QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 07:50)
Turto dalybos - sklypa vyras pirko, kai dar nebuvom pazistami. Nama pradejom statyt augindami pirmagimi. Susituokem laukdamiesi antro vaiko ir paemem paskola. Statybas vyras pradejo is paveldejimo pinigu. Ar man kas nors priklauso, ar tik paskola, paimta po santuokos sudarymo?
Deja, deja... Tik paskola... Bet taip pat ir alimentai. Jūs galite nusikratyti paskolos alimentų sąskaita. Vyras nemokės alimentų, bet būsit nusikračiusi paskolos. Aš nusikratyčiau paskolos, nes vyras gali slėpti uždarbį ir išsisukinėti nuo alimentų. Reikia konsultuotis su advokatu, kaip naudingiau sustrateguoti.
QUOTE(klopedija @ 2014 07 08, 07:17)
Deja, deja... Tik paskola...
Bet taip pat ir alimentai. Jūs galite nusikratyti paskolos alimentų sąskaita. Vyras nemokės alimentų, bet būsit nusikračiusi paskolos. Aš nusikratyčiau paskolos, nes vyras gali slėpti uždarbį ir išsisukinėti nuo alimentų. Reikia konsultuotis su advokatu, kaip naudingiau sustrateguoti.
Bet taip pat ir alimentai. Jūs galite nusikratyti paskolos alimentų sąskaita. Vyras nemokės alimentų, bet būsit nusikračiusi paskolos. Aš nusikratyčiau paskolos, nes vyras gali slėpti uždarbį ir išsisukinėti nuo alimentų. Reikia konsultuotis su advokatu, kaip naudingiau sustrateguoti.
Uzdarbio jis nesleps, darbas toks. Ir net alimentus moketu, nepiktybinis, vaikai jam svarbus. Bet vat kad as plika basa likciau... Blyn, gyveni, tvarkaisi ta buiti, vaikus augini ir se tau boba devintines... O tai, kad vaikai nepilnameciai, neitakoja niekaip turto dalybu mano naudai?
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 08:37)
O tai, kad vaikai nepilnameciai, neitakoja niekaip turto dalybu mano naudai?
Ne. Jis gali vietoje alimentų dovanoti dalį turto vaikams. O jei tikrai nepiktybinis, tai gal susitartumėt, kad dalį turto perrašytų Jums?
QUOTE(klopedija @ 2014 07 08, 07:43)
Ne. Jis gali vietoje alimentų dovanoti dalį turto vaikams.
O jei tikrai nepiktybinis, tai gal susitartumėt, kad dalį turto perrašytų Jums?
O jei tikrai nepiktybinis, tai gal susitartumėt, kad dalį turto perrašytų Jums?
Ne ant tiek nepiktybinis Bet juk vaikams ir taip tas turtas priklauso, ar ne?
Vat taip ir issisprendzia skyrybu klausimas - turtas nepriklauso, nera kur eit su vaikais ir gyveni toliau.... Liudna
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 08:46)
Bet juk vaikams ir taip tas turtas priklauso, ar ne?
Vaikai yra paveldėtojai, bet turtas/turto dalys priklausys tik po tėvo mirties. Na, tfu tfu...Vaikams priklauso išlaikymas.
QUOTE(klopedija @ 2014 07 08, 07:53)
Vaikai yra paveldėtojai, bet turtas/turto dalys priklausys tik po tėvo mirties. Na, tfu tfu...
Vaikams priklauso išlaikymas.
Vaikams priklauso išlaikymas.
O tai kad namas iki santuokos ir bendros paskolos paemimo buvo pastatytas tik dalinai? Dezute ta prasme tik. Argi nuo tada, kai susituokem ir bustas buvo tvarkomas jau is bendru paskoliniu pinigu, namas ar bent jo dalis, "dadaryta" po santuokos, netampa bendra nuosavybe?
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 04:50)
Turto dalybos - sklypa vyras pirko, kai dar nebuvom pazistami. Nama pradejom statyt augindami pirmagimi. Susituokem laukdamiesi antro vaiko ir paemem paskola. Statybas vyras pradejo is paveldejimo pinigu. Ar man kas nors priklauso, ar tik paskola, paimta po santuokos sudarymo?
Galit pretenduoti i dali turto, i ta dali, kuria uz paskola imta santuokos metu pirkot/statet/remontavot, del busto pagerinimo.
Vaikams turto dalis nepriklauso, tik islaikymas.
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 08:58)
O tai kad namas iki santuokos ir bendros paskolos paemimo buvo pastatytas tik dalinai? Dezute ta prasme tik. Argi nuo tada, kai susituokem ir bustas buvo tvarkomas jau is bendru paskoliniu pinigu, namas ar bent jo dalis, "dadaryta" po santuokos, netampa bendra nuosavybe?
Štai čia ir yra derybų objektas. Priklausomai nuo to, kiek pinigų buvo investuota, gali būti atidalinta būsto dalis. Po to vyras gali išsipirkti Jūsų dalį. Bet gali ir nepirkti, tada Jūs tapsite aplinkybių įkaite.
Papildyta:
Žodžiu, samdykitės advokatą ir smulkiai analizuokit kiekvieną variantą.
Dar galima irodineti 30 proc. Turto dalies pagerinima. Taip
pat irodineti, kad iki santuokos vyro turta gerinot bendrom lesom.
Papildyta:
Seimos turtas tas jusu namas. Galima prasyti teismo uzufrukto teise ten gyventi su vaikais, kol jie taps pilnameciai
Papildyta:
QUOTE(ramintuoga @ 2014 07 08, 05:46)
Ne ant tiek nepiktybinis Bet juk vaikams ir taip tas turtas priklauso, ar ne?
Vat taip ir issisprendzia skyrybu klausimas - turtas nepriklauso, nera kur eit su vaikais ir gyveni toliau.... Liudna
Seimos turtas tas jusu namas. Galima prasyti teismo uzufrukto teise ten gyventi su vaikais, kol jie taps pilnameciai
QUOTE(Realesne @ 2014 07 08, 08:29)
Dar galima irodineti 30 proc. Turto dalies pagerinima. Taip
Dekrete buvau 6 metus, koks ten gerinimas bendrom lesom....
Aš nekompetentinga ginčytis su teisininkais, bet kad priklauso pusė ar dar daugiau namo, nuskambėjo keistai. Paveldėtas turtas anei pinigai nedalijami, todėl "plika akimi" matosi, kad piniginis ramintuoga indėlis į namą menkas. Tai, kad maišė skiedinį, krovė plytas, tapetavo sienas savo jėgomis, teismui nieko nereiškia. Deja...
Aišku, klausimo autorė gali įrodinėti, kad dar iki santuokos investavo savo lėšas į namo statybą, bet reikia turėti svarių įrodymų: statybinių prekių pirkimo čekių, banko pervedimų su nurodyta paskirtimi, samdytų legalių meistrų išrašytų sąskaitų Jūsų, ramintuoga, vardu...
Aišku, klausimo autorė gali įrodinėti, kad dar iki santuokos investavo savo lėšas į namo statybą, bet reikia turėti svarių įrodymų: statybinių prekių pirkimo čekių, banko pervedimų su nurodyta paskirtimi, samdytų legalių meistrų išrašytų sąskaitų Jūsų, ramintuoga, vardu...