Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Jolli 2014 02 05 @ 22:35)
Man dar iškilo klausimas, parašytas prašymas dėl išėjimo iš darbo savo noru turint nedarbingumą, kada yra atleidžiama iš darbo, ar tą datą, kuri yra nurodyta prašyme, ar, jei pratęstas nedarbingumas, jam pasibaigus? Ačiū

QUOTE(uoga 3 @ 2014 02 10, 09:01)
Kai baigsis nedarbingumas.

Darbuotojo prašymu, darbo sutartis gali būti būti nutraukta turint nedarbingumą nuo prašyme nurodytos datos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 10 vasario 2014 - 11:16
QUOTE(*Terra* @ 2014 02 10, 08:25)
Sveikos,

Mirus mociutei mama paveldejo nekilnojamo turto, koks terminas turi praeiti kad turta butu galima parduoti ir nuo kurios datos (nuo mirties dienos ar nuo dokumentu paveldejimui sutvarkymo). Kiek domejausi turi buti praeje trys metai kad butu galima parduoti g.gif  ar bus taikomi kokie papildomi mokesciai valstybei nuo turto ir t.t  domina viskas kas siuo klausimu susije, aciu is anksto 4u.gif

Per 3 mėnesius nuo mirties dienos. P a p i l d o m i mokesčiai nemokami.
Atsakyti
Sveikos mielosios,

As taip pat noreciau jusu paklausti... mano beda tokia.Gyvenu pirmame aukste ir balkone turiu isirengusi lifta ( neigalliam) Turiu visus leidimus, inventorizacija ir tt. Bet po mano bankonu, tiksliau po tuoj kambariu, kuriame yra balkonas yra piktokos kaimynes rusys. zinoma savo laiku ji dave rastika sutikima del lifto irengmo. Ir pagal projekta buvo palikta puse to rusio langelio, taip vadinamps sviestuobes.
Bet dabar ji visiems pasakoja, kad as paziaidziau jos teises, mazo to pasistaciau savavaliska statyni del kurio ji negali parduoti savo buto. Nors jos butas yra visai kitoje puseje.
Ar tikrai taip gali buti? Ar tikrai pazeidziu jos teises? Kur ta riba tarp mano balkono ir jos rusio? juk liftas ne jos rusyje, o salia jo.
Ar yra istaiga i kuria butu galima kreiptis? Nes dauguma tik stumia vieni pas kitus.
Is anksto dekoju uz atsakymus ir komentarus.
Atsakyti
QUOTE(anolis @ 2014 02 10, 13:59)
Sveikos mielosios,

As taip pat noreciau jusu paklausti... mano beda tokia.Gyvenu pirmame aukste ir balkone turiu isirengusi lifta ( neigalliam) Turiu visus leidimus, inventorizacija ir tt. Bet po mano bankonu, tiksliau po tuoj kambariu, kuriame yra balkonas yra piktokos kaimynes rusys. zinoma savo laiku ji dave rastika sutikima del lifto irengmo. Ir pagal projekta buvo palikta puse to rusio langelio, taip vadinamps sviestuobes.
Bet dabar ji visiems pasakoja, kad as paziaidziau jos teises, mazo to pasistaciau savavaliska statyni del kurio ji negali parduoti savo buto. Nors jos butas yra visai kitoje puseje.
Ar tikrai taip gali buti? Ar tikrai pazeidziu jos teises? Kur ta riba tarp mano balkono ir jos rusio? juk liftas ne jos rusyje, o salia jo.
Ar yra istaiga i kuria butu galima kreiptis? Nes dauguma tik stumia vieni pas kitus.
Is anksto dekoju uz atsakymus ir komentarus.

Nėra ko bijoti. Jus gąsdina ir nervuoja.
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 02 10, 12:21)
Per 3 mėnesius nuo mirties dienos.  P a p i l d o m i  mokesčiai nemokami.

dabar yra praeje jau du su puse metu nuo mociutes mirties, ar reikia laukti kazko ar galima pardavineti nemokant jokiu popildomu mokesciu valstybei. noriu pasitikslint aciu uz supratima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Terra* @ 2014 02 10, 15:11)
dabar yra praeje jau du su puse metu nuo mociutes mirties, ar reikia laukti kazko ar galima pardavineti nemokant jokiu popildomu mokesciu valstybei. noriu pasitikslint aciu uz supratima 4u.gif

dar pusmetį palaukit ir galėsit pardavinėt,bent taip man aiškino notarė,kai pernai pardavinėjau paveldėtą butą,turi praeit trys metai nuo paveldėjimo dienos
Atsakyti
QUOTE(*Terra* @ 2014 02 10, 15:11)

Nėra už ką. Po 3 metų ir eurų įvedimo parduosite brangiau.
Atsakyti
Giminaitė su šeima keliasi gyventi į kitą miestą,į nuosavą namą, ir nori iš savo buto išregistruoti visiškos negalios savo tetą,kurią ji globoja.teta 4 mėn yra Slaugos ligoninėje.Ar gali išregistruoti ir nepriregistruoti niekur tetos,kad,pvz,būtų teta registruota prie Savivaldybės?Ar geriau sutarti su Slaugos ligonine,kad teta būtų ten visą laiką?
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2014 02 11, 10:53)
Giminaitė su šeima keliasi gyventi į kitą miestą,į nuosavą namą, ir nori iš savo buto išregistruoti visiškos negalios savo tetą,kurią ji globoja.teta 4 mėn yra Slaugos ligoninėje.Ar gali išregistruoti ir nepriregistruoti niekur tetos,kad,pvz,būtų teta registruota prie Savivaldybės?Ar geriau sutarti su Slaugos ligonine,kad teta būtų ten visą laiką?

Slaugos ligoninių geriau vengti. Blogai ten. Išregistruoti bei deklaruoti gali.
Atsakyti
Laba diena,
Turiu tokį klausimą ir nemoku net paklausti,mažai as ten suprantu kas vyksta,na žodžiu tėvas turi įgaliojimą tvarkyti savo tėvo žemes prie Vilniaus,gal pries metus buvo atvažiavę išmatavo žeme ir dave ten kelis sklypukus,bet toliau reikia dokumentus tvarkyt,o vis paskambina tai nera dokumentu tu sklypeliu,kažkur dingo,paskui vėl neatitinka ten išmatavimai,kompiuteris nepraleidžia,skambinkite vėliau,vėliau vėl tas pats,ir taip jau net ir nzn metai ar mažiau tęsiasi,kas cia vyksta,ka daryti,kur kreiptis,nelabai gal mano tėvai ten išmano,pasako skambink vėliau taip ir laukia nieko ne darydami,o as irgi nieko neismanau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2014 02 11, 12:43)
Laba diena,
Turiu tokį klausimą ir nemoku net paklausti,mažai as ten suprantu kas vyksta,na žodžiu tėvas turi įgaliojimą tvarkyti savo tėvo žemes prie Vilniaus,gal pries metus buvo atvažiavę išmatavo žeme ir dave ten kelis sklypukus,bet toliau reikia dokumentus tvarkyt,o vis paskambina tai nera dokumentu tu sklypeliu,kažkur dingo,paskui vėl neatitinka ten išmatavimai,kompiuteris nepraleidžia,skambinkite vėliau,vėliau vėl tas pats,ir taip jau net ir nzn metai ar mažiau tęsiasi,kas cia vyksta,ka daryti,kur kreiptis,nelabai gal mano tėvai ten išmano,pasako skambink vėliau taip ir laukia nieko ne darydami,o as irgi nieko neismanau blush2.gif

Laba diena!
Kas ten vyksta? Galiu pasakyti... Jums (tėvams) reikia parašyti skundą Nacionalinę žemės tarnybą: http://www.nzt.lt/go...nu-aptarnavimas ir paprašyti taikyti drausminės atsakomybės rūšį kaltiesiems asmenims. Dar reikia kreiptis į Seimo kontrolieriaus įstaigą:
http://www.lrski.lt/...0-11-25-47.html ir paprašyti nevilkinti procedūras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kompetentingas: 11 vasario 2014 - 12:57
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 02 11, 13:56)
Laba diena!
  Kas ten vyksta? Galiu pasakyti... Jums  (tėvams)  reikia parašyti skundą Nacionalinę žemės tarnybą: http://www.nzt.lt/go...nu-aptarnavimas  ir paprašyti taikyti drausminės atsakomybės rūšį kaltiesiems asmenims. Dar reikia kreiptis  į Seimo kontrolieriaus įstaigą:
http://www.lrski.lt/...0-11-25-47.html ir paprašyti nevilkinti procedūras.

Ačiū,tai cia mes gerai galvojam,kad vilkina,kazkaip nenoriai labai tvarko tas žemes,bet kodel?????
Atsakyti