QUOTE(salve regina @ 2014 01 28, 10:50)
Kas atlygina žalą, jei nesunkų sveikatos sutrikdymą nepilnamečiui įvykdė kitas nepilnametis( 14 metų),neturintis tėvų,tik laikinus globėjus?
Įdomu. Globėjai.
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 28, 10:54)
Įdomu. Globėjai.
Ačiū.Taip pat norėjau paklausti,ar gali tapti vaiko globėjais jo pusseserė su vyru,jei nesutinka vaiko tėvai,nors vaiko tėvai visiškai vaiku nesirūpina?Vaiko pusseserė su vyru patys turi 5 vaikus,ir oficialiai neikur nedirba,bet vaiku rūpinasi,vaikas pas juos ir gyvena apie metus.
QUOTE(salve regina @ 2014 01 28, 11:59)
Ačiū.Taip pat norėjau paklausti,ar gali tapti vaiko globėjais jo pusseserė su vyru,jei nesutinka vaiko tėvai,nors vaiko tėvai visiškai vaiku nesirūpina?Vaiko pusseserė su vyru patys turi 5 vaikus,ir oficialiai neikur nedirba,bet vaiku rūpinasi,vaikas pas juos ir gyvena apie metus.
O tėvams tėvystės teisės atimtos ar bent apribotos? Jei ne, tai kokie dar globėjai? O jei atimtos - tai kaip jie gali nesutikti?
QUOTE(Aguona Raudonoji @ 2013 11 05, 16:51)
Laba diena
Ar gali antstoliai išskaičiuoti skolą iš neįgalumo pašalpos? (skola - tai buvę paskolinti pinigai) Jei taip - kiek procentų?
(Mąstau, kiek perspektyvu kreiptis į teismą, kad atgauti paskolintus pinigus)
Ar gali antstoliai išskaičiuoti skolą iš neįgalumo pašalpos? (skola - tai buvę paskolinti pinigai) Jei taip - kiek procentų?
(Mąstau, kiek perspektyvu kreiptis į teismą, kad atgauti paskolintus pinigus)
tik dabar atsakau bet gal dar aktualu bus galetu atskaityti is neigalumo, sodros ismokos prilyginamos darbo uzmokesciui pajamos. 20 % atskaito jei gauna ne daugiau 1 mma. kreipkites i teisma, jei priteis perspektyvu yra, net jei gyvena tik is neigalumo gal turi santaupu ar turto is kurio galima bus isieskoti.
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 28, 07:07)
Kodėl Gerbiamoji? Neturtinė žala atlyginama visais atvejais, kai ji padaryta asmens sveikatai.
Todel, gerbiamasis, kad tam, kad atlygintu zala (bet kokia) reikalingas kaltininkas. Tenka tureti tokiu atveju, 70 procentu buna kalta pats susizalojes. Kokiu pagrindu ir del ko is darbdavio galima reikalauti neturtines zalos, jeigu pats kaltas?
QUOTE(Realesne @ 2014 01 28, 22:07)
Tai jus pats paskaitykit. zodis SUSIZALOJA, o ne buvo suzalotas. Praso, nes nori, kad butu atliekami tyrimai.
Turbūt nenori, kad būtų atliekami tyrimai, taip turėtų būti?
Situacija tokia, kad sužalojo tikrai ne darbdavys , bet įrengimas, galima sakyti pati, dirbdama su labai aštriu įrenginiu. Tai turbūt ir esu pati kalta. Buvo paprašyta nesakyti, kad darbe susižalojau, manau, norint išvengti visų tų tyrimų, nemalonumų. Taip ir padariau, bet kai buvo duotas nedarbingumas antrą savaitę, kilo nepasitenkinimas. Šiuo metu esu parašiusi prašymą atleisti mane iš darbo savo noru. Tiesiog įdomu, ar teisingai pasielgiau, vykdydama darbdavio prašymą nesakyti tiesos gydymo įstaigai O gal tik save nusiskriaudžiau..
Papildyta:
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 28, 10:07)
Kodėl Gerbiamoji? Neturtinė žala atlyginama visais atvejais, kai ji padaryta asmens sveikatai.
Įdomu, ar mano atveju turėjo būti atlyginama? Tokiu atveju, sakyčiau nesąžiningai elgiasi darbdaviai.
QUOTE(Jolli @ 2014 01 29, 13:17)
Turbūt nenori, kad būtų atliekami tyrimai, taip turėtų būti?
Situacija tokia, kad sužalojo tikrai ne darbdavys , bet įrengimas, galima sakyti pati, dirbdama su labai aštriu įrenginiu. Tai turbūt ir esu pati kalta. Buvo paprašyta nesakyti, kad darbe susižalojau, manau, norint išvengti visų tų tyrimų, nemalonumų. Taip ir padariau, bet kai buvo duotas nedarbingumas antrą savaitę, kilo nepasitenkinimas. Šiuo metu esu parašiusi prašymą atleisti mane iš darbo savo noru. Tiesiog įdomu, ar teisingai pasielgiau, vykdydama darbdavio prašymą nesakyti tiesos gydymo įstaigai O gal tik save nusiskriaudžiau..
Papildyta:
Įdomu, ar mano atveju turėjo būti atlyginama? Tokiu atveju, sakyčiau nesąžiningai elgiasi darbdaviai.
Papildyta:
Už "įrengimą" atsako darbdavys, eikit nors dabar į darbo inspekciją ir pasakykit kaip buvo. Turėjo būti atlyginama.
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 29, 17:33)
Už "įrengimą" atsako darbdavys, eikit nors dabar į darbo inspekciją ir pasakykit kaip buvo. Turėjo būti atlyginama.
neklaidinkit zmoniu . Net jei ir butu kaltas darbdavys, dabar jau nieko ir neirodysit, nes visur med.dokumentuose bus parasyta, kad trauma buityje. Eiti ten aisku galite, bet naudos bus lygiai nulis.
Jei darbdavys tinkamai yra instruktaves darbuotoja, o jis sugebejo susizaloti, nesilaikydamas saugos darbe taisykliu, niekas nieko neatlygins. Nekalbu apie tuos atvejus, kai darbuotojai yra drausti nuo nelaimingu atsitikimu darbe.
Darbdavio kalte gali buti tokia-nepravesti instruktazai pasirasytinai, neapibreztos pareigybes, techniskai netvarkingi irenginiai, irenginiai be tiksliu isntrukciju, ar laiku neatliktas irenginio remontas, del kurio kilo nelaimingas atsitikimas. Bet jei pardavejas isipjove pirsta peiliu, pjaustydama mesa, tikrai ne tas atvejis.
QUOTE(Realesne @ 2014 01 29, 20:09)
neklaidinkit zmoniu . Net jei ir butu kaltas darbdavys, dabar jau nieko ir neirodysit, nes visur med.dokumentuose bus parasyta, kad trauma buityje. Eiti ten aisku galite, bet naudos bus lygiai nulis.
Jei darbdavys tinkamai yra instruktaves darbuotoja, o jis sugebejo susizaloti, nesilaikydamas saugos darbe taisykliu, niekas nieko neatlygins. Nekalbu apie tuos atvejus, kai darbuotojai yra drausti nuo nelaimingu atsitikimu darbe.
Darbdavio kalte gali buti tokia-nepravesti instruktazai pasirasytinai, neapibreztos pareigybes, techniskai netvarkingi irenginiai, irenginiai be tiksliu isntrukciju, ar laiku neatliktas irenginio remontas, del kurio kilo nelaimingas atsitikimas. Bet jei pardavejas isipjove pirsta peiliu, pjaustydama mesa, tikrai ne tas atvejis.
Tas. Jus pati sau prieštaraujat.
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 29, 18:17)
Tas. Jus pati sau prieštaraujat.
Pagryskit argumentais? Mano paskutinis atvejis - zmogus nukrito nuo pastoliu, nes neteisingi, kaip reiklauja darbu saugos taisykles pasistate kopecias ir jas blogai pritvirtino. PATS. Pats susivare smarkiai ranka. Jokia kompensacija nepriklause, tyrimas po 1,5 metu nutrauktas, tampomi buvo puse imones.
Va todel ir praso darbdavys sakyt, kad "trauma buityje", nes priesingu atveju medikai privalo pranesti policijai.
QUOTE(salve regina @ 2014 01 28, 10:59)
Tik apribotos teisės.Bet, va,būsimi globėjai oficialiai niekur nedirba(tik pas ūklininkus) ir turi 5 mažus vaikus.