu žinau jei susituoksiu su vaiko tevu, o jei ne neprarasiu gal žinot???) ir socialine stipendija 390 ? Ja irgi prarasiu kai pagimdysiu ar santuokos atvėju? Mes norim padaryti, kaip geriau. Tetis darbo staža turi ilga, taigi nežinau gal geriau butu mum susituokti? tada juk jis galėtų išeiti tėvystės atostogų (aš tuo metu baigčiau paskutinį kursą?) ir jis juk gautų tėvystės išmokas? Taigi labai painiai čia prirašiau, bet net nežinau ka daryti....labai norėčiau, kad tėtis pasiimtų tėvystės atostogas, bet tam būtina būt susituokus, tiesa? smile.gif ačiū už pagalbą smile.gif

http://www.supermama...howtopic=922863
cia tema apie nestuma

Is sodros deje jus negausit nieko,gausit tik vienkartine nesciai,kai sueis 30 sav.-260 lt,vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt ir vaiko pinigus 97.50/men.
Jeigu susituoksit neprarasit naslaicio pasalpos,nes ja moka,kol jus mokotes.
Soc.stependija priklausys ar gaudinesit soc.pasalpa ar ne,ar jus abieju tevu neturit?
Taip tetis gales iseiti i tevystes atostogas,nes turi staza,tada gales eiti i vaiko prieziuros atostogas.Nera skirtumo ar susituoke ar ne,jeigu tetis bus irasytas i gimimo liudijima.
Atsakyti
Aciu tau Jolanciuk, kad man padedi smile.gif aga abieju neturiu smile.gif taigi jei lieku nesituokus tureciau vis dar gauti savo naslaicio pasalpa iki kol mokaus ir dar tus vaiko pinigus 90 lt? o tetis gali iseiti pirmam menesiui atostogu (gaus is sodros algos dydzio ismoka) ir poto metam tevystes atostogu ir gauti kas menesi algos dydzio ismokas? teisingai supratu? smile.gif o jei mes tuokiames man atrodo kad tik as nukenciu nes naslaicio pasalpa prarandu? (man socialine darbuotoja sake kad ja gausiu iki 24 m, jei mokysiuos ir iki tol kol sukursiu seima)? dekui labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleope @ 2013 06 29, 09:09)
Aciu tau Jolanciuk, kad man padedi smile.gif aga abieju neturiu smile.gif taigi jei lieku nesituokus tureciau vis dar gauti savo naslaicio pasalpa iki kol mokaus ir dar tus vaiko pinigus 90 lt? o tetis gali iseiti pirmam menesiui atostogu (gaus is sodros algos dydzio ismoka) ir poto metam tevystes atostogu ir gauti kas menesi algos dydzio ismokas? teisingai supratu? smile.gif o jei mes tuokiames man atrodo kad tik as nukenciu nes naslaicio pasalpa prarandu? (man socialine darbuotoja sake kad ja gausiu iki 24 m, jei mokysiuos ir iki tol kol sukursiu seima)? dekui labai smile.gif

Nors ir susituoksit,vistiek gaudinesit,vyras nera nei mama,nei tetis,vyras yra visai kita seima.
Taip,teisingai.
Neprarandat jus naslaicio pasalpos ir neprarandat soc.stependijos.
Atsakyti
sveiki,
situacija tokia, kad buvo sudarytas zodinis susitarimas del statybos darbu ir pervesti 8000lt su nurodymu "mediani, medžiagoms ir kt.", uz dali piigu 2300lt ( fakturos nera) rangovas nupirko mediena ir pradingo.... nei darbu, nei pinigu. sutartis jokia nebuvo pasirasyta. parasem priesteismine pretenzija del likusiu piigu grazinimo, skambina dbr, sukauja, rekauja, kad ir jis turi teisinika ir pan. pinigu nenori grazinti. noriu paklausti, ar verta kreiptis i teisma ar turim realiu galimybiu susirazinti pinigus?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal atsakytumėt į tokį klausimą: ar sveikatos knygutė turi būti laikoma pas darbdavį, ar pas darbuotoją kol dirbi įmonėje?
Situacija tokia, kad darbdavys negrąžina sveikatos knygutės, kol dar dukra tebedirba pas jį, o jai jau reik pradėt dirbt kitur, kur taip pat reikalinga sveikatos knygutė ax.gif Kaip elgtis? Kad žinočiau tiksliai, tai būtų lengviau... Man atrodytų, kad ta knygutė yra mano nuosavybė ir ji turėtų būti pas mane asmeniškai darbo metu.
Ir dar vienas klausimas : prieš kiek dienų reikia įspėti darbdavį dėl išėjimo iš darbo. Dabar bandomasis laikotarpis tebėra. Jei ji nenuvyktų į darbą (nes jau reik pradėt naujam dirbt) kokias sankcijas darbdavys turi teisę pritaikyt pagal įstatymą ? 4u.gif
Atsakyti
logiskai protaujant, tai medicinine knygute turetu buti pas darbdavi, nes jisai yra atsakingas uz medicinines apziuras (t.y. jas darbdavys apmoka). Bet nematau jokios problemos pereiti komisija ir pasidaryti nauja knygute (kai kurios firmos netgi turi savo vietas, kur tai reikia daryti).
Del DU sutarties nutraukimo bandomuoju laikotarpiu (aisku dar reikia skaityti, kam bandomasisi yra), tai ispeti reikia pries 3 darbo dienas (kurias reikia atidirbti siaip). O va taip sugalvojus ir neisejus i darba sankcijos gali buti skirtingos - itariu viena is paprasciausiu, tai pravaikstu forminimas ir atleidimas del ju. O toliau reiketu skaityti DU - gal ten kazkas yra numatyta. Taip pat is darbuotojo gali buti paprasyta atlyginti apmokymo/kvalifikacijos kelimo islaidas.
Atsakyti
Jei galite, atsakykite...ačiū...smile.gif
Mama nori parduodi butą. Tėtis miręs, rugsėji bus 5 metai. Dar tuo metu buvo buvo įstatymas kad parduot galės tik po 3 metų arba reiks sumokėt valstybei proc. Dabar lyg jau galima tik po 5 metų.Tai kaip ištikrujų? ačiū
Atsakyti
Sveiki, gal kas zinos atsakyma?

Seimoje vyras gavo dovanojima- buta. Skyrybu atveju i si buta negali pretenduoti zmona, tik vaikai. O jeigu vyras parduoda buta ir yra statomas namas ir registruojamas kaip seimos turtas. Ar skyrybu atveju zmona igauna lygia teise i si nama? Nes buvo naudoti padovanoto buto pinigai.
Atsakyti