Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(pavardene @ 2015 01 23, 15:37)
o ką tokiu atveju daryti,nes pragers pinigus.... doh.gif
Deja, jis turi tokią teisę.

Jei girtas darosi agresyvus, kvieskit policiją.
Jei prigeria iki "žemės graibymo", kvieskit medikus, kad išblaivintų.
Antrasis variantas kainuoja (išblaivinimas), bet asmuo jau bus registruotas tam tikroj institucijoj (priklausomybės ligų centras).

Tačiau niekaip nepriversit gydytis be jo sutikimo. O jis ne tik savus pinigus pragerinės, bet dar ir sms kreditų prisiims. Draugų jo skolos neįpareigos, bet artimiesiems - bėda... unsure.gif
Atsakyti
Turiu ir aš klausimą, gal kas pagelbės 4u.gif 2008 m. mirė tėvo brolis. Liko jo sodyba. Vedęs nebuvo, vaikų neturėjo, visi kiti broliai ir seserys jau mirę, mano tėvas likęs vienintelis, jis ir paveldėjo. Pernai sodybą jis pardavė. Prieš kelias dienas sulaukė kito brolio žmonos skambučio, kad jinai konsultavosi su advokatu ir duos į teismą, kad prisiteisti savo pinigų dalį už tėvo parduotą sodybą.
Skaitau įstatymą apie paveldėtojų eiliškumą:
) pirmos eilės - palikėjo vaikai (tarp jų ir įvaikiai) ir palikėjo vaikai, gimę po jo mirties; Nėra
2) antros eilės - palikėjo tėvai (įtėviai), vaikaičiai; nėra
3) trečios eilės - palikėjo seneliai tiek iš tėvo, tiek iš motinos pusės, palikėjo provaikaičiai; Nėra
4) ketvirtos eilės - palikėjo broliai ir seserys, proseneliai ir prosenelės tiek iš tėvo, tiek iš motinos pusės; mano tėvas vienintelis gyvas brolis
5) penktos eilės - palikėjo brolio ir sesers vaikai (sūnėnai ir dukterėčios), taip pat palikėjo tėvo ir motinos broliai ir seserys (dėdės ir tetos); kitų brolių vaikų yra
6) šeštos eilės - palikėjo tėvo ir motinos brolių ir seserų vaikai (pusbroliai ir pusseserės).

Ar turi pagrindą mano tėvo brolio žmona ar vaikai prisiteisti pinigus?
Atsakyti
QUOTE(*MiAu* @ 2015 02 10, 10:20)
Turiu ir aš klausimą, gal kas pagelbės  4u.gif  2008 m. mirė tėvo brolis. Liko jo sodyba. Vedęs nebuvo, vaikų neturėjo, visi kiti broliai ir seserys jau mirę, mano tėvas likęs vienintelis, jis ir paveldėjo. Pernai sodybą jis pardavė. Prieš kelias dienas sulaukė kito brolio žmonos skambučio, kad jinai konsultavosi su advokatu ir duos  į teismą, kad prisiteisti savo pinigų dalį už tėvo parduotą sodybą.
Skaitau įstatymą apie paveldėtojų eiliškumą:
) pirmos eilės - palikėjo vaikai (tarp jų ir įvaikiai) ir palikėjo vaikai, gimę po jo mirties; Nėra
2) antros eilės - palikėjo tėvai (įtėviai), vaikaičiai; nėra
3) trečios eilės - palikėjo seneliai tiek iš tėvo, tiek iš motinos pusės, palikėjo provaikaičiai; Nėra
4) ketvirtos eilės - palikėjo broliai ir seserys, proseneliai ir prosenelės tiek iš tėvo, tiek iš motinos pusės; mano tėvas vienintelis gyvas brolis
5) penktos eilės - palikėjo brolio ir sesers vaikai (sūnėnai ir dukterėčios), taip pat palikėjo tėvo ir motinos broliai ir seserys (dėdės ir tetos); kitų brolių vaikų yra
6) šeštos eilės - palikėjo tėvo ir motinos brolių ir seserų vaikai (pusbroliai ir pusseserės).

Ar turi pagrindą mano tėvo brolio žmona ar vaikai prisiteisti pinigus?

Neturi šiaip praktiškai smile.gif Notaras turėjo atlikti savo darbą, jis neprivalo pagal notariato įstatymą ieškoti įpėdinių, kas kreipėsi, pie ką buvo žinoma, tam išdavė paveldėjimo teisės liudijimą. Brolio reikalas buvo savalaikiai kreiptis į notarą. Dabar teoriškai jis gali kreipris į teismą, turės motyvuoti, kodėl nesikreipė laiku į notarą. Abejoju, kad teismas taikytų restituciją, t. y. grąžintų viską atgal į savo vietas liaudiškai. O kiek laiko praėjo?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 10, 11:21)
Neturi šiaip praktiškai  smile.gif Notaras turėjo atlikti savo darbą, jis neprivalo pagal notariato įstatymą ieškoti įpėdinių, kas kreipėsi, pie ką buvo žinoma, tam išdavė paveldėjimo teisės liudijimą. Brolio reikalas buvo savalaikiai kreiptis į notarą. Dabar teoriškai jis gali kreipris į teismą, turės motyvuoti, kodėl nesikreipė laiku į notarą. Abejoju, kad teismas taikytų restituciją, t. y. grąžintų viską atgal į savo vietas liaudiškai. O kiek laiko praėjo?

Laiko tai jau nemažai praėję, jau metai kaip sodyba parduota, o paveldėjimas buvo sutvarkytas dar keli metai prieš. Į teismą nori kreiptis kito brolio žmona. Tas brolis jau senokai miręs. Kaip jau minėjau, mano tėvas vienintelis gyvas likęs brolis, daugiau tik yra kitų (mirusių) brolių žmonos ir vaikai. Mano suvokimu jiems pagal įstatymą niekas ir nepriklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MiAu* @ 2015 02 10, 11:41)
Laiko tai jau nemažai praėję, jau metai kaip sodyba parduota, o paveldėjimas buvo sutvarkytas dar keli metai prieš. Į teismą nori kreiptis kito brolio žmona. Tas brolis jau senokai miręs. Kaip jau minėjau, mano tėvas vienintelis gyvas likęs brolis, daugiau tik yra kitų (mirusių) brolių žmonos ir vaikai.  Mano suvokimu jiems pagal įstatymą niekas ir nepriklauso  g.gif

Kreiptis neuždrausta, bet nemanau kad ką prisiteistų. Juolab kad ir anas žmogus miręs. Jo žmona ir buvo glbūt jo įpėdinė, o gal jis testamentąsurašė, ir niekas dabar nenustatys, kad Jūsų tėvas jam davė nuo pardavimo ką nors, ar nedavė. O gal grynais padavė smile.gif Žodžiu visi šiti dalykai yra šakėmis ant vandens. Jeigu gausit ieškinį, visų pirma, notaras taip pat turės pasisakyti. Žodžiu, neimkit į galvą, o jeigu kažką gausit, parašykite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In hell: 10 vasario 2015 - 12:30
QUOTE(Rodnega @ 2015 02 10, 12:23)
Patarkit Kaune advokatą, galinti sutvarkyti paveldėjimą užsienyje

Tai jeigu palikimas užsienyje, tai ir ieškokite advokato užsienyje, išmanančio valstybės teisę pagal palikimo atsiradimo vietą. O jeigu Jus pati užsienyje, o notaras, pas kurį paveldite, Kaune, Jums visai nereikia advokato, nes sumokėsite daug. Parašykite įgaliojimą kam vesti paveldėjimo bylą, priimti palikimą na ir t.t.....
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 10, 12:34)
Tai jeigu palikimas užsienyje, tai ir ieškokite advokato užsienyje, išmanančio valstybės teisę pagal palikimo atsiradimo vietą. O jeigu Jus pati užsienyje, o notaras, pas kurį paveldite, Kaune, Jums visai nereikia advokato, nes sumokėsite daug. Parašykite įgaliojimą kam vesti paveldėjimo bylą, priimti palikimą na ir t.t.....

Esu Kaune, ieškoti patogu būtu tik gavus bent priminę konsultaciją, kurios metu paaiškėtu kaip reikia pradėti tvarkyti dokumentus . Iš lempos į užsienį negali kreiptis
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2015 02 10, 11:55)
Kai turėsit ieškinį, atsiųskite susipažinti.

QUOTE(In hell @ 2015 02 10, 12:26)
Kreiptis neuždrausta, bet nemanau kad ką prisiteistų. Juolab kad ir anas žmogus miręs. Jo žmona ir buvo glbūt jo įpėdinė, o gal jis testamentąsurašė, ir niekas dabar nenustatys, kad Jūsų tėvas jam davė nuo pardavimo ką nors, ar nedavė. O gal grynais padavė  smile.gif Žodžiu visi šiti dalykai yra šakėmis ant vandens. Jeigu gausit ieškinį, visų pirma, notaras taip pat turės pasisakyti. Žodžiu, neimkit į galvą, o jeigu kažką gausit, parašykite  4u.gif

Ačiū už nuomones ir pagalbą 4u.gif Kol kas dar lyg ir nesikreipė, tik grasina, kad kreipsis.
Atsakyti
Gal atsirastu kas pagelbetu del dokumentu parengimo del tevystes nugincyjimo?
Atsakyti
Gal kas gali atsakyti: ar apribojus mamai teises i vaikeli gali vaika iskart atiduoti i globeju seima?
Ar vistik yra laikas, kuri vaikelis dar gali buti globos istaigoje?
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2015 02 18, 13:55)
Gal kas gali atsakyti: ar apribojus mamai teises i vaikeli gali vaika iskart atiduoti i globeju seima?

O tai tevo, ar kito giminaicio, galincio ir norincio vaika globoti nera? g.gif
Papildyta:
QUOTE(LUI @ 2015 02 18, 11:01)
Gal atsirastu kas pagelbetu del dokumentu parengimo del tevystes nugincyjimo?

reiketu situacija placiau zinoti. eilinis, iprastas ieskinys su isipareigojimu DNR testui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 18 vasario 2015 - 19:11
QUOTE(Taki @ 2015 02 18, 15:55)

Jeigu yra tinkami globėjai, gali.
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2015 02 18, 19:10)
O tai tevo, ar kito giminaicio, galincio ir norincio vaika globoti nera?  g.gif
Papildyta:
reiketu situacija placiau zinoti. eilinis, iprastas ieskinys su isipareigojimu DNR testui.

drinks_cheers.gif taip, visiškai pritariu, nieko čia sudėtingo, pažiūrėkit Google, pilna pvz, testas jis ir yra įrodymas arba paneigimas. Atsisako testo, reiškia pripažįsta kaltu smile.gif
Atsakyti