Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

Sakiau, nesiginčysiu su teisininkais, bet... Kiekvienas kompetentingas savo patirties ribose. tongue.gif
Be abejo, kadangi Mazule dar nieko negavo, nėra susidūrusi su tokiom procedūrom, ji nori išsiaiškinti, kokios yra galimybės vienu ar kitu atveju.

Taigi, konkretus klausimas Kompetentingam: koks yra senaties terminas turto paveldėjimui? Prašau tikslių nuorodų į teisinius dokumentus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 11 liepos 2014 - 20:33
QUOTE(Mazule @ 2014 07 11, 21:51)
tada jis matyt turi parašyti kokį atsisakymo raštą?
Tai būtų ne tik pagal žmoniškumo principus, bet ir teisiškai galiotų. mirksiukas.gif
Bet kokiu atveju žodinis "taip" arba "ne" nieko nereiškia. schmoll.gif Reikia "popieriuko".
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 07 11, 21:02)
Tai ar žinomi ano paveldėtojo kontaktai? Apie motinos mirtį turėtumėt pranešti, nes koks "išprotėjęs amerikonas" galėtų paduoti teisman vien dėl to, kad nepranešėte.

Turim, pranešėm, laidotuvėse dalyvavo
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2014 07 11, 22:06)
Turim, pranešėm,  laidotuvėse dalyvavo
Tai dabar tereikia žmoniško pašnekesio. mirksiukas.gif Kaip šnekėtis, intuicijos reikalas. Aišku, būtų gerai pagooglint paveldėjimo klausimais, kad būtumėt nors "viena ausim" girdėjusi įstaymus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 07 11, 20:32)
Sakiau, nesiginčysiu su teisininkais, bet... Kiekvienas kompetentingas savo patirties ribose.  tongue.gif
Be abejo, kadangi Mazule dar nieko negavo, nėra susidūrusi su tokiom procedūrom, ji nori išsiaiškinti, kokios yra galimybės vienu ar kitu atveju.

Taigi, konkretus klausimas Kompetentingam: koks yra senaties terminas turto paveldėjimui? Prašau tikslių nuorodų į teisinius dokumentus.  g.gif

googlas sako, kad 10 metų - taikomas bendrasis senaties terminas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 11, 22:30)
googlas sako, kad 10 metų - taikomas bendrasis senaties terminas.
Štai, dabar man aišku. Ačiū. aciuks.gif
Atsakyti

i 
Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką ir jos skirtumą nuo pokalbių/chat'o. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o chat'e jos egzistuoja tik keletą valandų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu skaityti visiems lankytojams ir po kelių mėnesių/metų nuo jų parašymo.

! 
Jeigu ir po šio mano viešo įspėjimo ir toliau bet kokiu pavidalu bus forume  kurstoma nesantaika, rašomos provokacinės žinutės (nesvarbu net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs), už tokį elgesį jūs būsite įspėti. Tad į provokatorius geriau dėmesio nekreipti.
Atsakyti
Bet forumas ir ypac si tema neskirta klaidinti zmones. Juolab reklama darytis juos klaidinant.
Atsakyti
Laba diena,labai reikia pagalbos situacija tokia.mano brolio žmona be jo sutikimo ir jam nežinant prisieme greitu kreditu per brolio el.bankininkiste .kreditai laiku nebuvo gražinti(todel kad brolis net nežinojo kad ju turi).dabar jam ateina laiškai iš kredito išeškoimo skiraus ir visokiu anstoliu kontoru apie išsiskolinimus,. jis dabar su žmona negyvena ,žmona išejo o skolos liko.ka tokiu atveiu dariti kur geriau kreiptis?labai lauksiu patarimo.ačiu
Atsakyti
QUOTE(NETKA76 @ 2014 07 20, 21:52)
Laba diena,labai reikia pagalbos situacija tokia.mano brolio žmona be jo sutikimo ir jam nežinant prisieme greitu kreditu per brolio el.bankininkiste .kreditai laiku nebuvo gražinti(todel kad brolis net nežinojo kad ju turi).dabar jam ateina laiškai iš kredito išeškoimo skiraus ir visokiu anstoliu kontoru apie išsiskolinimus,. jis dabar su žmona negyvena ,žmona išejo o skolos liko.ka tokiu atveiu dariti kur geriau kreiptis?labai lauksiu patarimo.ačiu

Padalinti skolos per teismą perpus. Arba ilgai ir nuobodžiai bylinėtis, įrodydamas, kad apie skolas nieko nežinojo, o jie buvo paimti asmeninėms pasilinksminimas.
Atsakyti
Laba diena,

Noreciau Jusu konsultacijos kaip egtis mano atveju. Esu santykiuose su zmogumi 1,5 m., kita met planuojam vestuves, bet situacija yra lb kebli turtiniu atzvilgiu. As turiu iregistruota savo vardu namu valdos sklypa, projekta, suvestas 3 komunikacijas (vandeni/kanalizacija, Elektra ir dujas), padarytus pamatus sklype, pastatytas atramines bei isorines sienas, nulinio ciklo isvedziojima, juodgindziu isbetonavima bei stoga su perdanga. Paskolos nera, zmogus buvo salia kai vyko dalis darbu, bet pinigu nedave, nes neturejo. Ikivestuvines turto sutarties rasytis jis nelabai nori, nezinau kaip elgtis toliau. Ar verta del to labai pergyventi, nes internete visa informacija apie tai, kad iki vestuviu igytas turtas yra to zmogaus nuosavybe. Kaip is tiesu yra??? Patarkit kaip elgtis, prasau.
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2014 07 25, 13:17)
Laba diena,

Noreciau Jusu konsultacijos kaip egtis mano atveju. Esu santykiuose su zmogumi 1,5 m., kita met planuojam vestuves, bet situacija yra lb kebli turtiniu atzvilgiu. As turiu iregistruota savo vardu namu valdos sklypa, projekta, suvestas 3 komunikacijas (vandeni/kanalizacija, Elektra ir dujas), padarytus pamatus sklype, pastatytas atramines bei isorines sienas, nulinio ciklo isvedziojima, juodgindziu isbetonavima bei stoga su perdanga. Paskolos nera, zmogus buvo salia kai vyko dalis darbu, bet pinigu nedave, nes neturejo. Ikivestuvines turto sutarties rasytis jis nelabai nori, nezinau kaip elgtis toliau. Ar verta del to labai pergyventi, nes internete visa informacija apie tai, kad iki vestuviu igytas turtas yra to zmogaus nuosavybe. Kaip is tiesu yra??? Patarkit kaip elgtis, prasau.

O tai jam niekas ir nešviečia, kodėl kyla klausimas? Jei susituoktumėte jis gali įrodinėti ištuokos atveju, kad investavo į jūsų asmeninį turtą santuokines lėšas ir savo darbą, kuriuo pagerino Jūsų asmeninio turto būklę. Tada teismas gali priteisti išmokėti jam kompensaciją. O santuokoje lėšos visada yra bendros, nebent sudaryta vedybų sutartis, arba sutuoktiniai nustatė gyvenimo skyriumi (separcijos) režimą. Kaip parašė anksčiau dalyvis, teismui raštelio gali ir nepakakti.
Atsakyti