QUOTE(Kleope @ 2013 06 28, 21:00)
Sveiki, aš čia naujokė, bet norėčiau Jūsų patarimo. Mokausi antrame kurse kolegijoje, na jau nuo rugsėjo bus trečias ir sužinojau, kad esu nėščia (gimdysiu sausio men.). Taigi manau toliau tesiu dienines studijas. Norėjau paklausti ar aš gausiu motinystės pašalpa? Kur kreiptis? Beja iki šiol gaudavau 520 našlaičio pašalpa (ja prarasiu žinau jei susituoksiu su vaiko tevu, o jei ne neprarasiu gal žinot???) ir socialine stipendija 390 ? Ja irgi prarasiu kai pagimdysiu ar santuokos atvėju? Mes norim padaryti, kaip geriau. Tetis darbo staža turi ilga, taigi nežinau gal geriau butu mum susituokti? tada juk jis galėtų išeiti tėvystės atostogų (aš tuo metu baigčiau paskutinį kursą?) ir jis juk gautų tėvystės išmokas? Taigi labai painiai čia prirašiau, bet net nežinau ka daryti....labai norėčiau, kad tėtis pasiimtų tėvystės atostogas, bet tam būtina būt susituokus, tiesa?
ačiū už pagalbą
http://www.supermama...howtopic=922863
cia tema apie nestuma
Is sodros deje jus negausit nieko,gausit tik vienkartine nesciai,kai sueis 30 sav.-260 lt,vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt ir vaiko pinigus 97.50/men.
Jeigu susituoksit neprarasit naslaicio pasalpos,nes ja moka,kol jus mokotes.
Soc.stependija priklausys ar gaudinesit soc.pasalpa ar ne,ar jus abieju tevu neturit?
Taip tetis gales iseiti i tevystes atostogas,nes turi staza,tada gales eiti i vaiko prieziuros atostogas.Nera skirtumo ar susituoke ar ne,jeigu tetis bus irasytas i gimimo liudijima.