Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Jolli @ 2014 01 29, 14:17)
. Tiesiog įdomu, ar teisingai pasielgiau, vykdydama darbdavio prašymą nesakyti tiesos gydymo įstaigai smile.gif O gal tik save nusiskriaudžiau..
Įdomu, ar mano atveju turėjo būti atlyginama? Tokiu atveju, sakyčiau nesąžiningai elgiasi darbdaviai.

nesu garantuota, bet ar nedarbingumas patyrus trauma darbe nera apmokamas 100%?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 30, 12:28)

Pirmą kartą susidūriau su tokia nemalonia situacija, nieko nežinau apie tai, tik jaučiu, kad labiausiai šitoje situacijoje nukentėjusi būsiu pati (kažkam kitam darydama, kad nebūtų nemalonumų) huh.gif dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 30, 12:28)

100% jei trauma darbe.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Gal galit pasakyti, ar darbdavys gali kažkaip įtraukti į darbo sutartį faktą, kad moteris negali išeiti motinystės atostogų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 18:44)
Sveiki 4u.gif

Gal galit pasakyti, ar darbdavys gali kažkaip įtraukti į darbo sutartį faktą, kad moteris negali išeiti motinystės atostogų? ax.gif
Ne. schmoll.gif Tai prieštarautų Darbo kodeksui http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=
Darbo kodekse rašoma:
178 straipsnis. Tikslinių atostogų rūšys
Tikslinės atostogos yra:
1) nėštumo ir gimdymo;
2) atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai;
3) mokymosi;
4) kūrybinės;
5) valstybinėms ar visuomeninėms pareigoms atlikti;
6) nemokamos.

179 straipsnis. Nėštumo ir gimdymo atostogos
1. Moterims suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos - septyniasdešimt kalendorinių dienų iki gimdymo ir penkiasdešimt šešios kalendorinės dienos po gimdymo (komplikuoto gimdymo atveju arba gimus dviem ir daugiau vaikų - septyniasdešimt kalendorinių dienų). Šios atostogos apskaičiuojamos bendrai ir suteikiamos moteriai visos, nepaisant faktiškai iki gimdymo panaudotų dienų skaičiaus.
2. Darbuotojams, įvaikinusiems naujagimius ar paskirtiems jų globėjais, suteikiamos atostogos už laiką nuo įvaikinimo ar globos nustatymo dienos, kol kūdikiui sueis septyniasdešimt dienų.
3. Už šio straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytų atostogų laiką mokama Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nustatyta pašalpa.

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Tai jeigu sutartis terminuota, pvz. 3m., tai jie negali man įrašyti kokių nors netesybų dėl motinystės atostogų. Girdėjau, kad dabar neišdirbus susitarto termino, gali pareikalauti kažkiek sumokėti ir t.t. Tai būna įtraukta į darbo sutartį.
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 19:33)
Ačiū 4u.gif
Tai jeigu sutartis terminuota, pvz. 3m., tai jie negali man įrašyti kokių nors netesybų dėl motinystės atostogų. Girdėjau, kad dabar neišdirbus  susitarto termino, gali pareikalauti kažkiek sumokėti ir t.t. Tai būna įtraukta į darbo sutartį.

Kokių nors netesybų dėl motinystės atostogų įrašyti taip pat draudžiama.
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 19:33)
Tai jeigu sutartis terminuota, pvz. 3m., tai jie negali man įrašyti kokių nors netesybų dėl motinystės atostogų. Girdėjau, kad dabar neišdirbus  susitarto termino, gali pareikalauti kažkiek sumokėti ir t.t. Tai būna įtraukta į darbo sutartį.
Būna išskirtinių atvejų, kai, pvz., darbdavys siunčia studijuoti, persikvalifikuoti ir apmoka studijas. Tada gali sutartyje įrašyti, kad, neišdirbus viso laiko, dalis arba visa suma būtų grąžinta. Bet dažniausiai tokie dalykai forminami ne darbo sutartimi, o kitais dokumentais.

Darbdavys siūlo keistus dalykus, neikit ten dirbti, gerai nebus. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 01 31, 20:33)
Ačiū 4u.gif

Iseidama auginti vaiko Jus neiseisite is darbo smile.gif. Tai niekas ir nesakys, kad neisdirbote smile.gif
Atsakyti

Man dar iškilo klausimas, parašytas prašymas dėl išėjimo iš darbo savo noru turint nedarbingumą, kada yra atleidžiama iš darbo, ar tą datą, kuri yra nurodyta prašyme, ar, jei pratęstas nedarbingumas, jam pasibaigus? Ačiū 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

Mirus mociutei mama paveldejo nekilnojamo turto, koks terminas turi praeiti kad turta butu galima parduoti ir nuo kurios datos (nuo mirties dienos ar nuo dokumentu paveldejimui sutvarkymo). Kiek domejausi turi buti praeje trys metai kad butu galima parduoti g.gif ar bus taikomi kokie papildomi mokesciai valstybei nuo turto ir t.t domina viskas kas siuo klausimu susije, aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2014 02 05, 22:35)
Man dar iškilo klausimas, parašytas prašymas dėl išėjimo iš darbo savo noru turint nedarbingumą, kada yra atleidžiama iš darbo, ar tą datą, kuri yra nurodyta prašyme, ar, jei pratęstas nedarbingumas, jam pasibaigus? Ačiū 4u.gif

Kai baigsis nedarbingumas.
Atsakyti