Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Vergina @ 2014 05 12, 15:22)
Sveiki,

kreipiuoai i Jus su tokia problema:
vakar tevui atejo laiskas is "Bigbanko", kuriame parasyta, kad arteja lizingo imokos terminas. Beda tame, kad jis tos paskolos net nebuvo pasiemes, tevas turi neigaluma ir gauna vos 280lt ismoka kas menesi, mes is vis net negalvojome, kad gaunant tokias mazas pajamas imanoma gauti kazkokia paskola ar pasiimti kazkokia preke issimoketinai. Nuvykus i "Bigbank" filiala paaiskejo, kad tevo vardu issimoketinai pasiimtas Ipad telefonas UAB „Desktop Publishing Computers“ uz 1079 lt. Suma padalinta metams ir dabarjam reikia moketi kas menesi po 98lt uz preke, kurios jis nei pirko, nei mate. Bigbanke darbuotoja padave lizingo sutarties kopija, duomenis visi isskyrus telefono numeri yra teisingi (vardas, pavarde, adresas, asmens kodas), o vat parasas visiskai net nepanasus i tevo. Bigbanke buvo parasytas pareiskimas, kad jis jokiu prekiu pats nepirko issimoketinai.
Dabar klausimai:
kur kreiptis? i policija? kuo jie gali padeti? ar tai is viso normalu, kad zmogus gaunantis tokias pajamas (280lt) gali pasiimtikazka issimoketinai? kur ieskot galu ir ka daryti? nes visai nesinori moketi uz "kazkieno isigyta" preke... o moketi tevui nera is ko jam vaistams tu pinigu, kuriuos gauna neuztenka.

Is anksto dekoju uz bet kokia pagalba.

Rašyti pareiškimą dėl sukčiavimo būtina. Reikalauti pripažinti tėvą nukentėjusiuoju.
Atsakyti
Gal kas pakomentuos mano situaciją.
Vienai A kompanijai laiku nesumokėjau įnašo, tą padariau po 2 mėn., konkrečiai vasario 26 d. sumokėjau visą įsiskolinimą. Ir sutapimas, jog tą pačią dieną jie mane perdavė skolų išieškotojams. Kitą dieną (27 d.) jau jie man skambina dėl skolų, žinoma jau pripliusavo (300+50) ir savo išieškojimo sumą. Ir įdomiausia, kad internetinėje sistemoje kompanija A deklaruoja, jog aš jiems esu skolinga 300 lt. Skambinu jiems ir klausiu, kaip galiu būti skolinga tokią sumą, jie sako:jūs mums neskolingi, bet skolinga išieškotojams. Bet suma tai skiriasi , kur 300 lt, kur 50 lt.
kaip manot ar aš vistiek esu skolinga?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 19, 13:17)
Gal kas pakomentuos mano situaciją.
Vienai  A kompanijai laiku nesumokėjau įnašo, tą padariau po 2 mėn., konkrečiai vasario 26 d. sumokėjau visą įsiskolinimą. Ir sutapimas, jog tą pačią dieną jie mane perdavė skolų išieškotojams. Kitą dieną (27 d.) jau jie man skambina dėl skolų, žinoma jau pripliusavo (300+50) ir savo išieškojimo sumą. Ir įdomiausia, kad internetinėje sistemoje kompanija A deklaruoja, jog aš jiems esu skolinga 300 lt. Skambinu jiems ir klausiu, kaip galiu būti skolinga tokią sumą, jie sako:jūs mums neskolingi, bet skolinga išieškotojams. Bet suma tai skiriasi , kur 300 lt, kur 50 lt.
kaip manot ar aš vistiek esu skolinga?

Jus neskolinga. O skolų ieškotojai privalo pašalinti informaciją bei atlyginti neturtinę žalą.
Atsakyti
Sveikos mamytės.
Turiu klausimukų, kurie neramina.
Įsidarbinau į įmonę, jie manęs neinformavo, kad yra kenksmingas darbas sveikatai. Bedirbant pasigavau alergiją, kurią baigiu išsigydyti po 12 dienų biuletenyje.
Nežadu grįžti į tą įmonę. Bet žinau, kad jei atleis darbdavys dėl sveikatos sužalojimo, stojus į biržą, man ji mokės 6 mėn. Ar aš teisi?
P.S Pagal kokį straipsnį turi jie mane atleisti dėl sveikatos sužalojimo?
Alga mėn 1100 Lt. Kokia suma su biuleteniu ( kur darbdavys moka 2d. ) turi būti? Išdirbau 9 dienas . Slenkantis pas mus 3d.d 3d. laisva Per mėnesį gaunasi 15 d.d
Paskaičiavau, išvedus vidurki 660 Lt. O kaip su tomis 2d. biuletenio?

Įmonėje dirbu nuo 2014/04/15d

Širdingai dėkoju.
Atsakyti
Laba diena mamytės,man taip pat labai reikia jūsų patarimo sad.gif
Situacija tokia:
Prieš pora metų ėmiau paskolą verslui atsidaryti. Kadangi esu susituokusi visur dokumentuose konfiguruoja ir vyro parašai. Nenusisekus verslui, paskolą perdavė anstoliams. Dabar antstoliai nori kažkokią sumą atskaityti ir iš vyro atlyginimo, nors aš pati esu dirbanti, tik žinoma pajamos yra nedidelės 850lt. į mėnesį.
Ar yra kažkoks būdas, kad galėčiau visą įsiskolinimą išsimokėti pati neįtraukiant į tai vyro, nes antstoliai nesutinka? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zanetuk@s @ 2014 05 26, 15:08)
Situacija tokia:
Prieš pora metų ėmiau paskolą verslui atsidaryti. Kadangi esu susituokusi visur dokumentuose konfiguruoja ir vyro parašai. Nenusisekus verslui, paskolą perdavė anstoliams. Dabar antstoliai nori kažkokią sumą atskaityti ir iš vyro atlyginimo, nors aš pati esu dirbanti, tik žinoma pajamos yra nedidelės 850lt. į mėnesį.
Ar yra kažkoks būdas, kad galėčiau visą įsiskolinimą išsimokėti pati neįtraukiant į tai vyro, nes antstoliai nesutinka?  blush2.gif

pagal įstatymą jie turi teisę išieškoti iš vyro, nes laikoma, kad vyro pajamų dalis priklauso ir tau. Galima kreiptis į teismą, dėl turto atidalinimo. Tuomet būtų išieškoma tik iš tavo dalies.
Atsakyti
QUOTE(ERIKULKA @ 2014 05 26, 13:06)
1. Įsidarbinau į įmonę, jie manęs neinformavo, kad yra kenksmingas darbas sveikatai.
2. Bedirbant pasigavau alergiją, kurią baigiu išsigydyti po 12 dienų biuletenyje.
3. Bet žinau, kad jei atleis darbdavys dėl sveikatos sužalojimo, stojus į biržą, man ji mokės 6 mėn. Ar aš teisi?
4. P.S Pagal kokį straipsnį turi jie mane atleisti dėl sveikatos sužalojimo?
5. Alga mėn 1100 Lt. Kokia suma su biuleteniu ( kur darbdavys moka 2d. ) turi būti? Išdirbau 9 dienas . Slenkantis pas mus 3d.d 3d. laisva Per mėnesį gaunasi 15 d.d
Paskaičiavau, išvedus vidurki 660 Lt. O kaip su tomis 2d. biuletenio?

Įmonėje dirbu nuo 2014/04/15d
1. Ar darbo sutartyje nėra punkto apie rizikos veiksnius? Jei yra, Jūs pasirašėte sutartį, reiškia, formaliai žinojote apie kenksmingas sąlygas ir su jomis sutikote.
Be to, Jūs pasirašinėjote, kad susipažinote su darbo tvarkos, darbo saugos taisyklėmis ir t.t.
2. Ar nedarbingumas apiformintas kaip susirgimas dėl kenksmingų darbo sąlygų? Jei taip, tai sodra mokės 100 % Nors nesu tikra, nes buvo kažkokių pakeitimų. Geriausia dėl to būtų teirautis pačioje sodroje. g.gif
3. Mokės darbo birža.
4. 127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.
2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar invalidumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.
3. Darbo sutartyje gali būti sulygta: jeigu sutartis nutraukiama darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties (šio straipsnio 1 dalis), tai darbuotojas įsipareigoja atlyginti darbdaviui jo turėtas išlaidas per paskutinius vienerius darbo metus darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms ir kt.
4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.

Taip pat svarbU;
133 straipsnis. Garantijos sergantiems ir sužalotiems darbe darbuotojams
1. Darbuotojams, netekusiems darbingumo dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, darbo vieta ir pareigos paliekamos, kol bus atgautas darbingumas arba nustatytas invalidumas. Su darbuotoju, kuriam nustatytas invalidumas, darbo sutartis gali būti nutraukiama laikantis šio skirsnio nuostatų.
2. Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką.
3. Į šio straipsnio 2 dalyje nustatytus laikotarpius neįskaitomas laikas, per kurį darbuotojas gavo valstybinio socialinio draudimo pašalpą šeimos nariui slaugyti arba pašalpą epideminių situacijų atvejais.

5. Ligos pašalpos dydis prilauso, jau minėjau, nuo to, kaip apiformintas nedarbingumas.

Mėlynas tekstas iš Darbo kodekso: http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=

Visos šios "spalvonės" esmė - nedarbingumo priežastis. Jei nedarbingumas dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, įstatymai Jūsų naudai.
Nesikarščiuodama konsultuokitės su sodra (dėl išmokų) ir darbo inspekcija (dėl darbo sutarties nutraukimo). Kiekvienas atvejis individualus, gai paaiškėti įvairių niuansų, dėl kurių darbdaviai susuka darbuotojams galvas.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zanetuk@s @ 2014 05 26, 15:08)
Situacija tokia:
Ar yra kažkoks būdas, kad galėčiau visą įsiskolinimą išsimokėti pati neįtraukiant į tai vyro, nes antstoliai nesutinka?  blush2.gif

Pats antstolis privalo kreiptis į tesimą dėl dalies nustatymo.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 05 26, 18:10)
1. Ar darbo sutartyje nėra punkto apie rizikos veiksnius? Jei yra, Jūs pasirašėte sutartį, reiškia, formaliai žinojote apie kenksmingas sąlygas ir su jomis sutikote.
Be to, Jūs pasirašinėjote, kad susipažinote su darbo tvarkos, darbo saugos taisyklėmis ir t.t.
2. Ar nedarbingumas apiformintas kaip susirgimas dėl kenksmingų darbo sąlygų? Jei taip, tai sodra mokės 100 %  Nors nesu tikra, nes buvo kažkokių pakeitimų. Geriausia dėl to būtų teirautis pačioje sodroje. g.gif
3. Mokės darbo birža.
4. 127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.
2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar invalidumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.
3. Darbo sutartyje gali būti sulygta: jeigu sutartis nutraukiama darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties (šio straipsnio 1 dalis), tai darbuotojas įsipareigoja atlyginti darbdaviui jo turėtas išlaidas per paskutinius vienerius darbo metus darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms ir kt.
4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.

Taip pat svarbU;
133 straipsnis. Garantijos sergantiems ir sužalotiems darbe darbuotojams
1. Darbuotojams, netekusiems darbingumo dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, darbo vieta ir pareigos paliekamos, kol bus atgautas darbingumas arba nustatytas invalidumas. Su darbuotoju, kuriam nustatytas invalidumas, darbo sutartis gali būti nutraukiama laikantis šio skirsnio nuostatų.
2. Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką.
3. Į šio straipsnio 2 dalyje nustatytus laikotarpius neįskaitomas laikas, per kurį darbuotojas gavo valstybinio socialinio draudimo pašalpą šeimos nariui slaugyti arba pašalpą epideminių situacijų atvejais.

5. Ligos pašalpos dydis prilauso, jau minėjau, nuo to, kaip apiformintas nedarbingumas.

Mėlynas tekstas iš Darbo kodekso: http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=
Visos šios "spalvonės" esmė - nedarbingumo priežastis. Jei nedarbingumas dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, įstatymai Jūsų naudai.
Nesikarščiuodama konsultuokitės su sodra (dėl išmokų) ir darbo inspekcija (dėl darbo sutarties nutraukimo). Kiekvienas atvejis individualus, gai paaiškėti įvairių niuansų, dėl kurių darbdaviai susuka darbuotojams galvas.
4u.gif

Didelis Ačiū, už pagalbą konsultuojant 4u.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Idomiausia tai, kad nėra sutartyje apie kenksmingas sąlygas. Dirbau, kaip negras. Ploviau rankomis indus, atlikau vyr,virejos darbą, kas nebuvo sutarta sutartyje plauti indus.
Klausiau, ką jūs sakysite, kai patikrins, jie man atkirto, nugi pas mus indaplovė yra pasakysim. Ji yra, bet nesinaudojama ja.
Visur darbdavys pažeidė įst.
Net mokėjo ne per sąskaitą, kas man buvo labai keista, bet į rankas, o pasirašyt liepė ant mažesnės sumos. Todėl jau mąsčiau apie išėjimą ir neužilgo susirgau alergija rankų, pūslės buvo.
Atsakyti
Sveiki, smile.gif
Su vyru ilga laika dirbome toje pacioje imoneje, taciau pries man iseinant I dekreta, vyras pakeite darba ir pradejo dirbti konkurencingoje imoneje. Ar gali darbdavys mane grizus po vaiko prieziuros atostogu iskart atleisti is darbo, jei vyras dirba pas konkurentus? g.gif Ar buvote, kas susidure su panasia situacija?
Atsakyti
QUOTE(ju_ta @ 2014 05 31, 06:25)
Sveiki,  :)
Su vyru ilga laika dirbome toje pacioje imoneje, taciau pries man iseinant I dekreta, vyras pakeite darba ir pradejo dirbti konkurencingoje imoneje. Ar gali darbdavys mane grizus po vaiko prieziuros atostogu iskart atleisti is darbo, jei vyras dirba pas konkurentus? :hm  Ar buvote, kas susidure su panasia situacija?

Laba diena,

Nesinervinkit. Įrodyti labai sunku. Tai būtų darbdavio ieškinys "dėl nesąžiningos konkurencijos, klientų perviliojimo, komercinės paslapties atskleidimo ir dėl to padarytų nuostolių atlyginimo". Tačiau, kaip pasakiau, įrodyti sunku.
Darbdavys negalės atleisti vyro be priežasties, nesilaikant jokių įspėjimo terminų. Viskas bus gerai.
Atsakyti
Sveiki . Gal kas padės . Mane pasiekė informaciją, kad žuvo mano giminaičiai, gyvenantys užsienyje, su kuriais nebuvo palaikomas kontaktas, palikę palikimą , kurį norėčiau priimti, tačiau viską žinantis mano kitas giminaitis atsisako man patekti tikslesnę informaciją ir nepateikia mano duomenų teisininkui, kuris manęs ieško kitoje šalyje ir kita pavarde. Jei kas nusimano, patarkit nuo ko reiktu pradėti ieškoti palikimo. Laiko tam turiu mažai . O gal kas gali parekomenduoti Kaune gerą teisininką, kuris padėtu man sutvarkyti šitą reikalą? Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją
Atsakyti