Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Dryžuota bitė @ 2014 02 28, 13:40)
Sveiki. Sūnus turi ex'o pavardę (savo tikro tėvo) ,ex'as niekada juo nesirūpino,nesidomėjo,alimentų skola yra. Sūnų nuo dviejų metukų augina dabartinis mano vyras. Sakykite,ar yra sūnui ir nuo kada galimybė pasikeist pavardę į dabartinio mano vyro?  (nežinau ar aiškiai paklausiau  blush2.gif  ).

Galima, bet bus reikalingas tėvo sutikimas pavardės keitimui (pagal pavardės, vardo keitimo taisykles).
Atsakyti
QUOTE(Mademoisel @ 2014 03 04, 15:46)
Galima, bet bus reikalingas tėvo sutikimas pavardės keitimui (pagal pavardės, vardo keitimo taisykles).

Pasvajot man apie jo sutikimą unsure.gif Vaiku nesirūpina,nesidomi,dar įžeidinėt sugeba ,bet iš principo neduos sutikimo.
Atsakyti
QUOTE(Vergina @ 2014 03 04, 12:38)
nzn ar cia klausiu, bet...
reikia, kad kazkas mane prasviestu... vyras 2013m. pirko automobili ir fizinio asmens, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 2000 EUR, siemet pardave ta automobili irgi fiziniam asmeniui, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 10000LT, kokios dabar jam mokescius ir nuo kokios sumos teks susimoketi?

Jei klystu, gal mane kas pataisys, bet manau, kad mokesčiai skaičiuosis taip:
Pirko už 2000 EUR (6905 Lt), pardavė už 10000 Lt. Reiškia "uždirbo" 3095 Lt. Nuo jų ir reiks sumokėti mokesčius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @nda: 04 kovo 2014 - 19:40
Sveiki.Gal kas galetu pakonsultuoti del iseitines ismokos.Nelabai suprantu kaip apskaiciuoti kiek mazdaug man priklauso pinigeliu.jeigu esu isdirbusi 7metus,ar dekretas isiskaiciuoja ir vaiko auginimo metai i ta staza?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIKA: 15 kovo 2014 - 11:39
QUOTE(@nda @ 2014 03 04, 17:39)
Jei klystu, gal mane kas pataisys, bet manau, kad mokesčiai skaičiuosis taip:
Pirko už 2000 EUR (6905 Lt), pardavė už 10000 Lt. Reiškia "uždirbo" 3095 Lt. Nuo jų ir reiks sumokėti mokesčius.

taip. 15 proc. nuo gauto pelno.
Atsakyti
Sveikos, gal kas galetu atsakyti i keleta klausimu, susijusiu su buto pirkimu:
1. Ar galima pirkti/ regsitruoti buta nepilnamecio vardu?
2. Ar yra nekilnojamo turto mokestis nuo antro buto ( jei vienas registyruotas mano vardu, dabar noretume dar viena pirkti/registruoti?
3. Koki uzmokesti/ procenta nuo parduodamo/perkamo buto vertes ima dokumentus tvarkantis notaras ir kas ta mokesti moka: pirkejas ar pardavejas?
Buciau dekinga uz info, 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2014 03 15, 18:10)

3.  Koki uzmokesti/ procenta nuo parduodamo/perkamo buto vertes ima dokumentus tvarkantis notaras ir kas ta mokesti moka: pirkejas ar pardavejas?
Buciau dekinga uz info,  4u.gif  smile.gif

procentų tikrai nežinau,bet dažniausiai už notaro paslaugas moka per pusę pirkėjas ir pardavėjas,čia kiek žinau nėra nustatyta kas turi sumokėt,tai daroma geranorišku susitarimu
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2014 03 15, 19:10)
1. Ar galima pirkti/ regsitruoti buta nepilnamecio vardu?
2. Ar yra nekilnojamo turto mokestis nuo antro buto ( jei vienas registyruotas mano vardu, dabar noretume dar viena pirkti/registruoti?
3.  Koki uzmokesti/ procenta nuo parduodamo/perkamo buto vertes ima dokumentus tvarkantis notaras ir kas ta mokesti moka: pirkejas ar pardavejas?
Buciau dekinga uz info,  4u.gif  smile.gif

1 galima (tiesa tai turi buti ne paskolos - t.y. butas negali buti ikeistas).

2 tai priklauso nuo turimo turto vertes.
Nuo 2012 m. sausio 1 d. fizinių asmenų valdomi gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės ir poilsio paskirties statiniai ar patalpos, taip pat žuvininkystės ir inžineriniai statiniai priskirti nekilnojamojo turto mokesčio objektui, tačiau apmokestinama ta fizinio asmens valdomo tokio turto bendros vertės dalis, kuri viršija neapmokestinamąjį vertės dydį, t. y. kuri viršija 1 mln. litų. Atkreiptinas dėmesys, kad 1 mln. litų neapmokestinamosios vertės dydis taikomas visam šeimos valdomam paminėtam turtui, šiuo atveju šeimos nariais laikant sutuoktinius, asmenis, vienus auginančius vaikus (įvaikius), ir su jais gyvenančius jų vaikus (įvaikius) iki 18 metų.
jeigu abu butai nevirsys apmokestinamosiso vertes - moketi nereikes.
3 mokestis priklauso nuo turto vertes - 0,45 procento nuo sumos, bet ne mažiau kaip 100 Lt ir ne daugiau kaip 20 000 Lt; Dazniausiai moka per puse pardavejas su pirkeju, bet tai susitarimo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 03 15, 23:19)
1 galima (tiesa tai turi buti ne paskolos - t.y. butas negali buti ikeistas).

2 tai priklauso nuo turimo turto vertes.
Nuo 2012 m. sausio 1 d. fizinių asmenų valdomi gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės ir poilsio paskirties statiniai ar patalpos, taip pat žuvininkystės ir inžineriniai statiniai priskirti nekilnojamojo turto mokesčio objektui, tačiau apmokestinama ta fizinio asmens valdomo tokio turto bendros vertės dalis, kuri viršija neapmokestinamąjį vertės dydį, t. y.  kuri viršija 1 mln. litų. Atkreiptinas dėmesys, kad 1 mln. litų neapmokestinamosios vertės dydis taikomas visam šeimos valdomam paminėtam turtui, šiuo atveju šeimos nariais laikant sutuoktinius, asmenis, vienus auginančius vaikus (įvaikius), ir su jais gyvenančius jų vaikus (įvaikius) iki 18 metų.
jeigu abu butai nevirsys apmokestinamosiso vertes - moketi nereikes.
3 mokestis priklauso nuo turto vertes - 0,45 procento nuo sumos, bet ne mažiau kaip 100 Lt ir ne daugiau kaip 20 000 Lt; Dazniausiai moka per puse pardavejas su pirkeju, bet tai susitarimo reikalas.

Didelis aciu uz info 4u.gif
Dar nedidelis klausimukas: ar duomenys apie butu pirkimus nera perduodami VMI?
ta prasme, as esu darbo birzoje, o perku 2 buta ax.gif ar nebus kazkokiu uzklausimu is VMI? gal reikia teikti deklaracija jiems del 2 buto isigijimo?
Registruojant nepilnamecio vardu, ar jis privalo dalyvauti registracijos procese pas notara? ar uzteks tik jo gimimo liudijimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 16 kovo 2014 - 05:05
Štai čia diskutuoja apie butų pirkimo-pardavimo subtilybes

http://www.supermama...?...2460&st=312
Atsakyti
Pasikartosiu sioje temoje su klausimais, nes rytoj einame pas pardavejus deretis del buto, ir nelabai zinom kaip geriau elgtis ax.gif smile.gif
Situacija tokia: mociute nori pirkti savo nepilnamecio anuko ( 9 metai) vardu buta.
1. Koks buto pirkimo dokumentu forminimas: ar jis kuo nors skiriasi nuo iprastinio suaugusiu zmoniu pirkimo/pardavimo sutarties forminimo: preliuminari sutartis su avanso davimu, notaras ( pinigu perdavimas ir pirkimo-pardavimo sutarties pasirasymas) ir registracija Registru centre? Gal but reikalinga kokia nors pazyma is Vaiku teisiu?
2. Ar privalo visame tame procese dalyvauti nepilnametis? gal uztektu manes, mamos, kaip jo atstovo su vaiko gimimo liudijimu?
3. Mes su vyru neesame issituoke bet negyvename kartu. Ar vyras galetu reiksti pretenzijas i nupirkta buta, jei ji pirko mano mama.
4. Ar pirkimo/pardavimo sutartyje pas notara galima irasyti mociutes ( mano mamos) varda , pavarde ir kad butent ji perka anukui buta is savo lesu?
aciu smile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif

neradau atskiros temos apie baudu mokejima, todel rasau cia, tikiuosi ka nors patarsit, gal kas nors is patirties zinos ax.gif . Vienu zodziu, man niekaip neateina bauda uz KET pazedima, nors byla (o tokia buvo doh.gif ) jau uzdaryta pries gera menesi(nutarima gavo visos ivykio puses). Kiek dar gali tekti laukt? Gal reikia paciai kur nors kreiptis?
Atsakyti