Sveiki,
norejau pasiteirauti tokiu klausimu. Ar galima nemokamu atostogu metu isidarbinti kitoje firmoje?
[quote=Bryana,2014 02 25, 14:37]
norejau paklausti ar galima kazkaip uzrasyti miska zmogui,nors to misko nuosavybe neatkurta??? nes manau nebespes ir atkurt,jau vos nenumire,sveikata prasta,o tada jau tas miskas liks visai kitiems zmonems,mes seneli slaugome ir jis nori miska uzrasyti mums
[/qu
Padovanoti turtinę teisę.
norejau paklausti ar galima kazkaip uzrasyti miska zmogui,nors to misko nuosavybe neatkurta??? nes manau nebespes ir atkurt,jau vos nenumire,sveikata prasta,o tada jau tas miskas liks visai kitiems zmonems,mes seneli slaugome ir jis nori miska uzrasyti mums
[/qu
Padovanoti turtinę teisę.
QUOTE(salve regina @ 2014 02 25, 09:33)
Sveiki,ar gali moteris prisiteisti alimentus vaikui iš katalikų vienuolio( ne kunigo),neoficialiai dirbančio bažnyčioje patarnautoju,ar tuos pinigus turi jai mokėti vienuolynas,kuriam priklauso vaiko tėvas?tėvas vaikui pavardę davęs,kol kas tai moka tai nemoka neoficialiai vaikui pinigus,bet jai taip gyventi sunku,nes neturi jokių artimųjų, yra našlaitė,jau nebe studentiško amžiaus.o vaikui - rudenį į pirmą klasę.
islaikyma galima prisiteisti is bet kokio vyro (ar moters), uzimancio bet kokia socialine padeti (ar religini statusa), jeigu jis tikrai vaiko tevas. Islaikyma nemanau, kad moketu vienuolynas, tai vaiko tevo pareiga. Vienuolynas gi nedarboviete?
QUOTE(vilmutute @ 2014 02 25, 12:47)
Ar galima nemokamu atostogu metu isidarbinti kitoje firmoje?
Galima. Tai būtų tiesiog antraeilės pareigos. Antraeilį darbą galėsite dirbti ir pasibaigus nemokamoms atostogoms, tik tuomet reikės skaičiuoti, ar neviršijat darbo inspekcijos leidžiamų darbo valandų per savaitę. Būtų negalima, jei turėtumėte nedarbingumą.
QUOTE(Realesne @ 2014 02 25, 20:32)
Vienuolynas gi nedarboviete?
Čia įdomus atvejis. Yra toks socialinis statusas "kulto tarnas". Kulto tarnas gali būti išlaikomas Bažnyčios/vienuolyno, t.y., parapijos tikinčiųjų aukomis; gali būti neišlaikomis, t.y., tarnauti savanoriškais pagrindais. Dauguma kulto tarnų (ministrantai, zakristijonai ir t.t.) tarnauja savanoriškai ir tuo pačiu metu dirba "valdišką" darbą...Taigi, be visų šitų išvedžiojimų kulto tarnai yra arba dirbantys mokesčių mokėtojai, arba bedarbiai.
Salve regina, manau, turėtų reikalauti vaiko išlaikymo taip, kaip reikalaujama tėvo bedarbystės atvejais.
Jeigu tevyste nustatyta, priteis moketi islaikyma ir vienuoliui, ir bankinkui vienodai kitad reikalas, kad jis gali irodineti, kad pajamu negauna, bet tada bus priteista kaip ir rase Klopedija, kaip bedarbiui. O kad jis netures kuo moketi, cia jo beda, kaupsis skola. Jei jis turi turto, prasykite teismo, kad priteistu islaikyma turtu, t.y. bus priteista vaikui tevo turto dalis. Sau galite prasyti uzufrukto, t.y.teises ten gyventi, jei neturite kur, kol vaikui 18 sueis.
QUOTE(In hell @ 2014 02 25, 21:37)
Jeigu tevyste nustatyta, priteis moketi islaikyma ir vienuoliui, ir bankinkui vienodai kitad reikalas, kad jis gali irodineti, kad pajamu negauna, bet tada bus priteista kaip ir rase Klopedija, kaip bedarbiui. O kad jis netures kuo moketi, cia jo beda, kaupsis skola. Jei jis turi turto, prasykite teismo, kad priteistu islaikyma turtu, t.y. bus priteista vaikui tevo turto dalis. Sau galite prasyti uzufrukto, t.y.teises ten gyventi, jei neturite kur, kol vaikui 18 sueis.
Čia ne man reikia, o buvusiai bendraklasei...Tėvystę iš karto tėvas pripažino jųdviejų vaikui,zakristijonauja neoficialiai,vienuolis jau virš 10metų...žadėjo mesti vienuolystę ir tuoktis,bet- pasirodo, būti vienuoliu- geriau..be įispareigojimų ,taip sakant....Gyventi tai ji su vaiku turi kur- socialiniame bute.Turto vaiko tėvas turi tik automobilį 2010 metų laidos,na,kompiuterį,gyvena tai vienuolyne.
Pagerintas Dievo tarnas. Draugės vietoje išsireikalaučiau vaiko išlaikymo ir pasiųsčiau "vienuolį" kuo toliausiai.
Bet ir jis yra Lietuvos pilietis ir privalo laikytis Lietuvos įstatymų.
Bet ir jis yra Lietuvos pilietis ir privalo laikytis Lietuvos įstatymų.
Sveiki. Sūnus turi ex'o pavardę (savo tikro tėvo) ,ex'as niekada juo nesirūpino,nesidomėjo,alimentų skola yra. Sūnų nuo dviejų metukų augina dabartinis mano vyras. Sakykite,ar yra sūnui ir nuo kada galimybė pasikeist pavardę į dabartinio mano vyro? (nežinau ar aiškiai paklausiau ).
QUOTE(Dryžuota bitė @ 2014 02 28, 13:40)
Sveiki. Sūnus turi ex'o pavardę (savo tikro tėvo) ,ex'as niekada juo nesirūpino,nesidomėjo,alimentų skola yra. Sūnų nuo dviejų metukų augina dabartinis mano vyras. Sakykite,ar yra sūnui ir nuo kada galimybė pasikeist pavardę į dabartinio mano vyro? (nežinau ar aiškiai paklausiau ).
YrA. Kol nepilnametis, einate pas notara, ten pareiskima parasysite, notaras patvirtis ir nuvesit i cmb. Ten isduos nauja dokumenta. Jeigu pilnametis, pats vaziuoja i cmb su pasu.
nzn ar cia klausiu, bet...
reikia, kad kazkas mane prasviestu... vyras 2013m. pirko automobili ir fizinio asmens, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 2000 EUR, siemet pardave ta automobili irgi fiziniam asmeniui, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 10000LT, kokios dabar jam mokescius ir nuo kokios sumos teks susimoketi?
reikia, kad kazkas mane prasviestu... vyras 2013m. pirko automobili ir fizinio asmens, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 2000 EUR, siemet pardave ta automobili irgi fiziniam asmeniui, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 10000LT, kokios dabar jam mokescius ir nuo kokios sumos teks susimoketi?
Sveiki,noreciau informacijos apie nepilnameciu liudininku dalyvavima teisme.Kas galetu pakonsultuoti,labai reikia.
I AZ
I AZ