Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(LapeUrsa @ 2014 03 19, 05:52)
Laba diena smile.gif

neradau atskiros temos apie baudu mokejima, todel rasau cia, tikiuosi ka nors patarsit, gal kas nors is patirties zinos ax.gif . Vienu zodziu, man niekaip neateina bauda uz KET pazedima, nors byla (o tokia buvo doh.gif ) jau uzdaryta pries gera menesi(nutarima gavo visos ivykio puses). Kiek dar gali tekti laukt? Gal reikia paciai kur nors kreiptis?

Paskubėkite. Išieškojimą pradės per antstolį.
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 03 19, 13:24)
Paskubėkite. Išieškojimą pradės per antstolį.

Galvojau apie tai, reikes jau pasijudint kazkaip unsure.gif
Atsakyti
Sakykit jei man senelis paliko visa savo turtą testamentu,bet žemes ir misko dokumentu nuosavybės vis nesutvarko,kaip butų po mirties jei nespėtumem sutvarkyti?ar galėčiau as baigi net tvarkyt?
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2014 03 25, 23:11)
Sakykit jei man senelis paliko visa savo turtą testamentu,bet žemes ir misko dokumentu nuosavybės vis nesutvarko,kaip butų po mirties jei nespėtumem sutvarkyti?ar galėčiau as baigi net tvarkyt?

jei esat paveldėtoja - taip
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2014 03 25, 23:11)

Kodėl žemes ir misko dokumentu nuosavybės vis nesutvarko? Netoleruokit. Po mirties bus sunkiau.
Atsakyti
laba,

gal kas galite pasakyti-padeti: norim su vyru vienas kitam testamentu parasyti (jei vienas, kuris iseitu is gyvenimo anksciau), jog kitas igyja visas teises i turto dali.
Esam pvz buto bendrasavininkiai, vyras turi gaves dovanu soda.
Notare sako, jog tai dvigubas testamentas ir kaina todel dviguba.
Nesuprantu kodel.
Jei pvz vyras raso, jog viska palieka man, tai vienas testamentas.
Jei ir as jam palieku savo mirties atevju, tai jau visiskai kitas testamentas ir kaina atskira:)
Kodel vienam testamente to negalima aptarti?
Arba patarkit, kiap suformuluoti, jog butu vienas testamentas ir aiski situacija, kad bet kuriam sutuoktiniam mirus visa tureta kito nuosavybe atitenka kitam...mhm, sususkau, bet gal bus aiskus klausimas smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2014 04 01, 11:27)
laba,

gal kas galite pasakyti-padeti: norim su vyru vienas kitam testamentu parasyti (jei vienas, kuris iseitu is gyvenimo anksciau), jog kitas igyja visas teises i turto dali.
Nesuprantu kodel.
Jei ir as jam palieku savo mirties atevju, tai jau visiskai kitas testamentas ir kaina atskira:)
Arba patarkit, kiap suformuluoti, jog butu vienas testamentas ir aiski situacija, kad bet kuriam sutuoktiniam mirus visa tureta kito nuosavybe atitenka kitam...mhm, sususkau, bet gal bus aiskus klausimas smile.gif ax.gif

todel, kad testamentas yra konkretaus zmogaus.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 04 02, 12:52)
todel, kad testamentas yra konkretaus zmogaus.

Siandien jau pati zinau: yra sutuoktiniu testamentas ir jis kainuoja 140.
Tad , kaip visada, reikia teirautis keletos notaru.
Keistai vieni nori uzdirbti...Atseit, nezinosi ir susimokesi kaip uz du testamentus...
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2014 04 01, 11:27)
laba,

Nesuprantu kodel.

Todel, kad siaip testamentas yra ne sutartis, kur gali buti dvi susitariancios salys, o vieno asmens valia. Taciau egzistuoja toks terminas kaip bendrasis sutuoktiniu testamentas - LR CK 5.43-5.49 str. Pasidomekit jo sudarymo galimybem.
Atsakyti
Sveiki. Mano vaikelio tetis mane paliko po 2 sav kai sužinojo. Jau nėštumas eina į pabaigą, visą nėštumą jisai nesidomėjo vaiku, užgauliodavo, per jį visą laiką praverkiau, prasinervavau. O šnd jis mane apkaltino vienu dalyku, kurio tikrai aš nepadariau ir išvadino visaip. (neskelpsiu) Norėjau paklausti gal galėčiau kaip nors atimti teises į vaiką, kad jis negalėtų matyti jo ir t.t., bet, kad jis turėtų mokėtų elementus?
Atsakyti
QUOTE(burla @ 2014 04 02, 18:54)
Sveiki. Mano vaikelio tetis mane paliko po 2 sav kai sužinojo. Jau nėštumas eina į pabaigą, visą nėštumą jisai nesidomėjo vaiku, užgauliodavo, per jį visą laiką praverkiau, prasinervavau. O šnd jis mane apkaltino vienu dalyku, kurio tikrai aš nepadariau ir išvadino visaip. (neskelpsiu) Norėjau paklausti gal galėčiau kaip nors atimti  teises į vaiką, kad jis negalėtų matyti jo ir t.t., bet, kad jis turėtų mokėtų elementus?

Ispradziu reikes surasti advokata,tada i teisma,kad nustatytu tevyste ir priteistu alimentus,o tada jau su advokato pagalba gal ir galima bus kazkokius apribojimus padaryti.
Atsakyti
QUOTE(burla @ 2014 04 02, 17:54)
Sveiki. Mano vaikelio tetis mane paliko po 2 sav kai sužinojo. Jau nėštumas eina į pabaigą, visą nėštumą jisai nesidomėjo vaiku, užgauliodavo, per jį visą laiką praverkiau, prasinervavau. O šnd jis mane apkaltino vienu dalyku, kurio tikrai aš nepadariau ir išvadino visaip. (neskelpsiu) Norėjau paklausti gal galėčiau kaip nors atimti  teises į vaiką, kad jis negalėtų matyti jo ir t.t., bet, kad jis turėtų mokėtų elementus?

Jei bus nustatyta tėvystė (kaip supratau - susituokę nebuvot?) ir priteisti alimentai, teoriškai, galima bandyti apriboti tėvo teises į vaiką, bet realiai, jei jis savo noru neatsisakys, net ir apriboti bus sudėtinga, jau nekalbant apie atėmimą. Kol kas, pernelyg su juo nesipykit ir nepameskit iš akių, jums jo prireiks dar nustatyti tėvystei.
Atsakyti