Taip, nes testamento nebuvo. Be kad ir be to , vaikai irgi paveldi ir turtą ir skolas.
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 10 20, 09:20)
Sveikutes. Norejau pasiteirauti ar mirus vyrui zmona gales pretenduoti i palikima, jeigu turtas buvo asmenine nuosavybe tik jo?ar viska paveldi tik vaikai, o zmonai nieko nelieka?
QUOTE(Taki @ 2014 10 20, 09:28)
laba,
nesu teisininke, bet tikrai turtas visas yra dalinamas per puse su zmona.
Jei yra vaikai nepilnameciai, dalinama i lygias dalis.
Jei vakai jau savarankiski, tai viskas yra zmonos.
O geriausiai ( cia patarimas jau post factum) parasyti sutuoktiniu testamenta ir jokiu kazusu nekiltu kazkurio mirties atveju.
Nesvarbu kineo vardu turtas, nuosavybe santuokine yra abieju sutuoktiniu...
Sekmes jums.
nesu teisininke, bet tikrai turtas visas yra dalinamas per puse su zmona.
Jei yra vaikai nepilnameciai, dalinama i lygias dalis.
Jei vakai jau savarankiski, tai viskas yra zmonos.
O geriausiai ( cia patarimas jau post factum) parasyti sutuoktiniu testamenta ir jokiu kazusu nekiltu kazkurio mirties atveju.
Nesvarbu kineo vardu turtas, nuosavybe santuokine yra abieju sutuoktiniu...
Sekmes jums.
Taki, jūs esate visiškai neteisi. Pilnamečiai vaikai paveldi lygiai taip pat, kaip ir nepilnamečiai, išskyrus tam tikras išimtis. Ir tikrai ne visas turtas yra abiejų sutuoktinių, pvz. vieno iš sutuoktinio gautas turtas dovanų iš savo tėvų, ar paveldėtas po tėvų mirties yra asmeninė nuosavybė. Ir šio turto pusės tikrai nepaveldi kitas sutuoktinis pagal įstatymą.
Jeigu nėra testamento ir paveldimą pagal įstatymą, tai (CK 5.13 str.) palikėją pergyvenęs sutuoktinis paveldi pagal įstatymą arba su pirmos (palikėjo vaikais) ar antros eilės (palikėjo tėvais (įtėviais, vaikaičiais) įpėdiniais (jeigu jų yra). Su pirmos eilės įpėdiniais jis paveldi vieną ketvirtadalį palikimo, jeigu įpėdinių ne daugiau kaip trys, neįskaitant sutuoktinio. Jeigu įpėdinių daugiau kaip trys, sutuoktinis paveldi lygiomis dalimis su kitais įpėdiniais. Jeigu sutuoktinis paveldi su antros eilės įpėdiniais, jam priklauso pusė palikimo. Nesant pirmos ir antros eilės įpėdinių, sutuoktinis paveldi visą palikimą.
taigi jei palikėjo turtas buvo asmeninė nuosavybė, tai likęs sutuoktinis paveldi kartu su vaikais tam tikrą dalį.
QUOTE(Rodnega @ 2014 10 20, 10:28)
Taip, nes testamento nebuvo. Be kad ir be to , vaikai irgi paveldi ir turtą ir skolas.
ir kas rizikingiausia - jei skolų daugiau nei turto, už paveldėtas skolas atsakys ir paveldėtojai savo turtu. Todėl visada rekomenduoju priimti palikimą pagal apyrašą, kas reikštų, kad skolos bus nukreipiamos tik į pavedėtą turtą neliečiant asmeninio.
Labas vakaras,norejau pakalusti ar gali nesciajai sumazinti etata nuo pilno iki puses?Sefas zino,kad esu nescia.Tiesa ne is kokios pazymos,o pati pasakiau pries du men.Kaip to isvengti ?ar galima nesutikti?aciu
QUOTE(noir1 @ 2014 10 31, 20:56)
Labas vakaras,norejau pakalusti ar gali nesciajai sumazinti etata nuo pilno iki puses?Sefas zino,kad esu nescia.Tiesa ne is kokios pazymos,o pati pasakiau pries du men.Kaip to isvengti ?ar galima nesutikti?aciu
Ar mazins ir alga? Kuo argumentuoja savo nora mazinti etata?
146 straipsnis. Ne visas darbo laikas
1. Ne visas darbo dienos arba darbo savaitės darbo laikas nustatomas:
1) darbuotojo ir darbdavio susitarimu;
2) darbuotojo reikalavimu dėl jo sveikatos būklės pagal medicinos įstaigos išvadą;
3) pareikalavus nėščiai moteriai, neseniai pagimdžiusiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą apie gimdymą ir auginančios vaiką, kol jam sukaks vieneri metai, toliau Kodekse neseniai pagimdžiusios moterys), krūtimi maitinančiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą, kad augina ir maitina savo vaiką iki vienerių metų, toliau Kodekse krūtimi maitinanti moteris), darbuotojui, auginančiam vaiką iki trejų metų, bei darbuotojui, vienam auginančiam vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;
4) darbuotojo iki aštuoniolikos metų reikalavimu;
5) invalido reikalavimu pagal sveikatos priežiūros įstaigos išvadą;
6) darbuotojo, slaugančio sergantį šeimos narį, reikalavimu pagal medicinos įstaigos išvadą.
2. Jeigu kitaip nenustatyta sveikatos priežiūros įstaigos išvadoje, susitarus ne visas darbo laikas gali būti nustatomas sumažinant savaitės darbo dienų skaičių arba sutrumpinant darbo dieną (pamainą), arba darant ir viena, ir kita. Ne visas darbo laikas darbo dieną gali būti suskaidomas dalimis. Kitas su ne viso darbo laiko nustatymo tvarka bei trukme susijusias sąlygas nustato Vyriausybė.
3. Darbas ne viso darbo laiko sąlygomis nesukelia jokių apribojimų nustatant kasmetinių atostogų trukmę, apskaičiuojant darbo stažą, skiriant į aukštesnes pareigas, keliant kvalifikaciją, neapriboja kitų darbuotojo darbo teisių. Darbas apmokamas proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui.
Sveiki,pabandysiu nušviesti trumpai situacija..Moteris buvo ištekejusi ,kokiais 1974 m.,po metu vyra išejo iš jos.Kadangi ta moteris buvo uždaro budo ,su gimine mažai bendravo,tai niekas per daug ir nesiteiravo jos.Moteris beveik prieš 2 m pasimire.Kadangi vaiku ji neturejo,gyveno viena pati ,tai 2 seserys jos ,ja ir palaidojo.Ir kaip priklauso ,kreipesi per 3 men pas notara del paveldejimo.Ir tada išaiškejo,kad ji su tuo vyru neišsiskyrusi.Tas vyras ,buves karininkas ,rusas.Pralauke3 men jis nesikreipe niekur.Liepta kreiptis seserims i teisma,kad irodyti,kad jis tikrai su ja negyvno daug metu.Lietuvoje tokio zmogaus visai nerasta.Advokates žoďžiais,per feisbuka ji susirado ta vyriški,kažkur Rusijoje.
Visas tas marazmas vyksta iki šiol ,beveik 2 m.
Klausimas butu toks,kam tada duotas 3 men laikotarpis del kreipimosi pas notara?
Visas tas marazmas vyksta iki šiol ,beveik 2 m.
Klausimas butu toks,kam tada duotas 3 men laikotarpis del kreipimosi pas notara?
Sveiki, gal zinote,ar imanoma issireikalauti sumoketa avansa, jei prekes atsisakoma,kalba eina apie siuvykla ir mokykline uniforma.Aciu
sveiki,
gal kas žino ar seneliams turint anūkes laikinąją globą dėl mamos ligos, gaunami nors kokie pinigai iš valstybės?
Nes laikna globa gali būti iki metu , kartais iki 2.
Anūkei 11 mėnesių
gal kas žino ar seneliams turint anūkes laikinąją globą dėl mamos ligos, gaunami nors kokie pinigai iš valstybės?
Anūkei 11 mėnesių
Laba diena mielos mamytes. Nusprendziau jums parasyti, gal jus galesite man patarti arba pagelbeti, nes visur kur einu durys uzsitrenkia. Esu busima mama ir as, gyvenu viena, nes taip jau nutiko. Pries pastojant turejau paskola, kuria mokejau labai tvarkingai, bet kadangi nesu labai idealios sveikatos, kai pradejau lauktis nuo pirmuju dienu teko daug laiko praleisti ligoninese. Kadangi esu bilioteni, darbdavys sumazino atlyginima, iki minimalaus, ir nueme visus priedus kuriuos anksciau uzsidirbdavau. Per menesi tenka dirbti tik 17 dienu mazdaug, todel uz jas man sumoka maza suma, apie 300litu. Neturedama pinigu du kartus nesumokejau lizingo, ir man atejo daugybe grasinanciu laisku, skola isieskoti kitokiomis salygomis. Baisiausia tai kad bijau kad mane perduos tiem anstoliam, o as viena vaikelio nebeturesiu is ko ir islaikyti. O pinigeliu padengti isiskolinima sio metu neturiu. kur kreiptis kad ji man paskirstytu i mazesnes imokas, kad galeciau pabaigti ji ismoketi, ar imanoma isvis kazka bepadaryti?
QUOTE(SonCCCa @ 2014 11 11, 19:43)
Laba diena mielos mamytes. Nusprendziau jums parasyti, gal jus galesite man patarti arba pagelbeti, nes visur kur einu durys uzsitrenkia. Esu busima mama ir as, gyvenu viena, nes taip jau nutiko. Pries pastojant turejau paskola, kuria mokejau labai tvarkingai, bet kadangi nesu labai idealios sveikatos, kai pradejau lauktis nuo pirmuju dienu teko daug laiko praleisti ligoninese. Kadangi esu bilioteni, darbdavys sumazino atlyginima, iki minimalaus, ir nueme visus priedus kuriuos anksciau uzsidirbdavau. Per menesi tenka dirbti tik 17 dienu mazdaug, todel uz jas man sumoka maza suma, apie 300litu. Neturedama pinigu du kartus nesumokejau lizingo, ir man atejo daugybe grasinanciu laisku, skola isieskoti kitokiomis salygomis. Baisiausia tai kad bijau kad mane perduos tiem anstoliam, o as viena vaikelio nebeturesiu is ko ir islaikyti. O pinigeliu padengti isiskolinima sio metu neturiu. kur kreiptis kad ji man paskirstytu i mazesnes imokas, kad galeciau pabaigti ji ismoketi, ar imanoma isvis kazka bepadaryti?
kreipkitės į lizingo davėją, tik jis gali perskaičiuoti - o kur dar norite kreiptis? Keistas klausimas.
QUOTE(Taki @ 2014 11 11, 14:09)
sveiki,
Anūkei 11 mėnesių
Anūkei 11 mėnesių
jei laikinoji globa skiriama tevu prasymu - pinigai neskiriami is valstybes. tevams islieka pareiga islaikyti vaika.
QUOTE(Ciccio @ 2014 11 11, 22:20)
kreipkitės į lizingo davėją, tik jis gali perskaičiuoti - o kur dar norite kreiptis? Keistas klausimas.
Del darbovietes, nes kiek zinau, tai negalima sumazinti algos niesciai moteriai, o man sumazino.