Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Realesne @ 2014 07 09, 20:07)
Jusu teisines zinios kur kas gilesnes nei Kompetetingo. smile.gif
Ačiū. aciuks.gif
Remiuosi savo asmenine patirtimi. Neseniai teko pačiai minti šituos "kryžiaus kelius", situacija šiek tiek panaši į ramintuoga tik gerokai man nepalankesnė. Su advokatu buvo daug diskutuota, analizuota įvairūs varinatai. Tai galiu pasakyti, kad yra kaip šachmatų partijoj: jei eisi ta figūra, tai kitas eis ta arba kita; tada analizuoji visus tolesnius ėjimus... ir bla bla bla... doh.gif Tskant, kiekvienas tempia paklodę į savo pusę, o teisėjas "smaginasi", žinoma, įstatymų ribose. doh.gif
Atsakyti
Dar idomu, o kaip dalinami isipareigojimai - per puse? Tai puse paskolos mano? O jei as nesutinku prisiimti finansiniu isipareigojimu, ar galiu reikalaut parduoti nama ir grazint paskola? Ar cia jau sapnuoju?
Atsakyti
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 10, 07:34)
Dar idomu, o kaip dalinami isipareigojimai - per puse? Tai puse paskolos mano? O jei as nesutinku prisiimti finansiniu isipareigojimu, ar galiu reikalaut parduoti nama ir grazint paskola? Ar cia jau sapnuoju?

Na, pasiėmus paskolą jau kiek per vėlu nesutikti prisiimti finansinių įsipareigojimų biggrin.gif teismas tik padalins turtą ir įsipareigojimus, o kaip tvarkysitės su savo dalimis - ne teismo kompetencijoje spręsti.
Ir iš kur tas noras nieko neinvestavus į namą atimti jį iš vyro? Let it be, ne tavo ten - nesigviešk.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 10, 09:04)
Na, pasiėmus paskolą jau kiek per vėlu nesutikti prisiimti finansinių įsipareigojimų  biggrin.gif teismas tik padalins turtą ir įsipareigojimus, o kaip tvarkysitės su savo dalimis - ne teismo kompetencijoje spręsti.
Ir iš kur tas noras nieko neinvestavus į namą atimti jį iš vyro? Let it be, ne tavo ten - nesigviešk.

Atimti? Aciu uz pasiulyma, bet atimti nenoriu. Del "ne mano" - kazkiek turbut ir mano, ar ne? Ar pragyvenus su zmogum 10 metu, auginus kartu vaikus ir vedus bendra uki, namuose esu tik svecias?
Atsakyti
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 10, 08:34)
Dar idomu, o kaip dalinami isipareigojimai - per puse? Tai puse paskolos mano?
O jei as nesutinku prisiimti finansiniu isipareigojimu,
ar galiu reikalaut parduoti nama ir grazint paskola? Ar cia jau sapnuoju?
Taip. Bet galite su sutuoktiniu tartis. Teismas palankiai vertina bylas, kai abi pusės susitaria.
Jūs negalite neprisiimti įsipareigojimų bankui, kadangi, pasirašydama paskolos sutartį, juos jau prisiėmėte.
Negalite reikalauti parduoti namą, nes nesate nei savininkė, nei bendrasavininkė. Galite tartis.

QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 10, 10:07)
Ar pragyvenus su zmogum 10 metu, auginus kartu vaikus ir vedus bendra uki, namuose esu tik svecias?
Deja, būna ir taip.
Padėtį gerina tai, kad buvot susituokę ir kartu ėmėte paskolą, vaikai nepilnamečiai. Reiškia, dalis būsto galėtų priklausyti Jums. Kokia tai dalis, priklauso nuo to, ar paskola išmokėta, iš kieno sąskaitos buvo mokėta.
Siūlyčiau pervertinti situaciją ir koncentruotis į alimentus, pasiskaičiuoti, kiek iki vaikų pilnametystės arba kol baigs studijas, ir derėtis už tą sumą.
Ieškokite advokato, viena pati ne ką telaimėsit.
Ir nesikarščiuokite dėl netaktiškų komentarų. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
noriu pasiteirauti draugės vardu. Mirė jos mama. Draugė visą gyvenimą ją globojo, buvo deklaravusi gyvenamą vietą kartu mamos bute. Tačiau mama iš pirmos santuokos turi sūnų - taip išeina, kad buto paveldėtojai yra du - duktė ir sūnus,nepaisant to, kas bute gyveno, tiesa?
Ir dar klaustukas - po mamos mirties dėl buto paveldėjimo pas notarą reikia kreiptis per 3 mėn. - o jei tas mamos sūnus nesikreips - ar tokiu atveju visas butas liks dukrai? ar galės ji tada laisvai tapti viena jo savininke?

Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 11 liepos 2014 - 17:03
QUOTE(Mazule @ 2014 07 11, 19:05)
Nelabai supratau atsakymą...  blush2.gif
Jei anas paveldėtojas neatsiras ir nepareikš noro paveldėti, viską paveldėsit Jūs viena. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienok, jei sūnus iš pirmos santuokos nespės per 3 mėn. priimti palikimo, jis gali kreiptis į teismą, dėl palikimo priėmimo termino pratęsimo.
Atsakyti
Tai vat ir nesusiveda man galai šiuo klausimu - sakykim butas lieka dukrai, o po kokių kelių metų sūnus "pabunda" ir ima ieškoti teisybės - kas tada? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 11 liepos 2014 - 19:37
QUOTE(Mazule @ 2014 07 11, 20:36)
Tai vat ir nesusiveda man galai šiuo klausimu - sakykim butas lieka dukrai, o po kokių kelių metų sūnus "pabunda" ir ima ieškoti teisybės - kas tada?  g.gif
Nežinau, kaip su tuo "po kelių metų pabunda", yra senaties terminai.

O tai šiuo metu nėra pasiekiamas tas kitas paveldėtojas? g.gif Jei žinote kontaktus ir neinformuosit apie motinos mirtį, bus "negražu"; jei nežinote, reiškia, paveldėtojas nesirūpino motina, nepalaikė ryšių slėpė buvimo vietą.
Iš esmės turėtumėte pranešti. Geriau pasidalinti tą turtą, negu skausmingai bylinėtis teismuose.
O gal jis pasakys: "ai, man nieko nereikia..." g.gif
Atsakyti
Ne, nebus taip, kad draugė nepasakys netikram broliui... - mamos laidotuvės prieš savaitę buvo, sūnus buvo atvykęs, bet jis visada kaip tolimas svečias - ir kai sergančia mama reikėjo 3 metus rūpintis, ir butą jos remontuoti, ir už laidotuves mokėti - nulis iš jo...Tai ir yra dilema - laukti, kol jis pats kreipsis į notarą savo dalies?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 11 liepos 2014 - 20:19
QUOTE(Mazule @ 2014 07 11, 17:36)
Tai vat ir nesusiveda man galai šiuo klausimu - sakykim butas lieka dukrai, o po kokių kelių metų sūnus "pabunda" ir ima ieškoti teisybės - kas tada?  g.gif

Tada praso atstatyti senaties termina. Bet ji atstato itin retai ir del iskirtiniu aplinkybiu, ir gincys palikimo priemimo fakta.

Jei sunus nesikreips per tris menesius del palikimo priemimo, tai liks draugei. Bet tulas lietuvis jama viska, ka tik gali.

Jei palikima priims ir sunus, teismo keliu galima prisiteisti puse laidojimo islaidu.
Atsakyti